Šta je novo?

Panasonic TZ3

jordan

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
304
Ima li neko iskustva sa ovim aparatom? U prilici sam da ga uzmem za $300, koliko vidim kod nas je preko 300Eur, a i po karakteristikama mi se cini da je sasvim solidan aparat.

pozdrav

Sjajna optika u malom pakovanju i dobar kvalitet.
Ipak najveca mana mu je slab CCD senzor u pogledu shuma, koji je jako izrazen od ISO200, pa nije bas za slikanje po slaboj svetlosti.

Na papiru je ok, ali citajuci reakcije vlasnika kojima ovo nije prvi digitalni aparat, nakon par nedelja ga bacaju u oglase...

TZ3 ima dosta mana, ali ga mnogi dižu u nebesa zbog jedne osobine - ima ekstremno dobre performanse kod kontrastnih scena, dakle jako svijetle i jako tamne partije istovremeno... kompakti obično "izgore" nebo i odsjaje i "začepe" sijenke, ali TZ3 šljaka ko lud...

TZ3 ima dosta mana, ali ga mnogi dižu u nebesa zbog jedne osobine - ima ekstremno dobre performanse kod kontrastnih scena, dakle jako svijetle i jako tamne partije istovremeno... kompakti obično "izgore" nebo i odsjaje i "začepe" sijenke, ali TZ3 šljaka ko lud...

Lepo je voleti svoju igracku, al' daj bar neki argument u vidu fotografije-primera ;)

Lepo je voleti svoju igracku, al' daj bar neki argument u vidu fotografije-primera ;)

Nemam tu igračku ("igram" se Canonom 30D), nego pričam na bazi pročitanih diskusija na svevidećem dpreview.com. Ako oni lažu, lažem i ja, zato napisah "mnogi", ne ja.

A koji bi drugi aparat došao u obzir a da ima dobre strane koje ima TZ3;10x zum, 3 inča displej, IS,i još da je džepnog formata? koji aparat ima sve ovo i još senzor od F31fd?

Imas Canon SX100IS. Sjajan je.

Već neko vreme razmišljam da zamenim svoj A520, i ovaj SX100IS bi lepo legao, ali brate toliko ste nahvalili f31fd zbog veličine senzora, a i svi mogući sajtovi koji se bave digitalcima (jedina mana mu je 3x zum za moje potrebe), da nemogu da se odlučim;Lumix TZ3 bi mi odgovarao zbog 10x zuma, 3 inča displej sa svih 230.000 pixela, IS, dosta "gotovih" modova za svaku situaciju,mala težina-260gr.,džepni format...jednom rečju idealan za ono zašta meni treba a to je da bude stalno uz mene kada se krećem po prirodi,lov,ribolov, a da opet može da završi posao i za neke porodične događaje...ali opet svuda se žale da mu treba mnogo svetla zbog slabog senzora? Dali je taj senzor stvarno toliko slab?Druga je stvar što mislim da mu je i cena još uvek malo jaka...Kod SX100IS mi se sviđa što se napaja iz AA baterija koje uvek imam u džepu, bilo da su za lampu ili nešto drugo, pomaknuti blic smanjuje crvene oči, Digic III...mada su 2,5 inča displej pokrili sa "samo" 170.000 pixela? ( jeste da on u osnovi služi za preview buduće slike ali...),a senzor mu je još manji od Lumixa TZ3? Pored toga, i ovde i na drugim forumima sam se načitao kritika novijih aparata sa većim brojem pixela, da daju "oprane" slike u težnji da sakriju šum iz slabih senzora...Po svemu što sam mogao da pročitam na sajtovima i forumima najbolje bi "legao" S6500FD ali kada bi bio bar upola lakši i da ima IS, jer je stvarno ogroman. Ako ste negde našli nešto što bi moglo da se uklopi u ove zahteve, dajte sugestiju, svaka je korisna.

Vrh Dno