stoske
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.06.2005
- Poena
- 407
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Monitor review – LG M228WA TV tuner built in
Nakon Samsung-a 940B, doslo je vreme da se predje na 22” Wide
.
Izbor se suzio na jedva nekoliko modela koji su se uklapali u budzet (~ EUR 350) , a u isto vreme ispunjavali i neke licne zahteve.
Dva monitora su mi se svidela - Samsung 2232BW i LG M228WA.
Odluka je pala da se kupi LG-jev model, a prednost je bila integrisani TV tuner.
Pokusacu da vam u kratkim crtama iznesem prednosti i mane doticnog uredjaja.
Monitor dolazi u kutiji koja nije prevelikih dimenzija, sve je lepo spakovano.
Od kablova, tu su DVI, D-sub, naponski, audio, daljinski upravljac i baterije.
Na prvi pogled monitor je ogroman, a zbog prisustva zvucnika ispod ekrana ne deluje kao 22” wide, vise podseca na standardne ekrane.
Baza se montira bez alata, sve ulazi na svoje mesto i procedura traje 10 sekundi.
Kvalitet izrade je odlican, zaista sam impresioniran, nema krckanja, iskrivljene plastike i sl.
Info:
Specifikacije sa website-a:
Panel: TN
Size: 22” Wide
Resolution: 1680 x 1050
Pixel Pitch: 0.282 x 0.282
Brightness: 300 cd/㎡
Contrast Ratio: 3000:1(DFC)
Viewing Angle: 170/170(H/V)
Response Time: 5ms
Display Colors: 16.7M
Connectors
PC: 15 Pin D-sub, DVI-D
Others: Composite, S-Video, Component, SCART, PC Audio In/Out,
Mechanical Dimension
(W x H x D): 525.4 x 439 x 230 mm
Weight: 5.82kg
Stand: Tilt, Swivel, Base detachable
Odlicna stvar je prisustvo svih mogucih konektora (osim HDMI-a), tako da se osim racunara komotno moze povezati neka od konzola, kamera...
Evo kako izgleda zadnji deo:

Sto se tice dizajna, prilicno je umeren, za razliku od black-high-glossy modela iz Samsunga.
Evo par fotki:

Iz daljine deluje kao da je izradjen od jednobojne crne plastike, ali kada se pogleda izbliza, vidi se rebrasta teksura (svi delovi monitora i postolja su takvi, osim zadnjeg) koja kao da je “presvucena” providnim pleksijem. Ovo mi se mnogo dopada :d

Od ergonomije poseduje tilt i swivel, ili naginjanje ekrana napred-nazad koje i nije bas na zavidnom nivou i rotaciju postolja (koje odlicno funkcionise.)
Napomenuo bih jedan detalj koji mi se jako dopao, a to je on/off taster i dioda koja se nalazi ispod.
Za vreme rada dioda svetli plavo, dok u stand-by rezimu narandzasto. Nije iritirajuce kao kod starog Samsunga gde plava blinka i izludjuje nocu.
Pored diode se nalazi i senzor, odnosno IC resiver za daljinski upravljac.

Nakon Samsung-a 940B, doslo je vreme da se predje na 22” Wide
Izbor se suzio na jedva nekoliko modela koji su se uklapali u budzet (~ EUR 350) , a u isto vreme ispunjavali i neke licne zahteve.
Dva monitora su mi se svidela - Samsung 2232BW i LG M228WA.
Odluka je pala da se kupi LG-jev model, a prednost je bila integrisani TV tuner.
Pokusacu da vam u kratkim crtama iznesem prednosti i mane doticnog uredjaja.
Monitor dolazi u kutiji koja nije prevelikih dimenzija, sve je lepo spakovano.
Od kablova, tu su DVI, D-sub, naponski, audio, daljinski upravljac i baterije.
Na prvi pogled monitor je ogroman, a zbog prisustva zvucnika ispod ekrana ne deluje kao 22” wide, vise podseca na standardne ekrane.
Baza se montira bez alata, sve ulazi na svoje mesto i procedura traje 10 sekundi.
Kvalitet izrade je odlican, zaista sam impresioniran, nema krckanja, iskrivljene plastike i sl.
Info:
Kod:
http://www.lge.com/products/model/detail/m228wa.jhtml
Specifikacije sa website-a:
Panel: TN
Size: 22” Wide
Resolution: 1680 x 1050
Pixel Pitch: 0.282 x 0.282
Brightness: 300 cd/㎡
Contrast Ratio: 3000:1(DFC)
Viewing Angle: 170/170(H/V)
Response Time: 5ms
Display Colors: 16.7M
Connectors
PC: 15 Pin D-sub, DVI-D
Others: Composite, S-Video, Component, SCART, PC Audio In/Out,
Mechanical Dimension
(W x H x D): 525.4 x 439 x 230 mm
Weight: 5.82kg
Stand: Tilt, Swivel, Base detachable
Odlicna stvar je prisustvo svih mogucih konektora (osim HDMI-a), tako da se osim racunara komotno moze povezati neka od konzola, kamera...
Evo kako izgleda zadnji deo:

Sto se tice dizajna, prilicno je umeren, za razliku od black-high-glossy modela iz Samsunga.
Evo par fotki:

Iz daljine deluje kao da je izradjen od jednobojne crne plastike, ali kada se pogleda izbliza, vidi se rebrasta teksura (svi delovi monitora i postolja su takvi, osim zadnjeg) koja kao da je “presvucena” providnim pleksijem. Ovo mi se mnogo dopada :d

Od ergonomije poseduje tilt i swivel, ili naginjanje ekrana napred-nazad koje i nije bas na zavidnom nivou i rotaciju postolja (koje odlicno funkcionise.)
Napomenuo bih jedan detalj koji mi se jako dopao, a to je on/off taster i dioda koja se nalazi ispod.
Za vreme rada dioda svetli plavo, dok u stand-by rezimu narandzasto. Nije iritirajuce kao kod starog Samsunga gde plava blinka i izludjuje nocu.
Pored diode se nalazi i senzor, odnosno IC resiver za daljinski upravljac.