Šta je novo?

Koje slusalice?

IgorHW

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 13700
Matična ploča
Asus Prime Z790-A
RAM
Kingston 64GB
GPU
Nvidia 4070
Storage
2TB+2TB+2TB+8TB+8TB
PSU
Seasonic PX-750
Kućište
Define R6
Monitor
Dell 27"
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koje slusalice bi preporucili do 5000Din? Trebaju mi za kucnu upotrebu, znaci ne trebaju mi bubice nego one sto ti cuvaju usi od nazeba kad dodje zima :)

I da li u tom cenovnom rangu mogu da se nadju kvalitetne bezicne slusalice, da li uopste postoje kvalitetne bezicne slusalice? Meni bi bio sasvim dovoljan domet do 10m i autonomija sa jednim punjenjem bar 5 sati neprekidnog rada a pozeljno da bude i jedno 10 sati.

I meni treba pomoc oko izbora slusalica...
Treba mi nesto oko 50E, za zakaciti na Live 5.1.
Trenutno imam Philips SBC HP250 - one sa dugackim kablom - i ocajne su potpuno.
Svojevremeno sam slusao neke Audio-Technica (ne znam tacnu oznaku, lice na ATH-COM2, samo bez mic-a), i jako su mi se dopale...
Preporuka u ovom price range-u?

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovim sluskama: Genius HP-5.1V (3.448din) ?
GeniusHP-51V.jpg

Kakvi su dakle utisci?

Poslednja izmena:
Samo ne bezicni Sennheiser

Koliko sam do juce cenio ovu firmu, toliko cu je od danas izbegavati. Kupio sam Sennheiser RS115, naravno, kod lopuza u 4Audio za 6500 din, iako mogu da se nadju na internetu za samo 24 funte. Zvucna kartica koju koristim je Creative X-Fi Fatality. Dakle, cim ih izvadite iz pakovanja, sticete utisak da ste kupili jeftine plasticne sluske na buvljaku, sto potvrdjuje i oznaka "made in china". Zvuk je ocajan! Kao da slusate radio ciju frekvenciju jedva hvatate. Bass je mutan i drchi, jer zvucnici ne mogu da izguraju te frekvencije, cuje se uzasan sum (nema ga samo kad podesite zvuk tako da se jedva cuje). Ako pustite Rage against the machine, imate utisak da ste odvrnuli dedin tranzistor do daske koji samo sto ne eksplodira. Kao da hocete da vozite Ficu 200 na sat. Katastrofa! Izgleda da cu morati da dam mnogo ozbiljnije pare, a ove cu nekako da prezalim, valjda. Zao mi je sto do juce niko nije postavio ovakvo upozorenje na net.
Ne bacajte lovu na ovo, osim ako vam cilj nije da iz baste gledate TV u dnevnoj sobi.

Poslednja izmena:
Koliko sam do juce cenio ovu firmu, toliko cu je od danas izbegavati. Kupio sam Sennheiser RS115, naravno, kod lopuza u 4Audio za 6500 din, iako mogu da se nadju na internetu za samo 24 funte. Zvucna kartica koju koristim je Creative X-Fi Fatality. Dakle, cim ih izvadite iz pakovanja, sticete utisak da ste kupili jeftine plasticne sluske na buvljaku, sto potvrdjuje i oznaka "made in china". Zvuk je ocajan! Kao da slusate radio ciju frekvenciju jedva hvatate. Bass je mutan i drchi, jer zvucnici ne mogu da izguraju te frekvencije, cuje se uzasan sum (nema ga samo kad podesite zvuk tako da se jedva cuje). Ako pustite Rage against the machine, imate utisak da ste odvrnuli dedin tranzistor do daske koji samo sto ne eksplodira. Kao da hocete da vozite Ficu 200 na sat. Katastrofa! Izgleda da cu morati da dam mnogo ozbiljnije pare, a ove cu nekako da prezalim, valjda. Zao mi je sto do juce niko nije postavio ovakvo upozorenje na net.
Ne bacajte lovu na ovo, osim ako vam cilj nije da iz baste gledate TV u dnevnoj sobi.

Pa kad se nisi raspitao ko ti je kriv.Zasto nisi poslusao jos neke?Ja sam skoro kupio HD 215, zicne za 7000 hiljada.Uporedjivao sam i te rs 115.A razlika je neverovatna.Duplo bolji kvalitet izrade.rs115 imaju neki sundjer koji ide na usi a hd 215 koznu oblogu tako da kada ih stavis na glavu ne mozes bukvalno ni sebe da cujes kada prisas.
Zvuk je duplo kvalitetniji, bas ide duboko i trese ti glavu, a izoblicenja su neprimetna cak i na veoma glasnom slusanju.
Deo slusalice koji ide na desno uvo moze da se podigne za 90 stepeni, sto je dobrodoslo za dj-eve.
U svakom slucaju prezadovoljan sam(osim cene ****ga, ali sta ces kada zivimo u Srbiji).Pozdrav! :,,:

Jest da im plastika deluje jeftino ali sto se tice bezicnog dela to meni funkcionise odlicno, nikad mi se nije desilo da se isprazne i prezadovoljan sam sa tim. Kvalitet zvuka je meni dobar ali ja ni nisam neki prezahtevan korisnik sto se tice zvuka.
U svakom slucaju u prodavnici se moze isprobati kvalitet zvuka a i od najjeftinijih bezicnih slusalica u njihovoj ponudi nisi ni mogao da ocekujes da zvuk bude vrhunski... mislim, sta bi onda radile one od 30 hiljada dinara?

Ajd, da ne otvaram novu temu ... :)

Pre svega, slušalice ću koristiti za slušanje muzike na poslu preko kompa, tako da vrhunski kvalitet nije najbitnija stavka, a i sve preko 32 oma ne dolazi u obzir. Ustvari, koliko sam razumeo i 50 oma bi moglo da se podnese.

Sennheiser slušalice su mi izuzetno interesantne, jer ipak želim malo bolji kvalitet zvuka - dakle spreman sam da dam malo više para nego "prosečni" korisnik, zato što se ionako pomalo bavim muzikom.

Ono što želim da pitam je da li su možda Altec Lansing AHP-712 dobra kupovina u odnosu na odgovarajuće Sennheiser modele u sličnom cenovnom rangu?

I da li postoji još neki pametan predlog za kupovinu?

Hvala unapred!

Ja koristim Senheiser HD202 koje sam kupio preko u Madjarskoj za 20e i prezadovoljan sam.Prodavnica se zove Media Market.
Jako dobra stvar kod njih je to sto imaju jedno 40 modela slushalica raznih prozivodjacha i na svima svira ista stvar sa jednog cd-player-a,tako da sam ja lepo zauzeo polozaj i redom stavljao na usi.. stavio sam Sony,Technics,Thompson...e a kad sam stavio Senheiser uocio sam razliku kao nebo i zemlja,cist topao zvuk pun basa i kristalih visokih i lepih srednjih..i to sve za 20e!!! Uporedjivao sam ih sa nekim tamo Technicsovim od 80e i jednostavno no contest.Mislim da nema boljih slushalica za te pare,bar od tih tamo 40 modela nije bilo.
Senheiser rules ! :)

Prilozi

• HD202_01.jpg
    HD202_01.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Jbl sve to fino, ali da slusalice od 20e ubijaju mnogo skuplje i poznatije modele u to neverujem. A i nemozes na osnovu jedne pesme da odlucujes o kvalitetu istih ;)

I ja takodje sumnjam u to :)

...
e a kad sam stavio Senheiser uocio sam razliku kao nebo i zemlja,cist topao zvuk pun basa i kristalih visokih i lepih srednjih..i to sve za 20e!!! Uporedjivao sam ih sa nekim tamo Technicsovim od 80e i jednostavno no contest.Mislim da nema boljih slushalica za te pare,bar od tih tamo 40 modela nije bilo.
Senheiser rules ! :)

Ceo zivot se bavim muzikom i ozvucenjima,veruj mi da znam sta pricam :)

Zali Boze to tvoje bavljenje muzikom kad ti hd202 imaju kristalno ciste srednje, lepe visoke... Ocigledno je da nista bolje od donje klase nisi cuo...

Pa te sluske ne mogu da se takmice ni sa jednim Bayer Dynamics sluskama (kojih ima od 120 EUR pa navise) ili nekim KOSS sluskama... mislim da je jbl malo preterao u oceni :)

Zali Boze to tvoje bavljenje muzikom kad ti hd202 imaju kristalno ciste srednje, lepe visoke... Ocigledno je da nista bolje od donje klase nisi cuo...

Znao sam da ce se naci neko sa ovakvim stavom ali OK...
Da napomenem ponovo,slushalice kostaju 20 i kusur evra i za TE PARE imaju drasticno bolji zvuk od drugih,pa cak i skupljih modela koje sam imao prilike da cujem(a bilo ih je dosta).NISAM REKAO DA SU SLUSALICE NAJBOLJE NA SVETU I DA NE POSTOJE BOLJE,a da objasnjavam sta sam cuo a sta nisam je suvishno,to mi bash nista ne menja.
Ovako ispada da ja nesmem da kazem za Golf 3-ku GTI da dobro vuche jer ce se pojaviti Mladen da kaze,ma nemas ti pojma tek da probash Ferarija...

Poslednja izmena:
Pa te sluske ne mogu da se takmice ni sa jednim Bayer Dynamics sluskama (kojih ima od 120 EUR pa navise) ili nekim KOSS sluskama... mislim da je jbl malo preterao u oceni :)

Naravno da ne mogu ali ove su 20 a te 120....
edit:i nemoj uvek da verujesh u pravilo sto je skuplje to je i bolje,nije uvek tako :)

Poslednja izmena:
Znao sam da ce se naci neko sa ovakvim stavom ali OK...
Da napomenem ponovo,slushalice kostaju 20 i kusur evra i za TE PARE imaju drasticno bolji zvuk od drugih,pa cak i skupljih modela koje sam imao prilike da cujem(a bilo ih je dosta).NISAM REKAO DA SU SLUSALICE NAJBOLJE NA SVETU I DA NE POSTOJE BOLJE,a da objasnjavam sta sam cuo a sta nisam je suvishno,to mi bash nista ne menja.
Ovako ispada da ja nesmem da kazem za Golf 3-ku GTI da dobro vuche jer ce se pojaviti Mladen da kaze,ma nemas ti pojma tek da probash Ferarija...

Moguce da su sluske u klasi ~20e najbolja kupovina, u to ne ulazim, medjutim dati im epitet da imaju kristalno ciste tonove te automatski diskvalifikuje iz price o slusalicama, jer ti nemas pojma sta to znaci, bez uvrede. Da si bilo kada cuo/imao nesto bolje, video bi koliko je to sto si rekao smesno.

Moguce da su sluske u klasi ~20e najbolja kupovina, u to ne ulazim, medjutim dati im epitet da imaju kristalno ciste tonove te automatski diskvalifikuje iz price o slusalicama, jer ti nemas pojma sta to znaci, bez uvrede. Da si bilo kada cuo/imao nesto bolje, video bi koliko je to sto si rekao smesno.

A po cemu ti znash da ja nisam cuo ili imao bolje slushalice od tih?Po tome sto sam rekao da su HD202 dobre?Ako sam vozio i imao Ferari ne znachi da je sve ispod njega ******.Postoje klase i razlicite cene.
Imam takodje i HD25 koje su 150e ali njih nisam hteo da spominjem posto se ne uklapaju u temu-KOJE SLUSHKE DO 5000din.Do nedavno sam imao i AKG 240.
Malo si pogreshno shvatio sta sam hteo da kazem ili sam se ja loshe izrazio,kada sam stavio hd202 posle Sony-a(60e) i Technics-a(80e) ta mi je bila reakcija,znaci velika razlika(kristalno cist zvuk u odnosu na prethodne).Ja mislim da su u klasi do 5000din ovo najbolje slushalice koje sam ja cuo prikachene sve na isti izvor.
Jako je bitno na kakav izvor su slushalice prikljuchene,ako ih gurnesh direktno u komp naravno da ce zvuchati nikako,ja neznam na kom si ih ti izvoru cuo ali ok.U mom slucaju Pioneer DJM600.Evo ti za primer slushalice Technics RP-DH1200 koje kostaju 130e i teeeshka su prevara.Jako glasno rade ali im je zvuk teshki shit,dere se srednji,basa nema a visoki josh ajde zvuce nekako,kad sam jednom prilikom dao liku koji ih ima da poslusha HD202 od 20e na isti izvor(djm600) lik se smorio,nije mogao da veruje.:zgran:

Naravno da ne mogu ali ove su 20 a te 120....
edit:i nemoj uvek da verujesh u pravilo sto je skuplje to je i bolje,nije uvek tako :)

Verujem samo svom sluhu... a reci da sluske od 20e razbijaju druge mnogo skuplje (nemoj sada da se vadis na foru "do 5k din") je IMHO bzvz.

Drugari, čemu toliko krljanje? Ima jeftinih a korektnih sluški.
Nisam konkretne (Senn 202)probao ali znam da ima slučaja da se ultra jeftine sluške lepo čuju. Skoro sam probao Senn CX300 i vrlo korektan zvuk, a mogu se nabaviti za 30-tak jura.
Recimo, ultra jeftine Philips HP195 se xtra čuju za 10-15 jura, dok istog ranga Philips HP200 ne vrede ***. Znači nebo - zemlja razlika, isti prozvođač, slična serija, ista cena!!!
Naravno Philips tog ranga se i ne uzima kao reper bilo kojeg kvaliteta, da se razumemo, ali opet enormna razlika u kvalitetu.
Naravno, za 5K din, treba gledati Senn, Koss, Pioneer... pa koje ulete u budžet POSLE PROBE.
Nego, da bi se uverili u kvalitet 202-ke moramo ih čuti. Kako sam i ja zainteresovan za slične sluške tog ranga cena, hajde da vidimo ima li u nekoj radnji Senn 202 pa da čujemo.

idi u 4audio.Ja sam tamo otisao u nameri da poslusam bezicne sennheiser, mislim da su bile RS 115 ako se ne varam, cena oko 90 eura.Moj utisak je bio totalno razocarenje, nista od kvalitetnog zvuka.Kada sam posle njih na glavu stavio HD 215, zicne, utisak je bio VAUU!Znaci dvaputa bolji zvuk, sve na svom mestu, bez ikakvih izoblicenja, jasno i glasno.Nisam mogao da poverujem koliko se bolje cuju.A cena... ista!
I naravno bez razmisljanja sam ih uzeo i shvatio da je zica ipak zica.

Vrh Dno