Šta je novo?

Upitnik od strane Ministarstva

samo fali pitanje "koje boje gacica nosi vasa devojka".... :-devil-:

nekako sterilna anketa...

Evo sta sam im porucio:

Pa brzine, cene i monopol su kljucna stvar a Vas to ne zanima izgleda?

Cene - preskupe i subjektivno (nizak standard) i objektivno (cene u okruzenju su nize (mada, uvek postoji mogucnost da Vas neka budala iz Telekoma ubedi da smo najjeftiniji na svetu)
Brzine - smesne su u odnosu na okruzenje, potrebno je jos jedno dupliranje da bi koliko toliko uhvatili korak sa okruzenjem (svet necu da pominjem)
Monopol - je kljucno pitanje ali ga nema u vasoj anketi sto je cini vrlo sterilnom. Resite ga se tako sto cete Last mile infrastrukturu oduzeti od Telekoma i proglasiti javnim dobrom.
Pa nemojte da Vas ja ucim!

Ipak i ova anketa je pomak sobzirom da nikad nista nije preduzeto od strane Ministarstva da bi se poboljsali uslovi za sirokopojasni Internet.
Zato je pozdravljam.

Jos nesto najbolje bi bilo da svi stave da im brz net treba kako bi visili na youtube-u!
Nemoj da tamo otkacinjete da skidate filmove.Oni to smatraju pod piraterijom i onda nista od brzog neta.

Da podsetim danas u 12:00 je pocela rasprava na temu SBB-ov link.

Jos nesto najbolje bi bilo da svi stave da im brz net treba kako bi visili na youtube-u!
Nemoj da tamo otkacinjete da skidate filmove.Oni to smatraju pod piraterijom i onda nista od brzog neta.

Da podsetim danas u 12:00 je pocela rasprava na temu SBB-ov link.

Ne, necemo da im otvorimo oci. Mislis da u Ministarstvu nema kvalitetnih It strucnjaka.
Koji smo mi prepotentan narod.

Već postoji diskusija na temu našeg voljenog ministarstva ovde.

Da li neko zna sta bi sa tom raspravom danas?

Pitanje u upitniku - "Због чега Вам је највише потребан брзи Интернет?"

Trebali su da stave chekbox-ove umesto radiobuttons. ;) ,zar ne?

Pa lepo ljudi pitaju, šta samo toliko skidate da mi je znati :).

Pitanje u upitniku - "Због чега Вам је највише потребан брзи Интернет?"

Trebali su da stave chekbox-ove umesto radiobuttons. ;) ,zar ne?

Pa trebali su, naravno, ali bi tako uslozili obradu podataka. Cini mi se kao da je upitnik postavljen "reda radi", popunio sam ga ali ne ocekujem da neko ozbiljnije razmotri rezultate.

Ja sam upitnik popunio još u avgustu i napisao u komentaru da bih želeo da me kontaktiraju (pošalju odgovore na par pitanja) do dana današnjeg - krompir.

17.08.2007. - 26.11.2007. 100 dana rada ministarstva bez odgovora na tri pitanja putem maila.
Totalna neozbiljnost.

Mislim da je veoma vazno popuniti ovaj upitnik i izneti svoja misljenja o poboljsanju i unapredjivanju delovanja ministarstva u smislu omasovljenja sirokopojasnog pristupa internetu.

* Да ли користите брзи Интернет код куће или планирате да га користите?
ponudjeni odgovor - Довољан ми је модем

Mislim, sta je OVO? Ko je formulisao ovaj ponudjeni odgovor?

Ako mi moderator ponovo obrise poruku, zelim da me obavesti o tome, i da mi skrene paznju koje pravilo foruma krsim.Hvala.

Mislim da je veoma vazno popuniti ovaj upitnik i izneti svoja misljenja o poboljsanju i unapredjivanju delovanja ministarstva u smislu omasovljenja sirokopojasnog pristupa internetu.
To si u pravu Skote, možda bi trebalo organizovati Email dan ministarstva kada bi na sve njihove emailove svako od nas poslao jedanput jedinstev sadržaj koji bi se onda nadam potrudili da pročitaju i na pitanja u njemu javno odgovore, jer su pitanja od opšteg interesa makar internet populaciji. Danas sam im putem istog formulara poslao iste odgovore i pitanja možda im tada nije pravilno radila baza. :D

Poslednja izmena:
Zar ne mislite da bi bilo fino da ukinu PDV na internet? Mislim kad im je vec stalo da sire internet po Srbiji nam dragoj.

Zar ne mislite da bi bilo fino da ukinu PDV na internet? Mislim kad im je vec stalo da sire internet po Srbiji nam dragoj.

