Šta je novo?

TV Tuner

UrosB

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2003
Poena
620
Treba hitno da kupim tv tuner i izbor mi se sveo na 2 modela: Leadtek WinFast TV2000XP Global i Gigabyte GT-PTV-AF. Trazio sam svuda odgovor sta je bolje ali nista konkretno nisam nasao. Vidim da Leadtek generalno svi hvale, a Gigabyte mi deluje prilicno zanimljivo ali na netu nisam nasao neki konkretan test gde mogu da vidim kakav je kvalitet slike koji pruza i slicno. Jel imao neko iskustvo sa obe kartice? Sta uzeti?

glas za

leadtek.imam istu ali expert varijantu.skoro sam skinuo novi software za njega i radi odlicno.

I ja imam Leadtek već dve godine i generalno sam zadovoljan, radi ono što treba da radi. Sad pokušavam da se setim neke zamerke, ali zaista ih nemam.

Hvala! Koja je razlika imzmedju Global i Expert varijanti? Jel imao neko iskustva sa Gigabyte-om?

Milion dollar question...
Razlika je sto Global ima chip od 8 bita, a Expert 10 bita... E sad koliko se to moze primetiti, to je tesko reci, ja cenim da je razlika u kvalitetu slike mala, dok je razlika u parama ipak malo veca ;).

Ja sam razmisljao o TV2000 Global verziji...

Jedan moj prijatelj je juce prodao Leadteka jer mu je davao primetno losiju sliku na kompu nego na Tv-u. Izvor je bila kablovska (SBB). Ima test ovih Gigabyte-ovih modela u proslomesecnom SK a, koliko se secam, na bench-u su vise puta testirali TV karte.

Prijatelj ti sigurno ima CRT tv ;)

Aj da ne otvaram novu temu, interesuje me preporuka (provereno dobro) za eksterni USB TV tuner koji osim svoje shugave antene ima i ulaz za standardni antenski kabl. Daljinski nije obavezan, ali je pozeljan.

Poslednja izmena:
Jedan moj prijatelj je juce prodao Leadteka jer mu je davao primetno losiju sliku na kompu nego na Tv-u. Izvor je bila kablovska (SBB)
Isti slucaj i kod mene. Nakon gomile preporuka na benchu uzeh jucer leadtek experta.. Slika na kablovskoj (KDS) prilicno je zrnasta, kao da ima layer 'snega' preko nje, a ni ostrina nije zavidna. .. stvari se poprave tek kad se prozor smanji na 200-300 pixela po sirini. Na TV-u je slika sa istim signalom daleko bolja.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da li ti je monitor TFT, a TV CRT?
Samsung TFT 2032bw i TV Samsung CRT 54cm.

Naravno da ne ocekujem neki poseban kvalitet kada se slika iz TV kartice razvuce na monitoru, na dimenzije koje prevazilaze TV rezoluciju. Ali je problem sto je i u manjim prozorima primetno zrno a ni ostrina nije kao na TV.. ne znam da li je problem do (toliko hvaljenog) leadteka ili kablovskog signala?

Poslednja izmena:
Samsung 2032bw i TV Samsung 54cm.

Naravno da ne ocekujem neki poseban kvalitet kada se slika iz TV kartice razvuce na monitoru, na dimenzije koje prevazilaze TV rezoluciju. Ali je problem sto je i u manjim prozorima primetno zrno a ni ostrina nije kao na TV.. ne znam da li je problem do (toliko hvaljenog) leadteka ili kablovskog signala?

Da nije problem do wide rezolucija, koliko ja znam TV ima odnos stranica kao non wide monitor, ili gresim ?

Pre nekih 2 meseca sam našao idealno rešenje: kupio sam eksterni tv tuner, evo ovaj:
Leadtek Win Fast TV Pro II. Uporedio sam ga sa Leadtek 2000 Expert kod drugara, na istom monitoru u isto vreme, i ima primetno bolju sliku, manje šuma, bolje boje, oštrija slika itd. I ja sam pre par godina imao Leadtek 2000 Expert, mislim da je to jedan od najboljih internih TV tjunera koji može da se kupi kod nas. Mada više nikada ne bih uzeo interni TV tjuner, jednostavno ovaj moj externi daje daleko bolju sliku, i naravno, radi bez računara. Njega sam lepo povezeo preko analognog ulaza, a monitor preko DVI. Ovo gore navedeno se ne odnosi na USB tv tunere koji su u klasi internih PCI.
PS
gore navedena specifijacija Leadtek Win Fast TV Pro II nija sasvim tačna, maksimalna rezolucija je 1440x900.

Nazad
Vrh Dno