Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Proximus

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
619
jel se igra neko sa ovim...?

ja sam uspeshno instalirao sve komponente i sve radi kao sat na ploci ASUS P5K-E.. (lan, sata, audio, wifi, grafika, sve sve radi uz malo prepravki i podesavanja)

koristio sam BrasilMac instalaciju sa demona spakovan na 2.5GB (kad se raspakuje oko 17GB) instalacija bez DVD-a...

ako nekom treba tutorial javite...

Aj objasni malo tu instalaciju bez DVD-a ;)

Ja sam nasao na demono verziju od 4.38 GB for Intel PCs (SSE3 ONLY)
Izgleda da to nije to.

EDIT: Nasao sam pravi, izgleda da radi i na AMD jer evo sta kaze " install osx 10.5 leopard 9a581 in your intel/amd sse3 machine"

Poslednja izmena:
Navodno se pojavio neki patch za AMD-a.
Proveri na demonoidu ;)

Aj objasni malo tu instalaciju bez DVD-a ;)

1) downloaded the "flat" image of leopard (2.5 GB)

2) erased all the partitions on IDE hard disk using windows disk management

3) copied the downloaded "leopard-x86-flat-img" on new partition using dd
dd if=leopard-x86-flat-img of=\\?\Device\Harddisk1\Partition0 bs=5M --progress

instaliras nakon toga EasyBCD 1.7 u windowsu i imas dual boot...

btw. ova verzija od 2.5GB je samo za Intel...

Ta mi i treba, sad sam je baš skinuo :)

1) downloaded the "flat" image of leopard (2.5 GB)

2) erased all the partitions on IDE hard disk using windows disk management

3) copied the downloaded "leopard-x86-flat-img" on new partition using dd
dd if=leopard-x86-flat-img of=\\?\Device\Harddisk1\Partition0 bs=5M --progress

instaliras nakon toga EasyBCD 1.7 u windowsu i imas dual boot...

btw. ova verzija od 2.5GB je samo za Intel...

Znaci, koliko sam skapirao u pitanju je image instaliranog sistema tj. image particije, a ne image krekovanog instalacionog DVD medija? Slicno kao i prva verzija Tigra za Hackintosh?

Sta je sa user folderom i default korisnickim nalogom?

Poslednja izmena:
nakon kopiranja i bootovanja se pokrece setup... uvodna animacija pa unoshenje podataka i podesavanje...

Extra. Ja planiram da HDD iz PC-ja ubacim u XCraft 360, pa preko Mac-a da vratim image na taj HDD i povezem ga nazad na PC.

Jos jedno pitanje: da li je u pitanju 9a581 build?

(otvori about this mac, pa klikni misem na natpis "Version 10.5" ispod Mac OS X natpisa).

UPDATE: Sorry, nadjoh link i tamo pishe da je u pitanju 9a581. Super.

:wave:

Poslednja izmena:
Leopard_GM_9a581_Patched_for_Intel_PCs ;)

upravo surfujem sa safarijem...:) naprawio sam i poslednju stvar (internet).... sredio drivere za Yukon Lan i utakao u njega SBB kablovski modem... sad apsulutno sve sto imam od hardvera radi (masina iz potpisa) samo kad idem na "About This Mac" na polju processor mi pise 2.41 Ghz Unknown umesto Core 2 Duo Q6600... poradicu malo i na tome i to bi bila kompletna instalacija

upravo surfujem sa safarijem...:) naprawio sam i poslednju stvar (internet).... sredio drivere za Yukon Lan i utakao u njega SBB kablovski modem... sad apsulutno sve sto imam od hardvera radi (masina iz potpisa) samo kad idem na "About This Mac" na polju processor mi pise 2.41 Ghz Unknown umesto Core 2 Duo Q6600... poradicu malo i na tome i to bi bila kompletna instalacija

A jel vidi sva cetiri jezgra?

Probao image...

Masina:

ASUS N4L-VM
Intel Core 2 Duo 1.83 @ FSB 667
2x 1 GB DDR2-667

Sav hardver prepoznat bez problema, radi sve. Podrzana hardverska 3D akceleracija. Definitivno najbolje resenje za instalaciju Mac OS X na obican PC koje sam ikada probao.

Da li moze ovo da se izvede a da se ne obrisu ostale particije na hdd, imam i xp pa ne bih da ga obrisem.
Da li moze externi USB HDD da mi pomogne?

Poslednja izmena:
Citajuci brojne threadove na InsanelyMac forumu, ispada da je Leopard bolje podrzan po pitanju 3rd party hardvera, nego sto je to bio Tiger. Ili se hackintosh zajednica uvezbala bolje svih ovih meseci :)

U svakom slucaju, idem da trazim kuciste za jos jedan Mac :)

A jel' radi u VMWare-u?

Kad si kod kućišta, delimire, ima Cooler Master jedno ekstra kućište koje bi ti možda moglo biti zanimljivo. mATX je, crno, rupičasto svuda. Ploča je okrenuta naopako (čini mi se, kao BTX), a napajanje je na dnu. Ima mjesta za 4 HDD-a i dve optike. Sa napajanjem je (čini mi se) oko 6000 u Pakomu...

Kad si kod kućišta, delimire, ima Cooler Master jedno ekstra kućište koje bi ti možda moglo biti zanimljivo. mATX je, crno, rupičasto svuda. Ploča je okrenuta naopako (čini mi se, kao BTX), a napajanje je na dnu. Ima mjesta za 4 HDD-a i dve optike. Sa napajanjem je (čini mi se) oko 6000 u Pakomu...

Znam koje je! Imali smo ga i na testu i jako je dobro. Kvalitetna izrada, bas mi se bilo dopalo.

Ali ja hocu belo. Posto imam Logitech S530 for Mac i beli monitor za Mac Mini :)

Plus da se sve to uklopi sa sholjom :)

Prilozi

• Scaled Image.jpg
    Scaled Image.jpg
    142.1 KB · Pregleda: 651
Poslednja izmena:
Onda je opravdano...ako je zbog šolje:p

Nego...ova instalacija na USB HDD me baš obradovala, za vikend Leopard na kompu...nadam se :)

Edit: ima neko iskustva sa instalacijama skenera i printera pod MacOS?
Konkretno Canon lide 25 i Lexmark E120 ?

Poslednja izmena:
Čekaj da remiziramo (što bi reko jedan moj prijatelj), imam PC i najednom disku stavim WinXP a na drugom odradim ovaj postupak što je dao Proximus i kad skinem Win disk imam "Fully functional" Mac, tj Hackintosh? Instaliram drajvere i programe normalno, kao na Tiger?

Pa prelakiraj ga... Ionako je sav metalan...

Nazad
Vrh Dno