Šta je novo?

Potenciometar za vent

whiplasher

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600x + NZXT Kraken X63
Matična ploča
MSI Mag B550 Tomahawk
RAM
G.Skill 32GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16
GPU
Powercolor Red Devil 6700 XT oc
Storage
Samsung 850 Evo 250gb + Patriot Burst 480gb + Storage hdd-s
PSU
Evga GQ 850W
Kućište
Coolermaster Mastercase 5 pro + Tempered glass
Monitor
AOC Q32E2N
Miš & tastatura
Anne Pro 2 lubed + foam, Logitech MX518 Hero, G500, ROG Spatha X, ROG Keris, ROG Gladius III Wireless, Asus Tuf M3
Ostale periferije
APC Line-R 1200
Mobilni telefon
S23 plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto sam iz RS, a ovde nema bas ovakvih komponenti, interesuje me gdje ima potenciometara za ventilatore u Beogradu da se kupi. Moze biti bilo kakav, konkretno mi treba da regulisem 2-3 venta.

Poslednja izmena:
Opet, preko puta MEK-a na Banovom Brdu, trzni centar, popnes se na prvi sprat, odma ispred tebe je BEL COMPUTERS radnja, skrenes desno, videces radnju koja prodaje svakakve dzidza bidze za komp, coolere, kablove, prekidace, bla bla sve. Video sam pre par dana da imaju jedan very simple TITAN potenciometar, siguran sam da ima barem 3 potenciometra...mada, mozda ima i 4, ne secam se.

eto

Opet, preko puta MEK-a na Banovom Brdu, trzni centar, popnes se na prvi sprat, odma ispred tebe je BEL COMPUTERS radnja, skrenes desno, videces radnju koja prodaje svakakve dzidza bidze za komp, coolere, kablove, prekidace, bla bla sve. Video sam pre par dana da imaju jedan very simple TITAN potenciometar, siguran sam da ima barem 3 potenciometra...mada, mozda ima i 4, ne secam se.

eto

hvala puno

evo lici na nesto ovako :

nxp205s.jpg

naravno, 1 od ta 2 :d , nema displej.

e da, zaboravih, promasio si forum za ovakve stvari, forum "GDE KUPITI" se nalazi na dnu stranice:

http://www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=26

koliko je ovo para ?

Poslednja izmena:
ni ja

Samo sam hteo da vam pomognem, ako ga nem u cenovniku cimajte Baneta što širi dezinformacije... :d

Samo sam hteo da vam pomognem, ako ga nem u cenovniku cimajte Baneta što širi dezinformacije... :d

ma znam braca, hvala ti. Mada vjerujem Banetu da ima, sto bi me lagao. Mozda samo nisu stavili to u cjenovnik.

Bane nije rekao da ovo ima da se kupi u BellComputers-u ;)

Sve je to lijepo al ja treba da dogulim iz Bijeljine do BG i jos da ne nadjem, pa onda moram maltretirat prodavca:)

znaci pored tog bel comp. Hvala na informaciji

Ovakve Titan potenciometre sam video u "Computer dream"-u Cvijitjevoj,i Sarajevskoj.Ne znam tachnu cenu,ali je izmedju 1300 i 1500 din.

Evo telefona da kolega ne poteze iz Bjeljine za dzabe:

011/3541367
TC Jugoplastika L 1.12
Pozeska 67a

Ima titanov za 14e kontrola 3 ventilatora u Computer dream-u

Šta da maltretiraš prodavca? Ma da ga razbiješ, zapališ iz Bijeljine a ono kad tamo ja međutim.
Pa, dobar ti i razlog za zapalu.

a sta mislis da napravis sam? kostace te ....valjda 50 din ;)

Prilozi

• sp.fan 1.jpg
    sp.fan 1.jpg
    182.4 KB · Pregleda: 110
Hvala svima spasli ste me lutanja.
@Zoka - ne znam ja to napravit. Ne znam cak ni ti dijelovi kako se zovu. A 14e nije ni puno toliko kad pomislim da necu vise morat slusat zujanje venta.

dok ti nestigne taj pot. mozes da malo experimentises sa napajanjem vent.ova. kombinacijom dve zice mozes da dobijes 12,7,5v. mislim da su crvena i zuta 7v ( ako se dobro secam u ovom slucaju zuta je +) pri ovom naponu buke gotovo da nema, mana ovakvog nacina smanjenja buke je ta sto je brzina okretanja fiksna.

dok ti nestigne taj pot. mozes da malo experimentises sa napajanjem vent.ova. kombinacijom dve zice mozes da dobijes 12,7,5v. mislim da su crvena i zuta 7v ( ako se dobro secam u ovom slucaju zuta je +) pri ovom naponu buke gotovo da nema, mana ovakvog nacina smanjenja buke je ta sto je brzina okretanja fiksna.

znam to 1 vent mi je tako i smanjen, ali je upravo to problem sto je brzina fiksna. Taj potenciometar uopste nije skup, a jako je koristan. Jedino sto sad trazim nacin da ga prebacim do mene iz BG-a, jer od posla tesko da mogu i otici u BG ovih dana.

Jel moze sema toga sa slike i jel mu skodi ako se stavi samo potenciometar

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno