Šta je novo?

Problem sa Samsungom 920n

jaygee

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
320
5 meseci monitor je radio sasvim normalno (graficka Microstar GeForce4 MX440 64 MB), ali se od pre nekoliko dana javio problem. Naime, pojavile su se dve horizontalne linije pri vrhu ekrana, ne obuhvataju celu sirinu ekrana ali recimo gornja je duza a donja je kratka. Napominjem da se nista ne pojavljuje na ekranu dok ne prodje odredjeno vreme (mozda 1, 2 sata) a onda se linije pojave. Ne vide se na crnoj i beloj podlozi ali na bilo kojoj drugoj se primecuju. Reklamirao sam monitor, medjutim posle 5 dana likovi iz servisa su rekli da je kod njih sve normalno i da monitor radi bez ikakvih problema i linija. U cemu je stvar? Zna li neko? Hvala na svim predlozima i sugestijama. :wall:

Pa da problem ti je sigurno u grafickoj

Ljudi, kada uradim PrintScreen a paste-ujem sliku recimo u Corel, ne prikazuje mi te linije koje ja vidim na ekranu, pa bi po nekoj logici to trebalo da znaci da nije do graficke, jer cak i kada promenim rezoluciju linije ostaju na istom mestu na kom su i bile. Jos jedna bitna stvar je da se linije ne vide dok ne prodje jedno 2-3 sata od ukljucivanja monitora. Da li je moguce da je do struje u mom stanu ili nesto slicno? Ima li ko neki konkretan predlog, da ne bih ponovo vukljao monitor u servis??? Hvala. :wall:

Zakači monitor na drugi kompjuter ili drugi kompjuter na tvoj monitor. U zavisnosti od rezultata "testa" znaćeš šta ti je činiti - reklamirati monitor ili zameniti karticu ili bolje utaknuti kabl.
Pozdrav.

Promenih i karticu, stavih Asus N7600GS, i opet linije na ekranu, ovaj put imam utisak i da su izrazenije... U servisu su rekli da je sa monitorom sve u redu, moze li da bude do struje? Menjano je i napajanje, stavljeno Roline 550W (u rangu Chiefteca)... U cemu je problem, pada li vam na pamet? Jedino nisam probao sa kachenjem na drugi rachunar, to moram da probam...

Poslednja izmena:
Promenih i karticu, stavih Asus N7600GS, i opet linije na ekranu, ovaj put imam utisak i da su izrazenije... U servisu su rekli da je sa monitorom sve u redu, moze li da bude do struje? Menjano je i napajanje, stavljeno Roline 550W (u rangu Chiefteca)... U cemu je problem, pada li vam na pamet? Jedino nisam probao sa kachenjem na drugi rachunar, to moram da probam...

Napajanje računara nema veze sa ovim. Probaj monitor na drugoj utičnici u stanu, a ako to ne reši problem probaj ga i kod nekog drugara. Ako i kod njega postoji isti problem onda definitivno nešto nije uredu sa monitorom.

Cini mi se da imamo slican problem, pogledaj moj post dole, za LG. Samo sto su kod mene konstantne (duple vertikalne od vrha do dna, poput tragova, samo na crnoj pozadini se ne vide), od ukljucivanja,tj tek od podizanja sistema,dakle u BIOSu se ne vide; tako da i ja mislim da je u grafickoj prob(GeForce mx460)

Javi ako provalis sta je kod tebe u pitanju. Pozz

Proveri kablove i konektore, ne samo one na kućištu, već i na monitoru... Dal je sve dobro povezano i dal imaju kontakt... Ja sam imao sličan problem, na istom tom monitoru, Samsung 920n... Monitor je bio nov, tek kupljen, i istripovao sam se da se pokvario... ali je problem bio u kablu, tj. konektorima koji su izgubili kontakt od povremenog pomeranja kućišta... kada sam sve ponovo prevezao, problem je nestao!

poz

Cini mi se da imamo slican problem, pogledaj moj post dole, za LG. Samo sto su kod mene konstantne (duple vertikalne od vrha do dna, poput tragova, samo na crnoj pozadini se ne vide), od ukljucivanja,tj tek od podizanja sistema,dakle u BIOSu se ne vide; tako da i ja mislim da je u grafickoj prob(GeForce mx460)

Javi ako provalis sta je kod tebe u pitanju. Pozz

Hm, pa sumnjam da je do graficke jer je isti problem na bio na staroj GeForce MX440 i isti je problem sada na novoj N7600GS, tako da cu morati da proverim te kablove i konektore, mada sumnjam, ja uvek to pri povezivanju proverim sve 2 puta...

Bice da je do monitora, imao sam slican problem na poslu. Doduse, jedna horizontalna linija je bila u pitanju i isto se pojavljuje tek kad se monitor "ugreje". Pregrevanje nije bilo problem, rotirao sam ga sa drugim i ista prica.

Odnesi ga ponovo do servisa i insistiraj da monitor ostane upaljen duze od tih 3 sata, pa da vide sta se desava.

Nazad
Vrh Dno