Šta je novo?

Crysis!

Ljudi, call me crazy but meni se vise svidja na High ... na very high je sve zhuckasto, kanda nije onako prirodna boja kao na High. E sad ja nemam pojma koji je to efekat dal' shaderi ... ono sto sam primetio je vol. lights koji su izrazheni na Very high, dok ih na High skoro pa i nema.
Takodje da li u Full_spec.cfg treba da stavim na 4 samo one efetke koje ja hocu, i prekopiram editovane za Very High ... recimo texture, objetki, voda, fizika je na 4 a sve ostalo na 3, i prekopiram samo te navedene iz Very High ... mada ja nisam video neku razliku kad to uradim, nisam zato sto sam stavio za post pro. 4 prekopirao iz very high kad ono u igri uopste nema post proccessing(kako li se vec pishe), izgleda da mora komplet .cfg da se prekopira da bi to sve radilo/izgledalo na Very High, necuuu sveee, hocu ono sto meni trebaaa .. kmeee :(:D:d

jos jedna dobra igra,poder Call of Duty 4,najbolje FPS igre godine,svaka je posebna na svoj nacin

Skinuo sam nove drajvere 169.09 (masina ispod avatara)

128x1024 sve na HIGH, OS WinXP SP2

Play Time: 52.99s, Average FPS: 37.74
Min FPS: 25.92 at frame 137, Max FPS: 45.23 at frame 1005
Average Tri/Sec: 38553816, Tri/Frame: 1021558
Recorded/Played Tris ratio: 0.90

U 1680x1050 razlika bi bila jos veca u korist 640Mb modela

Ima li skoka u odnosu na prethodnu verziju drajvera?

Koristim 169.04, monitor je crt i igram na 1280x1024 sve high. Sad se ne sječam min. i max fps-a ali znam da je avg. 31 fps u onom gpu bencmarku.
U igri i nije tako loše ide sasvim dobro 30-40 fps-a jedino kad je pucačina padne i do 23 fps-a, ali može se igrati.

Pa takve rezultate imam i ja, doduse nisam probao benchmark, ali min 27 max 35 (merio fraps-om), pa prosek je 31, kao i tebi. Graficku ti gusi procesor...
Ako pogledas rezultate dole od playerPA, videces kolika je razlika, jer on ima (kao i ja) C2Duo na 3GHz. Pa posle neko kaze da je Athlon bolja kupovina...
Mada probaj sa 169.09 drajverima...

Skinuo sam nove drajvere 169.09 (masina ispod avatara)

128x1024 sve na HIGH, OS WinXP SP2

Play Time: 52.99s, Average FPS: 37.74
Min FPS: 25.92 at frame 137, Max FPS: 45.23 at frame 1005
Average Tri/Sec: 38553816, Tri/Frame: 1021558
Recorded/Played Tris ratio: 0.90

U 1680x1050 razlika bi bila jos veca u korist 640Mb modela

Pazi tebi je min fps kao i meni, a jedino ti je max fps dosta veci, ali on ne igra bitnu ulogu... Kada je nesto na ivici igranja, onda je najbitniji min fps, a on nam je isti... Kapiras, nije bitna ta velika razlika kada setas plazom, tada ti imas 45 ja 35, bitno je kada zagusti, kad je neka pucnjava...

Dakle kad se malo bolje razmisli razlika nije velika, iako imas duplo vise memorije...

A na 1680x1050 bi sigurno imao duplo vise frejmova, ti 10 ja 5 :-devil-:.
Ta rezolucija jednostavno je nedodirljiva i nije vredna pomena...

@NSX: HDR radi naravno, ovo ti je sa DX10 tweakom.Za AA nisam siguran.Klasican AA ne moze, ali igra takodje podrzava nesto slicno deffered AA koji ovde moze da umeksa ivice lisca...to "kao" da radi cini mi se, al me mrezelo da proveravam...ukljucio sam ga koliko se secam u tweaku, ne menja performanse.

Hmm a ako forsiras AA iz drajvera igra ga ignorise?! Pretpostavljam da je tako jer vidim u onom benchmarku da nema razlike u fps izmedju AAx4 i bez AA :)

Pa takve rezultate imam i ja, doduse nisam probao benchmark, ali min 27 max 35 (merio fraps-om), pa prosek je 31, kao i tebi. Graficku ti gusi procesor...
Ako pogledas rezultate dole od playerPA, videces kolika je razlika, jer on ima (kao i ja) C2Duo na 3GHz. Pa posle neko kaze da je Athlon bolja kupovina...
Mada probaj sa 169.09 drajverima...

Pazi tebi je min fps kao i meni, a jedino ti je max fps dosta veci, ali on ne igra bitnu ulogu... Kada je nesto na ivici igranja, onda je najbitniji min fps, a on nam je isti... Kapiras, nije bitna ta velika razlika kada setas plazom, tada ti imas 45 ja 35, bitno je kada zagusti, kad je neka pucnjava...

Dakle kad se malo bolje razmisli razlika nije velika, iako imas duplo vise memorije...

A na 1680x1050 bi sigurno imao duplo vise frejmova, ti 10 ja 5 :-devil-:.
Ta rezolucija jednostavno je nedodirljiva i nije vredna pomena...

Ne lupaj molim te sa prethodnim drajverima (169.04) situacija je bila sledeca u 1680x1050

Play Time: 70.86s, Average FPS: 28.23
Min FPS: 21.87 at frame 1946, Max FPS: 32.61 at frame 993
Average Tri/Sec: -26351992, Tri/Frame: -933605
Recorded/Played Tris ratio: -0.98

Iz nepoznatog razloga sa poslednjom betom ne mogu da izaberm 1680x1050 u igri, nudi mi 1600x1200 koju monitor ne podrzava. Kad budem resio problem postovacu rezultate, a do tada obrati paznju na 10fps u nedodirljivoj rezoluciji :wall:

EDIT:
I prosek mi nije 31 nego 37.77 - > 20%

Poslednja izmena:
Da sa 7600 GT / C2D @ 2.2 GHz u Very high imash 15-20 FPS :d :d :d
U kojoj rezoluciji ?? 160 x 120 ?? LOL :laugh:
Na cemu si ? :test: Daj i meni malo :p

Hmm meni se cini moguce ja sa istom kartom sa slabijim procesorom imam average 20 fps u 1024x768 sve na medium i u drajverima sve podeseno na max quality (AAx4, AFx16, teksture high quality itd.).

Inace 169.04 su vecini ljudi brzi 2-3 fps od 169.01 e sad ne znam za 169.09 za njih sumnjam da su toliko brzi od 169.04 ali sigurno ima nekih poboljsanja :)

Poslednja izmena:
Uspeo sam da pokrenem benchmark u 1680x1050

169.09
Play Time: 68.95s, Average FPS: 29.01
Min FPS: 18.31 at frame 142, Max FPS: 33.88 at frame 1000
Average Tri/Sec: -27079978, Tri/Frame: -933553

169.04

Cini mi se da je prikaz lepsi sa poslednjom verzijom drajvera (ispravljeno je "bug" sa refleksijom)

Neko je trazio pre par strana da vidi unutrasnjost :

Svaka cast crysisu stvarno je vrh, trenutno nesto najljepse sto sam vidio, ali sto se tice unutrasnjosti bioshock je "tata" za crysis. Sto zbog izgleda, sto zbog performansi!

"mali" offtopic, al bez namere da smaram temu, sta mislite o optimizovanosti krizije? Ja stvarno moram da priznam da nisam zadovoljan, grafika koju pruzaju podesavanja koja moj komp moze da "izgura" sam video pre par godina... ne znam, jasno mi je sta treba za igranje ovoga na "haju" i vise lamentiram sad nad svojim harvrerom, ali znam sta isti moze da izgura i nekako sam bas razocaran sto kriziju ne tera bolje.... steta :( .... do 8800gt ! :)

Uspeo sam da pokrenem benchmark u 1680x1050

169.09
Play Time: 68.95s, Average FPS: 29.01
Min FPS: 18.31 at frame 142, Max FPS: 33.88 at frame 1000
Average Tri/Sec: -27079978, Tri/Frame: -933553

169.04

Cini mi se da je prikaz lepsi sa poslednjom verzijom drajvera (ispravljeno je "bug" sa refleksijom)

Pa dobro veci average ali manji min. fps, no obzirom da je ispravljen bug i te cu drivere skinuti, pet puta sam skidao drivere u zadnjih 10 dana :D

Ne lupaj molim te sa prethodnim drajverima (169.04) situacija je bila sledeca u 1680x1050

Iz nepoznatog razloga sa poslednjom betom ne mogu da izaberm 1680x1050 u igri, nudi mi 1600x1200 koju monitor ne podrzava. Kad budem resio problem postovacu rezultate, a do tada obrati paznju na 10fps u nedodirljivoj rezoluciji :wall:

EDIT:
I prosek mi nije 31 nego 37.77 - > 20%

A sto si se ti primio kao magarac na kreku :smoke:.
Hteo sam reci da je neigrivo u 1680x1050, i kao sto mogu videti bio sam u pravu...
Kapiram da na GTS 320MB ne bi bilo svrhe uopste pokretati u 1600x1200 (1680x1050), ali ni ti na toj rezoluciji ne mozes normalno da igras, pa mi onda reci na kakvom si ti dobitku :trust:... ?

I ja nisam govorio o prosecnom fps-u nego o minimalnom, koji nam je isti. Poenta je da Crysis radi malo brze u 1280x1024, a GTS 640MB kosta 100 evra vise...
I plus sto ja imam 169.01 drajvere, i na njima mi je da ponovim min 25 fps-a (kao i tebi), dok je prosecan fps 31 a tebi 37. Pa i nije neka razlika za toliku razliku u parama :p.
Kad budem instalirao 169.04 onda cu javiti... Znaci bice sigurno 2-3 frejma vise... pa ce onda situacija sa ove dve graficke jos i izaci na isto :d :p. Dobro zezam se naravno da ce postojati i tad razlika, ali ta razlika nije vredna 100 evra i vise :smash:.

Svaka cast crysisu stvarno je vrh, trenutno nesto najljepse sto sam vidio, ali sto se tice unutrasnjosti bioshock je "tata" za crysis. Sto zbog izgleda, sto zbog performansi!

Nista ne moze ni da prismrdi trenutno Crysisu sto se grafike tice, a sto se performansi tice, na samom je dnu, grubo gledano ... Ali ako uzmes u obzir to kako igra izgleda, onda je ta zahtevnost i ocekivana, i sa razlogom (samo da mi se ne nadje sad neki smartguy sa izjavom kako je ovakva grafika mogla i na spectrumu da se gura samo da je neko seo od programera i napisao kod kako valja, stvarno mi se povraca vise od te price, ŠBBKBB) ...

-------------------------------------------------------------------------------
ForceWare 169.09 Release Information
This driver:

* Adds SLI support for Crysis
* Fixes a water reflection bug in Crysis
* Adds Control Panel anisotropic filtering support for Crysis

With this driver, SLI will deliver 40-50% speedup over a single GPU for Crysis. In addition, Crytek will release a patch in the next week or two that will improve SLI performance further. Here are some reference performance numbers obtained using the built-in benchmark:

GeForce 8800 GT 512MB:
1600x1200 High Quality - Single GPU: 24.05 SLI: 34.76 Increase: 45%

GeForce 8800 GTX 768MB:
1920x1200 High Quality - Single GPU: 22.7 SLI:31.87 Increase: 40%
------------------------------------------------------------------------------
Po meni, najvaznija stavka koja je falila je AF.Crysis ima problem kad se ukljuci AF zajedno sa Parallax Occlusion-om.Tj, AF nikako nije mogao da radi.
Ok, tu je i podrska za sli, bla bla, ali vazno da je AF podrzan :)

Hmm meni se cini moguce ja sa istom kartom sa slabijim procesorom imam average 20 fps u 1024x768 sve na medium i u drajverima sve podeseno na max quality (AAx4, AFx16, teksture high quality itd.).

Inace 169.04 su vecini ljudi brzi 2-3 fps od 169.01 e sad ne znam za 169.09 za njih sumnjam da su toliko brzi od 169.04 ali sigurno ima nekih poboljsanja :)

Ima poboljsanja, i to se itekako oseti kad guras ovu igru sa 7600com ko sto radimo ti i ja. Igra dobija par frejmova odozgo ali zato nekako lakse radi (manje zanosi prilikom naglih okreta). Ako ovako budu nastavili sa peglanjem drajvera jos ce ljudi sa slabijim karticama i moci da se igraju kolko tolko normalno. Ostaje da se vidi sta ce biti...

Takodje je korigovan filter za refleksije, tako da sada metalni delovi izgledaju ko sto treba, a ne ko da su zaliveni poliesterom...

Po meni, najvaznija stavka koja je falila je AF.Crysis ima problem kad se ukljuci AF zajedno sa Parallax Occlusion-om.Tj, AF nikako nije mogao da radi.
Ok, tu je i podrska za sli, bla bla, ali vazno da je AF podrzan :)

Nisam siguran 100% ali mi se cini da gresis. Naime i ja sam isto pomislio u prvi mah, ali sam kasnije primetio da AF radi u igri samo jednostavno nema control panela za stelovanje iz igre (barem je tako u demo varijanti).

Izhakovana demo varijanta nema ukljucen AF i to se itekako primecuje...

Ima poboljsanja, i to se itekako oseti kad guras ovu igru sa 7600com ko sto radimo ti i ja. Igra dobija par frejmova odozgo ali zato nekako lakse radi (manje zanosi prilikom naglih okreta). Ako ovako budu nastavili sa peglanjem drajvera jos ce ljudi sa slabijim karticama i moci da se igraju kolko tolko normalno. Ostaje da se vidi sta ce biti...

Takodje je korigovan filter za refleksije, tako da sada metalni delovi izgledaju ko sto treba, a ne ko da su zaliveni poliesterom...

Nisam siguran 100% ali mi se cini da gresis. Naime i ja sam isto pomislio u prvi mah, ali sam kasnije primetio da AF radi u igri samo jednostavno nema control panela za stelovanje iz igre (barem je tako u demo varijanti).

Vladimire umetnice, voleo bih da okacis link za te ultra details confige, ako nije problem? Ja sam nasao samo za Very High :)

Poslednja izmena:
Nista ne moze ni da prismrdi trenutno Crysisu sto se grafike tice, a sto se performansi tice, na samom je dnu, grubo gledano ... Ali ako uzmes u obzir to kako igra izgleda, onda je ta zahtevnost i ocekivana, i sa razlogom (samo da mi se ne nadje sad neki smartguy sa izjavom kako je ovakva grafika mogla i na spectrumu da se gura samo da je neko seo od programera i napisao kod kako valja, stvarno mi se povraca vise od te price, ŠBBKBB) ...

Apsolutno. Ovo nikakva konzola u ovakvim detaljima ne može da gura - Cell, ne Cell - igra je optimizovana, ali je suludo šta tu sve CPU i GPU imaju da proračunaju u svakom frejmu. Neće da može da za PS3 i Xbox - možda na medium, sa pola isključenih stvari za fiziku i potpuno isključen damage zgrada i svega ostalog (onda je u rangu sa CoD4, najgrublje poređeno).

Nisi me razumeo...AF nije hteo da radi nikako kad je very high omogucen, hackom ili bez njega.U meniju igre setovanja za AF nema, a igra nije kapirala AF setovan iz drajvera.Na very high se renderuje Parallax occlusion, koji je pravio problem.
Sad bi trebalo da mogu raditi zajedno, sa AF modom forsiranim iz drajvera.

Uh kako mi je legla ona vožnja VTOL-a!
Snimio sam poziciju pre toga, moraću opet da ga overim :p

Eh, kako je dobra igra...
Šta god ko rekao, ovo je trenutno vrhunska grafika, svakako da im svojih nedostataka ali opustite se, prepustite se:)
Zaista je šteta što ovo niko nema šanse da potera u punom sjaju, baš šteta.
Što reče goranstein "parvi mali biser":)
Tako kad se zagledam u neke sitne detalje, prosto nemam texta.
Malo pucaju texture na mom 2600, ali hajde nadam se da će ati/amd izdati valjane drajvere, kad ih već ovoliko čekamo.

Gadna stvar kada naprave igru koja je baš kako treba:)
CoD4 više i ne igram, ništa ne igram, ništa više nije bitno, čekanje od nekih godinu i kusur se isplatilo, uživajmo...

Poslednja izmena:
Šta je vama ljudi ovih dana ... poklaćete se na kraju ... alooo bre .... samo sikćete ... Ti bre Vlado druže,batice,umetniče ili kako već god hoćeš iskuliraj malo - možda imaš 35 ali ti postovi zvuče kao u klinca od 17 godina.Znači,opušteno ostavi komentar,potkrepi nekim screenom ili argumentom i to je sasvim dovoljno (inače ćeš da popiješ samo ismevku).

Tvoj komentar je barem duhovit... Svaka cast lafe! ;)

A sto se tice tvog predloga mogu da dodam da sam to u principu i uradio... Pogledaj unazad postove i naci ces sve to: i screenove i komentare i to ne samo moje vec i tudje...

Dakle ne vidim po cemu to moji komentari zvuce ko u klinca od 17, osim ako ne mislis da je to zbog poshalica tipa bratac i tako to...

A ismevku ovde ozbiljan covek moze lako da popije, i to zato sto je sve ovo ovde u principu prilicno neozbiljno pa kad neko pokusa ko ja malo pre da nesto ozbiljo prokometarishe to nekako ne stoji... Sto me podseti da ovo i nije bas mesto za mene, jer sam ovde tek u prolazu... Da ne citiram dalje Boru Corbu i ono njegovo "ko sa decom spava..." :smash:

Poslednja izmena:
Alal vera ! Predjoh i ovo chudo ...
Na delta tezhini, nekih 15 i kusur sati gameplay-a, taman ! Samo da je bilo malo vishe borbe sa ljudima ... daleko od toga da je sa alienima smor, ali sneak i headshot je ipak nena****ivo. :D

Savrshena igra nema shta ... :)

Da li neko ima problem sa restartovanjem racunara. Znaci posle odredjenog vremena igranja nema pravila samo dodje do crnog ekrana nekada se sam restartuje nekad moram ja da ga restartujem rucno. Drajveri su poslednji nvidia oficijelni. Imam instalirane i ove sve poslednje igra i u ni jednoj mi se to nije desavalo do craysisa, nije cak ni u demo verziji crysisa. Sporadicno dolazi do probijanja tekstura ako to ima neke veze, temeperatura graficke ide do nekih 80 stepeni sto mislim da za 8800 gts nije puno.

Da li neko ima problem sa restartovanjem racunara. Znaci posle odredjenog vremena igranja nema pravila samo dodje do crnog ekrana nekada se sam restartuje nekad moram ja da ga restartujem rucno. Drajveri su poslednji nvidia oficijelni. Imam instalirane i ove sve poslednje igra i u ni jednoj mi se to nije desavalo do craysisa, nije cak ni u demo verziji crysisa. Sporadicno dolazi do probijanja tekstura ako to ima neke veze, temeperatura graficke ide do nekih 80 stepeni sto mislim da za 8800 gts nije puno.

P5KC i PQI se nikako ne slazu, reklamiraj memoriju - imao sam isti slucaj sa jednom konfiguracijom. Problem je resen zamenom PQI-a za Kingmax. Ispravni su moduli, jednostavno nisu hteli da rade u dual chanel-u na P5KC nikako i isto se desavalo (cesti restarti)

Sinoc sam poceo da je igram. Igram sa nivoom detalja kao u istoimenom demou ( 1680x1050 sve na high, osim 3 setovanja na medium), a koristim poslednje whql drivere. Trenutno sam u levelu 5 ( treba da skokam dve raketne stanice). Za sada ide sve kako treba, nema ispada na dt ili smrzavanja racunara. Prosecan fps je negde oko 29.

Apsolutno. Ovo nikakva konzola u ovakvim detaljima ne može da gura - Cell, ne Cell - igra je optimizovana, ali je suludo šta tu sve CPU i GPU imaju da proračunaju u svakom frejmu. Neće da može da za PS3 i Xbox - možda na medium, sa pola isključenih stvari za fiziku i potpuno isključen damage zgrada i svega ostalog (onda je u rangu sa CoD4, najgrublje poređeno).

Na medium nije ni blizu COD4. Ja sam ipak blago razocaran kako su odradjeni pokreti onih korejanaca. Ipak nije dovoljno po meni da dzungla izgleda nikad bolje i realisticnije. Opet kazem kada uzmem jacu kartu pa poteram igru sa svim opcijama na high mozda cu uzivati vise nego sada dok je igram, jer ovo medium je bas lose...

Nazad
Vrh Dno