Jesam ja i nisam dobio nikakav odgovor. Naravno nisu ni pomislili to da urade.
Jedina sansa da se toga oslobodis je da podneses zahtev za ISDN. Onda moraju da ga skinu da bi ti realizovali zahtev a to hoce sigurno, samo ako centrala podrzava. To ce da te kosta kao dodatna tel. linija: cca. 7500 din u 6 rata. Sve oni mogu za pare.
Meni je dobro dosla i ta dodatna linija tako da sam ubio 2 muve jednim udarcem.
...na Zarkovu je to prakticno neizvodljivo![]()
@Nothingman,srkiller
A jel znate mozda da li ste na digitalnim centralama ???
nego... upravo mi pade na pamet ideja, a siguran sam da nisam prvi sa takvom
Jel moguce pustiti neku opaku struju kroz tel. kabl i sprziti PCM ili sta vec u slucaju stare centrale, dvojnika i sl. i na taj nacin ih ubediti da poprave situaciju?
Jeste da je par dana bez telefona neminovnost ovakve ideje, ali opet... na kraju se isplati![]()
Nemoj ni da razmisljas o tome. Sta ako neko od komsija stoji bos u kupatilu i drzi telefon ili se neki majstor popeo na banderu 100m od tebe.nego... upravo mi pade na pamet ideja, a siguran sam da nisam prvi sa takvom
Jel moguce pustiti neku opaku struju kroz tel. kabl i sprziti PCM ili sta vec u slucaju stare centrale, dvojnika i sl. i na taj nacin ih ubediti da poprave situaciju?
Jeste da je par dana bez telefona neminovnost ovakve ideje, ali opet... na kraju se isplati![]()
PCM ti je savremeni dvojnik. Jednu liniju od 64kb podele na 4 sa 14kb samo da moze da podje glas, a net ti je gori nego sa analognom centralom !!!
Moderan uredjaj ali s pocetka 90-ih kod nas, na jednoj parici imas cetiri broja, nema klasicnog dvojnika odnosno mogu da se koriste svi brojevi istovremeno. U skorije vreme, Telekom je poceo da vraca PCM u upotrebu, jeftinije je nego prosirivanje postojece centrale ili izgradnja nove; za danasnje vreme suludo ali je tako. Cak ih postavlja i pravnim licima bez pitanja.Sta je PCM uredjaj, i sta radi? Osim sto je*e protok...
Oce se za pare ...
4. E onda nadjes vezu tamo za liniju koja ti je neophodna (meni ta jedna linija) i das mu 300e (to ti je manje vise zvanicna tarifa - moze varirati od ozbiljnosti situacije)
Zanima me da li je iko podnosio zahtev da ga skinu sa PCM uredjaja i koje su sanse da se tako nesto zaista dogodi !?!?
Ovo sto ti je soko napisao trebalo bi da bude dobitna kombinacija, podnesi zahtev pa zovi Telekom 2 put mesecno ili jos bolje idi licno i trazi urgenciju 1 put mesecno. Ovo je jeftinija varijanta. I o skupljoj varijanti su ti ovde pisali, 200-300e. Zavisi koliko kome hitno. Ako nema tehnickih mogucnosti ne pomaze nijedna varijanta.Jesam ja i nisam dobio nikakav odgovor. Naravno nisu ni pomislili to da urade.
Jedina sansa da se toga oslobodis je da podneses zahtev za ISDN. Onda moraju da ga skinu da bi ti realizovali zahtev a to hoce sigurno, samo ako centrala podrzava. To ce da te kosta kao dodatna tel. linija: cca. 7500 din u 6 rata. Sve oni mogu za pare.
Meni je dobro dosla i ta dodatna linija tako da sam ubio 2 muve jednim udarcem.
Skidanje sa PCM-a jedino zavisi od raspolozivih parica, nema veze sa mogucnostima centrale, poste...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari