Šta je novo?

LCD TV Dilema

Shifter

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
Bio sam skoro u tm u Loznici, i gledao sam taj samsung...Na njemu se vrteo 720p materijal, i u poredjenju sa samsungom pored (mislim da je isto bio 37, ne secam se koji model, ali 720p), slika je bila identichna...tu mi je prodavac rekao da je model iste serije, samo vece dijagonale ima znatno kvalitetniji prikaz...A povezivanje u tm evropi je kriminalno, sony ps3 su na lcd povezali kompozitno, tj analogno, sa jednim chinch kablom...i tako stoji vec 3 meseca :D

Inache, i ja sam se nalozio na taj samsung 37 full hd...kazu ljudi da ga ima za 90 000 ;)

Bio sam skoro u tm u Loznici, i gledao sam taj samsung...Na njemu se vrteo 720p materijal, i u poredjenju sa samsungom pored (mislim da je isto bio 37, ne secam se koji model, ali 720p), slika je bila identichna...tu mi je prodavac rekao da je model iste serije, samo vece dijagonale ima znatno kvalitetniji prikaz...A povezivanje u tm evropi je kriminalno, sony ps3 su na lcd povezali kompozitno, tj analogno, sa jednim chinch kablom...i tako stoji vec 3 meseca :D

Inache, i ja sam se nalozio na taj samsung 37 full hd...kazu ljudi da ga ima za 90 000 ;)

ma o povezivanju i usluzi u TM ni da zapocinjemo, jer ce tema otici u sasvim druge vode.
Taj 37m86 mi odgovara cenom. preko toga ne bih smeo da se upustam:S: a 40m86 je preko 150 hiljada. Ogromna razlika.
A gde to ima btw za 90 da se nadje? U TM-u je cini mi se 99k.

Koliko vidim cesto posecujes TM, jel ima neki na 100hz vec a da je cena "normalna"?

http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le37m87bdxxeu.asp?page=Specifications

Na ovoj stranici se uporedo nalaze specifikacije svih veličina Samsung M87 serije. Koliko vidim, za razliku od većih modela 37M87 nema "Super Clear panel", koji daje slici dubinu i dimenzionalnost i najrealističniju crnu boju koju LCD-tv može da prikaže. Takođe, 37M87 ima kontrast 8000:1 a veći modeli 15.000:1.

Možda je ovo odgovor na naše pitanje, a i na pitanje o ogromnoj razlici u cenama 37" i 40".

Poslednja izmena:
http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le37m87bdxxeu.asp?page=Specifications

Na ovoj stranici se uporedo nalaze specifikacije svih veličina Samsung M87 serije. Koliko vidim, za razliku od većih modela 37M87 nema "Super Clear panel", koji daje slici dubinu i dimenzionalnost i najrealističniju crnu boju koju LCD-tv može da prikaže. Takođe, 37M87 ima kontrast 8000:1 a veći modeli 15.000:1.

Možda je ovo odgovor na naše pitanje, a i na pitanje o ogromnoj razlici u cenama 37" i 40".

Gledao sam to ja, i to me je bas cudilo da je tolika razlika izmedju 37" i 40"...ali ti govoris o m87 a mi o m86... ali whatever to je ta razlika.
Samo mi nije jasno sto je tolika izmedju te dve dijagonale a radi se o istim modelima

Poslednja izmena:
^^
Našao sam specifikacije samo za M87. Pročitao sam AV forumu da su razlike između M86 i M87 samo kozmetičke.

Hmm...nisam gledao razlike medju ta dva modela.
Sad me muci ono sto kazu da je 40" bolji...a ja se vec skoro odlucio za 37m86 :wall: sad cu opet biti na mukama....
a 40'' je ihaaaa skup, bar za sada:lupko:

Poslednja izmena:
Bila je u Tehnomarketu blok 62 specijalnih akcija za SAMSUNG LE-40M86, maltene u pola cene, posto se samo u toj radnji desavaju specijalni popusti zato sto je novi lokal u pitanju, medjutim dosta kriju podatke o tome, jako je cudna situacija.

Moguce je da su bili refurbished, ko zna.

Bila je u Tehnomarketu blok 62 specijalnih akcija za SAMSUNG LE-40M86, maltene u pola cene, posto se samo u toj radnji desavaju specijalni popusti zato sto je novi lokal u pitanju, medjutim dosta kriju podatke o tome, jako je cudna situacija.

Moguce je da su bili refurbished, ko zna.

Koliko je to pola cene? Ako je stavrno pola to je nesto sumnjivo extra

Vuk, jesi li siguran? Evo sad gledam njihov flajer, 40` 720p je 85 000, 37` 1080p je 110 000, a 32` 1080 je 85 000 ....u stvari, taj 32` nije full hd, ali su oni napisali da jeste...dushmani :D

Nesto opasno muvaju to mi je jasno, neki drugar mi cak rece da je video reklamu tehnomarketa gde popmezno najavljuju ekstra akciju za 40" m seriju po neverovatnoj ceni 79999din.
Kao 100 slika u sekundi, na 40" za samo 79999dinara.

