Šta je novo?

Ipod organizacija

WoL

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
619
Da li moze neki vlasnik Ipod-a da mi objasni na koji nacin da pravim playliste i organizujem/ubacim citave foldere?

Sve sto mogu da uradim jeste da preko iTunes-a prebacim muziku, i da mi sve zajedno izsafluje, . Nadam se da ste skontali pitanje, da li postoji mogucnost da prebacim muziku kao folder, pa onda recimo da izsaflujem samo taj folder...

pazi na artist / album .... sve pesme koje ce u ipod, treba da imaju uredne tag-ove pre svega, i posle nema problema. .imaces ih unutra klasifikovane po artist / album, tj po nazovi folderima

mozes npr da koristis mp3tagtools za automatsko ispisivanje tagova, i posle samo dodajes iz itunes-a folder po folder u library

Playliste se prave samo preko iTunes-a. Kada dodas fajlove imas listu "Recently Added" koja se dinamicki azurira - fajlove iz te liste prebacis u bilo koju drugu listu koju si kreirao.

pazi na artist / album .... sve pesme koje ce u ipod, treba da imaju uredne tag-ove pre svega, i posle nema problema. .imaces ih unutra klasifikovane po artist / album, tj po nazovi folderima

mozes npr da koristis mp3tagtools za automatsko ispisivanje tagova, i posle samo dodajes iz itunes-a folder po folder u library

Ma idi, pa to je skoro nemoguce, imam preko 30 000 pesama, i naravno da nisu sve sortirane po tagovima...

@delimir

Ok, uspeo sam da napravim playlistu i da je ubacim u ipod. Kako da namestim da se samo ona safluje?

Poslednja izmena:
zasto nemoguce ... pogotovo ako nemas milion foldera, stvar se relativno brzo zavrsava, a i neces odmah trpati svih 30.000 u ipod

na duze staze se isplati

Ma ok, ali evo, mogu da napravim playliste, nevezano za tagovanje.

Samo sad je pitanje kako da mi safluje samo odredjenu playlistu a ne sve pesme na ipodu?

Ja koristim slijedeći način:

1. Napravim listu u Winamp-u
2. Istu tu listu samo prevučem u iTunes i kliknem na Sync.
3. Postupak radi za jednu ili više listi.

:wave:

iPod, seria 5.5, 80GB Clasic

Onima koji znaju, sigurno nije problem, za mene, koji samo koristim uredjaj je veliki problem. Ako se uzme u obzir da se bavim nekim drugim poslom, te da ne baratam softverom i hardverom kao pojedinci, i ja se usudjujem pitati! Kako unaprediti pomenuti iPod?! Naime, sve shto uradim je da se ukonetkujem na svoj MacBook Pro, iTune ga prepozna i prebaci sve izmene koje sam uneo. Medjutim, kada sam probao prebaciti video materijal, ne ide nikako! MP4 konverter sam skinuo sa neta, medjutim, mora se platiti, u suprotnom mi prekonvertuje samo 5 min materijala! Kako ubaciti svoje video fajlove? Kako ga koristiti kao prenosni HDD? Pri tom misleci kao klasicni externi hard disk. Kako preinstalirati softver iPod-u, ako je potrebno? Napominjem da sam baziran na Apple racunar sa Dual Coore Intelom.
Zahvaljujem na pomoci.

Nazad
Vrh Dno