Šta je novo?

Koji WLAN AP router ima podešavanje maksimalne izlazne snage?

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Imaju li možda ovi TP-Link 624 (534)? A Linksys WRT54G?

linskys wrt54gL sa ddwrt firmwareom IMA, jer sam ja smanjio izlaznu snagu jedno 3x...

Hvala, još sam da uspem da ga pronađem... Svi sada nude samo G model (a ne GL).

Bilo bi lepo kada bi neko sa TP-Link ruterom rekao može li i on to ili ne, da znam da li da ga uopšte uzmam u razmatranje ili da isključivo jurim ovaj Linksys...

ja sam moj prodavao pa ljudi nudili 35 e |)))
sad sam ga zavrnuo ispod stola, a nekad imam i laptop sa posla kuci... pa mi dobro dodje i ne smeta vise...

on topic:
rekose ljudi da ddwrt micro moze da se stavi na G model u nekom od drugih topica... e sad nisam siguran koliko je micro osakacen u odnosu na pravi...

Micro je sasvim dovoljan.

Inace, evo liste podrzanih rutera za verziju firmware-a v23 SP2:
DD-WRT Hardware Support Notes
-----------------------------
Note: Please read the flashing notes relevant to your hardware.

1.) DD-WRT supported/tested router hardware versions
Router: Serial Number prefixes:
Linksys WRT54G 1.0 CDF0xxx or CDF1xxx
Linksys WRT54G 1.1 CDF2xxx or CDF3xxx
Linksys WRT54G 2.0 CDF5xxx
Linksys WRT54G 2.2 CDF7xxx
Linksys WRT54G 3.0 CDF8xxx
Linksys WRT54G 3.1 CDF9xxx
Linksys WRT54G 4.0 CDFAxxx
Linksys WRT54G 5.0 (JTAG only with cfe update, see http://wrt-wiki.bsr-clan.de/index.php?title=Flash_Your_Version_5_WRT54G)
Linksys WRT54GL 1.0 CL7Axxx
Linksys WRT54GL 1.1 CL7Bxxx

Linksys WRT54GS 1.0 CGN0xxx or CGN1xxx
Linksys WRT54GS 1.1 CGN2xxx
Linksys WRT54GS 2.0 CGN3xxx
Linksys WRT54GS 2.1 CGN4xxx
Linksys WRT54GS 3.0 CGN5xxx
Linksys WRT54GS 4.0 CGN6xxx

Linksys WAP v1.0 (micro only)
Linksys WAP v2.0 (micro only)
Linksys WAP v3.0 (micro only)

Linksys WRTSL54GS CJK0xxx

Linksys WRT300N v1 (v24 only)

Allnet ALL0277
Buffalo WHR-G54S
Buffalo WHR-HP-G54
Buffalo WZR-HP-G54
Buffalo WBR-G54
Buffalo WLA-G54
Buffalo WBR2-G54
Buffalo WBR2-G54S
Buffalo WZR-RS-G54
Buffalo WZR-G300N Mimo / Nfinity (v24 only)
Belkin F5D7130/7330 (2mb flash)
Belkin F5D7230-4 v1444 (2mb flash)
Belkin F5D7230-4 v1000
Belkin F5D7231-4
ASUS WL500G-Deluxe
ASUS WL500G-Premium
ASUS WL-300g
ASUS WL-500g

Motorola WR850G/GP --> see flashing notes below
Siemens Gigaset SE505 --> see flashing notes below
Siemens Gigaset SX550i --> same as SE505
Ravo W54-RT --> see flashing notes for SE505 v1 (identical to SE505 v1)
Askey RT210W --> see flashing notes for SE505 v1 (identical to SE505 v1)

3.) Linksys WRT54G/GS (any version) flashing notes:
---------------------------------------------------
-For upgrading from the original Linksys firmware, please use the generic mini version (dd-wrt.vXX_mini_generic.bin) and flash it from the web GUI interface. After this first flashing you can change to any other distribution, if you want.
-For flashing via the web GUI interface, always use the included 'generic' binaries. The other Linksys router specific binaries are only meant for tftp upgrades.

4.) Motorola WR850G flashing notes:
-----------------------------------
-Just use the dd-wrt.v23_mini_moto.bin for initial flashing of the motorola device using the boot wait state.
-WARNING: Never, and I say never try to clear the nvram by the mtd utility. (mtd erase nvram). This will also delete your hardware MAC adresses which aren't stored in the CFE like in other routers.
-DD-WRT itself prevents this if a Motorola router is detected, but the commandline mtd utility can still brick your router in this case

5.) Siemens Gigaset SE505 Flashing notes:
---------------------------------
-For flashing the Siemens Gigaset SE505, you have to use the dd-wrt.v23_mini_generic.bin with boot tftp on 192.168.2.1
-Since the Siemens default settings do not fit to the Linksys/dd-wrt settings you must additionally check your configuration details after flashing.

Poslednja izmena:
Moram da pitam zasto ti je uopste vazno da ogranicavas izlaznu snagu ? Ja imam TP-Link wireless ruter i imam odlican domet i zasto bi mi to smetalo ? Cak sam se igrao i odsrafio mu antenu pre neki dan. I sto je najzesce i tada sam mogao da surfujem po netu sa laptopa i to skoro u celom stanu. Zasto bi bacio 2-3 vise para samo zbog podesavanja izlazne snage ? Moj komsija ima WRT54GL pa jednu sobu ne moze da pokrije signalom kako treba iako je izlazna snaga na maksimumu. A ja sidjem sa mojim laptopom kod njega i imam vezu ka TP-Link ruteru iz mog stana koji je sprat iznad. Sta jos da kazem ? Da li je razlog sigurnost ? Pa TP-Link ima kriptovanje saobracaja do 152 bita dok WRT54GL valjda do 128 bita. Ukljucis MAC filter i dozvolis samo MAC adresi tvoj laptopa da se spoji, ukljucis 152-bita kritovanje i iskljucis slanje SSID. I nema sanse da se iko nakaci.

Ako mene pitas uzmi TP-Link 541G na 54Mbs. Ili ako hoces brze onda 641G koji radi na 108Mbs. Ali onda treba da imas i wireless kartice koje su takodje 108Mbs da bi to radilo.

Poslednja izmena:
Želim da ograničim izlaznu snagu na minimalnu potrebnu da pokrijem stan, pošto će ruter biti uključen i dan i noć, a ukućani su u principu jako protiv wireless-a, zbog zračenja. Ne bih da sada uopšte ulazim u priču jel štetno ili nije, dokaza ni za jedno ni za drugo nema, a situacija sa ukućanima je takva kakva jeste i jedva sam ih ubedio da postavim wireless ali sa minimalnom potrebnom snagom... WLAN u laptopu podržava ograničavanje maksimalne izlazne snage (Intel PRO/Wireless 3945abg), još samo da nađem odgovarajući ruter...

Poslednja izmena:
a jel ti palo napamet da im kazes da si smanjio snagu bez obzira sto to ne uradis?

Želim da ograničim izlaznu snagu na minimalnu potrebnu da pokrijem stan, pošto će ruter biti uključen i dan i noć, a ukućani su u principu jako protiv wireless-a, zbog zračenja.

Prvo nek pobacaju sve mobilne telefone u kantu ili neka njima smanje snagu na 5mW. :>

Želim da ograničim izlaznu snagu na minimalnu potrebnu da pokrijem stan, pošto će ruter biti uključen i dan i noć, a ukućani su u principu jako protiv wireless-a, zbog zračenja.

Hm, i sa maksimalnom snagom u stanu ces imati problema sa wireless-om. Smanjivanje snage ce samo da odmogne.

S druge strane, kao sto neko rece, ako je wireless zracenje stetno ono je mnogo (puta) manje stetno od zracenja mobilnih telefona.

Lepo ti njima reci da si smanjio snagu i teraj :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno