Šta je novo?

Garancija na Hitachi

• Začetnik teme Začetnik teme vacko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vacko

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
301
Pozdrav
Samo kratko pitanje. Narucio sam hitachi t7k500 250gb, prvi prodavac(cini mi se ok) kaze da je garancija 3god, dok je drugi(ocigledno sef) uporan da je garancija 1god(pustio mi pricu da je kupio aparat sa 2god garancije, a ustvari je 1god ???!!!). Kako to moze da se regulise i ako je garancija stvarno 1god, kazite mi da begam od njih??

Poslednja izmena:
Neko, bilo ko?
Nije hitno, al' bi bilo lepo da za ponedelkjak znam sta da radim.

Hitachi daje garanciju 3God na te diskove. Vidis da muljaju, bezi od njih.

ne muljaju vec jedna od dve veleprodaje koja radi hitachi u vecoj kolicini daje razlicite garancije za razlicite modele. tako da je verovatno ovaj prvi komercijalista slabije informisan kakve garancije imaju. cudno ali tako je.

ne muljaju vec jedna od dve veleprodaje koja radi hitachi u vecoj kolicini daje razlicite garancije za razlicite modele. tako da je verovatno ovaj prvi komercijalista slabije informisan kakve garancije imaju. cudno ali tako je.

Velko, pošto znam da si u IT poslu objasni mi kako može veleprodaja da daje garanciju koja njoj padne na pamet, pa čak da šaraju od modela do modela?
I da li postoji ovlašćen zastupnik Hitachi IT opreme (HDD) za Srbiju?

veleprodaja mora da pruzi garanciju po zakonu ali mislim da jos uvek nije donet nov zakon po kome bi se definisao precizan minimum.

inace za hitachi je glavni asbis. garancija u asbisu je 36 meseci.

veleprodaja mora da pruzi garanciju po zakonu ali mislim da jos uvek nije donet nov zakon po kome bi se definisao precizan minimum.

inace za hitachi je glavni asbis. garancija u asbisu je 36 meseci.

OK.
I sad, ASBIS daje regulare garanciju od 36 meseci, a veleprodavci se frljaju.
Pa od koga oni kupuju te hardove?

trazi disk na uvid i pogledaj deklaraciju. ako pise da je asbis uvoznik trazi 36 meseci. ako nece da ti daju uvek mozes da odes u asbis posle te prve godine, po zakonu (ako se nije promenio, ne pratim bas) asbis bi trebalo da ima obavezu da ispuni 36 meseci koje daje bez obzira sta pisalo na garanciji maloprodaje.

A kako neka maloprodaja daje 3 godine za neki HDD, a na njemu uvoznikova nalepnica na kojoj piše 2 god.? 🙂

Poslednja izmena:
Hvala puno za iscrpne odgovore!!
Sad je malo jasnije. Ako je garancija stvarno 1god(sto zavisi od samog prodavca), begam! Ukoliko je ipak 3, uzimam ga(nije mnogo para, ali mi se iste ne bacaju).
Samo radoznalosti radi, moze li neko da mi objasni sta je prodavac hteo da kaze za fotoaparat koji je on kupio, koji ima garanciju na 2god, a ustvari na 1god. Il' je 1god, il' 2god(valjda).
Hvala jos jednom

PS Izgleda da sam ipak vise popio(ipak je zena bila u pravu, a i subota je). Malo pre sam video, iznad mog posta, bas opsiran odgovor i vise ga nema??
Hvala jos jednom

Poslednja izmena:
A kako neka maloprodaja daje 3 godine za neki HDD, a na njemu uvoznikova nalepnica na kojoj piše 2 god.? 🙂

To je u svetu normalna praksa😉 Maloprodaja sebi pravi "shtetu" zarad vecjeg prometa/vishe cene.

Ista stvar ima npr. u Imtel-u, gdje imate procesore sa garancijom od jedne i tri godine, a razlika je mizerna - tipa 100-300 dinara.

Mada je ranije bila veća ponuda tih procesora sa jednogodišnom garancijom, sad upravo pogledah (da ne ispadne da lupetam) - imaju samo jedan takav procesor.

Pozdrav.

Ista stvar ima npr. u Imtel-u, gdje imate procesore sa garancijom od jedne i tri godine, a razlika je mizerna - tipa 100-300 dinara.

Mada je ranije bila veća ponuda tih procesora sa jednogodišnom garancijom, sad upravo pogledah (da ne ispadne da lupetam) - imaju samo jedan takav procesor.

Pozdrav.

Mislim da su to tray procesori sa 1 god garancije a na box ide iskljucivo 3 god limited garancije :crash:

Pa čemu onda garancija ako svako može da odvali koliko hoće?😡

Kod nas jos uvek vazi zakon da za tehnicku robu minimalna garancija iznosi god.dana.Dobra je volja prvo uvoznika a zatim u dogovoru sa distributerom(citaj maloprodaja) da li ce postovati fabricku garanciju od 3 godine.

Nisu samo tray procesori. Ja sam tako kupio (jer nije bilo drugoga) D805 BOX sa jednom godinom garancije, tako da to očigledno ne igra ulogu.

Možda je porijeklo robe u pitanju... Hoću da kažem da ga nisu nabavili od uvoznika, pa onda i ne mogu da prihvate garanciju od 3 godine, već "na svoju ruku" daju garanciju od 1 godine.

Hvala svima, danas sam kupio seagate. Steta za hitachi, bas sam se nameracio(malo promene posle maxtora, wd-a i seagate-a), ali se ovde tesko nalazi(sa normalnom garancijom).

Ja na mog Hitachi-ja T7K250 imam trogodisnju garanciju. (kupljeno u Bel Computers-u)

Ja na mog Hitachi-ja T7K250 imam trogodisnju garanciju. (kupljeno u Bel Computers-u)

Jel znaš kakvi su sa "uvažavanjem" garancije, planiram da uzmem i 1-og Hitachi-a... 😀

Nazad
Vrh Dno