Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

krene boot, kao kopira neke fajlove, ali ne znam gde i sta.

Govorim ti napamet, jer nemam Leoparda ispred sebe, a pogotovu ne tog kojeg ti imaš. Zbog nekolikih tehničkih kao i vremenskih „nedostataka“ nisam bio u mogućnosti da se više poigram sa svim tim. Ali, pokrenuo sam instalaciju uphucka 1.4i. Ono što on radi je snimanje svih fajlova u ramdrive, pa posle pokreće instalaciju. Sve to liči na instalaciju bilo kog linuksa. Probaj dalje sa instalacijom. Doći će na red i pitanje gde i šta ;)

E ovako, instalirao sam Leopard, sve je proslo ok.

Nakon zavrsene instalacije - reboot i posle toga nece da digne system. Pise error loading system.

Koji problem bi mogao biti?

Masina iz potpisa.

I ja stavio onaj flat image i sad nemam pojma sta dalje.Prvi put u zivotu se susrecem sa ovim i nemam pojma gde da vidim sta je prepoznao a sta nije.Vidim da zvuk radi,graficka sigurno nije prepoznata(2600pro) a eunetov adsl modem nemam pojma kako da instaliram,uopste mu ne sija lampica da je upaljen.Prikacen je na usb.
Ali ono sto je bitno da mi se mnoooooogo svidja i da bih hteo da ga osposobim skroz.
Jel moze mala pomoc,gde da vidim sta je instalirano a sta ne,jel skidam drajvere,kako da podesim adsl,graficku,sata,mreznu?Moze i link,mada bih voleo i neko kratko objasnjenje pored linka.
Hvala svima koji se odazovu.

E da i ne vidim particiju iz Wina :D

evo moguce resenje za moj problem

======================FIXBOOT======================

It seems that some people can't boot their Leopard after installing it. I'm not sure what it looks like but I assume they don't get into Darwin's Bootloader without building a bridge with the Install DVD. So rofl aka roflcopterguy found a solution for this I think

* Boot into the install DVD
* Open Terminal from the disk
* Type
/usr/misc/script.sh VOLNAME
(where VOLNAME is the name of your partition for example "Leopard")
* Now reboot without the disk and you should have Leopard running

Mislim da bi prije instalacije Leoparda bilo pametno (barem za vas nove u ovom svijetu) da instalirate 10.4.x, da se sa njime snađete i podesite sve, a tek onda da pređete na najnoviju mačku. Ako ništa drugo, znaćete kako šta ide, gdje se nalazi i kako može da se "popravi" da radi.

Pozdrav. :wave:

Postupio sam po onom uputsvu i sada nema errora, ali opet ne boot-uje.

Cackao sam nesto po terminalu i sada se pojavi bootscreen i nakon toga dodje do sive pozadine (sto bi trebalo da bude desktop), ali bez ikona, taksbar-a... samo imam kursor od misa.
Vise se nista ne desava :D

Konacno sam uspeo da pokrenem, sveza instalacija, ACHI u biosu enableovan.

Potrebana pomoc kako osposobiti odraditi ostala podesavanja, network, display (daje mi samo rezoluciju 1024x768) zvuk...

Ima li nekog napretka sa Leopard on AMD machine?

Ima li nekog napretka sa Leopard on AMD machine?

Koliko sam ja video, previse je problema sa AMD procesorima i Mac OS X 10.5. Deluje, nelogicno, ali Leopard koji je mnogo bolji za Hackintosh, losije radi na AMD-u, nego Tiger.

Pored toga, svi hackovi se pojavljuju za Intel procesore, pa tek kasnije (nedeljama) i za AMD. Sada je izasao i 10.5.1, a kapiram da ce ga prvo hakovati za Intel CPU, pa kroz par nedelja i za AMD i tako u krug.

Jednostavnije je kupiti Intel kombinaciju za igranje Hackintoshem ili zaboraviti sve i kupiti pravi Mac :)

BTW: Fora sa hakovanim EFI-jem je super. Projekat podrazumeva implementaciju modifikovanog EFI-ja na regularni PC, nakon cega je moguce instalirati Mac OS X bez ikakvih patcheva - tj. koristiti originalni instalacioni disk.

Medjutim i ovaj woraround, koji ustvari cini od 3rd party PC-ja racunar koji se ponasa identicno pravom Mac-u (dakle vishe nije Hackintosh :) ) takodje radi samo na Intel procesorima...

Hardware: this EFI loader supports Intel SSE3 processors, include but does not limit to Core Duo, Core 2 Duo, Coro Solo, Pentium D and motherboards with Intel chipset(not necessarily to be Intel brand, just chipset. 915 and later are fine) ONLY. If you’re not sure, download cpu-z and run the test.

