Šta je novo?

Samsung 2232BW PROBLEM!!!

djile

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2007
Poena
304
Danas sam kupio ovaj monitor i imam problem sa ghoustingom...
tj. kad uzmem klizac i pomeram stranicu na netu gore dole (ili bilo sta drugo npr u photoshopu) ostaje mi ghoust, znaci blago mi ostavlja senku iza svega, slova, slika...

ne znam da li je problem u monitoru ili je mozda graficka posto je i ona nova?!

svaka pomoc bi mi dobro dosla... da bih mogao da odem i na vreme trazim novi monitor... ne verujem da bi tako skup monitor imao tako glupu falinku:/

ne znam

Ne bi smelo to da ti se desava.
Malo iznad je Northwood naveo slucaju u kome se to desava na istom monitoru, ali pod specificnim uslovima, ali ako je to kod tebe uvek slucaj, onda nesto nije u redu.

Prilikom skrolovanja ( recimo crna slova na beloj podlozi) slova se na svakom LCD-u se malo zamute. To ti dodje kao da malo slabije vidis pa ti je teze da procitas, ali razmazivanja (koje ti navodis) nema ni na 8ms ekranima.

Da li si ti nesto lose podesio, mozda osvezavanje monitora. Mozda je i do kabla?
Proveri drajvere za graficku, da li si je dobro instalirao da li ti sistem dobro prijavljuje video adapter. Probaj neke druge drajvere.
Kad si uzeo graficku? Jel imas jos neki monitor u gajbi? Nadji neki CRT u komsiluku pa odnesi kuciste i prikljuci :)

Poslednja izmena:
Verujem da ti je to prvi LCD koji imas?

To je tako na svim LCD-ovima, brzo pomeranje teksta gore dole ostavlja blaga zamucenja.. verujem da nije toliko strasno koliko si ti nacrtao, pogledaj na nekom drugom LCD-u da li je isto kao kod tebe..

evo uzeo sam svoj stari CRT i stavio ga na ovu novi mashinu... sve je perfektno.
Drajveru su ok...
verujte mi da ne preterujem, ostavlja bash ovakav ghost i to na jako spor skrol...
a da vam ne pricam kako izgleda kad malo brze skrolujem.

poredio sam kod drugara on ima 223BW i kod njega se to ne deshava.

posto sam stavio svoj CRT, uverio sam se da je garficka ok...
znaci monitor je definitvno pod greskom... ili je neka leva klasa.
nemam pojma ali odoh ujutru u MK racunare gde sm ga kupio i vracam im ga za isti drugi ili pare nazad.
(a imam osecaj da ce se praviti grbavi)

A kako si povezao monitor, preko VGA ili DVI-a?
Ako si preko VGA probaj da stisnes dugme "auto" na monitoru pa vidi da li je ponovo isto..

preko DVI
pokusao sam VGA ali niej hteo da ga prepozna, pokusao sam sa auto dugmetom ali nista...
znaci kada je na DVI, radilose, ana VGA nece uopste

Na koliko ti je osvezavanje? Ako je na 75, stavi na 60Hz (to je optimalna vrednost za sve Samsung LCD monitore)

Na koliko ti je osvezavanje? Ako je na 75, stavi na 60Hz (to je optimalna vrednost za sve Samsung LCD monitore)

Ama bre ne može :D
60Hz je jedino što može u 1680x1050 (može i 59 ;))
PS
Imam 223BW i nisam primetio nikakve anomalije :smoke:

pokusaj da iskljucis RTA u meniju...ja sam tako resio "problem" sa 2032BW...
jednostavno, trenutno je nemoguce da na LCD-u nema, barem malog, ghostinga...
ja kad skrolujem, ni ne citam tekst, ali kad se zagledam primetim ghost, sasvim normalan za LCD monitore...

@RUS

Upravo tako, radi na 60Hz... monitor mora da radi perfektno a moj ne radi...
tako da... odneo sam ga danas nazad... prijavio im gresku...
pa ako se nesto izgrbave pravac kod inspekcije...
ne pada mi napamet d aga servisiraju, sam onovi monitor dolazi u obzir.

Svaki put kad sam kupio monitor (a uvek je to bio neku dobar) dobio sam falsh monitore, pa sam morao da ih vracam... po sistemu ako te *****u *****u...
uzas!

Ako si ti raspakovao nov nekorišćen monitor, ne vidim kako su mogli da te *****u? BTW, ne razumem što bi to radili, kad bez problema mogu da ga vrate uvozniku. Onako kako oni tebi pokrivaju garanciju, tako je i njima garancija pokrivena.

I najbrži TFT poprilično zaostaje za CRT-om, kad ih posmatraš istovremeno. Posebno ako je CRT nasviran na 85+Hz. Mada, s obzirom na sve druge pretnosti TFT-a, ja se u životu ne bih ponovo vraćao na CRT, makar bio i milion puta brži.

Posedujem i 206BW/2ms, koji bolje radi od ovog kojeg sam juce kupio... tako da je ipak nesto nije u redu sa ovim...

ne znam, odneo sam ga nazad i sad cekam odgovor od njihovog servisa.
Nadam se da ce biti sve ok posto su mi delovali skroz ok kada sam im rekao za primedbe...

a plus uz to jos i 3. taster je bio kad sam ga otpakovao zaglavljen, tj. ne radi kao ostali... i kad ga slucajno malo stisnem jace monitor pocne da se pali i gasi, jer ostane zagljavljen.

u svakom slucaju zahvalan sam svima na komentarima, jer mi je svaki savet znacio!
ma bice sve ok, nadam se:)

Poslednja izmena:
I napokon!

Kvar je u u tom zaglavljenom tasteru, koji je sve pojebao... ljubazno su mi ponudili novi monitor i ponudili opcoju da poprave taj taster, rekao sam im da ne moraju da daju novi ako mogu da otklone kvar.
tako da u ponedeljak dobijam nazad monitor:)
nadam se da vas nisam smorio, jer cekao sam 4 dana na ovaj monitor pa:D

hvala jos jednom svima!

Vrh Dno