Ja ne mislim da treba. Ako negde vec hoce da ukidaju pdv to trebaju biti osnovne zivotne namirnice. Sto se tiche interneta tu samo nek dopuste slobodnu konkurenciju i to nam je dosta od drzave, a porez nece biti frka.

PDV ne treba ni da se ukine, ni da se smanji za bilo šta, to samo može da kaže neko ko ne poznaje osnove ekonomije.

Dole u komentarima ili pitanjima kako li se vec zove, sam im postavio pitanje : Da li ste namerno izostavili ijedno pitanje o torentima i P2P protokolu ili vam se provukla greska?
Sta mislite, da li ce mi odgovoriti :p

@Bane(R) po tebi znaci treba da vrate porez na racunare i opremu za bebe? Retoricko pitanje : da li je bolje imati 50k ljudi koji placaju 18% poreza ili 150k koji placaju 8%?
Sto se upitnika tice mislim da moze da bude samo pozitivno. Jos kada bi znali da ce to neko odgovoran i uticaja da procita bilo bi sjajno!

Poslednja izmena:
Ja kao potrošač ne volim porez, ali u tome nastaje problem, što se pitaju ljudi koji nisu iz prave sfere.

Politika smanjivanja i ukidanja poreza nastaje kada ljudi koji treba da se bave finansijama popuštaju pod udarom ljudi koji ne razumeju zašto su porezi potrebni. Čim neko van sfere ekonomije počne da meša prste, to ne valja.

Smanjivanje/ukidanje poreza kod nas nema veze sa bilo kakvim ekonomskim, pa ni sa sociološkim merama, nego su takvi akti nusprodukti predizbornih kampanja.

Za jaku socijalu, potrebno je imati jaku ekonomiju, a nema jake ekonomije bez (jakih) poreza.

Ako neko misli da mu tih 18% posto sputava život u Srbiji, onda se grdno vara, poenta je kako se tih 18% troši. U zemljama sa najvećim porezom na svetu (a gle slučajnosti i najjačom socijalom) ogroman deo poreza se "vrati" nazad građanima kroz ekonomski sistem. U našoj zemlji toga nema jer je ona opterećena administracijom i javnom potrošnjom (što mu kod nas, nažalost, dođe na isto). Ako budemo protivnici poreza, nikada nećemo formirati pravilan ekonomski sistem... poenta je kako se prikupljen porez troši.

Poslednja izmena:
Ja kao potrošač ne volim porez, ali u tome nastaje problem, što se pitaju ljudi koji nisu iz prave sfere.

Politika smanjivanja i ukidanja poreza nastaje kada ljudi koji treba da se bave finansijama popuštaju pod udarom ljudi koji ne razumeju zašto su porezi potrebni. Čim neko van sfere ekonomije počne da meša prste, to ne valja.

Smanjivanje/ukidanje poreza kod nas nema veze sa bilo kakvim ekonomskim, pa ni sa sociološkim merama, nego su takvi akti nusprodukti predizbornih kampanja.

Za jaku socijalu, potrebno je imati jaku ekonomiju, a nema jake ekonomije bez (jakih) poreza.

Ako neko misli da mu tih 18% posto sputava život u Srbiji, onda se grdno vara, poenta je kako se tih 18% troši. U zemljama sa najvećim porezom na svetu (a gle slučajnosti i najjačom socijalom) ogroman deo poreza se "vrati" nazad građanima kroz ekonomski sistem. U našoj zemlji toga nema jer je ona opterećena administracijom i javnom potrošnjom (što mu kod nas, nažalost, dođe na isto). Ako budemo protivnici poreza, nikada nećemo formirati pravilan ekonomski sistem... poenta je kako se prikupljen porez troši.

Odlicna analiza - jos bi dodao da je grehota sto se taj porez ne trosi na ono na sta bi trebalo koliko god ga mi placali ali to je tema za neki drugi forum i za neku drugu pricu :)

Upravo to. Takodje, kao sto rekoh, nek oni puste slobodnu konkurenciju koja ce sama po sebi sniziti cene bar za 20%, a ne zamarati se ukidanjem poreza od koga svi treba da imamo koristi. Racunica je prosta, ako ja placam net 1000 din + pdv to je 1180 ukupno. Ako imam konkurenciju na trzistu i placam net 800 din + pdv to je 944 dinara ukupno, sto je manje nego da su ukinuli pdv u prvom sluchaju, a i drzavi ostaje njen deo od poreza da ga iskoristi na pravi nachin.

Nazad
Vrh Dno