Šta je novo?

Laptop ostecen u autobusu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
Juce sam u Autobusu GSP "Beograd" usled ostrog kocenja pao, povredio rame i pritom ostetio laptop koji sam koji sam nosio sa sobom u torbi na ramenu.

Da li je neko imao slican dogadjaj ili da li neko zna sta dalje uraditi tj kako eventualno nadoknaditi stetu, (popraviti laptop, posto se rame ne popravlja) nastalu tom prilikom.

Mozda ovo nije tema za ovaj deo foruma, ali posto se ovde pisalo o slicnim stvarima (npr Zastita potrosaca...), a ukoliko ipak ne pripada ovde molim moderatore da je izmeste.

Da si u americi postao bi milijunash. Idi kod advokata pa tuzite grad.

Ukoliko si platio kartu onda bi trebalo da si automatski osiguran od takvih dogadjaja (barem u NS je tako). Ispitaj advokata o tome i pripremi se za strpljivo cekanje jer osiguranja ne isplacuju pare lako.

Lepo pishe drzite se sa obe ruke i mislite na iznenadna kocenja :D
( morao sam, bilo je jace od mene :) )

Mada sad iskreno cisto sumnjam da cesh kod nas neshto uraditi po tom pitanju, mislim da cesh samo izgubiti vreme jureci neke papire i slicno, i na kraju cesh za 10 god dobiti mozda neki dinar...
JA josh za moju saobracajku u kojoj sam jedva preziveo nisam dobio dinara, a proshlo je 2.5 god...

Kako ces dokazati da si ostetio lap u busu i ujedno povredio rame? To me interesuje :S:

Mogu se izvuci pare za to! Znam za lika koje je prilikom jedne saobracajke pao u autobusu i izgrebao ruku... Uglavnom odveden je u bolnicu da mu to zaviju, i da dobije nalaze, sta li vec. Posle je angazovao advokata i uspeo je da izvuce iznenadjujuce dobre pare za to! Tako da ipak pokusaj sa nekim sposobnim advokatom da iscimas nesto. Ocigledno se pare mogu dobiti. Naravno, juri ih i za rame i za laptop. Ne racunaj da ces uspeti lako i brzo, ali mislim da ipak vredi.

E sad... ako nisi zapisao broj autobusa u kojem se to desilo, ili ako nemas neke svedoke... ne znam da li onda moze

Poslednja izmena:
Trebao si odmah da reaguješ, pitaš ljude oko tebe da ti budu svedoci...to mi jedino pada na pamet. Ovako, jako teško/nikako to ne možeš dokazati.

Poslednja izmena:
Vozacu sam odmah prijavio da mi je ostecen laptop i uzeo njegov sluzbeni broj, posle toga sam otisao u Urgentni gde su me pregledali i konstatovali povredu i uputili me na dalje lecenje kod ortopeda.

Danas sam bio u GSP-ovo dispecarskom centru i prijavio dogadjaj tako da se to zavedeno u sluzbene zabeleske.

Lik iz Sektora za osiguranje GSB-a me je uputio da laptop odnesem u ovlasceni servis koji ce konstatovati kvar i uzrok kvara i da mi izda predracun za popravku ili zamenu ostecenog dela (konkretno radi se o ostecenom panelu).

Kada dobijem profakturu da istu kopiram i da zajedno sa ostalim papirima dostavim pravnoj sluzbi sa zahtevom za nadoknadu stete, sto se tice laptopa.

E sad moja pitanja se odnose na dalji tok, sta dalje radiditi, tako da ne propusti nista sto bi ima uticaja na dalji tok i eventualnu naknadu stete na laptopu i neke ostete zbog zadobijenih povreda.

Celu ovu stvar sam se zainatio da isteram ne samo zbog stete i povrede vec i zbog bezobraluka, bahatosti i bezobzirnosti vozaca, koji se ni ni osvrnu da pogleda sta se desava u autobusu i ako je zbog taga u autobusu nastala prilicna panika, a mnogi su poskakali sa mesta, i udarili se o sipke drzace

Poslednja izmena:
Hmm, a usled cega je vozac naglo zakocio ?

To je jos jedan dokaz bezobzirnost i bahatosti prema putnicima. Zakocio je da bi propustio automobil iz suprotnog pravca da preko pune linije presece celu saobracajnu traku i popne se na trotoar. "Propustio" je prava rec posto nikako nije postojala mogucnost niti opasnost da ga udari

Mogu ti reci da me bash zanima kako ce sve ispasti na kraju i dal ces dobiti odstetu. Mislim nemarnije drzavne sluzbe mislim da ne postoje na svetu. Ja se zaleteo sa bembarom, pre 2 god, i ulecem u ulicu (neka od paralelnih sa Juznim Bulevarom), i ladno mentoli prekopali celu ulicu a da niti JEDAN znak upozorenja nisu stavili. A meni bembara sportski spushtena. I KRRAAAK ode karter, ode ulje, shlep, smor, majstor, novi karter, novo sinteticko nimalo jeftino ulje, ma uzas. I sad, mene savetovali ljudi, kao tuzi Beograd put. Medjutim drugi me ubedishe da se ne smaram dodatno sa bolidima, jer ce me uraditi na foru "neprilagodjena brzina uslovima puta" inace najcesca zvaka i opravdanje za sva s*ranja nasih putara. Ne znam samo sta da sam vozio enzo ferrari ;), koji je sav karbonski, spusten, i kad ga salomish - mozes samo da ga bacis, a kosta par milijuna. Ccc, taj olosh iz Beograd puta treba zaliti betonom.. Isto tako na jednom bajkerskoj ruti, nas nekoliko, idemo za more, i sad pade decko, klasicna "rizla" na putu, asfalt dno dna + neki sljunak koji je kamion koji je popravljao put sa strane svojim nemarom prosuo po putu, naravno nikakav znak, neka lokalna opushtena varijanta, mi policiju, uvidjaj, hitna pomoc, itd, i ladno panduri krenushe da mu pishu kaznu za "neprilagodjena brzina uslovima puta" uopste ne kapirajuci da mi treba njih da tuzimo i da panduri treba da su na nashoj strani. Mislim em' glupi em' josh provinciski panduri koji po defaultu mrze Beogradjane iz dna dushe - najgora kombinacija. Jedva se izvukosme bez kazne, a kamoli da tuzimo domacina koji je posuo sljunak iz svog kamiona po asfaltu. Horor..

Tako da drzim ti prste za ovo i idi do kraja. Goni ih maximalno..

Poslednja izmena:
E sad moja pitanja se odnose na dalji tok, sta dalje radiditi, tako da ne propusti nista sto bi ima uticaja na dalji tok i eventualnu naknadu stete na laptopu i neke ostete zbog zadobijenih povreda.
Angazuj advokata! Nemoj pokusavati sam da isteras to jer je mnogo veca sansa da ces propustiti da uradis nesto sto je vazno i sl. Jes' da ce te advokat verovatno odrati, ali veca je i sansa da ces dobiti pare i to mozda vece nego sto bi izvukao sam.

To je jos jedan dokaz bezobzirnost i bahatosti prema putnicima. Zakocio je da bi propustio automobil iz suprotnog pravca da preko pune linije presece celu saobracajnu traku i popne se na trotoar. "Propustio" je prava rec posto nikako nije postojala mogucnost niti opasnost da ga udari
To o mogucnosti sudara je tvoja procena. Druga stvar, nije isto voziti automobil i autobus. Ti bi sa automobilom mogao da ubrzas i prodjes pre tog lika koji sece trake, ali mislis li da je sa autobusom to tako lako?? Trece, ti vozaci se plase udesa, i najmanjih, cak i kada uopste nisu krivi. Jer, cini mi se da nakon tri uzastopna udesa u nekom vremenskom intervalu (cini mi se da je godina dana) moraju da idu na neku internu komisiju, preglede i cuda, da se proceni njihova sposobnost upravljanja vozilom. A oni se tih pregleda plase kao djavo krsta (kum mi je vozac GSP-a).

Ja se zaleteo sa bembarom, pre 2 god, i ulecem u ulicu (neka od paralelnih sa Juznim Bulevarom), i ladno mentoli prekopali celu ulicu a da niti JEDAN znak upozorenja nisu stavili.
Ajde sad iskreno reci da nisi vozio brze od ogranicenja?? Da jesi 100% bi imao vremena da se zaustavis. I budi srecan sto si samo naleteo na raskopanu ulicu, a ne na nekoga ko je ulicu prelazio. :wall: A to da znak treba da bude... TREBA!

Ja znam zza slucaj decka, koji je svojevremeno usled naglog kocenja ostao bez nekih zuba, i dobio je finu odstetu od GSP-a. I bilo je dovoljno za novo zubalo, N64 i drugo, tako da osteceni nije nimalo zalio 'zlu srecu' :)

Sto se tice voznje vozaca, i mene nervira kako nekada naglo koce, ali nekad nisu oni krivi jer ako su kocnice lose namestene, on cim je pipne, bus poskochi krvnicki.

U svakom slucaju, vredi se cimati sa njima, pogotovo ako imas nalaze i zive svedoke, mislim da ti odsteta ne gine.

Covek treba da ceni sebe i svoju imovinu. Nadji lepo neku ajkulu koja voli ta prepucavanja i napiji im se krvi. Svaka cast na prisebnosti i volji da uzmes podatke i odes do urgentnog. Zelim ti da se za godinu dana (sve brze od ovoga je verovatno kao i mafia 2 za novu godinu) zadovoljno kezis. A mozda i novine napisu nesto ako lepo zakuvas. U tom slucaju slika u bench majici je obavezna. Fight the power.

Mogu ti reci da me bash zanima kako ce sve ispasti na kraju i dal ces dobiti odstetu. Mislim nemarnije drzavne sluzbe mislim da ne postoje na svetu. Ja se zaleteo sa bembarom, pre 2 god, i ulecem u ulicu (neka od paralelnih sa Juznim Bulevarom), i ladno mentoli prekopali celu ulicu a da niti JEDAN znak upozorenja nisu stavili. A meni bembara sportski spushtena. I KRRAAAK ode karter, ode ulje, shlep, smor, majstor, novi karter, novo sinteticko nimalo jeftino ulje, ma uzas. I sad, mene savetovali ljudi, kao tuzi Beograd put. Medjutim drugi me ubedishe da se ne smaram dodatno sa bolidima, jer ce me uraditi na foru "neprilagodjena brzina uslovima puta" inace najcesca zvaka i opravdanje za sva s*ranja nasih putara. Ne znam samo sta da sam vozio enzo ferrari ;), koji je sav karbonski, spusten, i kad ga salomish - mozes samo da ga bacis, a kosta par milijuna. Ccc, taj olosh iz Beograd puta treba zaliti betonom.. Isto tako na jednom bajkerskoj ruti, nas nekoliko, idemo za more, i sad pade decko, klasicna "rizla" na putu, asfalt dno dna + neki sljunak koji je kamion koji je popravljao put sa strane svojim nemarom prosuo po putu, naravno nikakav znak, neka lokalna opushtena varijanta, mi policiju, uvidjaj, hitna pomoc, itd, i ladno panduri krenushe da mu pishu kaznu za "neprilagodjena brzina uslovima puta" uopste ne kapirajuci da mi treba njih da tuzimo i da panduri treba da su na nashoj strani. Mislim em' glupi em' josh provinciski panduri koji po defaultu mrze Beogradjane iz dna dushe - najgora kombinacija. Jedva se izvukosme bez kazne, a kamoli da tuzimo domacina koji je posuo sljunak iz svog kamiona po asfaltu. Horor..

Tako da drzim ti prste za ovo i idi do kraja. Goni ih maximalno..

ROFL.
Pre neki dan se ja tako spustam niz Atenicu u svojoj zondi
kad ono neki papak parkirao motokultivator ;) na krivini, bez TROUGLA!...a bilo vec kasno u noc (vracao se iz kluba u Trbushanima sa cupi) i ono BAAAM.Sad moram da cimam gosn.Paganija za novi spojler.Valjda ce mi opstina Cacak i Velja Ilic izaci u susret sa ke$om, jerbo krivina nije propisno obelezena, tj fali ogledalo (a masina se gushi kad se ide ispod 160)...mis'im kako bre ocekuju od mene da vozim ovo cudo sa sve cupi krozgrad (pise se spojeno) a da osnovni bezbednosni uslovi ne postoje...
A mislim, voziti se GSP-om..ma to ti je BRATE samoubistvo?Opasno??Steta?EEEEEEE....ovo su ti opasne situacije more!
:D :D :d

Poslednja izmena:
Valjda ce mi opstina Cacak i Velja Ilic izaci u susret sa ke$om, jerbo krivina nije propisno obelezena, tj fali ogledalo...mis'im kako bre ocekuju od mene da vozim ovo cudo sa sve cupi krozgrad (pise se spojeno) a da osnovni bezbednosni uslovi ne postoje...
A mislim, voziti se GSP-om..ma to ti je BRATE samoubistvo?Opasno??Steta?EEEEEEE....ovo su ti opasne situacije more!
:D :D :d

Nazalost velika vecina likova iz unutrasnjosti je navikla da se sa njima postupa kao sa stokom, pa im se nekako cini nenormalno da se neko buni, pa makar to njima delovalo kao za sitnicu, i trazi odstetu od grada. Covek je potpuno u pravu, i treba da ih goni maximalno. Ipak se ova drzava zeli predstaviti kao shatro evropska a ne shabanska. A shabani (ima ih dosta i u Beogradu) nazalost ne znaju za bolje, jer nisu mrdnuli iz svojih malih mesta, za njih je oduvek najveci dogadjaj bio lokalni vashar, nisu putovali po svetu i videli sta znaci uredjen sistem i vladavina zakona a ne kojekakvih djes' rodjo - ma sve moze - ilicevsko-shabanijada varijanti.. Tuzno.. Kamo srece da je vishe likova koji tuze grad ili opstinu za odstetu, a ne samo da stegnu zube i cute. Kad bi bilo vishe takvih likova, mozda bi se nemarnost drzavnih sluzbi za bezbednost gradjana smanjila.

Poslednja izmena:
^ :D :D
A jes...moraceJU ca vidU malo svijeta renomea da bi vaspostavili bunAt.Daklem, kuka i motika, ondak. :banana:
***, padoh na pod :d
Pazi, ne znam da li si me shvatio kako treba...Covek treba da ih tuzi, i dobice spor najverovatnije.Takvi slucajevi su cesti.Keva jedne moje drugarice je na identican nacin povredila nogu ovde u lokalnom gradskom prevozu i dobila je odstetu.
Treba tu malo rvanja sa sistemom, tako je kako je, za smrtnike.
Ali porediti situaciju sa uletanjem u ulicu M3-kom i kukanjem sto nisi video da je ulica raskopana...mislim... ;)
Ako nista, valjda si za tolike godine zivota u BG-u ukapirao da ti treba nesto kao Impreza WRC ili slicno, za uletanje u raskopane ulice nase metropole (padne tu i tamo poneki peshak ili macka, who gives a fuck)...a ti lepo taj unakazeni M3 pravac u Bubanj Potok, ja ti dadem stomaraka :D :wave:

Poslednja izmena:
Juce sam u Autobusu GSP "Beograd" usled ostrog kocenja pao, povredio rame i pritom ostetio laptop koji sam koji sam nosio sa sobom u torbi na ramenu.

Da li je neko imao slican dogadjaj ili da li neko zna sta dalje uraditi tj kako eventualno nadoknaditi stetu, (popraviti laptop, posto se rame ne popravlja) nastalu tom prilikom.

Mozda ovo nije tema za ovaj deo foruma, ali posto se ovde pisalo o slicnim stvarima (npr Zastita potrosaca...), a ukoliko ipak ne pripada ovde molim moderatore da je izmeste.

Ajde sta se bunis, budi srecan sto nije vozio Mile Rizik, ili Bokser :D , olupali bi ti i to malo lap topa o glavu :p
E prijatelju, sala. Ljudi su stoka, sta reci. Pre jedno 20-ak godina moj cale je tuzio lastu jer je razbio glavu kada je zglobni bus preleteo bedem na ulazu u Opovo (onda je bio daleko gadniji nego sada). I sta mislis-nista, jos je ispao smesan, kao sta se tuzi.
Budi jak i istrajan u borbi sa stokom!!! Danas sam imao napad besa zbog budale koja je auto parkirala na sred ulice, napravio sam ****** (necu da kazem sta), da mi je izasao ubio bih ga kljucem za tockove koji sam imao u ruci!
Pozdrav!

Ne najveca tuga je kad sam prolazio pored americke ambasade. I sad, idem ja trotoarom (peske naravno ;)), a oni ispred ambasade popravljaju par "rupica" na asfaltu, tj popunjavaju ih betonom. E to da ste videli. Sve bi vam bilo jasno. A ono - ne volim amere, al za to im skidam kapu. Em sto su rupice male, samo ***** bi mogao da se spotakne, mislim takve rupice na trotoaru po gradu kolko oces - ma odmah preko puta ambasade - rupcage. A oni ispred ambasade (a taj deo se smatra njihovom teritorijom) oznacili uredno zutom trakom, i uredno svaku tu rupicu obelezili zutim trouglom - opasnost. Neko bi se smejao mozda - sta panice toliko - ali u stvari to sto je nama smeshno je samo pokazatelj kolko nenormalno razmisljamo. Kolko ljudi dnevno samo ugane nogu na neku rupu, pa 2 nedelje gips, pa odustvo sa posla itd.. Zato ameri toliko panice. Ne zato sto su ljudi cutali, vec ih tuzili, i zato sad nista ne prepustaju slucaju. I na najbezazleniju rupicu - trougao. Eh kad bi nashi bili takvi..

Edit: e samo da razjasnim par stvari, posto nisam bash najbolje definisao u prvom postu. "Zaleteo" ne znaci da sam sa 200kmh uleteo u poprecnu ulicu kako ljudi imaju obicno predrasude. Zaleteo je u mom slucaju znacilo - potpuno nespreman i neocekivajuci uleteh u raskopanu ulicu pri brzini oko 50-60kmh jer nije bilo niti jednog znaka upozorenja a bilo se poprilicno smrklo. To je bi bilo vrlo dokazivo na sudu, jer sam polomio samo karter (koji je kod prednjih tockova) a auspuh je ostao netaknut (koji je kod zadnjih) sto znaci da sam na vreme zakocio, tj da je brzina bila odgovarajuca. Inace posle par izletenja dece iza kontejnera itd VEOMA sam oprezan vozac u poprecnim ulicama, ali predrasude su cudo. Dobra kola ne kupuju samo neizivljene diabole koji bi da odvajaju plastikanere, njih je na svu srecu malo u m3 taboru - oni voze shminkerskije i lepse aute ;). Ko uopste razmislja o dobrom (mislim na vozne performanse a ne na shminku) autu, u 80% slucajeva je zaljubljenik u cetiri tocka i dobar vozac. Uostalom, mene registracija sa sve porezima za moj auto izadje oko 700e (kategorija preko 2500cc) sa sve mentolskim porezima na luksuz a kad se na to doda josh i bike od 1000cc ode registracija na preko 1000e a pri tome je najveca stavka pri placanju "javni putevi" - ko je obracao paznju. Ako vec toliko placam registraciju, hocu da postave hebeni znak kad raskopaju ulicu, odvale shaht, otvori se nenormalna rupcaga ispred meka na Slaviji na sred puta (naravno - znaka nigde) eee sami centar itd.. Ko vozi iole spusteniji auto zna o kakvoj muci pricam..

Poslednja izmena:
U kakvoj nesreci je copycat povredio laptop: link

A kako je Haludza ostao bez kartera:
Po njegovoj prici desilo se ovo.

Ali istina je da nije mogao da nadje mesto za parkiranje pa je pokusao ovo!
:d:d:d

U kakvoj nesreci je copycat povredio laptop: link

A kako je Haludza ostao bez kartera:
Po njegovoj prici desilo se ovo.

Ali istina je da nije mogao da nadje mesto za parkiranje pa je pokusao ovo!
:d:d:d

Mojne da zezaš Haludžu i ostale, juče zamalo da odvalim karter u Hilandarskoj ulici na šaht koji štrči iz rupe, a nemaš kuda :mad::mad: a brzina je bila 2.3km/h:S: A Škodilak Felacia nije nizak auto. Jeste, malo je niža od Samare kršine koju sam pre imao, ali opet. Jedina prednost kršomobila poput Samare je što te boli uvo za ivičnjake i rupe, em je visoka em te ne boli duša kada je nabodeš :smoke:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno