Šta je novo?

XP na muci...

pri3rak

Slavan
Učlanjen(a)
12.07.2007
Poena
304
U poslednje vreme mi se XP na desktopu malo cudno ponasa.Kada se sa njega ili na njega kopira preko mreze, kada se radi (malo veci) izvoz u pst fajl, i slicno procesor se zakuca na 100% u sistem "umre" dok se posao ne zavrsi.Ponekada se desava da uspori i prilikom surfovanja (FF), kad krene da "ore" po disku, a da pri tome zauzima manje memorije nego sto je instalirano, tako da ne verujem da ide u PF. Nisam radio nikakve registry tweak-ove.Da li neko zna gde bi vredelo gledati, jer nemam vremena za reinstaliranje sistema, jer nije samo sistem u pitanju nego i gomila softvera...

Nisi napisao da li koristis neki antivirus, koliko RAM-a imas? Jesi li skoro vrsio defragmentaciju? Kakva je mrezna karta, koja je brzina? Imas li firewall?

Nisi napisao da li koristis neki antivirus, koliko RAM-a imas? Jesi li skoro vrsio defragmentaciju? Kakva je mrezna karta, koja je brzina? Imas li firewall?
Upravu si.Sorry!

Koristim AVG antivirus, 512Mb ram-a,defragmentacija je radjena skoro, mrezna karta je Realtek RTL8139 (100Mb/s) kartica.Imam comodo firewall...

Kolicina RAM-a je na granici podnosljivosti za danasnje uslove. Sam kazes da ima dosta instaliranog softvera. Moguce je da imas dosta pokrenutih procesa u pozadini ili se tu usunjao neki trojanac pa te gusi. Proveri sistem sa AD-AWARE-om 2007 za pocetak, isprazni TEMP folder ,pobrisi nepotrebne programe i iskljuci nepotrebe procese. AVG nije los ali ja vec godinu koristim NOD32, a s obzirom na zauzece procesora i efiksanost u ciscenju od virusa- topla preporuka. Sa Komodom nisam bio zadovoljan pa sam ga zamenio sa Zone Alarmom.

Kolicina RAM-a je na granici podnosljivosti za danasnje uslove. Sam kazes da ima dosta instaliranog softvera. Moguce je da imas dosta pokrenutih procesa u pozadini ili se tu usunjao neki trojanac pa te gusi. Proveri sistem sa AD-AWARE-om 2007 za pocetak, isprazni TEMP folder ,pobrisi nepotrebne programe i iskljuci nepotrebe procese. AVG nije los ali ja vec godinu koristim NOD32, a s obzirom na zauzece procesora i efiksanost u ciscenju od virusa- topla preporuka. Sa Komodom nisam bio zadovoljan pa sam ga zamenio sa Zone Alarmom.

Za ram se apsolutno slazem, svakako bih stavio vise kada bi ploca to podrzala (i815) sluzi ce jos, dok ne nadjem vremena da se prebacim na nesto novo, sada mi je to suvise velik posao.Sve nepotrebne procese sam pogasio, i u startu zauzece memorije je oko 280Mb, a "u leru" zauzece procesora je mizerno.Sistem sam proverio i AVG-om i Adaware-om i Spybot-om , pocisceno je djubre, tempove sam popraznio i prefech folder.Nod sam probao, ali ispade da san neki baksuz pa me je zakljucao odmah, ista verzija isti nacin "stimulisanja da proradi" i kod mog strica ne pravi problem. tako da se ne bih smarao sa time ili jurnjavom za key-ova za kaspersky odlucio sam se za free varijantu.Mozda se druzim sa nekim rootkitom, mada smunjam, sa win-a retko idem na net, a i kad idem, ne idem iz administratorskog naloga.

Dosta ti je veliko to zauzece memorije u startu. Meni je oko 100 MB manje, uz aktivne KAV 7 i Girder.

jeste...

danas sam nesto radio, i u nekim trenutku zauzece memorije bude oko 314Mb, uzmem pobujam sve sto mi se tada cinilo suvisnim i av i fw i jvm i jos po nesto...kad zauzece ostane na 280M...pogledam u onom task manageru i kada se zbroje memorije koje pojedinacno zauzimaju izlistani procesi to ispadne mnogo manje....e sad ne znam u cemu je stos...

Poslednja izmena:
Vrh Dno