Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
imam dva pitanja za korisnike Viste,

1. posto mi pod Vistom ne radi winfax 10, postoji li dostojna zamena za isti.

2. pokusavam da umrezim pc sa xp-om i pc sa vistom - ne uspeva , na xp udjem u workgroup vidim drugi pc ali mi ne dozvoljava pristup folderima , dok na visti mi ne da nista , na sta da obratim paznju jos pri sherovanju, kapiram da nisam nasto dozvolio ali sta....:wall:

Hvala u napred :)

Imam nForce2 ploču (Asus A7N8X) koja ako se ne varam zvanično nije podržana u Visti tj. nema drajvera. Našao sam neke audio drajvere i instalirao i audio je proradio. Vista je kao nešto instalirala za integrisanu mrežnu kartu ali kaže da nije sigurna da je to to i da ću moći ostvariti konekciju. Podesio sam konekciju ali mi izbacuje

Error 734 the PPP link control was terminated

Koliko sam vidio Vista ne podržava CHAPv1 već samo CHAPv2 na Security tabu za podešavanje konekcije, pod Advanced, a u XP-u mi je uključen i CHAPv1.

Zna li neko u čemu je stvar i može li se ostvariti konekcija?

sve u svemu nismo jos spremni za Vistu, ja nesto razmisljam da se vrnem na XP...Mnogo mi spor komp. iako imam uslove za Vistu.

Vista Home feat. internet

Pozzz svima

kopam po forumu ali ne uspevam da nadjem temu u kojoj bih nasao odgovor na pitanje:

koliko je bezbedna Vista za kacenje na net

elem, pre se pricalo kako je vista potpuno bezbedna, bla, bla, bla...
imam original vistu (znam da je najbednija vezrija viste, ali sta mogu...) i na njoj norton. da li je bezbedno da se kacim na internet (dial-up) sa takvom zastitom???

sorry ako vas davim, ali nemam gde drugde da se raspitam....

zastita

covek rece da ima norton, verovatno je mislio na antivirus. Samo po meni je on najgori, kao i kaspersky, najvise virusa njihove kompanije prave za svoje korisnike...

Bilo kakav koji nije Windowsov, samo da ima jasnu i funkcionalnu kontrolu nad ulaznim i izlaznim saobraćajem i programima.

Oke...

Stavicu Zone Suite pa valjda ce on (uz Vistin wf) biti dovoljna zastita...

pozzZ :wave:

Uzmi Eset Smart Security. Ako se razumes u konfigurisanje firewalla mozes do detalja sve podesiti.

Izgleda da Vista neke procese koje često koristim drži poluspremene da bi se brže startovali. Tako mi se na primer Outlook diže tri puta brže o Photoshopu da i ne pričam.

Izgleda sa SuperFetch radi kako treba. Čitam ove stare postove jer sam tek nekidan instalirao Vistu (Ultimate) po prvi put pa da vidim kako ide kod drugih. Čitao sam po internetu o Vistinom memory management sistemu koji je drugačiji od XP-ovog gdje Vista memoriju posmatra kao cache i zato je više zauzima a to uključuje i ovaj SuperFetch i vjerovatno je "krivac" i za drljanje hard diska par minuta nakon što se Vista starta na šta su se neki žalili. Probao sam i Office 2007, recimo word mi se od samog početka starta osjetno brže nego Word 2003 u XP-u koji sam nedavno bio prinuđen instalirati jer mi odjednom Word 2000 nije htio raditi a koji je bio osjetno brži od kilavog Worda 2003.

Ali čitajući temu nisam naišao na rješenje nekih stvari koje me zanimaju:

1) može li se (i kako) isključiti ono da me Vista svaki čas pita da li sam siguran da hoću da na stavim, recimo kad startam Device Manager, ili Resource Manager u Task Manageru, i u brojnim drugim situacijama?

2) ne da mi da kopiram fajl na drugi hard disk, par puta me kod kopiranja u Total Commanderu pitala da li želim da kopiram kao administrator i tek onda radi, a nekad neće da kopira niti me bilo šta pita; pa valjda sam stalno administrator, nisam kreirao druge usere a nisam ni stavio nikakvu šifru kod logovanja, o čemu se radi?

3) Leadtek TV karta (Expert) ima drajvere za Vistu koji su uredno instalirani kao i novija verzija programa (PVR2) pa me zanima da li su drugi probali i kako im radi, meni neće da smanji jačinu tona, smanjuje u koracima po 5 i na 5 je najtiše dok na 0 zvuči kao da je 10 ili 15, dakle glasnije je nego na 5 (!), i uz to kada sam ugasio PRV2 pa ga htio opet startati preko dvoklika na ikonicu u systraju nece da se starta, nikako, tek sam uspio preko ikone na desktopu; dešava li se ovo još nekome? i kako inače radi PVR2, posebno pod Vistom?

4) mogu li da kako smanjim veličinu ikona na desktopu, da budu kao na XP-u a ne (pre)velike kao na Visti?

5) pitao sam već gore, da li je neko uspio osposobiti internet konekciju na nForce2 chipsetu? Vista je instalirala nesto, nekakav nForce Network, ali u systraju stoji uzvicnik i kaze da ce mreza mozda raditi a mozda nece, konekciju sam podesio ali mi stalno izbacuje

Error 734 the PPP link control was terminated

nForce2 nema drajvere za Vistu ali me znaima zna li neko koji drajveri bi ipak prošli, da to radi? ja sam neke skidao i probavao ali mi na update drajvera stalno kaze da su Vistini noviji i nece da instalira

Za pitanje broj 1, treba ga ugasis UAC, nadji tamo negde u User profiles ja mislim...

