Šta je novo?

ATI Crysis Hotfix

• Začetnik teme Začetnik teme kull
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kull

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
10.04.2006
Poena
320
Vazno za sve vlasnike HD2xxx i HD3xxx serije kartica!

Pomenuti drajver ne popravlja samo performanse u Crysis-u vec KONACNO ispravlja veoma ruzne rendering, texturing i shadowing bagove u nekoliko postojecih igara.
(Titan Quest, Anno 1701, Tomb Raider 25th anniversary, Hellgate London with AA...)
Trebalo je bukvalno 6 meseci da ATI uspesno resi problem iz "open ticketa" poslatog sa oficijelnog Titan Quest foruma od strane nas atijevaca, ali evo docekasmo i to.
Juhu :wave:

Vista drajver

http://www.techpowerup.com/downloads/848/ATI_Crysis_Hotfix_Vista.html

XP drajver

http://www.techpowerup.com/downloads/847/ATI_Crysis_Hotfix_XP.html

Hvala na informaciji! Konacno...

Već je bila ova informacija u Crysis temi.
Mada ja u Crysis-u i dalje imam povremeno čudno ponašanje nekih poligona, ali je to sada mnooogo ređe nego pre ovog fix-a.
Takođe, XP fix nisam uspeo da instaliram automatski, stalno je prijavljivao neku grešku, pa sam morao ručno u device manageru da uradim update drajvera iz foldera gde se ovaj novi drajver raspakuje.

Već je bila ova informacija u Crysis temi.
Mada ja u Crysis-u i dalje imam povremeno čudno ponašanje nekih poligona, ali je to sada mnooogo ređe nego pre ovog fix-a.
Takođe, XP fix nisam uspeo da instaliram automatski, stalno je prijavljivao neku grešku, pa sam morao ručno u device manageru da uradim update drajvera iz foldera gde se ovaj novi drajver raspakuje.
Mogu samo da potvrdim ovo, meni je na jednom mestu u core levelu pochela da izbija zelena boja:d

To je 7.11 , a ne hotfix.Fix-temu.
Pozdrav i hvala!

Nije 7.11, 7.11 još nisu izašli, ovo je neko prelazno rešenje koje su izbacili baš zbog Crysis-a.

I meni još uvek ponegde teksture "iskaču".

super, za moju kartu nista. Nikad vise ATI proizvod u moju masinu nece uci :wall: :burn:

mislis AMD 😀

7.11 pogledaj u CC
C.O.D.4 30% skok fps-a sve u fulu ,bez AA sa 4AS
@gx-x
zasto!!!
Tvoja karta sigurno bolje radi nego bilo koja iz "N" serije 7 u svim novim naslovima,a i od mnogih iz novijeg doba (2600,8600).
Jesu svezije ali su klasu ispod.Ja postujem snagase.
poz.

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    54.6 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Zanimljivo je to što sam instalirao danas Crysis jednom drugu koji ima 2600XT i starije Catalyst-e od 7.10 (ne znam tačno koje) i nema nikakve anomalije.
Znači da je problem koji se ispravlja ovim hotfix-om u stvari unesen u nekoj od poslednjih revizija drajvera.

Poslednja izmena:
Juce je izasao i Catalyst 7.11 WHQL, a zanimljivo je sta pise u poruci uz drajvere:

Note: Crysis players should continue using the "Crysis hotfix driver' even with this release.

link za XP verziju:

http://www.techpowerup.com/downloads/857/ATI_Catalyst_7.11_Software_Suite_WinXP_32-bit.html

P.S. Za sve koje zbunjuje ime onog drajvera "ATI Crysis hot fix" u pitanju je zapravo Cat 7.11 RC3 beta koji je optimizovan za Crysis. Pre mesec dana smo imali drajver zvan "ATI Bioshock hot fix" (Cat 7.10 RC2) tako da takvo nazivanje nije nista novo u slucaju ATIja, a u pitanju su prelazna resenja izmedju dve WHQL verzije drajvera.

Temu sam prvenstveno pokrenuo jer je nakon 6 meseci konacno moguce igrati ponovo neke veoma dobre igre iz prosle godine koje su zbog razlike u renderovanju senki na X1xxx i HD2xxx karticama pravile velike probleme.
Inace, Crysis nisam probao tako da ne znam da li je istina to sto pise u pratecem tekstu drajvera.

Poslednja izmena:
Pomenuti drajver ne popravlja samo performanse u Crysis-u vec KONACNO ispravlja veoma ruzne rendering, texturing i shadowing bagove u nekoliko postojecih igara.

Zbog ovoga nikada necu kupiti ATI...

Poslednja izmena:
Istalirati taj fix je obawezno,ako hocete da se igrate.Izashao je on skoro.Shto NVIDIA ne izbaci takav neki fix?!😀🙂Ja sam preshao Crysis(ne hvalim se,igra je laka) i hteo bih da predjem josh jednom!!Ne secka mi igra,ali volim da vidim veci framerate!😛

Oni imadehu patch, zove se Crysis 🙂 Pa igra je pravljena/optimizovana u startu za nV

Na 3870 sa oficialnim 7.11 Vistax86 drajverima Crysis demo radi super bez ikakve greske. Ne znam za finalnu igricu jer nisam je jos instalirao, mada ne vidim razlog da to ne bi radilo, cak neki kazu da finalna igrica jos bolje radi nego demo. Drug kaze da na demo-u nije mogao da igra sa senkama na 8800 GTX a da u finalnoj igrici mu sve leti sa senkama na high u Win XP-u.

Nazad
Vrh Dno