A jasno je sta rade, par popravljenih ili vracenih iz inostranog servisa, kao popravljeni, se prodaju na akciji, i time se dovlace lakoverni ljudi u radnju jer kao MI IMAMO NAJBOLJU CENU.
A ustvari do tih stvari ne mozes doci zato sto su u ekstra malim kolicinama.

Hmmm...i TM online flayer, tj. njegova prva strana je konfuzna strasno, bolje reci sumljiva.

A to bas da se vracaju reklamirani primerci, to mu dodje patka ili provereno nesto?
Btw, u ovim varijantama samsunga, sta je po vama pametnije, ici na 37 full hd ili na 40 samo HD ready?

Poslednja izmena:
Jeste M serija, ali ne M86, video sam negde reklamu, ta je cena, a model je cini mi se M71.

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09022319

Jesi video da je ovaj model bio reklamiran po toj ceni?

Taj im je 99999din, znaci popust od 20000, pa nije ni to malo, ali opet , ne bih ga toliko platio, sva sreca pa taj nije Vine look, ne mogu da smislim taj vine glass fazon.

I da li ima 1:1 preko hdmi-ja.

http://av.samsung.de/article.asp?artid=6073AA1F-D52E-464D-B8EE-C69514FCD87C
http://av.samsung.de/article.asp?artid=BF146C9F-E401-41BD-89A9-BC5BCE662D1F

Ovaj 91 je zver, (led pozadinsko osvetljenje) :
http://av.samsung.de/article.asp?artid=49BF0CDB-0AB3-4FD0-85E8-911743E9EA78

Okacicu dva nemacka teksta

Prilozi

• LCD37.pdf
    823.2 KB · Pregleda: 587
  • LCD.pdf
    784.5 KB · Pregleda: 1,209
ljudi, po meni, prava stvar je da nadjete TV koji zhelite i stalno pratite razne akcije, i kad-tad cete da ga nabodete...

ja sam Samsunga LE-40R83 uzeo za 95k, a kada se otvorio Neptun bio je na akciji chini mi se 85k, dok je 37M87 bio 95k... u isto vreme je kod TehnoM. taj tv 125k.

a tek stize Nova Godina...

Vuk, jel postoje ti LED full hd za prihvatljivu sliku?

Znaci li to da se mogu za nekoliko meseci ocekivati full hd 37-40 LED po ceni od nekih 100 000?

ljudi, po meni, prava stvar je da nadjete TV koji zhelite i stalno pratite razne akcije, i kad-tad cete da ga nabodete...

ja sam Samsunga LE-40R83 uzeo za 95k, a kada se otvorio Neptun bio je na akciji chini mi se 85k, dok je 37M87 bio 95k... u isto vreme je kod TehnoM. taj tv 125k.

a tek stize Nova Godina...

LE-37M87BD za 95k?? :smash: lele to je bas extra cena!!!
ja sam i dalje u dilemi, da li ici na ove 100hz, hd ready, ili na full hd a da nisu 100hz..... cena im je slicna u 37"

ako neko nije već video moje "pisanije" u jednoj drugoj temi ... ja sam nekako uspeo da se dokopam JEDNOG primerka LE-32M71 po ceni od 52.000 dinara ... samo poenta je da je izgleda ova cela AKCIJA sa M71 serijom napravljena sa "REFURBIŠED" kontigentom ... meni lično ne smeta (mislim šta drugo uzeti za te pare) , već sam uzeo oko nove godine HP f2105 koji je takođe bio fabrički dorađivan , po tad neverovatnih 320e ako se neko seća te pomame ... inače TV je sa AUO panelom , što će neki verovatno malo i osporavati , ali kad pređem s gledanja TV-a na ovaj HP monitor treba mi malo da se priviknem koliko slika izgleda "mutnije" ... kad je kvalitet signala kablovske kako treba (ne pada kiša recimo , ili u špicu predveče) slika je za NEVEROVATI ... inače trenutno nemam mogućnost za probanje nekog HD materijala , ali recimo Xbox1 i PS2 (koji su inače šit na lcd-u) kad se prebace na GAME mode (verovatno neki filter za omekšavanje ivica) izgledaju takođe NESTVARNO dobro ...

ja veceras igrom slucaja svartio do TM-a i imali bas ova tri modela koji me muce izlozena.

37m86bd full hd 8000:1, super slika
ali...
40m71 "samo" hd ready sa 100hz bolja slika i ako je samo 6000:1
40m91 isto hd ready/100hz, slika :banana:

Tako daaa...bar za sada mislim da ce da bude samo hd ready sa 100hz.
mada nikad se ne zna...do praznika mozda bude i neki full hd 100hz za te pare

A oba ova 100hz lcd-a su "stari" modeli.....

Poslednja izmena:
jel se meni chini ili su u poslednjih mesec dana drastichno pale cene lcd/plazma tv-a? Ih, secam se onih dana kad je samo Neo plazma mogla da se nadje ispod 120 000 ....

juce nisam napisao anegdotu iz TM-a.
Pitam ja (pametnjakovic) onog lika tamo sta on preporucuje, da li full hd ili samo hd ready ali 100hz. I on ko iz puske kao full hd....a onda kada je upalio sva tri modela preiznao sam da je ovamo bolja slika:smash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno