Šta je novo?

Kako napraviti default folder za save/save as?

Johnny Bravo

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2004
Poena
319
Dakle, u manje-vise bilo kom programu kad se ide na save as sa leve strane se pojave ikonice desktop, my documents, my computer... Da li je moguce tu nekako staviti folder u koji se inace snima. Odn. da mi tu odmah stoji npr. downloads, tako da ne moram da klikcem my comp -> C: -> downloads ?

Ili mozda podesiti negde da automatski otvara npr. c:\downloads ?

Dakle, u manje-vise bilo kom programu ...

verovatno postoji neko podeshavanje, u opcijama, alatima ... , gde je, ako je predvidjena mogucnost cuvanja necega shto je uradjeno u bilo kom od tih programa, predvidjena i mogucnost izbora mesta gde ce se to sacuvati. I onda ce bilo koji od tih programa, tako podeshen, automatski snimati tamo gde mu je zadato.
Ako bi naveo neki od tih programa, verovatno bi ti neko ko koristi taj program sugerisao kako to da u njemu podesish.

Poslednja izmena:
Dakle, u manje-vise bilo kom programu kad se ide na save as sa leve strane se pojave ikonice desktop, my documents, my computer... Da li je moguce tu nekako staviti folder u koji se inace snima. Odn. da mi tu odmah stoji npr. downloads, tako da ne moram da klikcem my comp -> C: -> downloads ?

Ili mozda podesiti negde da automatski otvara npr. c:\downloads ?

Pa ja za sad sve to resim preko opcija. Koristim FF i tu ti se nalazi u opcijama. U FlashGet-u ti je u Default Download Properties-u, a u uTorrentu je ja mislim tamo gde sachuvash zadnji fajl, ili ima u opcijama. Ja za sad nisam nashao program u kome se ovo ne podeshava u opcijama

Izvinjavam se, nisam bas bio jasan 🙂
Dakle, konkretan primer:
save as u operi, notepadu, wordu... uvek prvo otvori my documents, pa posle upamti gde snimam.
Kako da po defaultu otvori taj folder gde hocu, ili da nekako napravim shortcut tog foldera koji cu da metnem tamo gde stoje sve one gluposti sa leve strane, pa da samo kliknem na isti?
Znaci, hocu da "prepravim" windows onako kako meni odgovara, a ne da podesim opciju u nekom programu za "default download folder" i sl.
Je l' to moze uopste? 🙂

Izvinjavam se, nisam bas bio jasan 🙂
Dakle, konkretan primer:
save as u operi, notepadu, wordu... uvek prvo otvori my documents, pa posle upamti gde snimam.
Kako da po defaultu otvori taj folder gde hocu, ili da nekako napravim shortcut tog foldera koji cu da metnem tamo gde stoje sve one gluposti sa leve strane, pa da samo kliknem na isti?
Znaci, hocu da "prepravim" windows onako kako meni odgovara, a ne da podesim opciju u nekom programu za "default download folder" i sl.
Je l' to moze uopste? 🙂
Pa sve moze samo je tesko naci. Tebi treba nesto poput onoga u fotoshopu sto ce ti odredjene akcije samo odradjivati, a to cesh tesko naci

Hvala, sorry, nisam nasao na search.
Pozdrav.

...nije ni cudo sto nisam nasao kad nisam trazio u aplikativnom softveru 🙂

Moderatori -> delete

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno