Šta je novo?

[N6120] Zvanicna tema

3g

U pravu si. Piše na kraju 12 stranice. Ali mi lepo deluje ono 3G u uglu. :D

Video može da se premotava i ubrzava tako što se drži gore ili dole.

Potvrda

Potvrda sa ES foruma da telefon nije zaključan: http://www.elitesecurity.org/t288192-Nokia-Luna-uz-Fresh-za-din

Da završim priču, preksinoć kasno sam popunio prijavu na mt:s express, juče ujutru je odobrena i obrađena i popodne je paket poslat post expressom. Jutros je telefon stigao, naravno da je u pitanju original sa svim što ide uz njega pa ga sad malo razgledam. :) Nije zaključan. Uzeo sam Mix 500 ali kartica još nije aktivirana, valjda će sutra.

uzeo bih ga odmah preko mt:s, ali me dosta brine ta zadnja maska koja je od te lakirane plastike. trenutno imam nokiju 6233, koju ne cuvam nesto posebno, ali je ni ne bacam, pa ipak se deo zadnje maske koji je odradjen u toj nekoj glatkoj plastici (deo gde je kamera) - dosta izgrebao cini mi se sam od sebe :). moje pitanje je koliko ja zadnja maska kod 6120 slicna/ista kao taj "glatki" deo kod 6233? nisu problem otisci prstiju, ali ogrebotine posle mesec dana bogami jesu :)

I ja sam uzeo telefon preko MTS-a, koristio sam ga za razgovore, poruke i Internet preko Telenora (mada mi je kod interneta prijavljivao u pocetku "unavailable service" i slicno).

Jeste lepo ono 3G, pogotovu kad prilikom surfovanja postane 3.5G. ,)

B92 stranicu (ovu regularnu) otvorio je za 3-4 sekunde, i to zadovoljstvo me je kostalo 24 dinara. :bottle:

Posto mi je ovo prvi telefon koji moze da otvara HTML stranice, a ne samo WAP, bojao sam se da ce biti prakticno nemoguce surfovati u point&click maniru, posto telefon nema touchscreen, ali kursor je lepo resen i lak za pomeranje, tako da je to dobra stvar.

Vidim ja da cu morati da koristim i dalje svoj stari telefon, dok ce mi Nokia biti za surf...:) Imam kredita i pretplate na sve tri mreze, treba sve to potrositi. :eyebrows:

A baterija ne verujem da ce mi trajati duze od jednog dana, uz radio, surf, slikanje, mp3...sta je sve stalo u tako mali telefon. :banana:

Mane:
Jos uvek nisam uspeo da otvorim microSD slot.:smash:
To za zadnju plastiku meni nije toliko bitna stvar, ja mislim da nije problem kupiti onu pastu za ekran pa malo namazati, ko voli mazanje. :whip:

Kad isprobam jos stvari, napisacu detaljnije.

@DukeofSerbia treba da vidis adapter od mog USB huba, pa da onda kazes sta je mali adapter. ;)

@mrmilos: Ne znam šta da ti kažem, mi sa foruma koji smo ih uzeli preko mt:s-a, imamo ih svega par dana, ali možeš pogledati na forumima sajtova o mob. telefonima i pitati ljude koji ih malo duže koriste.

Poz :wave:

Poslednja izmena:
Evo prvog problema ne prepoznaje mi kingston 2gb microSD, dok kompjuter prepoznaje. :mad:

DukeofSerbia, kakvo je tvoje iskustvo sa memorijom?

Poslednja izmena:
Dobrodošao u klub

I ja sam uzeo telefon preko MTS-a, koristio sam ga za razgovore, poruke i Internet preko Telenora (mada mi je kod interneta prijavljivao u pocetku "unavailable service" i slicno).
Dobrodošao u klub. ,)
Za internet očekivano, tako je kod "zaključanih" telefona, uglavnom je problem internet pa se mora ručno podesiti, ali posle toga radi.

Da li si kupio uz neki postpaid paket?

Jeste lepo ono 3G, pogotovu kad prilikom surfovanja postane 3.5G. ,)

B92 stranicu (ovu regularnu) otvorio je za 3-4 sekunde, i to zadovoljstvo me je kostalo 24 dinara. :bottle:
HSDPA :d

A baterija ne verujem da ce mi trajati duze od jednog dana, uz radio, surf, slikanje, mp3...sta je sve stalo u tako mali telefon. :banana:
Tako i meni. Normalno traje 2-3 dana.

@DukeofSerbia treba da vidis adapter od mog USB huba, pa da onda kazes sta je mali adapter. ;)
Priznaj da je mali. :-devil-:

Evo prvog problema ne prepoznaje mi kingston 2gb microSD, dok kompjuter prepoznaje. :mad:

DukeofSerbia, kakvo je tvoje iskustvo sa memorijom?
Kako ne prepoznaje? :S: Moraš je ubosti do kraja. Ako je ubaciš i zatvoriš vratanca neće je prepoznati (opisao sam problem u testu), jer nije fizički ni ušla. Zeznuto je ubaciti. Mora do kraja i kada uđe, telefon će signalizirati. Meni je trebalo 5 minuta da ubodem pravilno i da se čuje klik! :wall:

Poslednja izmena:
Uzeo sam uz Fresh500, 590dinara mesecno minimalna potrosnja. Telefon se na racunu vodi da kosta 16.500 dinara plus PDV, sto znaci ukupno 19470 dinara. Ovlasceni serviseri Alpha copy, Mobis i WSC Beograd.

Uzeh i ja :), BEL 400 i fon, jako je brz, malo sam se teze privikao na tastaturu.
Telefon je odlican, e da uz isti nagrebah i MP3 plejer :d
:wave:

Klub Nokia 6120 Classic

Dobrodošao u klub! :D Tastatura je brza i odlična, samo se treba privići. Ja koji imam velike prste, pa kucam bez problema.

Krosh

Fresh paket je dobar zbog neta, ali kad mt:s-u ne radi provera potrošnje. :wall:

Danas mi stigla poruka oko 13 da će mi mt:s poslati podešavanja za MMS i WAP, i stvarno, negde oko 15:30 stigla poruka sa podešavanjima. Skoro pa im trebalo nedelju dana. :crash: Srećom pa mi to ne treba (net)...

Uzeh i ja :), BEL 400 i fon, jako je brz, malo sam se teze privikao na tastaturu.
Telefon je odlican, e da uz isti nagrebah i MP3 plejer :d
:wave:

Kako nagrebah, ja nisam dobio nikakvu srecku...:trust:

@DukeofSerbia, kako mislis ne radi provera potrosnje? Je li to znaci da tek u racunu cu dobiti koliko sam para potrosio na net?

E da, da li neko zna kolika je obracunska jedinica u MTS-u, znam da se naplacuje po KB, ali da li je obracun u 10KB ili koliko vec?

Znam ja cenu i sve to, nego me je interesovalo koliki je obracunski "interval" kod GPRS-a na Telekomu, na Telenoru je 10KB.

Uspeo sam da udenem microSD. :banana:

Danas sam hteo da uzmem telefon,al ovaj model u jednoj prodavnici je bio izguljen pa sam odustao :(

Uzeo sam danas 6120 novu za 184 eura,prvo sto mi se ne svidja a nisam video pri kupovini jer je poklopac bio u foliji jeste sto malo ima lufta mozda 1mm i kao da se klima.Druga stvar ono kod punjaca posto ima jos jedna kao nalepnica cini mi se da kao da ce se odlepi :( Ovako je odlican telefon

Ne bi trebalo da ima lufta, a na punjacu nema nikakve nalepnice, vec ugravirano Nokia. Ima samo nalepnica oko kabla, na kojoj pise EnergyStar, ali totalno nebitno.

Gde si kupio, kako si platio u dinarima ili u evrima?

Poslednja izmena:
evrima naravno,u Sapcu kod prijatelja u prodavnici.A nisam na to mislio nego onaj deo na telefonu gde je punjenje slusalice itd.A od opreme sam dobio narukvicu,karticu,punjac,kabal,slusalice

madness99

Tebe je izgleda gadno zeznuo prijatelj. :S: Kao što Krosh odkuca, nesme da ima nikakav luft (moja nema isto). Toliko o kesa varijantama telefona. Uz originalan telefon ne dolazi memorijska kartica.

Za luft sam primetio i na mobilnom svetu da su se neki žalili (po pravilu kod telefona skidanih sa stranih mreža).

Ajd pojasni to za nalepnicu?

pa nije me zeznuo,taj luft je manji od mm al mislim da je zato sto je taj poklopac bio u toj fabrickoj kesici i ja sam ga ja jako pritisnuo sa tim najlonom i onda moguce ... al nije strasno kada ga bas pritisnem i malo povucem onda se oseca.Ah memorijsku i kozicu sam dobio na poklon,znam da ne ide uz telefon ;) a sada ces mi reci da tvoj telefon sa mt:s-a nije skidan sa mreze.Ovaj nije sa mreze,original kutija sve itd kako kazes nije kesa varijanta(mada ne znam kakve veze ima kako je telefon stigao,bitno je da je telefon dobar i ispravan)A ta nalepnica sada sam uporedjivao slike je ok tako stoji.

Posto sam skoro i ja uzeo ovaj tel (imao sam stalno sony er. telefone i ovo mi je prva nokia)zanima me da li postoji neki nacin da delivery report ne prodje onako neprimetno,odnosno da li nekako moze da se namesti neka zvucna signalizacija ili sta vec.Nervira me sto kad nekome posaljem poruku moram da gledam u tel da znam da li je primio, pa ako slucajno ne blenem sve vreme u telefon onda moram da otvaram reports.Hvala na odgovorima.

Ljudi, da li vam se dešavalo sledeće: uveče imam 2 crtice na indikatoru baterije, ujutru ustanem telefon ugašen??? Stavim ga na punjač, uključim i sve fercera. Inače, preko dana dosta dugo drži na maximumu, a onda padne na recimo 4 crtice. Je l' to do baterije ili šta?

Uvek na nokijama prva crta najduze drzi.

Pitanje za vlasnike: da li vam rade aplikacije koje izlaze na net?

Nisam bio detaljan... :)
SIS aplikacije, prvenstveno me interesuju messengeri. Nijedan ne vidi konekciju iako se ona uredno startuje (EDGE).

BTW sto opera? Ne dopada ti se ugradjeni browser?

Navika, koristio sam je na 7210 pa...inače, navigacija na operi mi se više sviđa, ne moram da vijam kursor po ekranu

Posto sam skoro i ja uzeo ovaj tel (imao sam stalno sony er. telefone i ovo mi je prva nokia)zanima me da li postoji neki nacin da delivery report ne prodje onako neprimetno,odnosno da li nekako moze da se namesti neka zvucna signalizacija ili sta vec.Nervira me sto kad nekome posaljem poruku moram da gledam u tel da znam da li je primio, pa ako slucajno ne blenem sve vreme u telefon onda moram da otvaram reports.Hvala na odgovorima.

Hehe kakva ironija , a ja npr uvek prezirem telefone gde ti delreport ostane kao poruka ...
Trebalo bi da ti se nalaze svi reporti u posebnom folderu u porukama , kao sto je inbox tako ima del.reports . pozZ

Madness99 koji si konfuzan lik ! sve sto napises pises polovicno i apsolutno ne shvatljivo ! kud sam i citao ...

Poslednja izmena:
i ja nešto merkam ovaj telefon :)

da li je neko kod nas video "srebrnu" varijantu?

meni bela/srebrna izgleda za nijansu elegantnije, jedino sto na ovoj ima logo mreze "3"... naravno i pitanje "da li ce belo zauvek da ostane belo" :D

uf, jos samo da stave wifi u ovako male uredjaje...

Vrh Dno