Šta je novo?

Insalacija Win95 iz Dosa

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Trebam na jednom starom kompu(486) da instaliram Windows95. U Biosu nema boota sa cd-a, pa sam mislio da sa diskete sa Dosom koji ima podrsku za cd podignem sistem i onda pokrenem instalaciju.
To sam i uradio. Podigao sam sistem sa Dos7.1(to je onaj kineski sto ima podrsku za cd, misa i Volkov Commander).
Kako sada da pokrenem instalaciju Win95?
Koji fajl da pokrenem sa instalacionog cd-a?
Da li moram da instalacioni cd prekopiram na hard ili ne?
Kada pokrenem setup.exe sa cd-a, nista se ne dogodi!
Ne znam sta da radim?

Cekaj, kako se nista ne dogodi kad pokrenes serup.exe? Mislim, sta racunas pod tim "nista"?!?? Koko se ja secam, trebalo bi da se dogodi - instalacija. Dal si suguran da tin je CD sa Win ispravan, da nije felerican? ISto i taj DOS...skroz OK?

Sve sto sam gore naveo sam uradio kao simulaciju na svim kompu koji ima ntfs, pa je sigurno zbog toga! Dakle, da li ce biti dovoljno da samo pokrenem setuo.exe sa cd-a?

Naravno da na ntfs-u neće raditi.Inače setup.exe radi.

Apsolutno setup.exe mora da odradi posao :wave:

Da li moze da bude Fat32? Inace trazi mi da kreiram msdos boot partition!!!!

Da li moze da bude Fat32? Inace trazi mi da kreiram msdos boot partition!!!!
Može FAT32 ako je 95 osr2 ("win97") ili 95 verzija c (to je poslednja verzija 95-tice, po mnogo čemu bliska win98).

Pre setupa otkucaj smartdrv ako nećeš da instalacija traje petnes' godina.

Eh "win97" otkad to nisam cuo :)

joj, nostalgija...

Win '97' nisam nikad ni uspeo sam da instaliram, brzo se pojavila 98ica i nekako je bilo lakse.

Sorry za off, necu vise.

Sa komandom FDISK napravis FAT32 particiju, formatiras je i onda pokrenes setup.exe sa cd-a.

Uspeo sam na doticnom kompu samo pokrenuvsi setup.exe iz DOS-a.

Win '97' nisam nikad ni uspeo sam da instaliram, brzo se pojavila 98ica i nekako je bilo lakse.
Hehehe... A ona verzija C se ovde nikad nije ni koristila, ta Win95 verzija se pojavila istovremeno sa win98 i naravno da nikome ovde nije bila zanimljiva.

Nazad
Vrh Dno