Inace sto se tice zauzeca memorije, odusevio sam se kad sam izasao iz igre Call of Duty 4, da je zauzece memorije bilo 400 mb (inace za desktopom je 600, 700, 800 zavisi sta je sve popaljeno).. Dakle Vista oslobodi tu memoriju kada joj treba za nesto, kao recimo za igre... Sjajna stvar i nemo da cujem da neko ponovo smara kako mnogo memorije uzima, uzima onoliko koliko je potrebno kako bi sve radilo brzo..

Za pitanje broj 4, drzi CTRL i skroluj misa na desktopu ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Stvarno nemam vremena da procitam svih 50 strana,ali ako je bilo reci molicu da se ponovi.
Imam Vistu ultimate 64 i skinuo sam update na srpskom jeziku.
Kako da postavim da mi sada vista bude na srpskom?
:wave:

hvala vam, riješio sam uz vašu pomoć probleme 1 i 4

sinoc sam probao jos 4 drajvera za network ali nije proslo, sa njima uopste ne vidi mreznu karticu dok sa drajverima koje Vista stavi vidi ali ne radi

1) moze ugasi user accaunt controlg
http://www.google.com/search?hl=en&...q=turn+off+user+account+control+vista&spell=1

2)Ne bi trebalo da je tako mene to nikad en pita

4)Drzi ctrl i vrti scrool na mišy-ovo vazi za bilo koje ikonice ne samo na desktopu

5) Traz ina googly ja sam drugu usepo da iscupanmneke xp drivere koji su radili na visti

Da li znas gde mogu da podesim da se sva slova u svim prozorima, aplikacijama i tekstovima smanje, kako sto se smanjuju ikonice na desktopu, tu foru nisam znao(za ctrl i scroll), super je:wave:

promeni velicinu fonta u appearance pa u advanched

Download Windows Vista SP1 Beta RC Build 6001.17036 v.652 via WebUpdater

nije piratski zahvat, vec sasvim legalna stvar; vest se pojavila i na neowin.net
http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=600367&st=0

# Uninstall all older version of Windows Vista SP1 if you have installed any of them before you executing the following steps.
# Download sp1_rc_17036_v652_web_updater.cmd file. if you cannot download, simply copy and paste the following text to a text editor, and save the file as sp1_rc_17036_v652_web_updater.cmd filename:

@echo off
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSp1 /v Beta1 /t REG_SZ /d 37d55f36-65d6-4fe4-9dc7-892fcbe6222b /f
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSP1 /v Beta1 /t REG_SZ /d 37d55f36-65d6-4fe4-9dc7-892fcbe6222b /f
echo Vista SP1 registry key has been set. Please check for updates in Windows Update.

# Right click on sp1_rc_17036_v652_web_updater.cmd file and click on “Run as Administrator”.
# Log off from Vista system and then log in again.
# Open Windows Update and check for updates.
# Install Update for Windows Vista (KB935509) - v1.005, and reboot the system.
# Open Windows Update and check for updates again.
# Install Update for Windows vista (KB937287) - Build 6001.17036 (x86 or x64).
# In Windows Update, check for updates again.
# Install Update for Windows Vista (KB938371) - v1.018, and then restart the computer.
# Wait for about 5 to 10 minutes.
# Open Windows Update and check for update again. Repeatitively check for updates until Windows Vista Service Pack 1 Beta - Build 6001.17036 (x86 or x64) is shown.
# Install Windows vista Service Pack 1 Beta - Build 6001.17036 (x86 or x64).
#After installing Windows Vista SP1 beta, the following information will appear:
Windows Vista SP1 Beta together with its 3 prerequisite updates on Windows Update history page.
Windows Vista SP1, v.652 edition indication in System Properties.

About Windows dialog when clicked from Help in toolbar showing Vista SP1 is evaluation copy expires on 6/30/2008.

Note that to install Windows Vista SP1, users must install Vista in non-modified and non-altered manner. Only original Vista RTM, OEM DVD or those web download release from MSDN is confirmed to be able to use the hack to install SP1. If you installed Vista from vLite enhanced DVD media or image, you may not be able to install SP1.

Poslednja izmena:
Koja crna "još uvek visoka cena memorije", giga rama košta 20 evra, ovako pristupačan RAM nije bio nikad u istoriji PC računara...

Slažem se, i meni taj komentar nije bio jasan.

Nadam se da će cijene ostati takve.

font

windows clolor and appearance
open clasic..............................
Advanched
izaberi item i samnji menjaj Font

koristi malo i google dosta ce ti pomoci :)

aaa, znam za to, samo ne bude mi sve isto kad izmenjam, ispadne nekako brljivo...A inace sam mislio na promenu fonta na celom Windowsu, da bude sve nekako minimalizovano.:type:

Pa ti biraj koliko ce da ti bude ni previse brljavo ni previse veliko - stavi koliko tebi odgovara
A "font" ne znam da moze da se smanji

posto je tema stvarno ogromna spreman sam da primim kritike zbog ne citanja ali trebaju mi neki odgovori:D

kupio sam laptop pre par dana,znaci licencirana vista i sve to e sad da li je izdata zvanicna verzija service pack 1 i kako da je instaliram?po nekoj logici dovoljano bi bilo da samo update-ujem vistu i da pokupim sve zakrpe ali mozda i nisam u pravu!?

Da li je neko probao tu SP1 (beta) verziju VISTE???
Da li je bolja od obicne? Nije mi jasno jos nesto,da li ta SP1 beta sadrzi samo do sada ispravljene stvari i zato je beta jer nisu jos sve prepravili ili sta?

Nazad
Vrh Dno