Šta je novo?

Kaspersky Internet Security 7 - podesavanje firewalla

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ma sta god pokusavao i sta god podesio pojavljuje mi se ovaj prozor nakon svakog startovanja hl.exe,ne znam sta vise da uradim.Ostale programe/igre sam podesavao na isti nacin ali mi jedino counter strike tj. hl.exe pravi problem.

Pitanje glasi,kako podesiti KIS kako mi se ova poruka vise ne bi pojavljivala??
Hvala

p.s. ono sto mi je najcudnije je sto i posle klika na opciju "allow" KIS gasi ceo steam,umesto da mi dozvoli da igram cs.

Poslednja izmena:
Jedina preporuka za ovakav slucaj je da stavis FW na Low i da obrises Rule za hl.exe. Tada KIS nece kontrolisati izlaz aplikacija ali ces jos uvek biti zasticen od spolja.

Ovo se desava zbog Anti-cheat funkcije Steama koja svaki put kad se HL pokrene menja njegov *.exe fajl ("Executable file has been changed").

Ovo je prijavljeno vise puta i bice dodata opcija "Add to Trusted Zone" sa ukljucenom opcijom "Do not control changing of the executable file for this Application" (il' nesto slicno 😛) verovatno u MP1 verziji.

Poslednja izmena:
Jedina preporuka za ovakav slucaj je da stavis FW na Low i da obrises Rule za hl.exe. Tada KIS nece kontrolisati izlaz aplikacija ali ces jos uvek biti zasticen od spolja.

Ovo se desava zbog Anti-cheat funkcije Steama koja svaki put kad se HL pokrene menja njegov *.exe fajl ("Executable file has been changed").

Ovo je prijavljeno vise puta i bice dodata opcija "Add to Trusted Zone" sa ukljucenom opcijom "Do not control changing of the executable file for this Application" (il' nesto slicno 😛) verovatno u MP1 verziji.
znaci za sad moram da stavim low ili da cekam unapredjenje u narednim verzijama?

Stavi na Low pa ces u narednim verzijama moci da drzis na Training mode i kad te pita "Executable file has been changed" samo mu kazes "Add to Trusted zone" (opcije koje sada nema)

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti problem samo je u pitanju bio drugi fajl!E sad ja sam stavio to u trusted zone,i vise se to nije pojavljivalo!A sto se tice firewall koliko znam on ti ponudi internet i mrezu koju ti koristis,treba da odstikliras internet i da ti ostane samo selektova mreza koju ti koristis i nebi trebalo da imas problema!Meni je recimo pravio promlem i yahoo msg!

a da kupis legalni kis?Ja imam legalni i nikakvih problema nema

a da kupis legalni kis?Ja imam legalni i nikakvih problema nema
A po cemu si to zakljucio da imam nelegalni KEY?jel imas ti steam?nemoj molim te da pricas na pamet😉
Hvala svima na pomocji,ja sam ispao budala:wall: kad sam "podesavao" potpuno sam prevideo opciju "trusted zones" sad sam lepo tu ubacio hl.exe naveo da nista ne proverava kad je ta aplikacija u pitanju i sad sve radi kako treba.
Hvala u svakom slucaju😉

Poslednja izmena:
Hm.. stvarno nisam znao da se dodavanjem u Trusted Zone moze resiti ovo. :smash:

@M!ST!CX pogledaj ovaj link gde je malo detaljnije objasnjeno. Izgleda da nekima radi normalno (nema popup-a "Executable file has been changed" koji dolazi od Firewall-a) kada se steam ili hl.exe doda u Trusted Zone, a nekima ne radi... Nemam Steam pa nazalost ne mogu da isprobam. Ako pogledas malo bolje, Moderatori KL Foruma (Lucian Bara, Don Pelotas, Whizard...) su predlozili da se uradi ono sto sam naveo ranije, a sad se ceskam po glavi i pitam se sta je ispravno uraditi...:bottle:

(koliko znam ako je program u Trusted Zone Firewall ce ga ipak kontrolisati... tj. dodavanjem programa u Trusted Zone ne znaci da ce on biti u "Trusted Zone" od Firewall-a. Nadam se da kontate sta sam hteo da kazem :d)

Poslednja izmena:
Kakav je KIS 7 u odnosu na KIS 6?
Može li se instalirati preko KIS 6 i ostanu li podešavanja ili se prvo mora deinstalirati KIS 6?

Jel' ima negdje ta import/export opcija, pošto je ne vidim?

