Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Oglas za 8800GTS ne treba postavljati na benchu, jer su ovde svi u toku sa tim stvarima i niko nece dati 200 evra za nju. Zato su tu razni internet oglasi na kojima mozes da upecas nekog laika kome ces da je uvalis. Stavis oglas na sto vise mesta, odvalis cenu od 220-250 evra i cekas, pa ako se neko upeca kupis GT, u suprotnom cekas 9xxx seriju.
Napokon pametan post :)
Treba bar probati prodati GTS, i to sada kada je GT manje dostupan. I samo da napomenem da se razlika u performansama izmedju te dvije karte placa i po 150/200€.

Oglas za 8800GTS ne treba postavljati na benchu, jer su ovde svi u toku sa tim stvarima i niko nece dati 200 evra za nju. Zato su tu razni internet oglasi na kojima mozes da upecas nekog laika kome ces da je uvalis. Stavis oglas na sto vise mesta, odvalis cenu od 220-250 evra i cekas, pa ako se neko upeca kupis GT, u suprotnom cekas 9xxx seriju.

Gde ci ti dusa covece :-devil-:

I ja se sa tim slazem ali naprimer ja da imam 8800gts 640 ne bih je prodavao samo kad bi imao 320mb verziju,nego bih lepo cekao 9800gts jer prema njoj ce sigurno sve ove grafike trenutno dostupne biti nule. Moze 8800gts 640 da tera lepo igrce u pristojnim rezolucijama taman do pojave gore navedene kartice.

Jel ima negde drugde osim u Pakomu da se pazari 8800GT?

ternutno nema

Pakom je "ima" al tako da ti je proda sada a isporuci malo kasnije. Meni je to malo glupo. A svojim distributerima ne dozvoljava da je poruce preko lager liste nego samo on direktno ih kao prodaje. Ocigledno da ce cena biti primetno niza od ove cim se pojavi i kod drugih ali nazalost niko nema ideju kada ce to biti a vrlo verovatno tek tamo oko 20. novembra...

Mislim da je svejedno pametnije cekati 9*** seriju. 8800GT je "samo drzi vodu dok majstori odu"

I ja se sa tim slazem ali naprimer ja da imam 8800gts 640 ne bih je prodavao samo kad bi imao 320mb verziju,nego bih lepo cekao 9800gts jer prema njoj ce sigurno sve ove grafike trenutno dostupne biti nule. Moze 8800gts 640 da tera lepo igrce u pristojnim rezolucijama taman do pojave gore navedene kartice.

Za tvoju ifnormaciju 640 i 320 modeil imaju iste performanse u igrama

Poslednja izmena od urednika:
Pakom je "ima" al tako da ti je proda sada a isporuci malo kasnije. Meni je to malo glupo. A svojim distributerima ne dozvoljava da je poruce preko lager liste nego samo on direktno ih kao prodaje. Ocigledno da ce cena biti primetno niza od ove cim se pojavi i kod drugih ali nazalost niko nema ideju kada ce to biti a vrlo verovatno tek tamo oko 20. novembra...

Sa Pakomom definitivno više neću imati nikakva posla u budućnosti.
Sve grafike koje su stigle su bile "unapred rezervisane" i "nisu ni stigle u magacin".

Najveći problem ovakvih firmi, kao što je dotična, je što istovremeno imaju distributerski program i maloprodaju. Uzimajući u obzir taj podatak i logično raznišljajući, da li im se više isplati da kartice iz prvog kontigenta prodaju u svojoj maloprodaji ili ih distribuiraju drugim firmama?

BTW (nezvanična ali iz pouzdanog izvora informacija) distributerska cena bi bila sa sve porezom sedamnaesthiljadapetstotina dinara.

Neko je pomenuo dranje? :trust:

Sa Pakomom definitivno više neću imati nikakva posla u budućnosti.
Sve grafike koje su stigle su bile "unapred rezervisane" i "nisu ni stigle u magacin".

Najveći problem ovakvih firmi, kao što je dotična, je što istovremeno imaju distributerski program i maloprodaju. Uzimajući u obzir taj podatak i logično raznišljajući, da li im se više isplati da kartice iz prvog kontigenta prodaju u svojoj maloprodaji ili ih distribuiraju drugim firmama?

BTW (nezvanična ali iz pouzdanog izvora informacija) distributerska cena bi bila sa sve porezom sedamnaesthiljadapetstotina dinara.

Neko je pomenuo dranje? :trust:
Ako je tih 17500 cena sa porezom slobodno je pomnozi sa 1.15-1.20 i eto ti krajnje cene za raju od 260-270eura

Uzima se apsolutno oko 15-20€, dakle očekujte oko 240€ u maloprodaji.

S tim što sam ja naveo cenu dotične firme ka distributerima gde Pakom već ima zaradu.

Ovako u maloprodaji uzima preko hleba pogaču.

Pazi u poslednjih nedelju dana...verovatno prelaze na GTX ili Ultru...blago njima?!;)

Prilozi

• ScreenShot088.jpg
    ScreenShot088.jpg
    432.4 KB · Pregleda: 188
Poslednja izmena:
Za tvoju ifnormaciju 640 i 320 modeil imaju iste performanse u igrama

nije tako. Dirt, Stalker i World in Conflict su samo neke od igara koje izvlacim iz malog mozga, a koje itekako cene vise memorije na 8800GTS-u...
nisu vlasnici 8800GTS ludi sto su davali po 100e vise za graficku.

nije tako. Dirt, Stalker i World in Conflict su samo neke od igara koje izvlacim iz malog mozga, a koje itekako cene vise memorije na 8800GTS-u...

World in confict je igra koja ima identican fps na 8600GT, 8600GTS i 8800GTS kartama. Igra je teze izbagovana na stetu 8800GTS karti. Sve ostale igre daju isto fps-a. Pogledaj malo testove po netu za konkretne rezultate izmedju 320 i 640. A tih 100evra vise, pa sta da ti kazem, mora se neko i sjebat prilikom kupovine, kao sto su to uradili vlasnici 640 modela. Koliko vidim po oglasima ponuda je i polovnih 640 modela:)

Poslednja izmena:

Bogami jesu ludi itekako, pa pogledaj malo bolje testove igara, pa ces videti da na rezolucijam do 1600x1200 (1680x1050) nema apsolutno nikakve razlikeu velikoj vecini igara. Za par igra davati 100 evra vise je suludo, a i u tim igram GTS 320MB pruza fine performanse... e sad sto se tice Crysis-a tu cemo videti kolika ce biti razlika izmedju GTS 320 i 640MB modela. Tek ce se sad videti razlika izmedju ova dva modela, mislim u nekim novijim igrama na visim rezolucijama... jedna ce imati 5fps-ova a druga 10 :D.
GTS 640MB je cisto bacanje para... u odnosu na GTS 320MB, mislim naravno na ranije, sada su obe bacanje para u odnosu na GT...

Mada ti whiplasher sta ti znas ti si newcommer :p :D.
Kad su te banovali...

Poslednja izmena:
Bogami jesi ludi itekako, pa pogledaj malo bolje testove igara, pa ces videti da na rezolucijam do 1600x1200 (1680x1050) nema apsolutno nikakve razlikeu velikoj vecini igara. Za par igra davati 100 evra vise je suludo, a i u tim igram GTS 320MB pruza fine performanse... e sad sto se tice Crysis-a tu cemo videti kolika ce biti razlika izmedju GTS 320 i 640MB modela. Tek ce se sad videti razlika izmedju ova dva modela, mislim u nekim novijim igrama na visim rezolucijama... jedna ce imati 5fps-ova a druga 10 :D.
GTS 640MB je cisto bacanje para... u odnosu na GTS 320MB, mislim naravno na ranije, sada su obe bacanje para u odnosu na GT...

Nekim ljudima je dzaba pricati i pisati, oni tjeraju po svome.

Bogami jesu ludi itekako, pa pogledaj malo bolje testove igara, pa ces videti da na rezolucijam do 1600x1200 (1680x1050) nema apsolutno nikakve razlikeu velikoj vecini igara. Za par igra davati 100 evra vise je suludo, a i u tim igram GTS 320MB pruza fine performanse... e sad sto se tice Crysis-a tu cemo videti kolika ce biti razlika izmedju GTS 320 i 640MB modela. Tek ce se sad videti razlika izmedju ova dva modela, mislim u nekim novijim igrama na visim rezolucijama... jedna ce imati 5fps-ova a druga 10 :D.

Mada ti whiplasher sta ti znas ti si newcommer :p :D.
Kad su te banovali...

Koga su banovali?

Poslednja izmena od urednika:
U odredjenom broju igara 8800GTS sa 320MB je vec u 1280x1024 i bez AA i AF pokazivao ozbiljan zaostatak za 8800GTS sa 640MB. O 1650x1080 u tim naslovima da i ne govorimo. Bilo je odsta testova pa potrazite malo. Ja sam u jednom trenutku resio da dam 300eura za 8800GTS sa 320MB, ali me je bas takvo ponasanje katre odvratilo od kupovine. Tada je 8800GTS kostao 400eura, a to je bilo previse za moj ukus. Sada za 250eura eto nama 8800GT koji je prava stvar. Strpljen spasen, a ova 7900GS je lepo sluzila, al' vreme je da se penzionise. ;)

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13080&oliver=4316
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13080&oliver=4319&quale=9
http://www.benchmark.co.yu/modules....s&file=article&sid=13080&oliver=4322&quale=12

Eto ima u odredjenim naslovima razlike, a u novijim je to jos izrazenije. Naravno sad ces ti spomenuti UT 3 kako tamo nema razlike. Da nema, ali demo je sa kvalitetom textura tek polovina finalne verzije. Sta mislis sta ce tada biti. Da dodamo i Crysis, pa sta mislis sta ce biti za 6 meseci? Pola igara ce u 1280x1024 trpiti bar 30% usporenja u odnosu na verziju sa 640MB.

Poslednja izmena:
LOL, u sred chitanja teme (i preskakanja nebuloznih i "glupih") postova smanjila se sa 15-tak na 7 strana :d

Bash nameravam da pazarim novi PC, i ova kartica se pojavila u pravo vreme. Lichno mislim da 240 eur nije toliko strasna maloprodajna cena (ukoliko tolika bude), sudeci po rezultatima sto je dala (u par igara radil bolje nego oba 8800GTS modela i zaostaje vrlo malo za 8800GTX - koji je duplo skuplji!).

E sad, ima li neko informacije o verzijama ovih kartica sa "ozbiljnijim" hladjenjem? Video sam par slicica u temi. Oce li biti ovakvih modela, ali sa "normalnijom" cenom kod nas? Ovo pitanje se naravno odnosi na upucene (distributere, uvoznike itd...).

@GoranM:
hvala ti sto si mi ustedeo trud ;)
@whiplasher, zdravko:
razlike itekako ima, a pitanje je koliko ko ima para. nekome to vredi 100e razlike, nekome ne. kome 100e ne predstavlja bitnu stavku u zivotu - taj ce rado doplatiti, kome nije bas svejedno - taj nece ;) da ne idemo u dalji off...

E sad, ima li neko informacije o verzijama ovih kartica sa "ozbiljnijim" hladjenjem?

??
Pa ovo hlađenje je IDEALNO. Em je single slot, em nema potrebe za drugim pošto "površina G92 čipa iznosi oko 330 kvadratnih milimetara, što jeste dosta, ali je opet osetno manje od površine G80 čipa, pa je tako i jeftiniji za izradu, i nešto hladniji i štedljiviji na istim radnim učestanostima"

Mislim da je fina stvar single slot, ali mi se ipak vishe svidja dualslot hladjenje, nekako mi ne uliva poverenje ovo referentno....
No zivi bili pa videli kako ce da oc-uje, plashi me da ne bude bucna zbog single....

Poslednja izmena:
??
Pa ovo hlađenje je IDEALNO. Em je single slot, em nema potrebe za drugim pošto "površina G92 čipa iznosi oko 330 kvadratnih milimetara, što jeste dosta, ali je opet osetno manje od površine G80 čipa, pa je tako i jeftiniji za izradu, i nešto hladniji i štedljiviji na istim radnim učestanostima"

Kako je idealno kad se vise greje od GTS modela :trust:

??

Pa sad, evo meni, a verujem da nisam usamljen, nije baš idealno, jer iako se 8800GT nešto manje greje od 8800GTS-a (ali ipak primetno više of 8600GTS-a), želeo bih da ima hlađenje nalik 8800GTS-u, tj. da izbacuje vruć vazduh van kućišta umesto da mi glumi dodatnu grejalicu od 100-nak W unutar kucišta...

Vrh Dno