Šta je novo?

Duels - odlična web igra

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Slučajno sam naišao na ovu odličnu web igru - www.duels.com.

Kao u RPG igrama, potrebno je da budžite osobine vašem liku, da kupujete oružja, oklope, magije i onda da se tabate protiv ostalih igrača. Interfejs je super urađen, sajt odlično isprogramiran. Ono što je najbolje je da je igra besplatna, da je urađena 20x zanimljivije nego one bite/knight fight / techwarrior igre i možete da igrate koliko hoćete, tj. niste ograničeni potezima. Još je sve urađeno u nekom kvazi MySpace fazonu, pa možete da se dopisujete drugim igračima.

roboto koji su po tebi bolji.. human ili elf??

Ne znam, tek sam poceo da igram. Ja sam uzeo čoveka, pa sam krenuo putem ratnika. Mada kazu da je najlakše igrati sa elfovima čarobnjacima.

e kako cu obavit drugi quest kad trebam izazvat onog na skimish. neznam gdje cu da ga izazovem jer tipka chalenge ne radi :S

Moraš da imaš opremljeno oružje da bi nekog napadao. Ako taj drugi nema oružje, ni njega ne možeš da napadaš. Prođi tutorijal misije jer je tamo dosta stvari objašnjeno.

Glon, evo ti registrovo sam se preko tebe ;)

Videh :) Tačno sam pretpostavio da si ti :)

Kako ti se čini igra?

Meni je skroz super i deo sa trgovinom i sa packovima jer svako ima neki drugi oklop/oružje/živuljku i sl.

p.s. Gloin ;)

Poslednja izmena:
pa sobzirom da sam se naigrao igara na taj fazon mogu komotno da kazem da je ova jedna od bolje uradjenih sto se same ideje tice, medjutim fale klanovi, ili mozda i ne fale, ali mislim da fale posto to ljude drzi na okupu.

Dalje, imaju jos uvek dosta tehnickih nedostataka, stalno moram da idem na refresh strane ako ocu da mi pokazuje tacne statistike itd.

Takodje, damage sistem je skroz u$ran. Uzmem sekiricu koja radi 2-5 dmg, u kombinaciji sa strenghtom to ispadne 8-12, a tucem lika sa po 15 i vise dmg...Isto vazi i obrnuto, uzmem neki mac koji radi 8-22dmg, sa mojim statistikama ispadne da radi 15-29 i kroz 5-6 borbi ja za vise od 18dmg-a nisam udario, dok me lik nivo ispod mene ispeglao onim "path of the sword" macem i tuko me sa 16 u proseku... Imam dosta nejasnoca...U opisanoj situaciji, on nek ima nabudzen armor kolko moze da ima za taj level (power level 90), to je oko 8% absorbocije posto mu mac sam po sebi uzima 40 Power-a, sto ce reci armor class ispadne oko ~45, ja treba da radim 12-29dmg, i maltene stalno udaram sa 14dmg... on me udara sa 15-18 iako ne moze tolko da izgura...bzvz...

Sto se ostatka igre tice, extra je sto su stavili kvestove i tako to, sto dobijas tokene i kupujes pack-ove. Ali je bezveze sto ne mozes da protivnicima uzimas pare u challenge modu (nekako oduzima zelju za cimanjem sa challenge, iako se dobija vise XP i svega), sa druge strane itemi koji se dobiju u paketicima su prilicno losi (pricam o onom paketu za 20 tokena, kupio sam ih vec 15-tak i nish' pametno nisam dobio, tj jesam ali to je sve power level 200+, meni beskorisno skroz). Ono sto mi se jos ne svidja je lista za pretrazivanje protivnika, trebalo bi da stave da se pored on-line/off-line znaka vidi i koja je klasa, tj koji put.

Deo sa trgovinom je skroz ok, ali se ne bih slozio sa tobom oko zivotinja. Svi imaju ili Tetru i macku, obe su beskorisne, a tolko i kostaju. Ostale zivotinje su preskupe za ono sto nude, recimo sledeca veca macka nudi + intell (kao i prva za 4 gold) i jos jednu stat na +1 i kosta ~350 gold. Za 350 gold-a mogu da kupim na marketu neki bas bas dobar item :p

ali videcemo jos, mozda i promene nesto...

Ono sto je dobro je to da mozemo da trgujemo medjusobno, pa ako ti treba neki item koji ja imam reci, ti ces meni dati neki drugi nekad isl. I tako svi ti itemi iz duel set 2 na berzi vredi 12-13G, pre cu ga pokloniti nekom ;)

Imaš tačno verovatnoću napisanu kod packova za dobijanje određene jačine predmeta. Ja sam sad skoro dobio jedan od 482pwr. Mogu da ga prodam za ~4000 zlatnika. Kod onog skupljeg packa što košta 300 tokena su i šanse za dobijanje jakih predmeta veće, mada je meni bolje da kupim 15 osnovnih nego jedan veliki pack jer su ti i šanse tu veće da dobiješ više dobrih predmeta.

Životinje su stvarno kita, vrlo malo utiču na statistiku, a mnogo koštaju.

Damage sistem još uvek ne razumem najbolje, ali sam provalio da je bolje biti bez oklopa i sa jednim mega jakim oružjem, nego biti nakrcan oklopima sa nekim prosečnim oružjem.

Klanovi... mislim da je to ono friends/foes?

Poslednja izmena:
pazi, nije fora kolki power level ima item, vec sta nudi za taj power level, jai mam cizmice neke sto daju 85 armor i 15 defense PWL ~80 , a vendor cizme tih vrednosti zahtevaju PWL oko 150, duel set 2 itemi imaju tendenciju da traze vrlo visok PWL za iste statistike kao i neki ljubicasti item recimo, ili zuti, ili sta ja znam, kapiras me vec.

E sad, sto se armora vs jakog oruzja tice, ja sam skontao da me je lik sa sekiricom 2-5 derao po 18-20dmg u borbi kad nemam armor :( cak sam i imao nesto malo armora :(

"Abusing the Badge of Leadership with fake referrals can result in an avatar reset or a ban from Duels, so don't make fake accounts just to earn this badge!"

Jel ovo znaci da cu ja dobiti ban ili avatar reset ako npr. neko koga ja regrutujem ne igra neko vreme ili ne igra uopste ?

Ma jok. Verovatno snimaju IP adresu i cookije, pa ako se sa iste IP adrese i/ili browsera registruješ više puta - reset. Takav program vrlo lako može da se napravi.

to je jako grbavo, pogotovo stu su napravili quest sa time... ja sam jednog nasao, jedan sam fakeovo, pa ako me sutnu bole me, meni svejedno. Koristio sam samo razlicit browser (zbog coockie-a)

ma to je verovatno za one nezasite koji odjednom naprave 15ak naloga sa istog IPa, ti nema sta da brines ;)

u bre Gloin-e odvali me ti :) kako ti je uopste dao da me izazoves ? Zar nije 4 levela limit za Challenge ?

edit: vidim spustili "cenu" za yumeria rising pack, sad je "samo" 225 tokena hahaha :D Sobzirom da u 30-tak ovih za 20 nisam nista pametno dobio, mislim da cu stekati za ovaj pa ako nista drugo dobijes item koji bar mozes prodati na berzi za neku normalnu kintu, a ne 10-15 gold-a

Poslednja izmena:
Pa ja sam te izazvao jos dok sam bio lvl 11 ;) Ko ti kriv kad cekas toliko :)

Ja sam stekao za taj Yumeria i na kraju dobio q da izbijem oci - dve glupe magije i neki oklop zelenog nivoa. Sve u svemu - bez veze. Bolje da sam kupio 11 normalnih.

da ali iz duels set II automatski idu cene od 5-20 gold-a sto god da dobijes, cak i da je neki ljubicasti item neces dobiti vise od 200 gold-a, a iz ovog jaceg seta itemi automatski traze nizi power level, vrede mnogo vise a i kolko vidim prodaju se i najgrdje gluposti tako da vredi makar zbog zlata, pa ti onda uzmes tih 500-600 i kupis sta oces...

PS. Nisam imao net par dana pa nisam ni levelovao, a i nije mi bas tako interesatna igra, od 50 duela u queue samo sam 20 isterao, ne igraju ljudi :(

Pogledaj kod mene onaj ljubičasti oklop koji sam dobio. Prodaje se za 4000g, a njega sam dobio u osnovnom pakovanju od 20 tokena. Onda rekoh da uštedim, potrošim 225 na jači pack i ništa.

Duelist set II
Item Tier 1 0% (0)
Item Tier 2 60% (900000)
Item Tier 3 32% (480000)
Item Tier 4 6.75% (101250)
Item Tier 5 1.24% (18600)
Item Tier 6 0.01% (150)
Item Tier 7 0% (0)
Scroll Tier 1 75% (2250000)
Scroll Tier 2 20% (600000)
Scroll Tier 3 5% (150000)

Yumeria
Item Tier 1 0% (0)
Item Tier 2 0% (0)
Item Tier 3 60% (180000)
Item Tier 4 35% (105000)
Item Tier 5 4.5% (13500)
Item Tier 6 0.49% (1470)
Item Tier 7 0.01% (30)
Scroll Tier 1 75% (420000)
Scroll Tier 2 20% (120000)
Scroll Tier 3 5% (60000)

fora je sto ja stalno dobijam common iteme, pogledaj mi inventorijum, cak sam tamo ostavio ono sto ce MOZDA da mi zatreba ostale stvari sam prodao u dahu...Al nema veze, i tako me mrzi da skupljam 225...

I ja sam zaređao niz common predmeta :) ali je konačno trgovina stupila na snagu, tako da sada već polako skupljam dobre predmete. Posle 10ak dana, ja sam veoma zadovoljan igrom i sviđa mi se ceo taj neki community fazon gde možeš zanimljivo da se ischatuješ (užas od reči) sa drugim igračima.

Još jedna fora koju ranije nisam provalio je to da ova igra ima plugin za facebook (za neupućene - bolja verzija myspace-a), tako da prozor sa vašim likom možete tamo da stavite na svoj profil, zovete ostale poznanike da igraju itd.

Ko se odavde prijavio kao Jeste?

Poslednja izmena:
Shumadinac

Dodjavola, nisi trebao ovo da postujes :lupko:
da mi je neko prosle nedelje rekao da cu da provedem vikend "na ovome"
nasmejao bih mu se u lice, ovako qkam u postu... vasi nick-ovi ?

Dodjavola, nisi trebao ovo da postujes :lupko:
da mi je neko prosle nedelje rekao da cu da provedem vikend "na ovome"
nasmejao bih mu se u lice, ovako qkam u postu... vasi nick-ovi ?

Jako je zarazno i zanimljivo :) Ja sam prso skroz sa ovim :d

Gloin, assassin lvl 20

jao zagrcnuo sam se od smeha hahahahahahah

Slapper - 01 Nov 2007 10:06
o napokon sam naso jos hrvata u ovoj igrici

gx-x je napisao(la):
LorD Ludak - 01 Nov 2007 15:55
hahahah :) Bas nemas srece, nisi nasao Hrvata, nasao si Srbina :p

ahahaahhahahaah

Poslednja izmena:
Pa kad si tenkista :) Džaba ljudima i najbolji mač kad ispada samo da te češkaju sa njim. :d Razmišljam se da krenem iz početka sa nekim magom ili da napravim tenk kao ti. Ovaj assassin me nešto i ne oduševljava. :(

vidi, daleko je tenk build od neunistivog. Deru me ovi sa Feline Ferocity samo tako, kad me zvekne sa po 2x500 + ja sam gotov. Assissin je isto dobar samo ga treba graditi kako treba, a ne znam kako bi to izgledalo posto ga ne igram ali ima jedan dva nivoa ispod mene koje me dere sa otrovom samo tako, a ima 800HP. Kolko ja kontam fora je da ne smes da saras puno sa skilovima, prvo ides na HP i quickness, dual wield je ok ali samo za assassine. U dual wield ubacis dva oruzja koja dizu staminu sto vise, opredelis se za neku disciplinu (mac/sekira, bodez ili blunt) i to isto odma budzis da mozes sto bolje oruzje da nosis i sto vise mesta za armor da ostane. Armor u pocetku nije uopste bitan, samo prangija sto jaca :D (to znas i sam)

E sad, nisam gledao sta ti konkretno nosis, ali trebalo bi da do sada imas fortitude na bar 2 poena, quickness na max, opredeljenje za oruzje na max. Za ratnike ni jedan atribut ne treba uzmimati pri levelingu osim stamine. Ostale poene dobijes sa stvarima koje nosis. MAgovi idu prvih par nivoa na staminu, cisto da mogu da prezive nesto, a posle na inteligewnciju cim dobiju skill da prebacuju deo inteligencije na health, ILI opremaju iteme koji im daju staminu...Magus blood na level 5 obavezno kod njih i to sto pre.

Ja sam zbog druida samo stavio jedan poen u "Head butt" da ih uskratim makar jednog udarca na otvaranju, sad umesto 1000+ stete popijem "samo" pola tj. jedan udarac posto su za jedan stunovani.

evo ti par primera: (ko nije registrovan u igri ne moze ovo da gleda, bar mislim da ne moze. registrovati se mozete lako i besplatno ovde)

Odlican Druid build: http://www.duels.com/fights/narrate/33852655 (jos sam mu blokirao jedan udarac koji bi mi naneo 500+ dmg, ali na ustrb absorpcije u otvaranju al ***, ne moze sve :p)

Brutalno dobar "Ubica" : http://www.duels.com/fights/narrate/33981321 (nema veze sto je veci level, jako malo sam mu HP-a skinuo sto ce reci da je odlicno balansirao opremu, tj kolicinu armora i bonus dodge/criticall itd. (stamina naravno))

Evo primer jako losheg "tenka": http://www.duels.com/fights/narrate/33855717 , dakle covek je skroz umasio zanimanje :D

evo ga i losh mag: http://www.duels.com/fights/narrate/34241493 - Nabudzio je inteligenciju zarad Blast Wave-a, ali nema stamine i ko zna cega jos, i iako je 2 levela iznad mene izgubio je, a ja jos nisam ni imao srece, tj . on je imao srece :)

Poslednja izmena:
Ja sam napravio još jednog lika, krenuo sam da budžim maga, pa ću videti da li da idem baš putem maga ili putem druida. Druidi su neki pandan ratnicima tenkovima, a magovi assassinima.

Kod ovog assassina očigledno nisam dobro rasporedio osnovne atribute, pa je sad baš onako šit, al nema veze - prvi se mačići u vodu bacaju ;)

Šta da budžim za maga? Inteligenciju i staminu?

ako oces da prezivis na pocetku do nekog 10tog levela i da dobijes koji token onda staminu prvo. Kasnije ces staminu i inteligenciju itemima budziti. Bem li ga, vidi odma na sta ces ici, nije svejedno, ako ces ici na blast wave onda moras inteligenciju, ako ces ici na magus blood + nesto drugo vezano za health (recimo onaj sto dodaje 15% dmg od udarca nazad na health + magus blood = brutala od regena pogotovo kad imas 1000+ HP, poslao sam ti link gde lik regenerise 43 magusom svaki step :) )

Vrh Dno