Šta je novo?

Crysis? 2600XT? :))

rootxd

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
... ;)
Kako kazhu "forumashi" pre nego shto je izashao Crysis, "ljudi ja moram kupiti 8800GT, moram kupiti 8800GTX 768MB, moram uzeti 2900XT, nishta vishe od Core2Duo CPU-a sad moram odvojit para za QuadCore. Pa sam pomislio da ja nechu mochi uopshte da je igram samo sam radi reda hteo da pokrenem da vidim da li je to istina, no ipak nije. Smeshno! :))
O chemu prichamo o nechemo shto je nepokretivo? To je samo Besna igra i naravno da je napucana grafikom maximalno, n'o da krenem...
Igrao sam Crysis s' mashinom u poptisu, i naravno ASUS 2600XT GDDR3 256Mb bez problema sam je igr'o na High.
Evo slike:
http://img155.imageshack.us/my.php?image=highsetlv3.jpg Podeshavanja na HIGH!
http://img134.imageshack.us/my.php?image=highwpe5.jpg <---- Voda HIGH Podeshavanja 1024x768 rezolucija.
FPS je ishao 21 - 28 , shto je sasvim dobar rezultat za tu grafu.

------------------------------------------------------------------------->
Shto se tiche MEDIUM podeshavanja:
1. http://img132.imageshack.us/my.php?image=medprif4.jpg MEDIUM Podeshavanja Pogled na VODU. FPS je ishao neverovatnih 40 - 50 FPS-a. 2. http://img155.imageshack.us/my.php?image=medpodto1.jpg MEDIUM podeshavanja.
Eto za one vlasnike koji poseduju 2600XT kartice nemoj' te tugovat'. :)

Igru sam merio programom FRAPS ver. 2.9.2 Buld 6727 al' mi nije registrovan ne mogu da nadjem crack za ovu verziju, pa mi nije bilo vidljivo kad sam slik'o koliko je FPS-a bilo.
Eto... i ta pricha o famoznoj Crysis igri bi isprichano, samo ostalo nam je da se igramo i uzhivamo. ;))

bye0r.

Aman i svi su blesavi sto su uzeli 8800 GT :), ja prvi treba sad da uzmem neku 8600 GT 512 ili ako skupim malo vise za 8800 GT, tebe vadi procesor za malo FPS-a, mozda ti je bilo nekih 20 fps-ova po negde, nisi odradio pravi bench prve staze od pocetka, ali za pravi ugodjaj treba ti min 30 fps all the time sa sve very high i dx10 tweakom.

Pa ljudi koji igraju crysis a nece da se drndaju sa tweak-ovima i ostalim kompromisima daju kintu pa se igraju.

A moje mishljenje je da crysis treba igrati na 8800gt(s) ili 2900pro/xt kartama. Gameplay je ovde primitivan, pa samim tim otpada kao jedan od drugih razloga za igru.

Ne znam za tebe, al' meni igranje na fps od 21-28 je tragedija.

eh... sad pa "g3jmeri su govorili da che samo 8800gt(s,x) 2900XT mochi pokrenut ovu igru, shto je najbitnije nije tachno. :)
A shto se tiche boljih rezultata ni tu nije problem, stizhe mi sapphire 2900Pro 512mb, 512bit. za mene je cena extra jeftino jer radim sa dobrim dilerima, i uskoro se nadam da chu i ja bit uvoznik nekih od IT tehnologija, pa che verovatno bit i boljih kombinacija za bench/test. ;)
A shto se tiche 30 fps-a ili 25fps-a uopshte ne vidim neku razliku i naravno ja nisam neki g3jmer pa da sam pachenik da palim na DX10 Very high, rez. 1920x.xxx ;:) ako ne mozhe na very high mozhe na high, sa jeftinom karticom i to je to... ;))

Poenta je da ova igra ne izgleda isto na slabijim setovanjima i zato se digla prasina.
E sad kolko para tolko muzike i FPS.

eh... sad pa "g3jmeri su govorili da che samo 8800gt(s,x) 2900XT mochi pokrenut ovu igru, shto je najbitnije nije tachno. :)
A shto se tiche boljih rezultata ni tu nije problem, stizhe mi sapphire 2900Pro 512mb, 512bit. za mene je cena extra jeftino jer radim sa dobrim dilerima, i uskoro se nadam da chu i ja bit uvoznik nekih od IT tehnologija, pa che verovatno bit i boljih kombinacija za bench/test. ;)
A shto se tiche 30 fps-a ili 25fps-a uopshte ne vidim neku razliku i naravno ja nisam neki g3jmer pa da sam pachenik da palim na DX10 Very high, rez. 1920x.xxx ;:) ako ne mozhe na very high mozhe na high, sa jeftinom karticom i to je to... ;))

:mad::mad::mad::mad:

Slažem se da je igra jako igriva na medium na 2600XT. Ja je igram sa uživanjem i završiću je tako.
Naravno, kada skupim parice za neki upgrade grafike, odigraću je ponovo :)

Poenta je da ova igra ne izgleda isto na slabijim setovanjima i zato se digla prasina.
E sad kolko para tolko muzike i FPS.

Crysis se mora igrati u što većoj rezoluciji sa svim mogućim podešavanjima na very high.:D Znam da se nikom ne bacaju pare ali ovo je trenutno grafički najnaprednija igra na sceni i zato se mora platiti.

Pa ne mora...
Znam ljude koji su igrali Oblivion u 640x480 na low detaljima, pa im je bio zabavan.

Neki su se istripovali da se mora uzeti 8800GTX ili slicno,sve ce to da radi i na slabijim grafickim kartama.
Smanjis malo detalje i igras + kad izadje novi drajver itd.

Otkud ti to da crysis radi loshe na 8800?

Aj za dx10 uglavnom radi loshe zato shto vista pojede ram, al npr za dx9 u kome nema razlike u izgledu [osim ako nemash fetish na shadere vode].

Poslednja izmena:
Ortak je juce pokrenuo na Medium u 1024x768 i 2xAA i kaze da izgleda perverzija a da mu radi bez ikakvog seckanja. A ima 8500 GT sa 512MB sto znaci samo priganice koje ce da se pohvale kako mogu da pokrenu sve u full-u ce da daju za ovu igru jos dodatnih 250e min.

Mene zanima nešto: jel može sa nekim setovanjima da se namesti minimalni fps od 35-40 (u 10x7) a da i dalje kolko-tolko lepo izgleda (mislim na 2600xt). Ako nekome sa 2600xt nije teško da izvede eksperiment, bio bih mu zahvalan. Baš me zanima - meni kasni "isporuka" - nešto je spor poštar. Znači ne zanima me maksimum nego minimum od recimo 35fps u 10x7.

Probao sam pod Vistom 64bit i malo je sporije nego pod XP-om 32bit.
Interesantno je da se pucanje tekstura ne događa pod Vistom.
Nisam imao XP64 bit da probam, ali mislim da ne bi bilo dobitaka, s obzirom da je grafička usko grlo, a ne procesor.
Malo sam kloknuo 2600XT i sada igram na mešavini medium i high, objects, textures, physics, sound i after processing su na medium, ostalo na high. (onaj after processing na high u niskom framerate-u baš smeta, zbog povećanog motion blura kod okretanja).
Elem, to je igrivo, ali jedva. FPS je od 20 do 30 uglavnom, ali pada do 14, 15 kada se nešto intenzivno događa okolo.
Ovo mi je više za šetkanje i gledanje okolo. Na 2600XT definitivno ima smisla igrati samo na medium, onda ide dovoljno glatko uvek.

Poslednja izmena:
Vista uvek ima malo slabije performanse od XP-a sto se tice 3d grafike, mada su to dooobro ispeglali sa 7.10, ako nisi probao njih obavezno to ucini.

Planiram ja da probam na XP64 ali tek treba da nabavim Krizu.

Naravno da sam probao sa 7.10 pod Vistom.
Ne kažem da radi loše, ali ima recimo 2-3 FPS-a manje.

Pa to se valjda zna da slabije radi pod vistom svaka igra ?
zato je minimum za vistu veci nego za xp
Vista pojede ram i ostalo sto rekose neki.

... ;)
Kako kazhu "forumashi" pre nego shto je izashao Crysis, "ljudi ja moram kupiti 8800GT, moram kupiti 8800GTX 768MB, moram uzeti 2900XT, nishta vishe od Core2Duo CPU-a sad moram odvojit para za QuadCore. Pa sam pomislio da ja nechu mochi uopshte da je igram samo sam radi reda hteo da pokrenem da vidim da li je to istina, no ipak nije. Smeshno! :))
O chemu prichamo o nechemo shto je nepokretivo? To je samo Besna igra i naravno da je napucana grafikom maximalno, n'o da krenem...
Igrao sam Crysis s' mashinom u poptisu, i naravno ASUS 2600XT GDDR3 256Mb bez problema sam je igr'o na High.
Evo slike:
http://img155.imageshack.us/my.php?image=highsetlv3.jpg Podeshavanja na HIGH!
http://img134.imageshack.us/my.php?image=highwpe5.jpg <---- Voda HIGH Podeshavanja 1024x768 rezolucija.
FPS je ishao 21 - 28 , shto je sasvim dobar rezultat za tu grafu.

Shto se tiche MEDIUM podeshavanja:
1. http://img132.imageshack.us/my.php?image=medprif4.jpg MEDIUM Podeshavanja Pogled na VODU. FPS je ishao neverovatnih 40 - 50 FPS-a. 2. http://img155.imageshack.us/my.php?image=medpodto1.jpg MEDIUM podeshavanja.
Eto za one vlasnike koji poseduju 2600XT kartice nemoj' te tugovat'. :)

Igru sam merio programom FRAPS ver. 2.9.2 Buld 6727 al' mi nije registrovan ne mogu da nadjem crack za ovu verziju, pa mi nije bilo vidljivo kad sam slik'o koliko je FPS-a bilo.
Eto... i ta pricha o famoznoj Crysis igri bi isprichano, samo ostalo nam je da se igramo i uzhivamo. ;))

bye0r.

Jeste i kad ja hocu da pokrenem Crysis na maksimalnim podesavanjima u rezoluciji 1680x1050 onda cje FPS da mi bude 6 :wall: Nemojte ljudi da se zamlacjuete dokazivanjem takvih stvari. Jasno je da se svaka igra moze pokrenuti i "igrati" na svakoj modernijoj kartici u rezolucijama do 1024x768 ali nije to poenta. Osim toga 21-28 FPS je daleko od igrivog.
Ne izmisljajte toplu vodu :mad:

To je vrlo subjektivno i o tome se nekoliko puta raspravljalo na forumu. Ja sam se uverio svojim očima da mnogi igraju bez problema pri 10-25fps, ne zameram nikome - svako ima pravo da namesti grafiku kako mu odgovara, ja lično ne mogu - samo 40fps i preko ; zato me i zanima da li 2600 može da Crysis gura na 40+, 10x7 , makar nešto da se stavi na medium - čisto da ne bude sve na low - jer onda neću ni da igram.

Ja na 10x7 igram sve na medium, subjektivno mi deluje da imam 40+ frejmova(mrzim FRAPS i ostale džidžabidže).Sve teče glatko, čak verujem da bih neke stvari (mislim da sam texture stavio na high) mogle i na high setovanja.

Edit: Zaboravih da napomenem-Vista DX10

Poslednja izmena:
Jerry[NS]
Neki su se istripovali da se mora uzeti 8800GTX ili slicno,sve ce to da radi i na slabijim grafickim kartama.
Smanjis malo detalje i igras + kad izadje novi drajver itd.
Tachno, josh samo kad izadju novi driveri 7.11 biche optimizovano i biche 100% igrivo sve na High... A shto se tiche 8800GT nisam rek'o da ne mozhe da izvuche sve na maximum nego nije potrebno da za Crysis mora chovek da kupi 8800GT kao shto se moglo videt po Forumima, nego da mozhe i za Medium podeshavanja da se igra do mile volje sa 2600xt karticama.

Jeste i kad ja hocu da pokrenem Crysis na maksimalnim podesavanjima u rezoluciji 1680x1050 onda cje FPS da mi bude 6 :wall: Nemojte ljudi da se zamlacjuete dokazivanjem takvih stvari. Jasno je da se svaka igra moze pokrenuti i "igrati" na svakoj modernijoj kartici u rezolucijama do 1024x768 ali nije to poenta. Osim toga 21-28 FPS je daleko od igrivog.
Ne izmisljajte toplu vodu :mad:

Pa ni karta koja ce sutra izaci nemoze da potera Crysis u fulu u toj rezoluciji.30 fps-a je super na karti od 90 evra(na 1440*900),sa setapom na high.Da li si ti uopste ikada igrao pod ovakvim setapom bilo koju igru na 30.Ko kaze da sa 30-35 nemoze da igra taj je onda slepac def.
Pozdrav

OC sam grafu na 850/1620, sve na high ishlo je na 27 FPS-a.
Shto polako dolazim ka 8800GT sa grafom koja je skoro 3x skuplja a da ne pricham o gtx, 2900pro/xt... ;)))

Jerry[NS]

Tachno, josh samo kad izadju novi driveri 7.11 biche optimizovano i biche 100% igrivo sve na High... A shto se tiche 8800GT nisam rek'o da ne mozhe da izvuche sve na maximum nego nije potrebno da za Crysis mora chovek da kupi 8800GT kao shto se moglo videt po Forumima, nego da mozhe i za Medium podeshavanja da se igra do mile volje sa 2600xt karticama.

Ti nisi normalan covek majke mi ! :) Gde je to bre igrivo ? :) Pa to nije "taj" crysis, a da mi pricas da ti radi sve na high dobro - nemoj molim te, na mojoj karti u toj rezoluciji ima 30fps u proseku i to je sve samo ne igrivo. Sad smo mi svi sisali vesla, a ti si nasao toplu vodu kao sto neko rece. Skini ti taj fraps sa nekog torenta, imas ga svuda, pa ga ukljuci da se smejemo malo tom framerate-u na high podesavanjima :) Imaces 17-18fps u najboljem slucaju.

Da se razumemo, ne kazem ja da treba da kupujes kartu od 250e da bi igrao crysis (posto ni na njoj ne radi kako treba), ali po tvom principu mozes da igras Crysis i na 9600xt, stavis sve na low, 800x600 i to je to, igras Crysis...To je Crysis isto kao sto je jugo BMW kad mu stavis fiatov monotor od 2.6...

Nemam demo pa ne mogu da probam.Moja radi na 840/1700,ali sa ovim 4500 sam dobio 40% u fps-u u svakoj igri (skoro).Siguran sam da ce Crysis sasvim lepo raditi na 2600xt-u (dx 9)uz prikladni sklop hardvera.

@gx-x
Nemozes drug da poredis 1900xt i 2600xt,sasvim drugacije rade.Ja sam imao pre ove his 1650xt (24 Pixel shader processor,8 Vertex shader processor,8 Geometry Pipelines)koja je gazila 7600gt da samo zvoni, a tvoja karta je od 1650xt sigurno 30% brza (procesorski)
(48 Pixel shader processor, 8 Vertex shader processor,8 Geometry Pipelines)
2600xt(his) u odnosu na 1650xt(his) + 50%(procesor, memorija)

Poslednja izmena:
Jerry[NS]

da a ovi sto kupuju GTX i ostale skupe graficke su glupi
kad sve moze da radi na high sa 2600 xt
Mozda vi mozete da igrate sa 10 fps onda svaka cast ako vam je to pravo uzivanje

da a ovi sto kupuju GTX i ostale skupe graficke su glupi
kad sve moze da radi na high sa 2600 xt
Mozda vi mozete da igrate sa 10 fps onda svaka cast ako vam je to pravo uzivanje

O cemu vi ljudi pricate!!!
Kakvih 10,15,,20. Sve sto je izaslo novijeg datuma na 2600xt i 8600gt radi bolje nego sto je ikada radilo u srednjoj klasi,a odnos cena kvalitet nikad nije bio bolji.Sve sto sam igrao islo je u max. rezoluciji koju mi dozvoljava monitor u totalnom fulu (nekad sa,a nekad bez AA i AS sto i nije stvar srednje klase, ali je opet +)Svi bi mi voleli da imamo kintu pa da ubodemo High-End i niko nije lud ko da pare za takve sprave.Svaka mu cast!

Nazad
Vrh Dno