Šta je novo?

Vase iskustvo sa Acerom / Toshibom

Nenad Zivic

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
309
U dilemi sam izmedju ova dva proizvodjaca, pa bih voleo da sa mnom podelite vasa iskustva sa ovim markama. Prvenstveno mislim na izradu, kvarove, kakav je servis i da li ima mrtvih pixela na ekranu. Hvala unapred.

U dilemi sam izmedju ova dva proizvodjaca, pa bih voleo da sa mnom podelite vasa iskustva sa ovim markama. Prvenstveno mislim na izradu, kvarove, kakav je servis i da li ima mrtvih pixela na ekranu. Hvala unapred.

Aj budi malo objektivniji, tj. na koje modele ili grupe misliš.
Ja više preferiram Toshibu, ali ACER-ova serija sa NV 8400 i 8600 grabuljama, bilo da je C2D ili Turion u pitanju, jednostavno odudara od konkurencije naravno gledano iz ugla kvaliteta, i samo tu seriju smatram prestižnom tj. "vrh brate" serijom.

Aj budi malo objektivniji, tj. na koje modele ili grupe misliš.
Ja više preferiram Toshibu, ali ACER-ova serija sa NV 8400 i 8600 grabuljama, bilo da je C2D ili Turion u pitanju, jednostavno odudara od konkurencije naravno gledano iz ugla kvaliteta, i samo tu seriju smatram prestižnom tj. "vrh brate" serijom.

Da, radi se o toj seriji (Gemstone), tj modelu 5920G-302G16. Toshiba je A200-1MI.
Molim vas da se ovo ne pretvori u diskutovanje o konfiguracijama, vec o samim proizvodjacima i njihovoj podrsci.

Da, radi se o toj seriji (Gemstone), tj modelu 5920G-302G16. Toshiba je A200-1MI.
Molim vas da se ovo ne pretvori u diskutovanje o konfiguracijama, vec o samim proizvodjacima i njihovoj podrsci.

Ako misliš na ta dva konkretno modela neizbežan je i kometar konfiguracije, ali dobro recimo da se to mora izbeći. Ja bih išao na ACER, oba sam imao priliku da koristim (ne baš 1MI model ali 1S5, što će reći identični su). ACER pored tastature koja se za nijansu malo više ugiba, po meni dosta je kvalitetnije izrađen, što nije svakidašnji slučaj, ali primera radi pogledaj zadnji test PC-presa, koji je radio naš drugar MAX, sa kojim sam baš diskutovao o istoj ovoj temi i obojica se slažemo oko toga da ACER ima za nijansu kvalitetnije rešenje.

Ako misliš na ta dva konkretno modela neizbežan je i kometar konfiguracije, ali dobro recimo da se to mora izbeći. Ja bih išao na ACER, oba sam imao priliku da koristim (ne baš 1MI model ali 1S5, što će reći identični su). ACER pored tastature koja se za nijansu malo više ugiba, po meni dosta je kvalitetnije izrađen, što nije svakidašnji slučaj, ali primera radi pogledaj zadnji test PC-presa, koji je radio naš drugar MAX, sa kojim sam baš diskutovao o istoj ovoj temi i obojica se slažemo oko toga da ACER ima za nijansu kvalitetnije rešenje.

Ok, kupicu PC-Press. A sta kazes ako uzmem a200-1jo sa c2d7500? Ostalo je isto.

Ok, kupicu PC-Press. A sta kazes ako uzmem a200-1jo sa c2d7500? Ostalo je isto.

E to je već priča o konfiguraciji, onda bi ipak išao na Tošicu, iako skuplji (a predpostavljam da ti je novac na raspolaganju), ipak je brži. Opet razila u novcu je i više nego primetna, stoga ako ti nije bacati pare, onda pravac radnja i uzmi acera, jer razlika u 200 MHz je i više nego neprimetna. Druga stvar vezana je za grafiku, gde nigde na identičnoj platformi ne mogu da nađem poređenje ATI2600 i NV8600 grafičke. Znači ipak sam odluči. :)

Poslednja izmena:
Primarni razlog postavljanja ove teme je bio to sto sam cuo kako Acer ima ocajnu servisnu podrsku, pa zelim da cujem iskustva ljudi koji imaju duze vreme lapove ovih proizvodjaca.

Pa, ovako:

Pošto je ii za Toshibu i Acer ovlašćeni servis jedna te ista firma, a to je CT Computers, i pošto Acer servisere i Toshiba servisere (pored ljubavi prema "svom" brandu") razdvaja samo jedna polica, teško da možemo pričati o tome da je jedan brand sa super servisnom podrškom, a drugi sa očajnom.

Dakle - može biti da su oba super, oba očajna, ili oba osrednja, jer ... kao što rekoh, rade ih isti ljudi u istoj firmi, pod istim uslovima, i istim pravilima "kuće".

Moja iskustva su da je servisna podrška "korektna", a da bi bila još bolje, neophodno bi bilo promeniti neke carinske zakone, jer to je GLAVNI faktor čekanja na servisiranje. Verovali ili ne, kad odnesete uredjaj na servis, dijagnostika traje do 2 dana, a posle čekate i do 14 da rezervni deo stigne na carinu, i još po 7 dana da se ocarini i dopremi u servis.

KATASTROFA.

Pa, ovako:

Pošto je ii za Toshibu i Acer ovlašćeni servis jedna te ista firma, a to je CT Computers, i pošto Acer servisere i Toshiba servisere (pored ljubavi prema "svom" brandu") razdvaja samo jedna polica, teško da možemo pričati o tome da je jedan brand sa super servisnom podrškom, a drugi sa očajnom.

Dakle - može biti da su oba super, oba očajna, ili oba osrednja, jer ... kao što rekoh, rade ih isti ljudi u istoj firmi, pod istim uslovima, i istim pravilima "kuće".

Moja iskustva su da je servisna podrška "korektna", a da bi bila još bolje, neophodno bi bilo promeniti neke carinske zakone, jer to je GLAVNI faktor čekanja na servisiranje. Verovali ili ne, kad odnesete uredjaj na servis, dijagnostika traje do 2 dana, a posle čekate i do 14 da rezervni deo stigne na carinu, i još po 7 dana da se ocarini i dopremi u servis.

KATASTROFA.

I ja mislim da je kvalitet servisa u oba slucaja podjednak.....meni je bitnije što sam za moj Acer 7720g-602g32mn koji sam uzeo preko office1superstore, za 40€ doplate dobio trogodišnju garanciju..:smash:

Poslednja izmena:
Imao sam priliku da se petljam sa comtrade servisom....sedam dana po isteku garancije iskochio je problem, i iako meni nije ni padalo na pamet da sad trazim neko produzenje garancije, chovek mi ponudio da mi produzi josh na naredna 2 dana...ostao sam blago frapiran...Nemam pojma da li je coveku iz comtrade-a koji radi na acer laptopovima bio divan dan (dobio sina ili sta vec), ili je jednostavno tako prijatan i zeljan da pomogne...da ne pominjem ime :D

Sve u svemu, posle situacije sa acer servisom, kad bih znao da ce taj chovek tamo raditi josh 5 godina, 5 godina bih kupovao samo acer laptopove :D

et`, moje iskustvo zasnovano na jednoj intervenciji...

Drugaru iz jedne računarske firme (mikrodizajn) su pre nekoliko dana isto to uradili, dakle, istekla im je bila garancija za 10 dana, i dečko iz Acer servisa im je produžio garanciju taman toliko da ga opravi u garantnom roku.

Inače bi "prsli" 200 EUR koliko je koštala nova matična ploča.

Kontam - njima ni iz džepa ni u džep, ako mogu da pomognu, što da ne, siguran sam da servis ne plaća Comtrade nego Acer :)

Stvarno sam odusevljen! Jos uvek ima dobrih i ljubaznih ljudi u servisima!:banana:

I ja mislim da je kvalitet servisa u oba slucaja podjednak.....meni je bitnije što sam za moj Acer 7720g-602g32mn koji sam uzeo preko office1superstore, za 40€ doplate dobio trogodišnju garanciju..:smash:

za 40 E?! to je dzabe.daj mi neke podatke o njima mislim o toj firmi ili sta je vec

Stvarno dzabe! Da ne poveruje covek!

pa nemam pojma da li je dž ili ne....činjenica je da ja imam poslovnu saradnju sa tom firmom, tako da je moguće da imam neku protekciju, u smislu humanijeg ugrađivanja,) ali kada sam tražio da doplatim za produženje garancije dobio sam fakturu na 3200 din...:D

ime firme sam već napisao a možda je i to već pomalo protiv pravila formuma, ne bih da ponavljam.....bave se prodajom kancelarijskog materijala i jedni su od najjačih CT kupaca, vlasnik je bio Veselinov gost na krstarenju po Grčkoj...:)

Poslednja izmena:
Posedovao sam Acera (nesto vise od godinu dana, bez ikakvih problema) i bio sam zadovoljan ali i svestan da vazi koliko para - toliko muzike. Preziveo je uspesno sve i svasta i jedine zamerke mi idu na ocajnu bateriju (mozda samo kod mog modela) i tastaturu (ugiba se i pucka, ponekad i proguta slovo).
Licno, mislim da je Toshiba nesto kvalitetnija (mislim, ne tvrdim), ali kod Acera se obicno dobije vise za iste pare. Takodje kvalitet displeja ide malo u korist Toshibe.

Poslednja izmena:
imao sam acer-a travelmate 4000 i bio je stvarno odlican...nikada nisam imao nikave probleme ali se samo jednog jutra zakucala ploca i to je to...kada sam odneo CT bio je kod njih oko 5 nedelja nisu ga ni otvorili[toliko o azurnosti] iznervirao sam se i odneo da u EWE gde su mi za 3 sata rekli sta je u pitanju usb kontroler na ploci a plocu naci je veooooma tesko!prodao sam ga tako pokvarenog za 150e i sad imam toshibu tecru a9-12p...

malo je teze uporediti ova dva racunara zbog konfiguracije ali cu pricati o kvalitetu izrade i tako nekim detaljima...

tastatura na aceru je bila losija i uopste plastika je bila nesto meksa ako tako moze da se kaze.acer se malo vise cuo [hard i kuler] i cesto sam morao da ga cistim od prasine jer kao da je usisavao!

mislim da je toshiba kvalitetnije izrade ali acer opravdava svoju cenu i zasluzuje pohvale!

Oba brenda imaju kvalitetne proizvode u klasama, s tim što Toshiba nudi finiju završnu obradu i češće je unique i fensi, tj. ne liči im svaki laptop kao jaje jajetu, što ume da bude slučaj kod HP, Acer ili Dell notebooka, kod kojih jedna serija ima jedan dizajn (osim ako govorimo o specijalnim serijama kao što je XPS kod Dell-a npr.). Kod Toshibe i mainstream serije imaju dosta podverzija i različito izgledaju, te se može naći nešto za sve ukuse... ja bih išao na Acer pošto nudi najviše za uloženi novac... tj. za oko 950 evra imaš 2 giga Core 2 Duo sa 4 mega keša, 2 giga memorije, 250 GB disk i 8600M grafiku. Kud ćeš više, to je odlična mašina!

Oba brenda imaju kvalitetne proizvode u klasama, s tim što Toshiba nudi finiju završnu obradu i češće je unique i fensi, tj. ne liči im svaki laptop kao jaje jajetu, što ume da bude slučaj kod HP, Acer ili Dell notebooka, kod kojih jedna serija ima jedan dizajn (osim ako govorimo o specijalnim serijama kao što je XPS kod Dell-a npr.). Kod Toshibe i mainstream serije imaju dosta podverzija i različito izgledaju, te se može naći nešto za sve ukuse... ja bih išao na Acer pošto nudi najviše za uloženi novac... tj. za oko 950 evra imaš 2 giga Core 2 Duo sa 4 mega keša, 2 giga memorije, 250 GB disk i 8600M grafiku. Kud ćeš više, to je odlična mašina!

tim principom sam se i ja vodio, pri odabiru 5920G ;)

Poslednja izmena:
@byMaX bas me zanima gde kosta takav lap 950e ?:S

Ima zy 1100 evrica, ali gde je 950 tu je i 1100 :D:D:D:D:D:D

pazi, pojavila se Serija Acer-a Aspire i kostala 72.000 sa pdv-om ... ja kupio odmah posto za te pare jednostavno nije bilo bolje :) oni su brzo nestali a zamenjeni sa malo losijim modelom.

pa nemam pojma da li je dž ili ne....činjenica je da ja imam poslovnu saradnju sa tom firmom, tako da je moguće da imam neku protekciju, u smislu humanijeg ugrađivanja,) ali kada sam tražio da doplatim za produženje garancije dobio sam fakturu na 3200 din...:D

ime firme sam već napisao a možda je i to već pomalo protiv pravila formuma, ne bih da ponavljam.....bave se prodajom kancelarijskog materijala i jedni su od najjačih CT kupaca, vlasnik je bio Veselinov gost na krstarenju po Grčkoj...:)

samo da se ispravim...račun za produženje garancije iznosi 3550 din +pdv..danas sam pogledao kod knjigovodje...

Nazad
Vrh Dno