Šta je novo?

Windows Mod (2006~2008)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
lepo ronnie, lepo.... light....

dark je vise po mom ukusu, ali, ukusi se razlikuju... o tome ne vredi raspravljati..

inace full transparencija task-a je izvedena pomocu WB6....

Da se i ja javim.

Poslednja izmena:
ne znam da li jos neko koristi QuickLaunch na ovakav nacin.
Ja prosto ne mogu bez ovoga, start meni skoro da ne koristim, svi su mi programi u quick lauchu :)

Poslednja izmena:
kako pravish separatore u quicklaunchu? --------------------- ??

u bre staljo gde stavi tu odvratnu pozadinu

Poslednja izmena:
kako pravish separatore u quicklaunchu? --------------------- ??
na desktopu ide na desni klik > new shortcut ... za lokaciju stavis recimo c:\
kad hoces da izaberes ikonicu odes lepo na "change icon" i izaberes iz fajla %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll prazan prostor (imas tamo), posle samo prevuces ikonicu u quick launch

i to je to

Poslednja izmena:
Offtopic
lazes da ces na desktop wallpaperu da skupljas RS poene ? :zgran: Zar ti je to toliko bitno da nisi mogao na imageshac ili na freehost da okacis ? :zgran: :wall: E cincaru...
Ne zanima me da skupljam poene na rapidshare-u, nego sam okačio najbrže što sam mogao slike a da ne budu tag-ovane (kao što imagehosting radi, za ostale ne znam). Ostalo neću da komentarišem.

ne znam da li jos neko koristi QuickLaunch na ovakav nacin.
Ja prosto ne mogu bez ovoga, start meni skoro da ne koristim, svi su mi programi u quick lauchu :)

Ne znam kako ti možeš da koristiš takav umesto da koristiš launchy!

da ne tupim u prazno, imate ovde odlicnih space wallpaper-a bez da klikcete i smarate se sa rapidom:

http://www.space.com/php/multimedia/downloads/wallpapers/

na desktopu ide na desni klik > new shortcut ... za lokaciju stavis recimo c:\
kad hoces da izaberes ikonicu odes lepo na "change icon" i izaberes iz fajla %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll prazan prostor (imas tamo), posle samo prevuces ikonicu u quick launch

i to je to

Hvala :wave:

Ronnie oću i ja ovako da mi izgleda Windows - prelepo je,totalno cool - pomoć please - mnogo sam se naložio :)

aaaa ronnie je skup, ja mu platio 50 € da me nauci ;)
samo on uvek nesto light, ja sam u dark fazonu :D

Poslednja izmena:
@Novice: Napisao bih tutorial na temu Windows XP to Mac OS X GUI ali mi treba dosta vremena a i malo je zainteresovanih... Programi koje sam koristio UXTheme Patcher, Styler (za toolbar & izmenu svih fontova), WindowFX (senke), RK Launcher (dock imitacija + savršeno lagan app/file/folder launcher).

Možda i napišem uskoro jedan tutorial...

@Illidan: Problem je kod tamnih tema i wallpapera vrlo zanimljiv. Tamne teme nisu usable ni na Windowsu ni na Mac OS Xu zbog nemogućnosti prikaza svetlih (čitaj belih) fontova svugde u sistemu + toolbarovi mnogih programa se ne vide. Kada stavim tamni wallpaper prozor koji otvorim je beo i pravi ogroman kontrast što mojim očima ne prija. Inače, često viđam fenomenalne dark setupe ali meni nisu usable.

Poslednja izmena:
Ima li neko temicu za Windows kod koje su tasteri za zatvaranje, minimizovanje i sta jos beshe, prozora sa LEVE strane, a ne sa desne? Poludecu vishe ovako: pod windows-om mi je sve na desnoj strani, a pod OS X na levoj...

Help :)

Delimire, min/max/close tasteri mogu da budu na levoj strani samo kod WindowBlinds Mac OS X portovanih tema. Ako koristiš WB mogu da ti postujem nekoliko linkova.

@Illidan: Problem je kod tamnih tema i wallpapera vrlo zanimljiv. Tamne teme nisu usable ni na Windowsu ni na Mac OS Xu zbog nemogućnosti prikaza svetlih (čitaj belih) fontova svugde u sistemu + toolbarovi mnogih programa se ne vide. Kada stavim tamni wallpaper prozor koji otvorim je beo i pravi ogroman kontrast što mojim očima ne prija. Inače, često viđam fenomenalne dark setupe ali meni nisu usable.
tema koju trenutno koristim je aerao4 i svaka pohvala za nju, prozori nisu beli nego neka krem siva varijanta, tako da nije bas extreman kontrast ako imas dark wall, a i nekako mi lepse izgleda taman taskbar :)

Ako mozete i vi, mogu i ja ;)

tema koju trenutno koristim je aerao4 i svaka pohvala za nju, prozori nisu beli nego neka krem siva varijanta, tako da nije bas extreman kontrast ako imas dark wall, a i nekako mi lepse izgleda taman taskbar :)
Jeste, a fontovi? Veliki su 6pt. Taman da instaliram mikroskop pored monitora da bi koristio Area04. Rekao sam to autoru, Heylove-u, u više navrata ali me ne sluša...

@Coola: Spusti još malo taskbar da popuniš gornju polovinu ekrana. :D

Poslednja izmena:
da li neko mozda ima Neutra text font :)

Delimire, min/max/close tasteri mogu da budu na levoj strani samo kod WindowBlinds Mac OS X portovanih tema. Ako koristiš WB mogu da ti postujem nekoliko linkova.

Ne koristim Window Blinds. Probao sam 5-icu i radila je dobro, ali slabo koristim Windows na drugoj particiji na Mac-u (najcesce ga koristim pod virtualizacijom). Zato sam se i odvikao desne pozicije za min/max/close tastere.

U svakom slucaju hvala :wave:

Ne znam da li je pominjan ovaj program,ali malo sam brljao po netu i evo ga...Zove se FlyakiteOSX.Znači u par klikova WinXP postaje OSX.U sebi sadrži ObjectDock,RKLauncher,UberIcon,Y'z Shadow,WinRoll,iColor Folder,Tiger i Panther temu sa Icon pack-ovima,kursorima,zvucima etc. etc. etc.Takođe ima još dodataka kao što je recimo CpuZ.Upravo sam ga instalirao i malo ću da drndam po opšns.Verovatno već znate za ovo,ali nekom početniku (kao meni) može poslužiti

http://www.flyakiteosx.com/ ovde možete videti screenshots i malo pročitati o svemu,ali download ne radi nešto (bar meni) pa se poslužite netom.Takođe ne rade linkovi za tutorial.

Poslednja izmena:
Flyakite je zastareo...

I ne samo što dugo nije apdejtovan nego menja gomilu sistemskih fajlova - iako to može da se iskontroliše ne volim ga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno