Šta je novo?

ZX Sinclair 81

EBlackadder

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
320
Ponosni sam vlasnik ZX Sinclaira 81 sa 1 kb memorije i dodatkom od 15 kb zasebne memorije. Šta mislite može li to da se unovči?

Pa sve zavisi od primerka, ako se dobro klokuje mozda i moze :D

Pa sve zavisi od primerka, ako se dobro klokuje mozda i moze :D
:) xaxaxaxaxa... dobro si me nasmejao, inače neznam nisam probao, čak ga nisam davno ni uključivaao čak od kupovine c64.
Verovatno da radi čuvam ga na :D mračnom i suvom mestu...

Najviše možeš dobiti na e-bayu. Obično idu za 30-50eur, u zavisnosti od stanja i kompletnosti.
Ako ti je perfektno očuvan i ispravan, bez ogrebotine + svi kablovi i uputstva + original kutija možeš dobiti i do 100eur.

A kod nas... ja npr. ne bih dao više od 20eur. :p

ebay je jedino mesto gde se mozes za pristojnu sumu otudjiti od takvog hardvera, neki su npr. prodavali Amiga PPC kartice za vise para nego sto su ovde kupovali Amigu 1200 sa tom istom PPC karticom ... no tako je to na trulom divljem zapadu...

Ako bude licitacija, i ja sam sentimentalno vezan za 81 :)

Ma kakvi nervozan... samo im pomažem da se ne pobiju oko jednog primerka :d

Pa nije bas da je samo jedan, imam i ja jednog i to sa jos + 64K memorijskim modulom, necete verovati sta sam sve bio u stanju da uradim ne bi li se dokopao ovog primerka :)... Licitiranje na eBay-u (dok sam bio na odmoru u Nemackoj), gnjavljenje burazera da idemo kolima po racunar (da se slucajno ne bi nesto ostetilo :) ) i na kraju nosenje u rancu gore u avionu nazad pored jos jednog Atarija STe... ledja mi se iskrivise - mada vise od STe-a :)...

za ZX imash sisteme povezivanja vishe mashina u klastere :)
potrazi na netu .. siguran sam da bi jedan klaster od 4096 komada
mogao se proda za 100 US$

ps. :) nemoj da se neko uvredi ... ako se uvredi recite da obrishem poruku ...
pps. razumem ja vas spektrumashe ... nikad to netje biti C=64 !:)

Poslednja izmena:
za ZX imash sisteme povezivanja vishe mashina u klastere :)
potrazi na netu .. siguran sam da bi jedan klaster od 4096 komada
mogao se proda za 100 US$

ps. :) nemoj da se neko uvredi ... ako se uvredi recite da obrishem poruku ...
pps. razumem ja vas spektrumashe ... nikad to netje biti C=64 !:)

Ja sam nedavno na ebay-u video da se jedan "cluster" od svih vrsta commodore-a (preko 20 racunara u kompletu - C16, VIC, C64, C64-II,....) prodao za nesto vise od 200 eura :) a npr. jedan zaboravljeni Sinclair QL "sam" za 100+ eura... toliko o tome. C64 mozes naci na svakom koraku pa i nije neki problem da se nadje budzasto... Inace da se ja pitam, ja bih kupio za svoju kolekciju SVE! :d

Evo da postujem par slika....

Prilozi

• IMG_08921.JPG
    IMG_08921.JPG
    18.2 KB · Pregleda: 86
  • IMG_08931.JPG
    IMG_08931.JPG
    17.9 KB · Pregleda: 89
Vrh Dno