Šta je novo?

Programi za određivanje BPM-a

draganmi

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2007
Poena
319
Da li neko zna program koji bi analizom fajla automatski određivao BPM (beats per minute) i upisivao ga u tag?

Imam takve programe za WAV i MP3, ali me interesuje neki koji radi i sa wma, ogg i mp4 formatima.

Zbog velikog broja fajlova ne zanimaju me programi koji traže da lupaš po tastaturi ili mišu u taktu muzike, da bi odredili BPM, potrebno mi je nešto što radi automatski.

Poslednja izmena:
mada...drugarski savet...ne znam za sta ti je bitan BPM ali ako je za mix,DJing ili sta vec bolje da se ne navikavas na tako nesto
Iz razloga jer:
Nije uvek presudan parametar BPM da bi se izmiksovale pesme
Taj "softverski" BPM zna da laze,ako su recimo neki delovi bez ritma-bubnja(a tempo u svakom slucaju postoji) i program prijavi odredjenu vrednost,a ja izmerim na klavijaturi-nema veze sa zivotom-tek se mozda ispravi kada naidje na neki konstantan deo u pesmi.

Mozda coveku to nije bitno (mix) ali ako je mozda to u pitanju,cisto da se iznesu neke cinjenice.

odredjivanje BPM dovodi do toga (a da nisi ni svestan) da vremenom pocnes da mixas na "bitazhu" a ne na melodiju,ritam ili sta vec...ja sam isto ranije tapkao bitazu i softverski i "rucno" zarad toga da otprilike znam koju pesmu na koju mogu da mixam i koliko mogu da idem u +/- sa pitchem a da se ne menja primetno vokal...na kraju je to dovelo do toga da sam gledao bitazhu umesto da slusam pesmu i uklapam drugu na nju, sto je naravno izuzetno losa varijanta...i od tada se vise ne bakcem s time...slusam pesmu odokativno cenim koliki je BPM i trazim sledecu

ot: A koji program za miksanje koristis da moze da iskljuci 'samodetektovanje' bitaze ?

Ha-ha ;)

Ma kompjuter,software,mp3 je super kombinacija tj extra prakticno al mi nije to to...vinil pod prstima ili bar veliki jog je prava stvar, nekako mi nije filing tastatura+mis...ako pricamo o time code varijantama onda da :)...e tek je to dobro

time code varijantama ?

jasno da nista ne moze da zameni pravu stvar, ali je za hobi miksanje preskupo kupovati plejere ili gramofone. ono sto meni smeta je bas to prikazivanje bpm-a koje stvori naviku gledanja u broj, a ne slusanja numere. posle kada stanem za plejere izgubim se ko burek po okolini... :(

Poslednja izmena:
Da, pominjao sam kontrolere vise puta, ali je ova time code tehnologija nesto novo za mene. Koliko kapiram na plocu se 'snimi' SMTE vremenski signal koji kupi neka spravica i na osnovu toga kontrolise 'protok vremena' (pustanje numere) u softveru ? Vrlo vrlo zanimljivo i vrlo blizu necega sto sam ja smislio u dokoliici... :D moracu da pozurim sa patentiranjem :D...

No niko mi nije odgovorio kako se gasi BPM tracking i prikazivanje brojki u Virtual DJ npr ?

Prelepis crnu traku na monitoru preko brojki?:d:-devil-::crash:

Ovo je klasika na svim forumima, neko nešto traži, a većina počne da mu objašnjava kako to nije pametno ili da se podsmeva.
Zna li neko neki program koji radi to što tražim, ili ne?

Poslednja izmena:
:wall: Konvertuj ih u wav kad su ti toliko bitni pa izmeri.

:wall: Konvertuj ih u wav kad su ti toliko bitni pa izmeri.

Upravo sam tražio nešto suprotno od toga - nešto što radi automatski. I to, da ponovim, za mp4 i ogg format.
Nije nikakav problem ručno doći do BPM-a, ili ga videti u programima koji ne pišu tagove, ali meni treba tagg-ovanje oko 2.500 fajlova.

Poslednja izmena:
Ovo je klasika na svim forumima, neko nešto traži, a većina počne da mu objašnjava kako to nije pametno ili da se podsmeva.
Zna li neko neki program koji radi to što tražim, ili ne?

Uopste mi nije bila namera to sto si napisao,ali whatever... Mislim da to sto ti trazis je skroz nestandardno(ne prikazivanje BPM-a),ili tu opciju nema prostiji softver :trust:

Uopste mi nije bila namera to sto si napisao,ali whatever... Mislim da to sto ti trazis je skroz nestandardno(ne prikazivanje BPM-a),ili tu opciju nema prostiji softver :trust:

Rekao sam u načelu, vickasti postovi povlače jedni druge i brzo zaguše temu, tako da ozbiljni ljudi počnu da je preskaču, a onaj ko je postavio ostane uskraćen za odgovor...
Nema ništa nestandardno. Već postoji takav program za mp3 i wma format (MixMeister), a ja samo tražim neki koji bi to isto radio i sa mp4 i ogg formatima.

Vrh Dno