Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Citam ovo i ne mogu da verujem,kaki smo mi likovi.Oko cega se mi prepiremo?Pa uskoro izlaze 9xxx i onda cemo ovu 8800gt svi da pljujemo,kao sto sad pljujemo 8800gts i tako u krug,jovo na novo.
Ako sam skontao jos niko nije kupio doticnu kartu,koja je digla prasinu na ovom forumu,da bi nam potvrdio koliko je ona bas dobra.I ne kajem se sto sam kupio 8800gts i necu u INAT DA KUPIM TAJ 8800GT jer cu cekati kad se pojavi nova 9xxx serija,ako budem imao para kupicu neki jaci model,a ako ne onda slabiji,ali necu da ulazem u istu seriju grafickih kartica.To je za one koji tek kupuju karticu,a ja koji imam 8xxx seriju,necu opet da uzmem tu,pa da je ne znam koliko bolj.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro primetio. PAKOM je vise nema u cenovniku?

Citam ovo i ne mogu da verujem,kaki smo mi likovi.Oko cega se mi prepiremo?Pa uskoro izlaze 9xxx i onda cemo ovu 8800gt svi da pljujemo,kao sto sad pljujemo 8800gts i tako u krug,jovo na novo.
Ako sam skontao jos niko nije kupio doticnu kartu,koja je digla prasinu na ovom forumu,da bi nam potvrdio koliko je ona bas dobra.I ne kajem se sto sam kupio 8800gts i necu u INAT DA KUPIM TAJ 8800GT jer cu cekati kad se pojavi nova 9xxx serija,ako budem imao para kupicu neki jaci model,a ako ne onda slabiji,ali necu da ulazem u istu seriju grafickih kartica.To je za one koji tek kupuju karticu,a ja koji imam 8xxx seriju,necu opet da uzmem tu,pa da je ne znam koliko bolj.

Nije u tome stvar. Ti si u pravu 100% ali volio bih nesto da rascistimo. Tj. volio bih da rascistimo ko lazira ove testove. Nemoguce je da na dva testa imamo potpuno razlicite rezultate i zakljucke. Najvise hvale GT-a upravo sam vidio ovdje na forumu. Kao da neko priprema "masu" za masovnu pojavu GT-a, s ciljem postizanja sto vece prodaje iste. Zato lijepo pitam, ako ce neko imati ili ima koristi od prodaje GT-a na teritoriji Srbije neka kaze iskreno. Jer mi je neshvatljivo po 100 put da postoje ovolike oscilacije u testovima.

Poslednja izmena:
Bas besmisleno pricas. Citiras moju poslednju poruku i uopste se ne oslonis na ono sto sam rekao, vec ponovo izdrvis ono sto si drvio u svojoj prethodnoj poruci.
Das benchmarke i ja ti lepo izvadim podatke sa tih linkova koji pokazuju da GTS 320MB daje odlicne rezultate...

Pa nesumnjivo je da je GT odlicna kartica, best buy apsolutno, ali kakvo ti to resenje pominjes, kada igra koja izlazi za par dana ne moze lepo da radi na njoj (mislim na demo Crysis-a). A sve ostale igre koje su trenutno na trzistu rade odlicno na GTS 320MB...
Gears of War nisam probao...

Uostalom GTS 320MB mozda pocinje da posustaje kada se odvrne neki veliki AA, za mene je 4x sasvim dovoljno...

Ako je neko ko je imao 7900GS ili X1950Pro, kao ti na primer, preskocio GTS 320MB, onda cu ja SIGURNO preskociti GT i sacekati 9xxx, a do tada cu se naigrati igara, na srednjim rezolucijama (1280x1024) i vecim podesavanjima...

I jos jednom da ponovim, ja imam GTS 320MB i naigrah se bez problema gomilu igara, a ti mi sad pricas kako sam se zeznuo sto sam nju kupio,... Pa svi endzini na njoj rade dobro (osim Crytekovog), sto znaci da ce biti upotrebljiva jos dugo... taman do neke nove Nvidia-ine graficke, GT je premali pomak u odnosu na ovu moju...

Stvarno mi nije jasno zasto se svi vi vlasnici 8800GTS sa 320MB nadjete "prozvani" kada se pomene 8800GT? Nesto se mi tu izgleda ne razumemo. Svako neka kupi sta hoce i neka uziva, ali mi tada pre 6 meseci nije padalo na pamet da dam 300e za kartu koja ima da "pukne ko zvecka" za 6 meseci. Evo Crysisa i sta sad, "pukla je ko zvecka" i gotova prica. Za 6 meseci ce biti pa recimo oko 120eura jer taman ima takve performanse da pruza u novijim naslovima. Setite se da se 6 meseci pre tog 8800GTS sa 320MB mogao za 250e kupiti 7900GTO sa 512MB. Posle su se svi zaletali da kupuju 8800GTS sa 320MB za 300eura. Tako jak GPU, a tako malo memorije.
Ovo se skoro nije dogadjalo u grafickoj industriji. Zasto se sada dogadja da tako brzo do jucerasnje odlicne karte postaju za 6 meseci "odbacene"? Posledica je ogromna borba ATI-ja da se odrzi na trzistu i satalni presing od strane NVidie da "dokusuri" protivnika. Drugi momenat je nagla ekspanzija 22" TFT monitora sa velikim rezolucijama tj. 1280x1024 je vec odavno standard, a sada to polako pretenduje da postane 1650x1080. Pritisak na kolicinu memorije graficke karte postaje sve ocigledniji.
Dobro odmeravajte svoje kupovine ljudi. Evo u oglasima za zadnjih 7 dana, 5 komada 8800GTS sa 320MB. Probali ljudi Crysis i ne radi kako treba, tj. fali memorije.
P.S. Ne pricam ti ja da si se zeznuo sa kupovinom 8800GTS sa 320MB, vec da ste se svi izgleda "zeznuli", tj. "zeznula" vas NVidia sa skrtarenjem na memoriji. ;)

Poslednja izmena:
Stvarno mi nije jasno zasto se svi vi vlasnici 8800GTS sa 320MB nadjete "prozvani" kada se pomene 8800GT? Nesto se mi tu izgleda ne razumemo. Svako neka kupi sta hoce i neka uziva, ali mi tada pre 6 meseci nije padalo na pamet da dam 300e za kartu koja ima da "pukne ko zvecka" za 6 meseci. Evo Crysisa i sat sad, "pukla je ko zvecka" i gotova prica.

ja svoju GTS mjenjam za GT 1 za 1 u radnji u kojoj sam je i kupio, tako da stvarno nemam potrebe da se osjecam prozvan. Ali ne zelim da mjenjam GTS za GT ukoliko ovi testovi nisu tacni

@GoranM - Crysis radi ocajno na GTS 320,640, GT i GTX tako da je ta prica jako slaba.

Poslednja izmena:
Stvarno mi nije jasno zasto se svi vi vlasnici 8800GTS sa 320MB nadjete "prozvani" kada se pomene 8800GT? Nesto se mi tu izgleda ne razumemo. Svako neka kupi sta hoce i neka uziva, ali mi tada pre 6 meseci nije padalo na pamet da dam 300e za kartu koja ima da "pukne ko zvecka" za 6 meseci. Evo Crysisa i sat sad, "pukla je ko zvecka" i gotova prica.

Pa kupices sad taj 8800gt,pa ce i on za 6 meseci puci kao zvecka i sta onda?
Pa ljudi tako ce uvek biti,mi nemamo para(bar ja) da svakih 6 meseci lupa po 300e za graficku,pa i ma i drugih stvari u zivotu,a ne neka graficka.

ja svoju GTS mjenjam za GT 1 za 1 u radnji u kojoj sam je i kupio, tako da stvarno nemam potrebe da se osjecam prozvan. Ali ne zelim da mjenjam GTS za GT ukoliko ovi testovi nisu tacni

@GoranM - Crysis radi ocajno na GTS 320,640, GT i GTX tako da je ta prica jako slaba.

Jesi li ti probao taj Crysis na 8800GTS sa 640MB? Nisi? Pa probaj, pa javi kolika je razlika ;)

Jesi li ti probao taj Crysis na 8800GTS sa 640MB? Nisi? Pa probaj, pa javi kolika je razlika ;)

nisam ja al jesu drugi, pa i na Ultri al ne vidjo da je fps i na ultri veci od 25 u DX10?! Crysis zaboravi i na Ultri SLI.

Pa kupices sad taj 8800gt,pa ce i on za 6 meseci puci kao zvecka i sta onda?
Pa ljudi tako ce uvek biti,mi nemamo para(bar ja) da svakih 6 meseci lupa po 300e za graficku,pa i ma i drugih stvari u zivotu,a ne neka graficka.

Sa 512MB ce lepo "izgurati" godinu dana jer mu ne fali memorije. Naravno to sada kosta cc 250e *za mesec dana verovatno 230e, kada bude bar 4-5 modela na trzistu), a ono "cudo" je pre 6 meseci bilo 300eura (tada je bilo bar 10 modela na trzistu), a sada pitanje da li vredi 200eura. Za 6 meseci 100e manje. Tesko da ce za 6 meseci 8800GT kostati 150e, a jos manje da ce lose raditi. Glavni "udar" teskasa je prosao (Crysis UT3 i ostale igre), pa se ocekuje mirniji period narednih meseci ;)

Sa 512MB ce lepo "izgurati" godinu dana jer mu ne fali memorije. Naravno to sada kosta cc 250e *za mesec dana verovatno 230e, kada bude bar 4-5 modela na trzistu), a ono "cudo" je pre 6 meseci bilo 300eura (tada je bilo bar 10 modela na trzistu), a sada pitanje da li vredi 200eura. Za 6 meseci 100e manje. Tesko da ce za 6 meseci 8800GT kostati 150e, a jos manje da ce lose raditi. Glavni "udar" teskasa je prosao (Crysis UT3 i ostale igre), pa se ocekuje mirniji period narednih meseci ;)

hehe ako je tebi GT super za 15fps u crysisu u DX10 tvoja stvar.

Poslednja izmena od urednika:
nisam ja al jesu drugi, pa i na Ultri al ne vidjo da je fps i na ultri veci od 25 u DX10?! Crysis zaboravi i na Ultri SLI.

Ko govori od DX10? Cilj je bese naterati igru da radi recimo u "modovanom" DX9 rezimu u 1280x1024 bez aa i af? E to moze i na 8800GTX i na 8800GT i na 8800GTS sa 640MB, ali na 8800GTS sa 320 nece bas biti prijatno. Jednostavno fali memorije i gotova stvar. Znas li koji fps najvise trpi nedostatak memorije? Onaj najnizi. Postaje recimo 10fps umesto 25 fps.
Dakle 8800GTS sa 320MB je dobra karta za 98% igara, ali onih 2% pravi problem. Resenje postoji i zove se samnjenje rezolucije na 1024x768, samo tada to nije to.
:wave:

Evo za dokaz pokaz. Tako "katastrofalan" frame rate 8800GTS ima iskljucivo zbog manjka memorije.

Prilozi

• results_crysis.png
    results_crysis.png
    39.7 KB · Pregleda: 104
Tacno da je 8800GTS 320MB malo za Crysis,****s ti igru i karticu kad moras tweakove da radis da bi se igrao na njoj sa 40fps,nema nista od toga dok ne bude min 40fps average 80 i max jedno 150fps.

Cek cek, sad je minimum za igranje 80FPS average i 40FPS minimum, a na svetim konzolama se uziva u 30FPS????!!!!!!

Bice mirnije do februara ili marta dok ne izadje FarCry2,onda ce da izbace neku novu graficku,da bi to izguralo na max.

Ljudi znare sta sam provalio sto je nvidija dala ime 8800gt, a ne naprimer 8900gt sto je i bilo logicno da se zove,pa zato sto predstoje bozicni praznici a neki bogati laik bi pre uzeo 8900gt nego 8800gtx jer mu je logicno da veci broj znaci jaca kartica,to je cela fora njihovog marketinga.A amd je uzeo kao novu hd 3000 seriju da bi se otarasio ljage mislim na katastrofalno losu hd 2000 seriju,a i nemaju sta da izgube hd 3870 ce ionako biti jaci od njihovog trenutno najaceg modela hd 2900xt koga se polako ali sigurno oslobadjaju tako sto ga prodaju pod nazivom hd 2900pro po znatno nizoj ceni.Zato je velikom broju ljudi cudno, kako 8800gt moze da bude jaca kad ja imam 8800gts.

Ovo sam pisao nevezano za ove gore (mislim iznad ) postove.

Poslednja izmena:
Jos jedan domaci test ove diskutabilne kartice:

http://www.itsvet.com/tekst/xfx-8800gt-alpha-dog-edition/566/

Takodje pripadam grupi ljudi koji veruju da je 8800GT sarena laza...

P.S. Koliko sam upoznat, stigla je vrlo mala kolicina kartica (<20 kom) u Pakom zato su ih i skinuli sa sajta jer su prodate za par sati.

P.S.2. Posto su ekskluziva, stigle su kao 'as-is' tj. bez karakteristika i nabavne cene (jedna od bolje cuvanih tajni nVidije) zbog toga se i dize tolika frka oko njih :)

Poslednja izmena:
Dakle, dolazimo do zakljucka da je 8800gt veoma dobra karta, koju je nazalost nV trebala izbacitu jos poodavno, ali je cekala crysis i predstojece praznike da bi ljudima lepo izmamila pare iz novcanika..... Mislim, dodaj shader, smanji rop, osakati magistralu, a opet optimizuj oga pitaj shta sto niko od nas nece ni saznati, pa onda izbaci nove drajvere koji ce da je ubrzaju do bola, a 8800gts da osakate.....
Meni je samo krivo sto ljudi koji su kupili 8800gts prodaju sad karte da bi kupili ovaj nV utegnuti gts i sto ih je nVidija razocarala sa pojavom Crysis-a.....
zbog jedne jedine igre oni su izneverili po meni gomilu ljudi koja je sad maltene bacila pare za gts i sad je prodaje da bi dobila + fps reda 5-10.... I sad svi njeni fanovi rade to sto rade (prodaju karte), umesto da lepo sede kuci i nastave da voze gts kao i dosad i lepo sebi za te iste pare koje bi dodali kupe sebi patike, cipele, futrolu za mobilni, ili devojku izvedu na veceru :p
Ko sad kupuje mashinu, gt je logican izbor, jer, zakljucili smo dobra je karta, ali sto se mene tice nV nas je sve navozala kao mlade majmune...... :p
Sto se mene tice, mogu sad da prodaju i 9999gtx-xtx za 200 eura, ja cu lepo se igram sa mojim X1950pro i bice mi lepo kao i do sada :d....
Shlala mala, sledeci radeon je moj, ako neko navata ovog malog ati3800, neka ga umlati, poshalje na pm pa da ga ubacim u mashinu i oc-ujem :p :p :p
Pozzzzz svima :wave:

ne kontam zasto mislis da ljudi kupuju GT za crysis koji ne moze da se vrti na 15fps-a na doticnoj karti?

ne kontam zasto mislis da ljudi kupuju GT za crysis koji ne moze da se vrti na 15fps-a na doticnoj karti?

O kojoj rezoluciji pricas i kojeg ti monstruma od monitora imas kad ti treba 1920x1440.
http://media.tomshardware.com/2007/10/29/geforce_8800_gt/benchj.png

I mislim da uopste ljudi ne prodaju toliko gts zbog crysisa koliko zbog toga sto znaju da je ovo poslednja prilika da se ta graficka uvali dok se jos i medju manje informisanima nije proculo o gt verziji. Mada koliko god se neko ne razumeo u gpu kad vidi 5 oglasa za prodaju 8800gts za samo nekoliko dana znace da ima neka zackoljica :smoke:

O kojoj rezoluciji pricas i kojeg ti monstruma od monitora imas kad ti treba 1920x1440.
http://media.tomshardware.com/2007/10/29/geforce_8800_gt/benchj.png

I mislim da uopste ljudi ne prodaju toliko gts zbog crysisa koliko zbog toga sto znaju da je ovo poslednja prilika da se ta graficka uvali dok se jos i medju manje informisanima nije proculo o gt verziji. Mada koliko god se neko ne razumeo u gpu kad vidi 5 oglasa za prodaju 8800gts za samo nekoliko dana znace da ima neka zackoljica :smoke:

heh pa na 1600*1200 u DX10 Ultra ne moze da tjera kako treba u 25fps-a, sto je prakticno neigrivo. A ja sam jednu svoju GTS 320 vec utopio za 550 KM ili 275evra (doticna u mom gradu kosta oko 650-670KM tj. 325-335 evra) Ostaje jos jedna da ode:)

Poslednja izmena:
Pa, ja sam dugo cekao benchmarkov 8800GT test i sklon sam da verujem u isti kao merodavan, sumnjam da dizu promet pakomu testom MSI, a ne XFX graficke.;)
I dalje ne kapiram kako je veci bandwidth GTS-a ili 2900 XT-a uslovio slabije performanse, ali sta ocekivati od jednog derana, osim da nema pojma o racunacima :p
Vec sam bio spreman da pazarim jednog GTS-a od 320 jer imam 931 smazung monitor, kad se jeste-nije pojavo ovaj GT za koji IMAM konektor na napajanju :d
Inace sam ATI fan, sto se, jel', i vidi kad menjam 7900 GS za 8800 GT :)
Svrha posta? Mozda je ovome mesto u "gde da kupim" sobi, ali pitanje je da li jos neko osim Pakoma ima GT karticu u prodaji po ceni cca 20000? :wave:

E.. drugaru treba 8800GT sad i odmah.. ako znat gde to ima da se kupi u Beogradu saljite PM.
Unapred hvala.

Izvinjavam se ako sam prekrsio pravila foruma.

Dakle, dolazimo do zakljucka da je 8800gt veoma dobra karta, koju je nazalost nV trebala izbacitu jos poodavno, ali je cekala crysis i predstojece praznike da bi ljudima lepo izmamila pare iz novcanika..... Mislim, dodaj shader, smanji rop, osakati magistralu, a opet optimizuj oga pitaj shta sto niko od nas nece ni saznati, pa onda izbaci nove drajvere koji ce da je ubrzaju do bola, a 8800gts da osakate.....
Ne ide to tako kako ti mislis.
I nije Nvidia napravila Crysis, niti je kriva za to sto lose radi. Vecina se lozi samo na dobru grafiku, i evo sad ste je dobili. Ja se recimo uopce ne zamaram s Crysisom.

Meni se Crysis svidja recimo ali sta sad necu zbog ULTRA viskoh detalja da je igram sa 15-20FPS-ova smanjis i ide fino. Ko hoce svaku travku da vidi kako se njise na povetarcu neka lepo kupi 8800ULTRA i jos bolje neka uzme dve upari ih pa neka uziva do mile volje.
Nevidim poentu vise sta ovde jos ima da se pisi o sreci te karte kad to i nije neka sreca bice 15% brze u najboljem slucaju. Nikada nije bilo za malo para EXTRA kvalitet nekazem da je malo para ta grafika ali ne vredi 300 eura dati za 15% brzu grafiku.

Ne ide to tako kako ti mislis.
I nije Nvidia napravila Crysis, niti je kriva za to sto lose radi. Vecina se lozi samo na dobru grafiku, i evo sad ste je dobili. Ja se recimo uopce ne zamaram s Crysisom.

Ne kazem ja da je nV napravila crysis ili bilo koju drugu igru, crysis je jedna od mnogih koja je optimizovana za nV, a nV je odmerila demo, koji je pre toga imala :p, videla sta, kako, izbacila kartu za 250 eura i svi treba da budu srecni.....
Jednostavno, za full dx10 igranje ne treba se smarati sa bilo kakvim gts ili gt kartama...
Za to postoji GTX verzija i ljudi koji su je kupili znaju sto su to uradili.....
8800gt je ok karta za dx9 u nekim normalnim rezolucijama, ali opet sarena laza.....

Ne kazem ja da je nV napravila crysis ili bilo koju drugu igru, crysis je jedna od mnogih koja je optimizovana za nV, a nV je odmerila demo, koji je pre toga imala :p, videla sta, kako, izbacila kartu za 250 eura i svi treba da budu srecni.....
Jednostavno, za full dx10 igranje ne treba se smarati sa bilo kakvim gts ili gt kartama...
Za to postoji GTX verzija i ljudi koji su je kupili znaju sto su to uradili.....
8800gt je ok karta za dx9 u nekim normalnim rezolucijama, ali opet sarena laza.....
Paaa, nema nikakve potrebe za DX10, pored DX9-tweak-a,tako da nije šarena laža!
Ova kartica nije predstavljena kao naj jača ikad, već kao kartica za 230-240Eura(za koju nedelju) koja oduvava sve do 350Eura!
Ako pogledate testove, videcete da je GT bez klokovanja odmah ispod GTX modela!
http://www.tomshardware.com/2007/10/29/geforce_8800_gt/page13.html

There are only two reasons not to buy an 8800 GT: either you can't find one for sale, or you want to wait and see what the upcoming Radeon 3800 series can do before dropping your cash on a card.
http://www.tomshardware.com/2007/11/06/best_graphics_card/page3.html

Best PCIe Card For $300-$550 : None
Why spend $375 for an 8800 GTS 640MB or Radeon 2900 XT, when the cheaper 8800 GT will soundly beat them both more often than not? And how could you justify spending $500 on an 8800 GTX for the marginal performance gain over the 8800 GT? Indeed, for the price of a single GTX, you might be able to purchase two 8800 GTs in SLI mode which would beat the 8800 GTX.

Poslednja izmena:
Sarena laza?....mda.
Zato je verovatno i maltene rasprodata unapred...

Nisi u pravu. Za dx10 ne postoji nikakva verzija 8*** koja ce raditi na max podesavanjima, nego ce postojati 9*** verzija na kojoj ce raditi dx10 na max. Do tada treba spremiti crysis u fioke.

Poslednja izmena:
Vrh Dno