Šta je novo?

Sezampro...ne teko brzo!

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Znachi izbedachio sam se jer sam nalog za realizaciju popunio online i on je proshao kao kroz sir za manje od jednog dana.

U prvi mah mi se uchinilo ok da uzmem ADSL kod njih ali izgleda da su im ruteri krsh.

U medjuvremenu mi je danas stigao SMS da imam 7 dana da potpishem ugovor za Telekom.

Da li cu imati probelema zbog Sezama da potpishem ugovor za Telekom. :(

Ne verujem da su vec oteli port telekomu zbog ovoga, ali...???
Valjda imam pravno na tih 7 dana.

Nisam sada valjda osudjen na Sezampro. :zgran:

Prilozi

• sezam greshka.JPG
    sezam greshka.JPG
    16.6 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Ako nisi bilo šta potpisao ne bi trebao da imaš nikakvih problema.

Ok. Mada evo sad razmisljam da li valja ovaj router TP-Link TD-8841A za Sezampro jer oni shto se dobiju u paketu su dresh.

Sve je josh otvoreno znachi, dok ne potpishem za neshto.

Nadam se da ovaj dole podrzava port forwarding. Naravno ako potpishem za telekom samo cu switch da kupim jer od zamena routera kod telekoma je maltene nemoguca misija.

TP-Link TD-8841A router / modem ADSL2/2+ sa 4 x UTP LAN 10/100Mb/s i 1 x USB 2.0 - omogućuje izlaz više računara iz LAN mreže na Internet preko ADSL linije; do 24 Mb/s downstream i do 1 Mb/s upstream, 256 MHz MIPS32 CPU - full-rate ADSL, Firewall, QoS, DHCP, PPPoE / PPPoA / EoA / IPoA, Web management, Quick installation Guide Program, dobija se ADSL spliter u pakovanju, može se spojiti u kaskadu sa bilo kojim svičem - automatski prepoznaje tip kabla, Annex A

Imam model 8840 A, dobar ruter, fino sljaka, mada ja imam dosta problema sa beotelom...

ima port forwarding.

Imam model 8840 A, dobar ruter, fino sljaka, mada ja imam dosta problema sa beotelom...

ima port forwarding.

Da moze i taj 8840A on nema USB port a to ti ustvari i ne treba.

Ma sve je to buranija u poredjenu sa cisco ruterima generalno(ne adsl).
Ko je imao prilike da radi sa tim, kao ja, zna o chemu govorim.

Ma i ja sam na beotelu ali dail-up i mogu ti reci da i im i to u zadnje vreme ne radi kako treba. ;) Ne svidja mis e ono ogranichenje u paketima za down/up kod beotela. Ispada da nemaju no limits flat.

Najverovatnije cu potpisati za telekom jer ne mogu da se smaram vishe i jurim koji je provajder bolji koji gori.

Nadam se da ce telekom da dopusti zamenu modem-a u skorijoj buducnost a i ako ostanem na onom rozem nema veze ako mu radi sve ok , ukljuchijuci i p2p ;). Mada nisam neki zaludjenik, bar dok ne dobijem adsl a onda cu mozda da postanem. :smoke:

Poslednja izmena:
Ne zaboravi da kod Telekoma imas ugovornu ubavezu da 12 meseci budes njihov korisnik ili da im isplatis 6000 dindzi u slucaju raskidanja istog ;)

Da moze i taj 8840A on nema USB port a to ti ustvari i ne treba.

Ma sve je to buranija u poredjenu sa cisco ruterima generalno(ne adsl).
Ko je imao prilike da radi sa tim, kao ja, zna o chemu govorim.

Ma i ja sam na beotelu ali dail-up i mogu ti reci da i im i to u zadnje vreme ne radi kako treba. ;) Ne svidja mis e ono ogranichenje u paketima za down/up kod beotela. Ispada da nemaju no limits flat.

Najverovatnije cu potpisati za telekom jer ne mogu da se smaram vishe i jurim koji je provajder bolji koji gori.

Nadam se da ce telekom da dopusti zamenu modem-a u skorijoj buducnost a i ako ostanem na onom rozem nema veze ako mu radi sve ok , ukljuchijuci i p2p ;). Mada nisam neki zaludjenik, bar dok ne dobijem adsl a onda cu mozda da postanem. :smoke:

Zaobidji beotel gomila problema sa njima

evo vidi ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=139664&page=10

sto se tice Telekoma, mislim da vise ne daju Username & Pass, tako da ces imati problema da povezes ruter bez istih :S:

Ma ako uzmem Telekom necu ni kupovati router. Kupicu switch neki.

Evo sad sam bio u korisnichkom servisu Telekoma (St. Pazova) i mogao sam odmah da potpishem ugovor iako se tel. prikljuchak vodi na caleta ali neshto su im oborili link tako da ne moze da mi odradi. Da li su mi broj tel. da zovem u toku dana da vidim da i moze. Ako moze :banana: Ionako mi istekao flat na beotelu.

Iskreno ne znam zbog chega mi i treba taj user name i pass ako ce sve lepo da radi i sa onim roze routerom. Jeste, znam ako hocu neki bolji router onda ne moze bez username-a i pass-a. Video sam negde da je ta autetifikacija samo PAP (clear text) shto moze da se usnifuje ali kako naterati router da to poshalje ka LAN-u?

Ok, poceo si temu sa ruterom, pa sam mislio da ces ga kupovati 100%.

sto ne pogledas nekog drugog providera?

razmisljam se da predjem na PTT, imao sam adsl kod njih 6 meseci i bio sam prezadovoljan. ne znam kakva je sada situacija.

Ok, poceo si temu sa ruterom, pa sam mislio da ces ga kupovati 100%.

razmisljam se da predjem na PTT, imao sam adsl kod njih 6 meseci i bio sam prezadovoljan. ne znam kakva je sada situacija.

Shta znam ali sve mi mirishe i po cenama da je PTT ustvari prepakovani Telekom.
Ne znam koji se modem/router dobija.

sto ne pogledas nekog drugog providera?

Vishe ne znam ni ja koji adsl cu da uzmem.
Znachi Telekom/Sezampro/Neobee trilema.

Neshto sam nachuo de je neobee pocheo da deli US Robotics routere a i najeftiniji su pa se razmishljam dal da uzmem njih. Na ovim pak forumu je neobee ocrnjen do daske i kazu da im je p2p ochajan, e sad ko ce ga znati? Mozda je to samo za BG? :trust:

Poslednja izmena:
ja imam i sezamov i telekomov adsl (conexant i sagem) to sve zajedno ide u mikrotik,sta znam oba se zaglupljuju u proseku jednom u 2-3 dana,oba imaju port forwarding.

Nazad
Vrh Dno