Šta je novo?

dilema oko napajanja (do 100e)

• Začetnik teme Začetnik teme Bane87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Trebalo bi da uzmem sledece komponente za par dana:

q6600

Gigabyte p35 DS4

2 Gb DDR2

8600GT (za sada, jer cekam 8800GT) sluzice jedno 2 meseca.

pored svega toga, imam oko 6-8 coolera, sa sve led plavim lampicama, 3 hdd-a.

Pitanje je, sta da uzmem od ovoga? ???

1) Corsair 520w 100e

2) Chieftec 550w 65e

3) Antec TP trio 650w 99e

Mozete da predlozite i neko drugo...

CPU bih nasvirao na 3, mozda 3.2 Ghz. Racunajte na to da imam vec 8800GT.

Dakle ?

Chief turbo serija je ok, CWT je unutra i to je po mom misljenju bolje i od Antec-a i od Cors-a, al mislim da on kosta nesto oko 100e, od ova 3 najbolje je Cors.

Chief turbo serija je ok, CWT je unutra i to je po mom misljenju bolje i od Antec-a i od Cors-a, al mislim da on kosta nesto oko 100e, od ova 3 najbolje je Cors.
Hm, po ovoj temi sa XtremeSystemsa CWT je unutar Antec Smartpower, Truepower i Phantom serije koje su u grupi 3 (kao i sam CWT), po kvalitetu iza grupe 2 u kojoj je Corsair HX.
Ok, sa svih strana sam cuo da je naj naj Corsair, ali i da je Antec TP trio dobar takodje, u ovom slucaju model od 650W!

Da li ce 520w biti dovoljno za gore navedenu i overklokovanu konfiguraciju?
Sasvim dovoljno za tu mashinu.🙂

Zaboravih, HX su prvo stavili u prvu grupu (najkvalitetniju), kasnije su ga pomerili u drugu jer su u prvoj napajanje vece snage (700+ W).
I neshto vezano za CWT Antec-e (TP Trio), evo shta kaze Xtreme PSU Tester:
And why would a Neo HE be tier one and in the same category as other Antec's? CWT built Antecs have known issues and poor efficiency. A Neo HE is built by Seasonic, use better components and better efficiency.

Two different tiers IMHO.

Poslednja izmena od urednika:
Samo Seasonic uzimat, kakav CWT :d (ne kazem da je CWT los, ali je Seasonic bolji).

Kod Corsair-a su to VX450, HX520 i HX620. Ostali (VX550, TX650, TX750) su CWT.

Do 100€ je VX450 najbolja kupnja. HX520 uzeti samo ako su modularni kablovi neophodni.

cek bre
hx520 (520W) kosta otprilike kao 750W TT, Chief, i onaj jedan LC(vec koje mu je ime) (CWT), a sigurno nije bolji od njih
e sad, zasto bi uzeo cors kad za slicne pare dobijas bolje i vise? 🙂

pazi, sa tih 750w cu moci da pokrenem neki manji shporet verovatno, koji ce mi to??? HX520w impresivno zadrzava efikasnost W, i ne verujem da cu cak i u overclockovanom load-u koristiti vise od 400W. NE gledam preterano kolicinu W , vec kvalitet.

Samo Seasonic uzimat, kakav CWT :d (ne kazem da je CWT los, ali je Seasonic bolji).

Kod Corsair-a su to VX450, HX520 i HX620. Ostali (VX550, TX650, TX750) su CWT.
Do 100€ je VX450 najbolja kupnja. HX520 uzeti samo ako su modularni kablovi neophodni.
VX450 je 70e, shto nije puno, ali opet bolje za 100e HX520, em je jace em je modularno.🙂
cek bre
hx520 (520W) kosta otprilike kao 750W TT, Chief, i onaj jedan LC(vec koje mu je ime) (CWT), a sigurno nije bolji od njih
e sad, zasto bi uzeo cors kad za slicne pare dobijas bolje i vise? 🙂
HX koshta malo manje od TT Toughpower 700W a ne 750W.
Dobijash vishe vati kod TTa, ali da li je bolje nisam siguran.
pazi, sa tih 750w cu moci da pokrenem neki manji shporet verovatno, koji ce mi to??? HX520w impresivno zadrzava efikasnost W, i ne verujem da cu cak i u overclockovanom load-u koristiti vise od 400W. NE gledam preterano kolicinu W , vec kvalitet.
Na benchu je testiran HX520, terali su Q6600 klokovan (na blizu 4Ghz, cini mi se) i 8800GTS 320 SLI (klokovan).Mashina je troshila oko 480W, tako da je sigurno dovoljno.

Poslednja izmena:
Hm, po ovoj temi sa XtremeSystemsa CWT je unutar Antec Smartpower, Truepower i Phantom serije koje su u grupi 3 (kao i sam CWT), po kvalitetu iza grupe 2 u kojoj je Corsair HX.

Sasvim dovoljno za tu mashinu.🙂

Perkam kao da je pijan sastavljao tu tabelu, npr. Enermax Liberty i Infiniti je isto, onda OCZ PS je gore og GameStream-a, vazi, takodje ono sto treba imati u vidu da je u USA napon 110, pa neki proizvodjaci imaju (su imali) razlicite serije za EU i za USA, pa se desavalo da isto napajanje za USA prodje kriminalno a malo modifikovano za EU kida itd.

Uostalom dole nize u tread-u pitaju jonny koje napajanje do 400$ u prevodu koje je najbolje napajanje sto mogu da kupim i preporucuje CWT ToughPower-a i to x2, u prevodu CWT kida koliko dobro radi, jednostavno sve valja kod tih napajanja i nema odstupanja tipa da TT CWT je dobar a LC losh a Cors najbolji, svi imaju skoro identicne osobine.

Poslednja izmena:
Perkam kao da je pijan sastavljao tu tabelu, npr. Enermax Liberty i Infiniti je isto, onda OCZ PS je gore og GameStream-a, vazi, takodje ono sto treba imati u vidu da je u USA napon 110, pa neki proizvodjaci imaju (su imali) razlicite serije za EU i za USA, pa se desavalo da isto napajanje za USA prodje kriminalno a malo modifikovano za EU kida itd.

Uostalom dole nize u tread-u pitaju jonny koje napajanje do 400$ u prevodu koje je najbolje napajanje sto mogu da kupim i preporucuje CWT ToughPower-a i to x2, u prevodu CWT kida koliko dobro radi, jednostavno sve valja kod tih napajanja i nema odstupanja tipa da TT CWT je dobar a LC losh a Cors najbolji, svi imaju skoro identicne osobine.
Zapravo jonny je izjavio sledece a ne perkam: 😉
And why would a Neo HE be tier one and in the same category as other Antec's? CWT built Antecs have known issues and poor efficiency. A Neo HE is built by Seasonic, use better components and better efficiency.

Two different tiers IMHO.
Listu jeste sastavljao perkam (na listu nisam obracao mnogo paznje), ali je konstantno menjana na predlog ostalih.
Josh neshto, po johhny-ju Seasonic (CorsHX i PCP&C Silencer) treba da je u grupi 1.
Some of the "old" Silencers are made by Seasonic as well. For a Silencer to be made by Sparkle, you'd have to go back a few years.
Maybe say, "Seasonic built Silencers: Tier 1"
"FSP/SPI built Silencers: Tier 2."
Sad sam gledao na jonnyjevom sajtu review Corsair TX750, to je CWT made PSU, dobro je proshlo na testu, dobilo reccomenden nagradu, ali je ocena za performanse 8.5 shto nikako nije loshe ali je jonny imao izvesne zamerke po tom pitanju.
Ne kazem, mozda su ona napajanja od 1KW i jaca od CWTa zaista vrhunska, ne bi bilo uopshte cudno.Mada, od ovih sub 700W, moje mishljenje je da su Seasonic based napajanja bolja.

Poslednja izmena:
Sad sam gledao na jonnyjevom sajtu review Corsair TX750, to je CWT made PSU, dobro je proshlo na testu, dobilo reccomenden nagradu, ali je ocena za performanse 8.5 shto nikako nije loshe ali je jonny imao izvesne zamerke po tom pitanju.
Ne kazem, mozda su ona napajanja od 1KW i jaca od CWTa zaista vrhunska, ne bi bilo uopshte cudno.Mada, od ovih sub 700W, moje mishljenje je da su Seasonic based napajanja bolja.

Gledas sve previse sterilno kao da si skandinavac a ne balkanac :d, ovo je napisao ovaj ovo je napisao onaj itd. citaj malo izmedju redova, pogledaj npr. isti taj Corsair samo u 550 izvedbi (i to je manje od 700W) kida

http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=135&page_num=4

Pitanje za tebe sto li je prvi dobio perf 8.5, a drugi 9.5 kad su od istog proizvodjaca i iz iste serije razlika VX TX je samo zbog snage, unutra i spolja su u dlaku isti.

Gledas sve previse sterilno kao da si skandinavac a ne balkanac :d, ovo je napisao ovaj ovo je napisao onaj itd. citaj malo izmedju redova, pogledaj npr. isti taj Corsair samo u 550 izvedbi (i to je manje od 700W) kida

http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=135&page_num=4

Pitanje za tebe sto li je prvi dobio perf 8.5, a drugi 9.5 kad su od istog proizvodjaca i iz iste serije razlika VX TX je samo zbog snage, unutra i spolja su u dlaku isti.
Ma nisam toliko obracao paznju na listu, citsao sam jonnyjeve postove i na njegovom forumu, kao i njegove testove.
Za ocene je rekao da su relativne, znaci 8.5 za TX i 9.5 za VX ne mogu da se porede, VX je dobio 9.5 za tu klasu napajanja.
Bio sam na jonnyjevom sajtu, napravio je covek listu high end napajanja, pofeljeno u 4 grupe.
http://www.jonnyguru.net/forums/showthread.php?t=103
CWT do manje od 1kW (Corsair TX, VX, TT Toughpower <1kW) je u grupi 4, Seasonic S12/M12 (Cors HX) napajanja u grupi 3.
Ona skupa CWT napajanja koje si pominjao, su u grupi 2, to su napajanja od 1kW i vishe i nisu istog kvaliteta/performansi kao ona < 1kW.
Ne ubedjujem ja nikog da je Seasonic bolji od CWTa, fora je shto smo pricali o razlicitim klasama napajanja, Seasonic nema nishta preko 700W (ustvari ima jedan model od 900W), a ti si pominjao CWT koji "kida" a to su CWT od 1000 i 1200W koji su dosta kvalitetniji od onih sa manje od 1kW.
A kad smo vec kod "kidanja", u grupi 1 po jonnyju nema ni CWT ni Seasonica, tu su Etasis, PC Power and Cooling Turbo-Cool, Zippy i Silverstone Zeus & Nightjar serija.
Ako se vratimo na temu, poredili smo Cors HX 520, i Chieftec Turbo (CWT <1000W), ispade da je Corsair ipak bolji.

Poslednja izmena:
Pa pogledaj perfomanse Cors-a SS i Cors-a CWT-a, evo npr. Cors 520W seasonic je u rangu sa Cors VX550 CWT, slicne cene, snage isti proizvodjac itd, jedan je dobio perf 9, drugi 9.5, kad pogledas grafike CWT ima bolju regulaciju napona, suma nema ni jedno i ostalo je otprilike isto posto CWT ima bolju regulaciju napona i nekih 30W deklarisanih vise logican je izbor, plus je dobio i za 0.5 vecu ocenu.

Pa pogledaj perfomanse Cors-a SS i Cors-a CWT-a, evo npr. Cors 520W seasonic je u rangu sa Cors VX550 CWT, slicne cene, snage isti proizvodjac itd, jedan je dobio perf 9, drugi 9.5, kad pogledas grafike CWT ima bolju regulaciju napona, suma nema ni jedno i ostalo je otprilike isto posto CWT ima bolju regulaciju napona i nekih 30W deklarisanih vise logican je izbor, plus je dobio i za 0.5 vecu ocenu.
Sve to za ocene stoji, mada HX je opsisivao jonny a VX Oklahoma Wolf & madmat tako da ocene nisu bash za poredjenje.
Ja bih se ipak vratio na jonnyjevu listu, tu su ipak SS u grupi iznad CWT < 1000W.

Sve to za ocene stoji, mada HX je opsisivao jonny a VX Oklahoma Wolf & madmat tako da ocene nisu bash za poredjenje.
Ja bih se ipak vratio na jonnyjevu listu, tu su ipak SS u grupi iznad CWT < 1000W.

Veruj mi da te liste nisu bas 100% reperne, npr Enermax Infiniti ima perfomanse da umres, dobio je 10tku za perf (sto je jako tesko dobiti kod jonny-a) a na xs je u kategoriji sa mnogo slabijim napajanjima. Daleko od toga da je SS losh samo kazem da nema nikakve razlike dal to ili CWT po kvalitetu, ali su CWT napajanja jeftinija po W, pa su po mom misljenju logicniji izbor. Inace CWT ima layout skoro identican na svim napajanjima tako da prica 700W CWT-i nisu nesto a preko 1000W su dobri ne pije vodu.

Veruj mi da te liste nisu bas 100% reperne, npr Enermax Infiniti ima perfomanse da umres, dobio je 10tku za perf (sto je jako tesko dobiti kod jonny-a) a na xs je u kategoriji sa mnogo slabijim napajanjima. Daleko od toga da je SS losh samo kazem da nema nikakve razlike dal to ili CWT po kvalitetu, ali su CWT napajanja jeftinija po W, pa su po mom misljenju logicniji izbor. Inace CWT ima layout skoro identican na svim napajanjima tako da prica 700W CWT-i nisu nesto a preko 1000W su dobri ne pije vodu.
Jeste tako, ali pogledaj npr Silverstone Zeus, nema neke karakteristike (efikasnost 78%), ali spada u prvu grupu jer je server grade napajanje, ima build quality bolji od ovih iz ostalih grupa, shto kaze jonny ako ce Seasonic da radi 24/7 5 godina, onda ce Zippy da radi duplo vishe.🙂
E ali i na perkamovoj listi na XSu Ininiti je u drugoj grupi kao i na jonnyjevoj listi.Napajanje kida po performansama, to stoji, ali izgleda da opet nema taj build quality kao npr. Zippy ili PC P&C Turbo Cool serija.
Ma niko ne spori da je CWT bilo koji do jaja, ali oni preko 1KW su bash ono vrh, citao sa jonnyjev review TT 1000 i 1200W, ovi CWT >1KW su prakticno dva od 500W, imaju dva zasebna raila, s tim shto je sredjen problem smanjene efikasnosti.
Slazem se za isplativost, onaj TT Toughpower 700W za ~100e jeste ubedljivi best buy u visokoj klasi kod nas, dobijesh skoro 200W vishe od Corsa Hx520. Znaci, ako covek daje do 100e, nek' pojuri taj TT 700W.
Mada moje licno mishljenje, ako se snaga stavi na stranu (shto je ipak glupo 😛), Cors je malo kvalitetniji.
:wave:

Mada moje licno mishljenje, ako se snaga stavi na stranu (shto je ipak glupo 😛), Cors je malo kvalitetniji.
:wave:

Ja kad gledam napajanje gledam, koliko su stabilni naponi i koliki je sum na istim, od estetike nista drugo mi nije merodavno eventualno koliko se napajanje dere ali to obicno sam regulisem, znaci da li je efikasnost 70% ili 95% ti nista ne govori o kvalitetu napjanja kao ni da li ce trajati 5 ili 35 godina, jer ce isto najverovatnije zastareti vec za 2god. Ako uzmes 700W CWT on ce u vs. duelu sa Corsom 520 biti bolji po svim stavkama, jer sum na ~500W mu je smesan kad moze 700W sto SS Cors ne moze, takodje regulacija napona ce biti bolja jer opet ne radi sa 100% kapaciteta tako da prica o kvalitetu takodje ne pije vodu.

Rekoh ako se snaga stavi na stranu.😉
Naravno, nije fer porediti SS 520 i CWT 700W, vec sam rekao da je CWT isplativiji za iste pare.🙂 Ali opet glupo je reci da neko napajanje ne moze da udje u grupu najboljih napajanja jer nije dovoljno jako, imash npr. SilverStone Zeus 560W u grupi 1 na jonnyjevoj listi, iako je gledajuci na tvoj nacin CWT 700W "bolji" a ipak je zavrshio u grupi 4.
Da ne idemo u nedogled, ako daje 100e neka uzme covek lepo TT 700W.

Poslednja izmena:
Dal moze za mene savet napajanje do 100 e mozda i vise za konfiguraciju iz potpisa a u buducnosti neki quad.Oduvek koristim chieftec,mislio sam ovaj put njega da uzmem,sta mislite?

Chieftec CFT godinu dana garancije, 8500 kinti. Kupio u Webhouse-u.

Iz napajanja idu direktno 2 kabla za PCI-e graficke kartice, jedan je cak 8pinski!!!! Znaci bruka.
A modularno se mogu staviti jos 2 kabla za Pci-e kartice...

Kablovi su extra spakovani, duzina je OK, oblozeni su nekom erotskom mrezicom. Samo napajanje je tesko 300 kila :d

E da, ventilator je 14-ica 🙂

Nazad
Vrh Dno