Šta je novo?

Instalacija Windows-a nece nikako!!

-j1ggy-

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
365
Dakle,problem je sledeci:
Drugar je kupio polovan comp bez hard-a,pa smo privremeno ubacili neki matori Fujitsu od 6gb.Instalirao sam XP sve je sljakalo,a on je u medjuvremenu kupio Maxtora(PATA 160gb).Ubacio ga ja u comp,formatirao,radio je jedno 5 dana pre nego sto smo odlucili da izbacimo onaj praistorijski i da instaliram win na Maxtora(zbog brzine itd.).
E sad,na primary IDE sam vezao CD-RW(master) i DVD-ROM(slave),a na secondary pomenutog Maxtora,pokusao instalaciju i dobijo"Setup is inspecting your hardware..." i nakon toga-nista,crn ekran.Probam ja da vratim Fujitsu-a i da onda probam instalaciju,i on sve odradi do onog dela kada kopira fajlove pre prvog restarta,restartuje se i izbaci mi da mu fali neki .dll fajl u start up-u.I tako jedno tri puta.Probam ja onda da instaliram 32-bitnu Vistu,prodjem sve korake do onog kada treba da odaberem gde zelim da instaliram,ali nema harda!!
Takodje sam probao da nakacim Maxtora i DVD kao kada sam instalirao na Fujitsu i opet nece.
Napominjem da ga u BIOS-u uredno prepozna,kada ga nakacim umesto RW,a Fujitsu na secondary,normalno udje u win i prepozna ga tamo.Formatirao sam ga kao NTFS.

MSI via kt-400,athlon 2000+,512mb rama

Poslednja izmena:
... E sad,na primary IDE sam vezao CD-RW(master) i DVD-ROM(slave),a na secondary pomenutog Maxtora,pokusao instalaciju i dobijo"Setup is inspecting your hardware..." i nakon toga-nista,crn ekran.....

Pokushaj da nakacish ovako:
Primary IDE - Maxtor, na njemu dzamper na master.
Secondaru IDE - postavi optike kako hocesh, ali i njima morash postaviti dzampere na Master i Slave.

trebalo bi da time reshish probleme.

E ovako,kada ubacim partition magic sa boot-abilnog diska prikaze mi da je ceo disk "bad"!Odem ja na format,ali mi izbaci neku gresku i ne uradi nista.Sad,ne pitajte kako,sam saznao da postoji prostor od 3 gb koji se nalazi pre cele particije(zato i ne mogu da instaliram win!!),ali ga partition ne vidi,pa ne mogu da uradim nista sa njim.
Kako da spojim to u jednu celu particiju?Koji program da koristim?:wall:

Posto je Maxtor u pitanju iskoristi powermax, imas ga Hirens Boot Cd-u, i njime udari quick low level format. Time sam ja resavao kod maxota takav problem bat diska, odn sa svakim koji mi tako zabrljavi.
Pozz

Resih ja sve brige sa low level formatom!!!:banana:
Thanks guys!!!:wave:

Nazad
Vrh Dno