Šta je novo?

Portal

Daj, okacite neki screen tog fascinantnog dela. Ocu da crknem od muke.

Jeli uspeo neko da predje onaj poslednji od advanced nivoa? Uspevam da predjem prve dve provalije, ali kod trece jednostavno nemam ideju kako odradim.
Dal' su se vec pojavili novi nivoi mozda?

Jeli uspeo neko da predje onaj poslednji od advanced nivoa? Uspevam da predjem prve dve provalije, ali kod trece jednostavno nemam ideju kako odradim.
Dal' su se vec pojavili novi nivoi mozda?

Nisu se jos pojavili novi, najverovatnie ce biti preko Steama za paying customers.
Presao sam zadnji advanced nivo, ali ne mogu da tacno ukapiram gde si stao, ako mozes da okacis ekranoupuc (skrinšot)?

Zaglavio sam se bio na samom pocetku, odmah posle prvog skoka i vezivanja u letu jednog ispalivanja portala, onaj deo kad trebas da ispucas novi portal iznad izbocine u zidu kako bi dalje mogao da gadjas zidove. Fala bogu predjoh i ja. Jedno od vecih iskusenja u poslednje vreme za moje strpljenje i posustale reflekse :)

wow koji krsh...Valve se bas nepotrebno forsira glupostima...Bolje da su pravili novu igru nego ove kantave epizode od 2 sata i ovu svinjariju sa modifikovanim modelom gravity gun-a..."Gun" izgleda kao da nosis neku vestacku nogu, nesto ala "I, Robot" pfft...

svaka ti cast zakomentar ni ja ne bih bolje:eyebrows:

pazi, ima pozitivni stvari koji prevazilaze i samu igru, zapravo oni je verovatno i drze na nivou, a to su komentari i upustva onog kompjutera. Da toga nema, ili da je neki bzvz glas dosta vas koojima se igra svidela bi imali drugacije misljenje. Da sam se smejao - jesam, ali da je igra dobra- daleko od toga. Koncept je i ok, ali se moga mnogo mnogo bolje iskoristiti...Sta vise reci :)

I meni je bilo dosadno do spustanja u vatru a onda preokret. Kad se pogleda vremenski to mu dodje pola igre. Dosta hrabro od kreatora da pola igre iskoriste za privikavanje na mehaniku i jos vise, izgradjivanje atmosfere. Sva ona praznina, hladno okruzenje, nedostatak muzike stvaraju bas specifican osecaj. Sve u svemu kao deo orange box paketa, odlicno je. Pesmica na kraju je super.

pesmica, kao i cela gluma glasovna je vrhunska, meni smeta sterilni ostatak, ali dobro, star ukusa. Imam pravo da mi se ne dopada. Ubijanje boss-a i jos par nivoa sa onim turetima su ok, da se izslo vise u tom pravcu bilo bi bolje, dinamicnije itd. Al kao sto rekoh, ni ovako ne bi bilo da nije glasova i fazona...

Slazem se. Sve vreme mi je bilo muka i imao sam osecaj da me neko tera da zavrsim one "test" nivoe a posle sam imao osecaj da moram da pobegnem. Tek kad sam video nebo i normalne boje pao mi je kamen sa srca. Ali ako posmatras sve to kao neki usputni eksperiment i bonus igru, svaka im cast. Mislim da je nedostatak spektakularnih efekata, i sarenila uopste sasvim nameran, tj. da su i hteli da ostave takav utisak na igraca. Voice act je perfektan. Najsmesnije mi je bilo ono oko koje rezi.

Hehehe, ja našao jednu ultra malu verziju igre:D. Izbačeno - ništa:p. 3 rapid linka;). Inače ne verujem da bih kupovao, ovako ćemo da vidimo šta je ovo:).

Ko pita,taj ne skita...mada je malo glupavo ali ajde...
Ljudi,jel je potrebna instalacija hl2 episode 2 da bi se igrao Portal,tj.jel idu zajedno...
Ja sam zavrsio ep2 i skinuo a kada sam instalirao Portal zakucava igra mi pri ulasku...

Dobro pitanje, ali mislim da Valve nema običaj da "shareuje" fajlove između igara.

moze i da se prekopira portal preko HL2 foldera posto koriste brdo zajednickih fajlova i sve ce raditi, a moze i standalone portal, ako je za orange box verzija, a ne "skinuta" onda mislim da cak i mora da ima HL2, ja imam onu verziju "bez povodca" i standalone je, ali ta se moze pretumbati preko HL2 ep2 i onda je sve to skupa manje mesta...

Radi Portal i kao zaseban deo,greskom sam izostavio jedan fajl iz "fiksa"
Simpaticna zaludjica...

Igra je fantasticna,steta samo sto ne traje duze:)

znam da mi je zabranjeno da pricamoi o piratima al molim vas kako da pokrenem portal, preko koje ikone. a instalacija mi je kopiranje sa oba dvd-ea na hard disk u jedan fajl.

...i da se cita .nfo ili da se cita na sajtovima odakle igra moze da se skine itd.

pa mozete li mi vi objasnit kako treba? :D

Hwala za info. ;)

Mene brine to što se Valve pridružio "The gay it's meant to be played" taboru...

Poslednja izmena:
ljudi portal je vrhunska igra..

... pravo malo remek delo :) Ma celokupan smek igre je maestralan. Ko ima normalan nivo inteligencije ovde shvatio je poentu. To nije grafika nego upravo inteligencija i logika. Iskreno i ja sam se smorio u par delova tutoriala (posebno ono oko sugih skokova), ali me je nesto teralo da idem dalje i testiram sebe. i ni jedna igra jos od preya i Call of Juarez-a me nije narterala da se tako siroko nasmejem svaki put kad ovde provalim nesto novo. I ko bude sammo malo manje lenj i ko je do sad uspeo da se udubi fantsatican svet koji Valve dugo i pazljivo stvara, shvatice genijalnost ovoga. Ma ceo pocetak price o ribi nad kojom se vrsi eksperimet, klaustrofobicne laboratorije, tutoriala koji je propracen glasom bosa kojeg na kraju ubijes, zamucena stakla iza kojih ne mozes da vidis ko se ustvari stoji iza svega ovoga. A posle tutoriala (sto neko rece posle dela sa vatrom) ti odlazis bukvalno "iza scene" vidis kompletnu masineriju koja pokrece taj svet, odes iza zamucenog stakla. Igra je vrh i samo lenstine mogu da kazu da je igra glupa ! :wave: Pa ljudi samo "Credits" je remek delo, sa osvrtom na kompjutere, programiranje ! Ovo je potpuni trijumf Valve-a i povratak fenomenalnoj atmosferi sveta HL1 :banana:

Vrh Dno