wiz011
Guest
- Učlanjen(a)
- 18.12.2004
- Poena
- 440
Oni rade ono što im se kaže da rade. Ne misliš valjda da oni žive od onoga što zarade na kioscima?Pravda i Kurir. Naravno da oni podgrevaju najnize strasti polupismene publike.
Oni rade ono što im se kaže da rade. Ne misliš valjda da oni žive od onoga što zarade na kioscima?Pravda i Kurir. Naravno da oni podgrevaju najnize strasti polupismene publike.
LOL bre PA koja je onda svrha lokala ako moze bilo ko ko ima ip iz srbije da pristupi ?
znaci na torrent tracker sbba moze da koristi adsl korisnik samo da ima sbb adresu ?
extra
stiktno je ogranicen na sbb opseg adresa i ako neko pristupi spolja bice ubrzo odstranjen
Pa ovo sto si ti rekao ima istine jedno 50%. Da bi se registrovao na pomenutom torent trackeru potreban ti je mail ***@sbb.co.yu a da bi skidao mozes da budesh i u Tunguziji na Tunguska wireless co (ali da ti je ip u Srbiji).Ako ne verujesh proveri.
Oni rade ono što im se kaže da rade. Ne misliš valjda da oni žive od onoga što zarade na kioscima?
Ne pricam napamet cisto da znash .
Well... Obojica znamo da se zna koliko košta da nekoga napadnu, kao što se zna i koliko košta to da nekoga ostave na miru. Ono što ja ne znam, to je da li su ikada nekoga napali a da to nije bilo zato što je naručeno, nego, eto, zbog tiraža, vere u istinu, vere u skandal... šta god.Ti znas dobro da ja to dobro znam. Isto tako znas i ko tamo radi i kako se tamo radi.
Mislim da je velika greška ne shvatiti tu vrstu štampe, na neki način, ozbiljno.Da li ih ti shvatas ozbiljno, da li verujes toj stampi ili se samo zabavljas dok je citas?
S tim da nikad nije baš sasvim jasno ko zaista pravi takve novine. Deo tekstova dolazi iz "marketinških" agencija, deo iz stranaka, deo iz "sponzorskih firmi", deo ko zna odakle... Najmanje tu prave "novinari". U nekim slučajevima tačno se zna ko je nosio neku priču i gde, ko je odbio da objavi a ko je objavio. U ovom ili onom obliku na ovu vrstu "novinarstva" nije danas imun niko, nije to neki ekskluzivan manir Kurira i sličnih novina, svugde toga ima, i u tzv. ozbiljnim novinama. Koliko puta si otvorio neki kompjuterski časopis, na levoj strani čitaš hvalospeve nekom đubretu od hardvera, a na desnoj strani je plaćeni oglas za taj isti hardver (plus promotivne džiždamidže za "novinara", pa poklon za urednika...).Ne potcenjujem ih, jako je tesko praviti takve novine, kao sto je tesko biti u zivotinjskom svetu lesinar ili hijena:d
cekaj sta oces da kazes ?
da je potrebna samo sbb adresa i ip iz srbije ???
znaci svako iz srbije ko nabavi sbb adresu moze da koristi lokal
ako ne pricas napamet pojasni malo da i mi ostali razumemo
da ali se primete nakon 1-2 dana max i budu banovani i svi ostali koji nemaju sbb opseg adresaNema sta tu da se objasnjava. Sa adslom se kace na tracker i skidaju . Nema ih mnogo ali sam vidjao. Ovo nadam se razumesh.
Lokal služi kao reklama. Samo u slučaju SBB potpisanog ugovora može se pristupiti tom lokalu. Takođe služi za navlaku ljudi kojima je dovoljno "da njihov ortak skida sve što ima na netu sa SBB-ovog lokala."...Cemu onda zapravo sluzi lokal?
Ljudi, ima istine u ovome sto se pise. Takodje je tacno da je tekst narucen, jer je izasao na isti dan u nekoliko potpuno razlicitih novina (Pravda, Standard, Kurir, Press, itd...).
Samo da napomenem da SBB lokal zapravo nije "lokal", jer ne postoji mogucnost direktnog povezivanja dva korisnika u lokalu. Treba pitati SBB zasto ne mogu da se dva korisnika direktno povezu putem lokala, da npr. odigraju malo Unreal Tournament-a. Moguce je jedino da se u lokalu povezete na neki od "lokalnih sadrzaja" (kako to vole u SBB-u da kazu), a to su zapravo lokalni habovi i torrent trekeri. Bilo je ranije i gaming servera, ali to je odavno sve propalo... I upravo se za tu kvaku hvataju novine koje su ovo objavile.
Ja sam pitao ranije ljude iz SBB-a da mi objasne kako da se u lokalu povezem sa burazerom koji je na Medaku, a takodje je SBB korisnik kao i ja. Hteli smo malo da pikamo neke strategije. Rekli su mi da je to nemoguce... Cemu onda zapravo sluzi lokal?
koji budalizam. al dobro, neka ih, nek pishu, kad ta ista shtampa sve u paketu sa politicarima nema moshnice da napishe ko deci prodaje drogu, i zashto je od sve te pedofilije preko 80% lokalnih klinki u klipovima, i gde je vaspitanje, i zashto vlada dobija laptopove (verovatno ce da se zazuti parlament kad uzmu svi lamborghini-ja) kad ne znaju da ga koriste, zashto ljudi nemaju pare da kupe DVD, zashto je jedan od dva izbora sedeti kuci i gledati serije i filmove, dok ti je druga varijanta da se drogirash i pravish zaj**an, i na kraju krajeva - naslucuju kolektivnu odgovornost provajdera sa korisnicima interneta.
pa, ajd da rezimiramo, zashto ja imam pirateriju na kompu -
1. Nacionalnu frekvenciju su dobile televizije sa manipulativnim programom, i filmskim programom iz ~1975
2. Neam pare da izvedem devojku ama bash svaki dan, jer su caletu uveli obaveznog knjigovodju, pa pedeve na knjigovodju, kog mora da placa, umesto da uzme svog, i onda moram da gledam pr0n mesto da *****
3. definitivno neam pare za Adobe pakete, recimo, koji bi mogli da mi obezbede buducnost, a nema ih ni 80% stanovnishtva.
4. nije uveden sistem placanja u strane zemlje, te moram da koristim Crack verzije i za pristupachan softver, da bih bio u korak sa evropom i svetom.
5. na drzavnom fakultetu koji posecujem, nalazi se krekovani autocad, i samo sledim primer drzavne institucije koja me obrazuje
kad ovih 5 stavki regulishu, ja cu onda sve da placam, i josh da doniram razvoju raznih softvera!
Potpisujem. Svaki aspekt našeg života je do te mere kontaminiran politikom (ili bolje reći onim bahatim i prostačkim surogatom koji imamo na sceni umesto politike) da politiku jednostavno nije moguće zaobići čim se skrene iz sfere pukih tehnikalija.Nazalost svi zivimo u tom off-u.
Ja redovno čitam i Kurir i većinu ostalog treša. Nije meni bitno to što oni žele da mi kažu, nego mi je bitno ono što ja zaključujem na osnovu toga što oni žele da mi kažu. Ako znaš koji list je kome blizak i ako znaš kako i šta da čitaš, može da se zaključi mnogo više nego što je pisac teksta nameravao da kaže.Interesantno mi je zapazanje sa prve strane da je kurir najnevalidniji list a onda se javi pola foruma i kaze da je procitalo.
Nazalost svi zivimo u tom off-u. Interesantno mi je zapazanje sa prve strane da je kurir najnevalidniji list a onda se javi pola foruma i kaze da je procitalo. To sto se kurir ukljucuje u rat protiv sbb-a govori kome je taj list naklonjen("za koga radi" u njihovom zargonu) - telekomovim vlasnicima. Iskreno nije mi zao ni jedne strane.
NEVER mind China, Serbia is one of the worst places in the world for pirated software, according to the Business Software Alliance.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari