Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
nesto tu ne valja, probaj ponovo pokrenuti vistin DVD pa tu imas opciju za reparaciju boot loadera..., ako ne prodje, onda digni system sa XP CD-om idi u konzuli i kucaj fixmbr i fixboot kako bi vratio boot loader od XP-a... pa onda probaj ponovo da instaliras Vistu

nesto tu ne valja, probaj ponovo pokrenuti vistin DVD pa tu imas opciju za reparaciju boot loadera..., ako ne prodje, onda digni system sa XP CD-om idi u konzuli i kucaj fixmbr i fixboot kako bi vratio boot loader od XP-a... pa onda probaj ponovo da instaliras Vistu

umesto konzole i fixmbr/fixboot, uradio sam repair preko xp diska (nisam trebao :mad:), pa je to dovelo do malih problemcica. ipak, sada sam xp doveo u red.

e sad... sta je dovelo do problema sa vistom? imao sam ukljucen bluetooth, na sta mi je paznju skrenuo kUdtiHaEX.

dalje, jedan kolega mi je rekao da bi mozda problem mogla da bude i F:\ particija, koja je poslednja u nizu, a pri tom je postavljena kao logical.

ne znam, sacekacu jos vasih sugestija, pa cu pokusati ponovo...

Bio je ATA disk...
Da li onda preporucujete tu hibernaciju? Da li utice na vek komponenti, dakle samo je memorija kao "upaljena" a sve ostalo ugaseno.?

Nije nista upaljeno, samo se sadrzaj memorije smesti na hard disk i kada ga upalis prakticno nastavjas gde si stao. Ja hibernaciju cesto koristim kada navece gledam neki film i prispava mi se, samo stavim pauzu i sutra nastavim gde je stao..

Ako si dobio Retail u onoj fancy zaobljenoj kutiji, nema problema, ali ako si dobio neki oem ili studentsku verziju, biće problema sa aktivacijom.

OEM možeš da aktiviraš 2x, a studentsku 1x (tako je po priči sa foruma)

Studentsku mozes da aktiviras 3x godisnje(provereno u Microsoft tehnickoj podrsci)

Izašli drajveri za HP LJ1018 Vista32/64.
Pozdrav. wave:

Koja je fora sa onim DRM-om? Sta je to uopste, koliko sam razumeo ne mozes da pravis kopije/image-e original diskova ili tako nesto? Da li je to tacno?

Poslednja izmena:
Evo imam mali problem pa ako moze pomoc.Imam na jednoj particiji xp a na drugoj vistu ultimate 32 bit i sve je do malopre radilo bez problema.Onda sam hteo da na visti instaliram alkohol program i instalacija je dosla do pola i prijavio mi je neku gresku i od tada mi se vista stalno restartuje.Ucita se vista pojave se ikone i to traje par sekundi i onda se pojavi plavi ekran sa ispisanim nekim slovima i pocne da odbrojava i samo krene da se restartuje i tako non stop.Inace u xp ulazi bez problema.Zna li neko mozda u cemu je problem ili moram ponovo da instaliram vistu?
Ako neko ima neku ideju sta bi mogao biti problem spreman sam da ga saslusam.
Pozdrav.

Evo imam mali problem pa ako moze pomoc.Imam na jednoj particiji xp a na drugoj vistu ultimate 32 bit i sve je do malopre radilo bez problema.Onda sam hteo da na visti instaliram alkohol program i instalacija je dosla do pola i prijavio mi je neku gresku i od tada mi se vista stalno restartuje.Ucita se vista pojave se ikone i to traje par sekundi i onda se pojavi plavi ekran sa ispisanim nekim slovima i pocne da odbrojava i samo krene da se restartuje i tako non stop.Inace u xp ulazi bez problema.Zna li neko mozda u cemu je problem ili moram ponovo da instaliram vistu?
Ako neko ima neku ideju sta bi mogao biti problem spreman sam da ga saslusam.
Pozdrav.

Ja sam cuo da Alcohol pravi probleme sa Vistom, ali ja sam skinuo najnoviju verziju i radi sasvim normalno.. pise cak i na sajtu da radi sa Vistom.. PRobaj sa najnovijom verzijom.. .

Moj drugar je isto to napravio, tj. instalirao alkohol, nije mu bilo pomoci pa je morao ponovo da insltalira Vistu.
Sad mozda postoji neki drugi nacin da to resis, riecmio u safe modu.....ds skines alkohol, ili tako nesto.

Hibernacija je prakticno ugasen komp... tako da nista ne moze da se sprzi...

Siguran si u to sto pises?
Ne hybertation nije prakticno shutdown, jer sve sistem state-ove drzi u memoriji i sve je pod naponom.
Da li ces drzati sistem u hibernaciji i otici na godisnji odmor?

Moj drugar je isto to napravio, tj. instalirao alkohol, nije mu bilo pomoci pa je morao ponovo da insltalira Vistu.
Sad mozda postoji neki drugi nacin da to resis, riecmio u safe modu.....ds skines alkohol, ili tako nesto.
Ma problem je sto mi i iz safe moda vista puca i ne mogu nista da uradim.Da li bi mozda repair sistema pomogao da ne brisem vistu ako ne mora?

Poslednja izmena:
Ma problem je sto mi i iz safe moda vista puca i ne mogu nista da uradim.Da li bi mozda repair sistema pomogao da ne brisem vistu ako ne mora?

ja sam zbog instalacije Alkohola pre nekoliko meseci bio prinudjen da nanovo instalisem vistu jer nisam nasao resenje da je dignem. sad' medjutim verujem da postoji drugo resenje, Hiren's BootCD ima onaj mini windows, digni preko njega sistem i probaj da izbrises Alkohol i sve njegove kljuceve.
ovo gore navedeno nisam vise imao potrebe da isprobam tako da nisam siguran u tu moju tvrdnju, ostaje na tebi da isprobas ako hoces.

ja sam zbog instalacije Alkohola pre nekoliko meseci bio prinudjen da nanovo instalisem vistu jer nisam nasao resenje da je dignem. sad' medjutim verujem da postoji drugo resenje, Hiren's BootCD ima onaj mini windows, digni preko njega sistem i probaj da izbrises Alkohol i sve njegove kljuceve.
ovo gore navedeno nisam vise imao potrebe da isprobam tako da nisam siguran u tu moju tvrdnju, ostaje na tebi da isprobas ako hoces.
Ok hvala.Probacu preko hirena pa cu videti.Ako ne uspem nista da odradim moracu ponovo da instaliram svezu verziju viste.
Pozdrav.

Siguran si u to sto pises?
Ne hybertation nije prakticno shutdown, jer sve sistem state-ove drzi u memoriji i sve je pod naponom.
Da li ces drzati sistem u hibernaciji i otici na godisnji odmor?

Vidis hibernation je skoro isto sto i shutdown. Sadrzaj kompletne memorije se snima na predvidjeno mesto na hdd i sistem se kompletno iskljucuje. Prilikom ukljucivanja sa hdd-a se ucitava sadrzaj memorije i nastavlja se odande, gde se stalo prilikom hibernacije.

standby ima dve varijante. Prva je S1 gde se stedi vrlo malo energije, jer je veci deo racunara ukljucen i svi ventilatori rade. Druga je S3 gde se sa standby +5V grane napaja memorijski kontroler i memorija se konstantno osvezava, a sve ostalo je iskljuceno.

Problem i 2 pitanja

1.)Zanima me kako Vistu Ultimate x64 da nateram da koristi software koji sam dobio u Wi-Fi karticu a ne onaj njen glupi... Mislim na ovo: ( naravno da nemam AP nego PCI karticu )

Driver za 64 bitni OS je instaliran ali nikako ne mogu da pokrenem taj software koji sam dobio uz karticu.. ( tj pojavi se on dole u system tray-u ali odmah i nestane )

2.)Koji program za Screen Capture mi preporuchujete i nek odmah snima na disc ? ( poshto ovaj shto koristim na Xp neradi na Visti ) :wall:

3.)Shta sve od servisa iskljuchiti ?? ( nekoristim LAN / Shtampach / One glupe Vistine programe..... ) - Znachi zanima me shta sve smem da iskljuchim a da mi Vista radi normalno....

ako je vec bilo pitanje izvinjavam se ali ne mogu da nadjem drajver za atlanta webstar modem za vistu,kosrisnik sam sbb-a

Na Visti 32bit imam samo padajuci meni pri gasenju racunara i na njemu nema hibernation?! Kako da vratim na "dugmice" i da li on stvarno podrazumeva shut down kao hibernation?

" Gresgish sinak,ovaj...strashno greshish...:) "

A zasto vam uopste trebaju driver-i? Meni radi TV kartica (Asus TV/FM 7134 Philips chipset) na Visti bez problema, naravno preko programa Dscaler koji je i inace najbolji program za gledanje TV-a. Nije valjda da gledate preko onih programa uz karticu, pa Dscaler bar za 10 % daje bolju sliku, plus to ima gomilu filtera i *******cija...
:d:d:wall:
DScaler ne vidi winfast bez drivera.Provereno,mada bespotrebno.To je i logichno.U odeljku Dacalera "source" nema winfast-a ako se ne istaliraju driveri.Odnosno u XP-u je stavlja u listu izvora signala jer su driveri instalirani a u Visti je ne vidi tj.ne stavlja je u listu inputa-a.Logishno jer Vista nezna nishta o tom hardware-u.

Evo reshenja za sve one koji se pate sa Leadtek WinFast expert TV karticama ... mada je vec pisano o tome da one nece da rade u Visti. Dakle :

Instalirati drajvere 4.0.107.3210.Vista.WHQL a zatim aplikaciju WINPVR v3.0.10.20

Upravo sam to sada zavrshio i kartica mi radi besprekorno. Pa reko da to podelim sa svima koji su do sada imali problem :)

Ima li mozda neko D-Link DFE-530TX mreznu kartu da koristi na Visti i ako ima koje drajvere koristi tj. kako rade XP drajveri? Treba mi za 32-bitnu, imam manjih problema sa konekcijom mislim da je do integruse

Eh,da.evo sveza ULtimate Vista izbacuje chesto i ovo na slici;Uglavnom kada otvaram prozore i sl.Moguce neka nekompatibilnost aplikacija jer mi je view otvorenih prozora "tumbnail" pa se tada pro otvaranju slika fajlova(filmova,slika etc) POZIVA NA NEKU APLIKACIJU KOJA NIJE KOMPATIBILNA...
Inache pojma nemam zbog chega.Samo nagadjam :D
Upravo skidam neki update od neshto preko 1.1 gb pa cu videti.

Prilozi

• vista crap.jpg
    vista crap.jpg
    158.7 KB · Pregleda: 156
1.)Zanima me kako Vistu Ultimate x64 da nateram da koristi software koji sam dobio u Wi-Fi karticu a ne onaj njen glupi... Mislim na ovo: ( naravno da nemam AP nego PCI karticu )

Driver za 64 bitni OS je instaliran ali nikako ne mogu da pokrenem taj software koji sam dobio uz karticu.. ( tj pojavi se on dole u system tray-u ali odmah i nestane )

2.)Koji program za Screen Capture mi preporuchujete i nek odmah snima na disc ? ( poshto ovaj shto koristim na Xp neradi na Visti ) :wall:

3.)Shta sve od servisa iskljuchiti ?? ( nekoristim LAN / Shtampach / One glupe Vistine programe..... ) - Znachi zanima me shta sve smem da iskljuchim a da mi Vista radi normalno....

Niko nece da mi pomogne :(

Poslednja izmena:
pablo...

2. FastStone Capture (potraži v. 5.3, ona je freeware)

3. imas o tome na BlackViper-u

jel imao neko problema sa agere win modemom u visti64?

nadje ga vista, instalira svoje drajvere, napravim konekciju, nakacim se, i budem online max 5-10minuta, i onda pukne veza, i tako stalno
dok pod xp (32bit) isti modem u drugoj masini radi bez problema

da li je neki vista64 i agere win modem problem ili mozda modem i ploca/chipset (ga p35-ds4) ? imao neko slicnu situaciju?

Vrh Dno