Šta je novo?

Bittorrent problem?

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Koristim Telekom ADSL paket 256/64 imam modem Huawei MT882 i imam problem oko podesavanja download brzine torenta. Pronasao sam uputstvo u kome pise da moraju biti otvoreni portovi za download ali i da mora da se ima staticka IP adresa a ja imam dinamicku, pa me interesuje da li i na koji nacin to mogu da promenim? Da li bi neko mogao da mi da detaljnije uputsvo kako to da izvedem a da ne poremetim nesto u modemu, posto mi je brzina skidanja preko bittorrenta jako mala?
Hvala na odgovorima!

Bilo je reci o tome.Konfigurisi modem da radi kao Pure Bridge i na racunaru(XP pretpostavljam)napravis PPPoE konekciju sa usernameom i passom koje si dobio kad si zakljucivao ugovor.Modemu pristupas kroz browser na 192.168.1.1 ili 192.168.1.2(u zavisnosti dali ti je USB ili mrezna veza sa njim).Mada nemoj ocekivati neznam koja poboljsanja,ako doguras do ~30Kbps (sto je maksimum tvoje veze)skaci od srece,jer bitan je i ratio.
Meni na 1024/128 retko povuce vise od 70Kbps.Malo i pretrazi forume ako imas nejasnoca.

P.S. user i pass za modem su admin admin po defaultu :D

Poslednja izmena:
Bilo je reci o tome.Konfigurisi modem da radi kao Pure Bridge i na racunaru(XP pretpostavljam)napravis PPPoE konekciju sa usernameom i passom koje si dobio kad si zakljucivao ugovor.Modemu pristupas kroz browser na 192.168.1.1 ili 192.168.1.2(u zavisnosti dali ti je USB ili mrezna veza sa njim).Mada nemoj ocekivati neznam koja poboljsanja,ako doguras do ~30Kbps (sto je maksimum tvoje veze)skaci od srece,jer bitan je i ratio.
Meni na 1024/128 retko povuce vise od 70Kbps.Malo i pretrazi forume ako imas nejasnoca.

P.S. user i pass za modem su admin admin po defaultu :D
Ok kad to sve podesim kako kazes da li slucajno postoji sansa da nesto s****m u modemu?
Nikad tako nesto nisam pokusavao pa mi nije svejedno.

Ne tako u stvari kazes modemu da radi samo kao modem(a ne kao modem i ruter ujedno,posto tako je namesten da radi po defaultu).ako ti nije jasno mogu i slikovito da ti objasnim samo kad stignem kuci pa napravim screenshotove.

Ne tako u stvari kazes modemu da radi samo kao modem(a ne kao modem i ruter ujedno,posto tako je namesten da radi po defaultu).ako ti nije jasno mogu i slikovito da ti objasnim samo kad stignem kuci pa napravim screenshotove.

Pozdrav chika nogga

Ja imam isti problem kao i bojke pa posto si planirao da mu slikovito objasnis ajd onda i meni pojasni jer sam pocetnik u ovim stvarima.

Ja imam isti problem, pa bi i ja voleo slikovite odgovore :)

daj slike .... hocu malo slike ... . :)

vladat1, sta ce ti slike?

Koristim Telekom ADSL paket 256/64 imam modem Huawei MT882 i imam problem oko podesavanja download brzine torenta. Pronasao sam uputstvo u kome pise da moraju biti otvoreni portovi za download ali i da mora da se ima staticka IP adresa a ja imam dinamicku, pa me interesuje da li i na koji nacin to mogu da promenim? Da li bi neko mogao da mi da detaljnije uputsvo kako to da izvedem a da ne poremetim nesto u modemu, posto mi je brzina skidanja preko bittorrenta jako mala?
Hvala na odgovorima!

Pa jesu li ti torrenti dobro posejani? Nikad nisam morao da ukucavam nikakve "sifre", a isto imam dinamicku adresu. Probaj da skidas neki torrent koji je dobro posejan (20+), a na kome nema "pijavica".

Nazad
Vrh Dno