Šta je novo?

menjanje IP adrese

Predpostavljam da restartovanjem rutera je to omoguceno.. ali..?
Ne znam da li je dovoljno da samo restartovanjem "zavaram trag".. (imam dinamicku IP adresu)
Nisam bas siguran..
Fala

Poslednja izmena:
U principu, moraš da se diskonektuješ, sačekaš x minuta (da se tvoja adresa dodeli nekom drugom) i ponovo se konektuješ - uz malo sreće dobićeš novu IP adresu.
Ako ovo pokušavaš zbog korišćenja RapidShare-a, imaj u vidu da postoji mogućnost da je prethodni korisnik tvoje "nove" adrese ispucao bonus, pa ćeš opet morati da čekaš.

Koristio sam neki nemacki sajt http://www.proxyliste.com/ (koji je neko postavio na nekoj matoroj temi foruma) na kome mozes da procitas svoj IP i svaki put kad restartujem ruter, tacnije kad ga ukljucim i iskljucim i refresujem tu stranicu, pokaze mi drugi IP. Nisam cekao par minuta.
Iskreno, nisam to radio zbog rapida, vec glasao sam za nesto pa mi je stalo da ta stvar ima najvise procenata! 😀

Jel je to dovoljno za napumpavanje glasova? 🙂

Poslednja izmena:
Neko pljačka banke, neko krade glasove...

hehehe ... wannabe - ok

uzmes firefox kao browser (web citac).

imas lepo ociju za proxi, pa menjas proxi po potrebi.
Postoji i addon za automatsko menjanje ali meni bas nesto i nije praktican niti potreban.

Naravno - ako zelis da ostanes anoniman, koristis anonimne proxije.
Imas obicne, hi-anon iliti ssl proxije, kao i socks proxi.

Moja preporuka je socks.

Ako imas resursa, instaliraj sopstveni socks server (preporucujem Mocks) i super.

Inace, postoji i resenje sa VPN-om, pa ono 128-o binta enkripcija - al ajd - socks ti je laksi i usput free, da ne preteram.

Vazna stvar jesu cookies, kao i sessions.

O tome ces malo citati jer nemam vremena da pisem sad o njima 🙂

Ukratko, trebalo bi da ih brises kada vec menjas IP.

Bilo bi to ukratko od mene 😉

Meni bi trebala mala pomoc oko menjanja ip.Na adsl-u sam,eunetov.Ne mogu nikako da promenim ip adresu,zvao sam cak i podrsku i kazu da je dinamicka i da bi trebalo sama da se promeni nakon resetovanja modema.Resetovao ga vise puta,ostavljao po cetiri sata ugasen racunar, ponekad i vise,isprobavao razlicite programe i nista.Uvek ista ip.Jel moze neko detaljnije da objasni to oko proksija i da li cu sa proksijem moci da se kacim na server za news?
ADSL modem je sa racunarom povezan preko usb-a.

kod mene se menja IP adresa samo restartovanjem konekcije, za par sekundi. Provereno. Ne moram ni da iskljucim modem samo reset konekcije.

Nazad
Vrh Dno