Šta je novo?

Toshiba A55-S106

rida

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Imam ovaj laptop i prilikom nedavne reinstalacije windowsa sa cd-a koji sam dobio uz laptop ( Windows XP Home ) instalirao mi je sve drajvere koji se nalaze na samom cd-u...kad je reinstalacija zavrsena, u Task-u mi se pojavilo, slovom i brojem, 42 procesa...Isto tako, kad sam na isti racunar instalirao XP Pro ( radi nekih testiranja ), ali samo Windows, sa njegovog cd-a, u procesima je bilo samo 19 procesa, s tim da mi laptop uopste nije dobro fercerao, morao sam mu stalno nesto dodavati...Ponovo sam se vratio na XP Home sa Toshibinog cd-a i instalirao jos nekoliko svojih omiljenih programa, koji imaju svoje procese u Task-u, sada sam se popeo na nevjerovatnih 51...zivo me interesuje koje procese mogu pogasiti, a koji su dio programa instaliranih sa instalacionog cd-a...ili da nista ne diram?
Smatram da je 51 proces malo previse...

To je bas previse procesa!
Pogledaj malo na stranici www.blackviper.com!
Da sam na tvom mjestu uvijek bih instalirao winxp pro sp2, pre toga skinuo sve najnovije drajvere i sve fino sredio...
Smanjio bi broj procesa za pola....

Hehe meni je toshiba satelit p200-16v dosal sa instaliranom vistom i 62 procesa. Pa ti vidi.

Hehe meni je toshiba satelit p200-16v dosal sa instaliranom vistom i 62 procesa. Pa ti vidi.

nema to veze sa XP-om, za Vistu je to manje-vise normalan broj procesa za razliku od XP-a ili 2k3 Servera u kucnoj upotrebi...meni 2k3 sa firefox-om, msn-om, gmail notifier-om ima samo 20 procesa...

@rida: pogledaj sta je vezano za koji proces, uglavnom su ti procesi vezani za neke bloatware programe koji se dobijaju predinstalirani uz skoro svaki laptop...Znaci, samo pazi da ne iskljucis proces koji je vezan za drivere, tj. funkcionisanje laptopa...
daj nam screenshot od msconfig-a (idi na run->msconfig->services i startup), pa cemo ti reci sta je sve sigurno za iskljucivanje...

Poslednja izmena:
nema to veze sa XP-om, za Vistu je to manje-vise normalan broj procesa za razliku od XP-a ili 2k3 Servera u kucnoj upotrebi...meni 2k3 sa firefox-om, msn-om, gmail notifier-om ima samo 20 procesa...

@rida: pogledaj sta je vezano za koji proces, uglavnom su ti procesi vezani za neke bloatware programe koji se dobijaju predinstalirani uz skoro svaki laptop...Znaci, samo pazi da ne iskljucis proces koji je vezan za drivere, tj. funkcionisanje laptopa...
daj nam screenshot od msconfig-a (idi na run->msconfig->services i startup), pa cemo ti reci sta je sve sigurno za iskljucivanje...

Evo slike iz TuneUp-a:

Prilozi

• startup.bmp
    492.4 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
ovako bi to kod mene izgledalo:

procese kao sto su yahoo! widgets, rocketdock, desktop calendar i slicno mozes naknadno po potrebi da ukljucis ako ti zatrebaju

Poslednja izmena:
pa koristmi ih, svakako...znaci oznacene mogu slobodno da otkacim u startup-u?

Poslednja izmena:
@Northwood: Smijem li ove koje si oznacio ugasiti u Sartup-u? Malo me buni to sto su neki od njih Toshibini procesi...
@Joe Rambo: Kakvo je tvoje misljenje o ovom prijedlogu Northwood-a? Koji su kod tebe aktivni, koje si, eventualno, pogasio?

mozes slobodno da iskljucis ove, ukoliko ti nisu neophodni (kasnije, mozes rucno da ih startujes) : active desktop calendar, adobe reader ql, babylon, java update, poweriso, rocketdock, toshiba configfree, trojan scanner, yahoo! widgets

dok,
-smoothview ako ti treba zoom ne iskljucuj (to je ona kombinacija Fn + F9 ili tako nesto)
-sonic driver letter access je virtual drive ako se dobro secam
-tfnf5 i thotkey omogucuju da koristis dugme Fn sa nekom kombinacijom tastera

eto od svega toga eventualno ne moras da iskljucis ova poslednja dva (tfnf5 i thotkey)

Poslednja izmena:
ok, hvala ti puno...daj molim te sam jos jednu stvar: Kako mogu ukloniti ikone iz alatne trake ( sys tray-a ), a da naravno programi ostanu aktivni...znaci, da u sys trayu imam samo ikone koje ja hocu...moze li nekako kroz control panel?
pozdrav

Poslednja izmena:
Vrh Dno