Evo instructions-a za ovaj "Leopard GM 9a581 Patched for Intel PCs (SSE3 ONLY) and Patch" nisam ga jos probao (nisam skinuo jos (4.38GB)) da li radi. Ako treba poslacu i patch (al ima ga na isohunt-u) kome treba.
Pogledajte prilog 31398

Poslednja izmena:
Imam jedan ATA HD od 20Gb i poušavam na njega da instaliram Leopard al neće. Sve krene ok, bootuje s DVD-a (narezani Image od 4.6Gb) i na USB neki Patcher. Kad se pojavi screen sa nagriženom jabukom:), dole je onaj znak kao da loduje ali se pojavi i neki krug sa kosom crtom, kao da nešto nije u redu.Čekam po 20min i ništa.
Da li je problem što je HD ATA ?

Vjerovatno je problem sa HDD kontrolerom na ploči. Šta imaš od hardvera na koji pokušavaš da instaliraš?

E6600
Biostar P35
2Gb DDR2 800
Ati X1950Pro

Sad sam probao i SATA HD i isto...

Ahci ukljucen?
F8 pre boot-a Leopard-a i ukucaj -v

Poslednja izmena:
Jel' ta ploča ima JMicron kontroler? U 10.4.x je bio problem sa ovim kontrolerom, pa su izbacivani patch-evi za isti da bi se moglo raditi kako treba... Baci pogled u temu Kompatibilan hardver...

******, nisam bio uključio ahci.
U medjuvremenu novi problem: krene ok instalacija i prvi put "crkne" na 13min do kraja, drugi put na minut. Primetio sam da se DVD strašno ugreje. Probaću da narežem opet instalacioni DVD, možda ga teže čita.

@castor: 1 x IDE Connector By JMB368

Poslednja izmena:
Sad instalacija prođe Ok, prilikom restarta javlja problem sa JMicron...bilo da je PATA il SATA HD na ploči. Nemam ideje više.

@MadMan: iskljuci u biosu PATA kontroler (stavi ga na [disabled] - nadam se da imas sata-dvd drive)

inace, ako zapne na HPET-poruci prilikom startovanja sa flat image:
----------------------------
package0 didn't get an HPET
----------------------------

da bi se resio HPET problem skinite i kupite :p MacDrive, instalirajte ga u XP-u, i preko njega cete imati mountovane HSF+ particije u windowsu, pa izbrisite <delete> sledece:

- folder: [root]/system/library/extensions/AppleIntelCPUPowerManagment.kext
- fajl: [root]/system/library/extensions.mkext

reboot kompjuter i vise nece biti problema sa HPET-om, butovanje ce se nastaviti.

meni je sada zapelo na:
----------------------
waiting for boot volume with UUID A0F06784-EA7E-3D36-B4EE-AA4CF31D3A23
<dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
(still waiting for root device)
----------------------
zna li neko o cemu se radi i sta da radim?
:wave:

Poslednja izmena:
Opet kontroler. Probajte da nađete patch-eve za kontroler i onda probajte instalaciju. Možda odgovor možete naći i u onoj temi za hardver i Tiger-a...

Ja lično nemam tih problema, jer nemam ni JMicron kontroler... Ali...

ako je ovaj odgovor bio upucen meni - ja nemam jmicron, s-ata je izveden iz ich8.

disejblovao sam VIA-pata kontroler i on mi nije pravio problem, ali ne kapiram sta se desava. negde na netu sam naisao da bi trebalo da 'aktiviram' particiju, ali ne znam preko kog programa to da uradim, posto nisam uspeo da nadjem nijedan koji bi to mogao da odradi iz windows-a ili dos-a (posto se radi o hsf+ particiji) :(

Imam sata DVD/RW i sve manje stpljenja za ovo zezanje ali pokušaću opet ;)

p.s. mislim da ću se na kraju isprsiti ipak za neki mac ,)lap

Ja sam digao ruke, posle uspesne instralacije ( ukupno ih je bilo jedno 10-tak za 3 dana) nikako nisam uspeo da namestim mreznu i zvucnu.

Jedini driver koji sam uspesno instalirao je za graficku, sve ostalo nece.

Odradim sve prema upustvu koje sam pronasao na InsanelyMac forumu i nema sanse da bootuje. Kernel panic krene, odradim repari permissions-a i opet isto.

Cak i drivere za logitech nije hteo da instalira.

Paznja, paznja!!! :)
Pojavio se iATKOS na bay-u ali za sada se ne zna da li je 100% autentican jer uphuck ga najavio za ovaj weekend ali nisu jos potvrdili na njihovom sajtu.

Edit: Izgleda da je FAKE, sada sam nasao na njihovom irc kanalu

Poslednja izmena:
Definitivno je fake. Inače, ubacuju 10.5.1 update :)

Može malo objašnjenje šta je iATKOS ?
Danke ;)

Onako kako ga ja shvatam ;) iATKOS je Leopard u izdanju uphuck tima. Dakle, skineš, ubaciš DVD, kreneš sa instalacijom od nule i pomoliš se da ti proradi :d

Ako treba da se pomolim da radi, onda nije ništa novo:D

Paaa, recimo ;) Ali ga instaliraš najnormalnije. Kao i svaki drugi OS.

Nazad
Vrh Dno