Hvala 🙂

u KAV 6 to je valjda ovo u Protection sekciji

Settings > (Protection) > Setings Manager > (Load...Save...Reset)

Ima li nekih značajnih razlika? Kakav je po pitanju zauzeća resursa u odnosu na KIS 6?

Ima li nekih značajnih razlika? Kakav je po pitanju zauzeća resursa u odnosu na KIS 6?

KIS 7 ima potpuno novi GUI, ali ono sto je najbitnije je "under d 'hood" :d a to je: heuristitcka detekcija, poboljsan PDM (Proactive Defence Module), dodat je Parental Control (sto nikome ne treba 😀), poboljsana detekcija i uklanjanje Rootkitova (pre je Rootkitove detektovao samo preko PDM-a, dok sad moze da ih detektuje i pri skeniranju uz pomoc heuristike; Hidden.object mu je genericki "verdict" za Rootkitove), Firewall je optimizovan za Online igranje (jedini "bug" je ovo sto je M!ST!CX iskusio sa HL) i razna druga tweakovanja u Scan engine-u...

Kada bi se uporedjivalo zauzece resursa izmedju KIS6 i 7 na default podesavanjima moram reci da je KIS7 mnogo laksi (barem na mojoj masini) od KIS6, ali ukoliko se pretera u nivou podesavanja heuristike moze da se uspori kada na pr. otvaras fasciklu sa puno instalacija ili kad skidas veliki fajl sa neta (ti fajlovi se emuliraju- izvrsavaju se u "virtuelnom" prostoru pa se zato oseti lag).
I samo jedno malo upozorenje: ukoliko stavis WebAV na High fajl koji downloadujes ce se skidati u pozadini i neces dobiti nikakav dijalog prozor u svom browseru dok KIS ne skine ceo fajl. Ako je WebAV na Recommended nece se ovo desavati. Mada mozes sam da podesavas: poigraj se sa razlicitim vrednostima za Buffering i vidi sta ti je njoptimalnija vrednost. :type:

Poslednja izmena:
Pa evo recji cju ti samo, winamp mi zauzima 21MB
a oba AVP.exe procesa 14MB

EDIT: @danilo989 super objasnjenje😉

Poslednja izmena:
auuu meni su dva avp.exe sada ukupno 21-25 MB, a winamp (novi, 5.5 bento big skin) je 10-12 MB, kad je minimiziran

hm...sad sam malo gledao, avp nekad pada i na 10-11 MB pa se opet diže, obično je na 22 MB...a sad je čak 47 MB 🙂

a winamp blentavi kad prebacuje na sledeću pjesmu skoči na 27 MB 🙂

danilo hvala na lijepom opisu, vidio sam na par screenshotova da je GUI drugačiji, najviše me ipak zanima to "ispod haube" 🙂, sačuvao sam settingse od KIS 6 pa ću ga probati

nisam previše na "ti" sa tim silnim podešavanjima pa ću vidjeti oko toga, ako budem imao nedoumica pitaću vas 🙂

sad sam vidio da je neko na drugom forumu rekao da je imao KIS 7 u firmi ali da ga je skinuo kada mu je propustio neki Win32/Virut za koji kaže da nije naivan

Ma meni je winamp prepun onih pluginova i + ukljucen je onaj alpha blending i sve kako bi najbolje izgledao,a to dosta jede mem.

Hehe, meni je KIS zauzimao ~15MB po TaskManageru a ~60MB po process Exploreru (na Max podesavanjima)... kome verovati 😛. Mada mislim da nije previse bitno koliko je zauzeto RAMa, bitnije koje je zauzece CPUa... sto u prevodu znaci: batalite gledanje u TaskMgr i procenjujte na osnovu toga kako vam se racunar ponasa u realnom radu...

EDIT: za Virut se vremenom dodaje procedura za dezinfekciju inficiranih fajlova (Virut je Fajl-infector), pa se moze desiti da Kaspersky uspesno oporavi zarazene fajlove... A i dobro je poznato da svaki AV nesto propusti... 🙂

Poslednja izmena:
A po cemu si to zakljucio da imam nelegalni KEY?jel imas ti steam?nemoj molim te da pricas na pamet😉
Hvala svima na pomocji,ja sam ispao budala:wall: kad sam "podesavao" potpuno sam prevideo opciju "trusted zones" sad sam lepo tu ubacio hl.exe naveo da nista ne proverava kad je ta aplikacija u pitanju i sad sve radi kako treba.
Hvala u svakom slucaju😉

U pravu si,moje izvinjenje.Isao sam po inerciji da 90% ljudi ima creckovane kis.
Jos jednom izvinjenje

Nazad
Vrh Dno