Šta je novo?

MIDI konvertor

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
malo je off ali rekoh da pitam :type:
nigde nisam video po cenovnicima hardvera, ali me interesuje dali postoji neki konvertor tipa MIDI=>USB, jer nebih da kacim zvucnu karticu zbog midija, jer znamo svi da danasnje ploce nemaju bas previse PCI slotova.

... A imam jedan joystick (mnogo je dobar) koji se kaci na MIDI port.....

To jeste USB-MIDI (DIN), ali je problem sto nisam siguran da su ikada pravljeni dzojstici za DIN konektor ?

Je l' tebi treba MIDI za klavijature i sl. ili za joystick?

U sustini ste obojica u pravu, MIDI za muzicke instrumente koristi 5pin DIN konektor, dok kod PC-a je to radio 15pin Joystick/Midi port.

Tebi bi znaci trebalo ovako nesto:

http://www.amazon.co.uk/15-pin-Joystick-USB-Convertor/dp/B000II4YYW

?

p.s. koju maticnu plocu imas? Neki modeli imaju 15pin konektor u obliku iglica na ploci, pa treba 'samo' dokupiti eksterni konektor na bracketu ...

Poslednja izmena:
EM2000 može na USB ... ako imaš taj interfejs na klavijaturi ili neki koji može da ga simulira

EM2000 može na USB ... ako imaš taj interfejs na klavijaturi ili neki koji može da ga simulira

Na zalost netje moci... Imam Usb na klavijaturi,ali sluzi samo kao veza sa hardom u klavijaturi i PC-a...

U sustini ste obojica u pravu, MIDI za muzicke instrumente koristi 5pin DIN konektor, dok kod PC-a je to radio 15pin Joystick/Midi port.

?

p.s. koju maticnu plocu imas? Neki modeli imaju 15pin konektor u obliku iglica na ploci, pa treba 'samo' dokupiti eksterni konektor na bracketu ...

da da bas taj adapter je ono sto mi treba, vidim da je cena oko 5F to je oko 7e otprilike, samo da ima ovde kod nas, moj joystick nije toliko vredan da bih se otvarao za nekih 50-60e

ploca je gigabajtova, novija, i mislim da nema tu mogucnost dodavanja braceta, a i da ima gde bih ga kupio.

?

Mislis da bi USB to Game port adapterom mogao da prikljucim MIDI klavijaturu koja se kaci na game port? Nasao sam taj adapter za nekih 850 din pa nisam siguran jer je deklarisan kao USB to Game port adapter nigde se nepominje MIDI.

Mislis da bi USB to Game port adapterom mogao da prikljucim MIDI klavijaturu koja se kaci na game port? Nasao sam taj adapter za nekih 850 din pa nisam siguran jer je deklarisan kao USB to Game port adapter nigde se nepominje MIDI.

GDE SI NASAO?

Poslacu ti na pm u kojoj prodavnici. Sam adapter je kreiran za analogne ulazne igracke uredjaje. Meni neradi posao jer sam mislio da povezem MIDI klavijaturu na njega, a ti ako samo hoces da se igras to je to.

Nazad
Vrh Dno