Šta je novo?

Problem posle virusa...

• Začetnik teme Začetnik teme Kabe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kabe

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
320
Posle "ciscenja" notebooka od virusa, trojanaca, pojavio se problem u okviru prozora My computer, ne moze se dvostrukim klikom pristupiti particijama diska vec se mora ici na desni klik pa na opciju OPEN koja se ne nalazi kao po pravilu na pocetku bara desnog klika vec ispod,mozete videti iz priloga...da li se stvari mogu vratiti na staro i kako?, unapred hvala

Mislim da nisi lepo očistio, da je ostalo još nešto gamadi na kompu. Probaj drugim AV-om da prođeš..

Nadjoh na netu ovo kao resenje za tvoj problem,ljudi kazu da im je pomoglo to:
- click "run" in your start menu and type in "regedit". That should start the registry editor.
- if there are expanded branches in your first run, collapse them all and expand one called "HKEY_CLASSES_ROOT". First one from the top.
- find key called "drive" on the next level. Expand it and click on the "shell" sub-key. (pic no. 1)
The picture shows what your registry should look like. Note the status bar at the bottom says "My Computer\HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell" - exact location of where you should look. Also note on the right side "default REG_SZ none". You can ignore REG_SZ part. Important thing there is that default - none. That is what it should read on your PC. Let's say that in my case the default value says "ACDBrowse", then the picture No. 3 shows what exactly would be activated ("C:\Program Files\ACD Systems\ACDSee\8.0.Pro\ACDSee8Pro.exe" "%1") on the double-click. ACDSee would start. Also, on the right click, first (bold text) item would be what the picture No 2 shows "Browse with ACDSee Pro" - user-friendly name of "ACDBrowse" sub-key.

The conclusion: In the "HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell" key the default value should be "none". (as text, not empty)

One more thing:

DO NOT DELETE ANY KEYS!
ONLY CHANGE THE DEFAULT VALUE OF THE ABOVE KEY!
THERE IS NO UNDO FUNCTION IN REGISTRY EDITOR!

Ovo sve radis na sopstvenu odgovornost i ja se ne smatram odgovornim za mogucje posledice🙂

Nadjoh na netu ovo kao resenje za tvoj problem,ljudi kazu da im je pomoglo to:

Ovo sve radis na sopstvenu odgovornost i ja se ne smatram odgovornim za mogucje posledice🙂

Zahvaljujem, mislis da nema vise virusa??. da updateujem Kav da cistnem jos jedanput, pa cu videti sta mi je ciniti...

Zahvaljujem, mislis da nema vise virusa??. da updateujem Kav da cistnem jos jedanput, pa cu videti sta mi je ciniti...
ako se virus "igrao" sa registryjem onda cje i nakon njegovog ukljanjanja registry ostati sj38an

da...

ako se virus "igrao" sa registryjem onda cje i nakon njegovog ukljanjanja registry ostati sj38an

Oki, to sam i ja mislio i dalje sam pri tezi da je problem te prirode, jer sam i ranije imao takve probleme ali sam ih resavao mazohistickom metodom FORMAT, a ovde je notebook u pitanju, kao i backup podataka pa mi je smor...

Poslednja izmena:
Pogledaj dali se na particijama nalazi neki skriveni autoplay fajl koji je virus kreirao ako ima obrisi ga i mozda resis problem (ovo obicno uspe kada je flash drive u pitanju).

Autoplay...

Pogledaj dali se na particijama nalazi neki skriveni autoplay fajl koji je virus kreirao ako ima obrisi ga i mozda resis problem (ovo obicno uspe kada je flash drive u pitanju).

Autoplay je fora na koju se virus siri sa flash memorije na racunare(kako ja to kapiram 🙂 ), u mom slucaju je ostecen registry, autoruna vise nema, kao ni virusa, ali su posledice ostale, nema Painta, Calculatora, Win Explorera preko koga je zaraza i dosla...ostaje da se opet "podigne" Win ... u pitanju je
Aspire 5101ANWLMi Turion64 2.0GHz 512MB 60GB DVDRW 15.4'' WXGA
posle backupa podataka cu pristupiti tome 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno