Šta je novo?

GREEN MYST - gotov !

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
konacno zavrsih ,)
nema nikakvog worklog-a, pitajte sta vas zanima, potrudicu se da odgovorim sto detaljnije.

- TT wc komponente
- CooLaboratory LIQUID MetalPad umesto paste na CPU
- 2x Noctua NFS-121200 na radijatorima (kontrola Zalman Fanmate2)
- Sharkoon 140mm front intake
- Zalman ZM-MFC2
- custom HDD cage suspension
- custom nosac rezervoara
- custom CLRCMOS prekidac (umesto jumper-a na MB)

ovaj put sam umesto standardne paste stavio metalpad i drugacije pozicionirao blok, pa cu za dan-dva da vidim da li sam nesto dobio ili ne.
ispostavilo se da mi je kuciste suvise skuceno za sve sto sam planirao da uradim, ukljucujuci i potpuni stealth cable management, tako da je ovo najbolje sto sam mogao.
u visini psu-a stoji metalna ploca koja skriva celu gornju trecinu kucista.

Prilozi

• pic001.jpg
    pic001.jpg
    61.6 KB · Pregleda: 161
  • pic002.jpg
    pic002.jpg
    178.2 KB · Pregleda: 288
  • pic003.jpg
    pic003.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 203
  • pic004.jpg
    pic004.jpg
    153.3 KB · Pregleda: 186
jos...

Prilozi

• pic01.jpg
    pic01.jpg
    128.9 KB · Pregleda: 186
  • pic02.jpg
    pic02.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 257
  • pic03.jpg
    pic03.jpg
    144.4 KB · Pregleda: 280
Posle toliko vremena stvarno je bio red. Mislim da si najveci smarac sto se tice sredjivanja kucista...odmah posle mene.
Moram da primetim da na slikama uopste ne izgleda kao uzivo. Mnogo je lepse uzivo i izgleda kompleksnije. Nisam primetio gde je clrcmos prekidac. Kako si montirao kavez za HDD? Cemu sluzi mrezica na kavezu?
Zaboravio si da postavis temperature. Bilo bi lepo uporediti temperature sa obicnom pastom i sa tim tecnim metalom.

ispostavilo se da mi je kuciste suvise skuceno za sve sto sam planirao da uradim, ukljucujuci i potpuni stealth cable management, tako da je ovo najbolje sto sam mogao.

Vidi se da je uloženo mnogo truda, i ne izgleda loše, ali je kao što i sam kažeš malo pretrpano - stvarno ima svega.
Gde si nabavio Sharkoon 14-ku, jel' ima kod nas?

Edit: Šta ti je ono plavo u prvom 5.25 slotu?

Poslednja izmena:
mozda generalno i nije tako lose nesvidja mi se boja sto je subjektivno
zasto imas dva rezervoara i toliko dugacka creva?

@Diabolique : ***, slobodno vreme, sta ces. taman me uhvatio pocetak sezone u poslu...
mrezica je tu radi estetike i da sakrije malko konektore na diskovima. CLRCMOS pr je desno u sredini po visini, ispod 5.25 kaveza, crvena dzoka koja se pomera levo-desno.
HDD kavez lezi na duplom sloju sundjera iz kutije neke ASUS VGA kartice, tako da je ususkan k'o mala beba. u njemu su 2 harda, winXP i KUbuntu. naravno, stari hdd na kome je linux se cuje i on je jedina stvar koja se cuje u sistemu, kad je u 'browsing' rezimu.
temperature nisam zaboravio, rekao sam da ce biti za dan-dva...postovacu krajnje temps kad budem istopio LiquidMetal. u manual-u pise da se topi na 58C, tako da cu morati da pustim jedan burn-in test, ali za dan-dva, kako sam rekao...

@Zooo : sharkoon mi poslao DTK iz Hrvatske. kod nas (u SER) nema, naravno. u prvom 5.25 slotu je hdd rack, ali sa IDE diska na SATA kontroler (naravno, thx to DTK). mnogo dobra stvar!
@Northwood : poenta svakog moda je upravo da se razlikuje od ostalih i da zapleni bar po koji pogled, tj. da bude unikatan ;-)
@d0minat0r : 2 rez-a ? nema, sine, samo jedan je u sistemu; 0.2 dL zapremine i to je onaj sto sija pseudo-zelenom bojom. crevca sam ostavio za nekoliko santimetara duza, da mogu da pomeram rez i hladnjake, u cilju praznjenja, punjenja i usisavanja prasine srafljenja fitinga na hladnjake.
@M4DN355 : hvala!

Poslednja izmena:
ne mogu da istopim liquidmetal pad. koliko god da lozim cpu, nece da predje 51-52C jezgra, mereno sa A64info. sa fanovima na hladnjacima na minimumu obrtaja.
zbog male zapremine rezervoara, predpostavljam, procesor ovu temperaturu dostigne za nekih pola sata, ako ga przuckam sa S&M, 100% opterecenje...
idle temp (web browsing+winamp) ne prelazi 32C (A64Info).
da li sam previse zategao wb ili ga, pak, nisam dovoljno zategao, kad mi je idle/full razlika 20 stepeni ?
ili je to, mozda, zbog liquid pad-a?

PS. zaboravih da napomenem u predhodnom postu, onaj plavi hdd-rack je fabricki bio beige boje, farban je u perla plavu, kao i hladnjaci na krovu i hdd kavez.

Poslednja izmena:
Update (1600x1200)

Redno posle procesora sam ubacio graficku. blok je pozajmljen od Diabolique-a, bez bga hladnjaka sa slike iz linka.
Temp procesora se povecala za 2C idle/full, dok je temp graficke 36/48C idle/full (ocitavanje iz RT 2.06).
AL hladnjaci na memorijama se greju do 62C i u AtiTool-u se pojavljuju artefakti posle izvesnog vremena. Neki predlog za hladjenje memorije ?

Prilozi

• pic01.jpg
    pic01.jpg
    378.1 KB · Pregleda: 109
  • pic02.jpg
    pic02.jpg
    347.3 KB · Pregleda: 112
Jako lepo urađeno.
Mene je baš zanimao taj ThermalTake WB pošto sam hteo da radim wodeno® pa sam mislioda njega ubacim pa ću pomno da pratim razvoj situacije :)
Nego što nisi prvo probao sa AS5 pastom pa onda stavljao taj pad (koji usput neradi :))??
Kako meriš temperaturu sa A64Info-om (koja je to verzija)??

A što se memorije tiče, pa stavi neki ultra silnet 8cm vent da duva preko njih.

Poslednja izmena:
A64Info-beta 0.64, poslednja public verzija koju su audiofreak i lukija napisali (veliki poz. za njih !)
Precizno meri core temperaturu za 754 i 939, isto kao coretemp za intela.
AS5 nemam, a bas me mrzi da se cimam za pola grama. A ko kaze da pad ne radi? Da ne radi, temp bi otisla u tri lepe...Sinoc sam malko obilazio parohiju po Zoni, sve temperature su bile veoma prihvatljive. GPU nije presao 48C (640/1580) a CPU 35C (+12C, razlika u merenju), znaci 47C, za neka 2-2.5 sata igranja.
+1 vent u kutjiste - ne dolazi u obzir. Takve stvari zelim da izbegnem po svaku cenu.
Zato sam uklonio stari hdd koji je zaklanjao donji deo kartice i sada se mem cipovi greju sasvim umereno...Kasnije cu da smislim gde cu da smontiram hdd, koji mi ionako nije previse bitan (kUbuntu/20GB)
Znaci, za sad su temperature OK, videcu jos malo veceras dokle ce ici memare i fetovi na grafici.

Mali update - dodata green neonkica, za vizuelni dozivljaj, dok ne sredim UV; crk'o mi jedan inverter...

Prilozi

• pic0001.jpg
    pic0001.jpg
    114.5 KB · Pregleda: 113
Kul izgleda ovo zelenilo u mraku. :)

iznenadjujuce dobro uzivo...nisam ocekivao da ce biti tako interesantno...

Jel' smem da kazem da mi se ne svidja? :)

Lepo je u mraku al mi se ne svidja plavo-zelena kombinacija

Zaista lepo, ali ja ne volim jarke boje na kucistu. Mada kada je sama izrada u pitanju, stvarno pun pogodak.

Odlicno ;)

pogotovo unutrasnjost

ovo izgleda mnogo dobro.cime si krecio

osnovna u spreju, perla by happy colors (italijanska) u spreju i na kraju lak u spreju

Nazad
Vrh Dno