Šta je novo?

Kuciste i napajanje do 50eur

Alexandros

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
309
Koje kuciste da uzmem do 50eur, neki hvale codegen 6099 a neki ga pljuju pa nisam siguran. Islo bi verovatno uz athlon 64 x2 4400, plocu jos ne znam koju i asus ili gainward 8500gt.

Poslednja izmena:
Pa sta je onda manje zlo da uzmem sad codegen i da mu za par meseci zamenim napajanje ili da sad uzmem napajanje ( mozda LC 6550GP) i stavim u ovo sto imam pa kasnije da promenim samo kuciste?????????

Kupi Spire napajanje i Blueberry kućište, to čak može i da se uklopi u 50e.
Ima solidnih BB kućišta bez napajanja za 20e (eh, solidnih... :D), a Spire napajanja kreću tu od 30-40e.

Pa sta je onda manje zlo da uzmem sad codegen i da mu za par meseci zamenim napajanje ili da sad uzmem napajanje ( mozda LC 6550GP) i stavim u ovo sto imam pa kasnije da promenim samo kuciste?????????
Sve dok budes imao graficku srednje klase bolje napajanje od ovog koje ide uz Briza 6099 ti nece trebati. Mislim da ces biti srecan dovoljno dugo da natenane skupljas pare za nesto stvarno dobro.

Sve dok budes imao graficku srednje klase bolje napajanje od ovog koje ide uz Briza 6099 ti nece trebati. Mislim da ces biti srecan dovoljno dugo da natenane skupljas pare za nesto stvarno dobro.

Pa to sam i ja mislio, ali videcu, imam jos par dana da izaberem.

Gledao sam i neka Blueberry kucista( 20-30e) ali ne verujem da su ona nesto puno bolja od ovog koje sad imam tako da ne vredi dzabe bacati pare.

a gde da nadje Shinobi?

Ovde kod mene u gradu shinobi sa nekim kinez napajanjem (ili je frontier ne znam tacno) od 400w je 50e. Mada na tvom mjestu ja bih zrtvovao kuciste i uzeo dobro napajanje za pocetak. A posle bi vremenom promjenio kuciste, neki Asus, Sharkoon, Xilence recimo. Nisu skupa a kvalitetna su, svakako mnogo kvalitetnija nego JNC, Frontier, Codegen.

Poslednja izmena:
Bez razmišljanja uzmi Brizu (Codegen 6099), za te pare nećeš naći bolje. Ja ga imam više od godinu dana, sve pohvale (400VA napajanje sa 120mm ventilatorom, dva dodatna ventilatora napred i gore, mogućnost montaže nekoliko ventilatora na stranice kućišta, tih rad, ...)

Ovde kod mene u gradu shinobi sa nekim kinez napajanjem (ili je frontier ne znam tacno) od 400w je 50e. Mada na tvom mjestu ja bih zrtvovao kuciste i uzeo dobro napajanje za pocetak. A posle bi vremenom promjenio kuciste, neki Asus, Sharkoon, Xilence recimo. Nisu skupa a kvalitetna su, svakako mnogo kvalitetnija nego JNC, Frontier, Codegen.

Taj Frontier od 400w se pokazao sasvim solidan za kineza, e sad naravno da bi bilo pozhenljno neko bolje tipa LC, CM ili Chief :wave:

Znam lika koji 8800GTX ili ultru tjera na codegenu 480W. Ta codegen napajanja nisu uopste losa. Za kucista ne znam kakva su ali ne vjerujem da odisu kvalitetom.

e da njih sam zaboravio. Na poslu par kompova tjeramo na MS industrial 450W, konfe su C2D, 2gb rama i prilicno stabilno rade.

Poslednja izmena:

Ma stvar je u tome da je ovo moje kuciste mnogo malo, u njemu je sad stara ploca asus p4sgx-mx i ona stoji skoro od dna do napajanja, a novije ploce su vece od nje pa mislim da ne bi ovde uopste stale.

Kao sto rekoh na pocetku neki hvale codegen, neki ga pljuju. Dakle ovako, uzecu athlon x2 4400, asus 8500 gt silent, 1 gb ddr2 (za sada), plocu sam hteo ga-m56s-s3 ali ne mogu da je nadjem i ostaje mi 50e za kuciste. U sustini bitno mi je da mi sljaka par meseci dok ne skupim jos malo para i onda bih stavio bolje napajanje i jos ram-a.

Ma stvar je u tome da je ovo moje kuciste mnogo malo, u njemu je sad stara ploca asus p4sgx-mx i ona stoji skoro od dna do napajanja, a novije ploce su vece od nje pa mislim da ne bi ovde uopste stale.

Kao sto rekoh na pocetku neki hvale codegen, neki ga pljuju. Dakle ovako, uzecu athlon x2 4400, asus 8500 gt silent, 1 gb ddr2 (za sada), plocu sam hteo ga-m56s-s3 ali ne mogu da je nadjem i ostaje mi 50e za kuciste. U sustini bitno mi je da mi sljaka par meseci dok ne skupim jos malo para i onda bih stavio bolje napajanje i jos ram-a.

Za 50e ne mozes bas nesto puno kalkulisati. Ja bih vise racuna vodio da uzmem malo kvalitetnije napajanje ali obzirom da je limit 50e, dobro je codegen ili MS industrial. Ta napajanja su oko 20-25e i ostaje ti 25e za kuciste. Kuciste uzmi ono koje ti se vise svidi. Codegen, frontier, MS industrial su kucista slicnog kvaliteta a posluzice duzi period.

imas u imtelu obicna kucista bez napajanja za 1000din a za 3000 onda kupi neki chiftec 350-400w

Nazad
Vrh Dno