Šta je novo?

Uporedni test gaming miševa 2

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Potražnja za gejmerskim miševima u poslednjih godinu dana je u rapidnom porastu. Ključni razlog ovakve situacije svakako treba tražiti u novim game naslovima koji iziskuju bolju pokretljivost, snažnije senzore i brže reakcije. Upravo iz tog razloga smo se odlučili za ovaj uporedni test koji je ujedno i presek aktuelne ponude pomenutih na domaćem tržištu...

Više o tome...

Prva verzija ovog "dijamanta" se na tržištu pojavila krajem
Vise puta je govoreno da ime Razerovih miseva nemaju veze sa dijamantima,bakrom i ostalim rudama:D vecj sa imenima zmija.

na poslednje dve strane, u tabelama, imena miseva su skoro iste boje kao i pozadina, pa se jasno ne vidi ime...samo to za sada :)
inace zanimljiv tekst, odavno nisam citao gaming mis test...

Lep test, lepo je imati pregled svih miseva... Lepo uradjen posao. Ja mislio da je Diamondback otisao u penziju, meni stoji u ormanu bezveze, star je to mis... Mozda je trebalo testirati i Side Winder, Microsoft se ne sali u poslednje vreme, mada su Lachasis i G9 ludila od miseva... Meni moj Copperhead vrsi posao, svaka preporuka za njega i Diamondback! Lachesis je izuzetan, sve mi se cini da ce to biti moja sledeca zmija...

Poslednja izmena:
Tako je, DiamondBack je vec odredjeno vreme u penziji, ali njegov naslednik DiamondBack 3G je zacetnik potpuno nove price o ovom misu... Nova elektronika, senzor, performanse i delom dizajn ga odvajaju od prethodnika... Kao jedan od autora ovog teksta trudio sam se da u kratkim crtama iznesem sve bitne karaktersistike pomenutog modela. Na zalost neki od modela nam nisu bili dostupni kao npr. Side Winder, ali neka nesto ostane i za sledeci uporedni test. Zar ne?

Ne mogu nikako da shvatim zašto je cordless po defaultu mana miša, kad je to po mom mišljenju osnovna prednost. Uvek bih pre izabrao G7 (koji i imam) nego G5. Zašto da se petljam sa kablom ako ne moram?

Zato sto su u pitanju gaming misevi, i to vrhunski, a svaki cordless mis kasni, tako da je za "ozbiljniji" gaming neupotrebljiv. Naravno velika vecina to i ne primecuje...

Na zalost neki od modela nam nisu bili dostupni kao npr. Side Winder, ali neka nesto ostane i za sledeci uporedni test. Zar ne?

Slazem se... Bice jos toga da se pise na ovu temu, sigurno... Svaka cast za test jos jednom, jako je ozbiljan, potpun i pruza obilje informacija. A mene bas zanimalo vase misljenje o Side Winderu, posto nisam imao prilike da ga koristim... :(

Jedna od glavnih prednosti Razer miseva u odnosu na Logitech je sto su simetricni, bez problema mogu levaci da ih koriste...

Ne mogu nikako da shvatim zašto je cordless po defaultu mana miša, kad je to po mom mišljenju osnovna prednost. Uvek bih pre izabrao G7 (koji i imam) nego G5. Zašto da se petljam sa kablom ako ne moram?

Znao sam da ce neko ovo da pomene... Bezicni misevi su dobri samo za kancelariju... Super su i za neke igre, da ne gresim dusu... Za Solitaire na primer... Ili za Need For Speed :d

Ako bude u planu uporedni test Joystick-a, pokusacemo svim silama doci do Side Winder-a...

Ja sam mislio da je to sa gaming miševima čista glupost (sve je to isto miš je miš) dok nisam dobio logitech s510 cordless desktop i prvi put upalio pucačinu i smorio se koliko loše miš reaguje na komande tako da bi mi stvarno dobro došao neki od ovih ludačkih mišonja.

G9

Kupio sam G9 u utorak i stvarno kao i sto test kaze mis je extra, odlicno lezi u ruci, igranje sa njim je pravo uzivanje ma sta da kazem prava perverzija

Znao sam da ce neko ovo da pomene... Bezicni misevi su dobri samo za kancelariju... Super su i za neke igre, da ne gresim dusu... Za Solitaire na primer... Ili za Need For Speed :d

Ja sam obrnuo MNOGO FPS-ova i pikam multiplayer svaki dan, i ne sećam se da je miš ikad sa primetnim kašnjenjem (i.e. više od recimo 100 ms) odreagovao na komandu. Mislim da je to preterivanje.

Ja sam obrnuo MNOGO FPS-ova i pikam multiplayer svaki dan, i ne sećam se da je miš ikad sa primetnim kašnjenjem (i.e. više od recimo 100 ms) odreagovao na komandu. Mislim da je to preterivanje.

Preterivanje ili ne, ali indikativno je da Razer nema nijedan bezicni mis, a Razer pravi najbolje gaming miseve na svetu. Logitech se obraca sirim korisnickim grupama, a ne samo hard core gamerima, pa zato za npr. "casual gamere" nudi te bezicne modele. Ipak, najpopularniji Logitech-ovi gaming modeli (MX518, G5 i sada G9) su sa kablom, jer je to imperativ za hard-core gamere koji uopste i ne razmatraju bezicne modele.

Poslednja izmena:
Slazem se... Bice jos toga da se pise na ovu temu, sigurno... Svaka cast za test jos jednom, jako je ozbiljan, potpun i pruza obilje informacija. A mene bas zanimalo vase misljenje o Side Winderu, posto nisam imao prilike da ga koristim... :(

Jedna od glavnih prednosti Razer miseva u odnosu na Logitech je sto su simetricni, bez problema mogu levaci da ih koriste...

Meni licno se vise dopada oblik Razer-a, posto su im mishevi "pljosnati", za razliku od Logitech-a koji pravi miseve u koje urone cela shaka. Ja sam navikao da vucem ruku po stolu dok drzim mish.

Uvezbanom igracu je potpuno nebitno da li je mis najobicniji A4Tech od 800din ili G5/G7/G9 whatever nabuzdeni mis, dok ce oni drugi da se tese da igraju bolje ako im mis kosta >50€ :D. Mnogo je bitnija ergonomija, tj. da mis sto bolje lezi u ruci.
Sve je u skillu ;)

Interesantno je da niko ne razmatra jeftinije miševe koji se reklamiraju kao gejmerski.Recimo ja sam baš pre neki dan kupio sebi jednog A4Tech X-750BF laserskog miša koji je iz njihove X7 serije koja se reklamira kao gejmerska (2500 dpi laser sa promenom u 6 koraka itd.) Na jednom ruskom sajtu sam recimo našao da ovaj miš koristi laser u klasi G5 i Razer Krait (ili DeathAdder, nisam siguran), mislim da je čak reč o istom proizvođaču laserskog dela.

pa to ruskom sajtu dovoljno govori :D

Uvezbanom igracu je potpuno nebitno da li je mis najobicniji A4Tech od 800din ili G5/G7/G9 whatever nabuzdeni mis, dok ce oni drugi da se tese da igraju bolje ako im mis kosta >50€ :D. Mnogo je bitnija ergonomija, tj. da mis sto bolje lezi u ruci.
Sve je u skillu ;)

Pa nije bas tako
Bilo je price o ovome potrazi
vruhinskim igracima je itekako bitno i nasitnije kasnjenje/preciznost
da nije tako svi bi igrali sa a4techom ili barem neko od svetskih pro igraca

Poslednja izmena:
Ah da, mi smo svi ovde vrhunski igraci i zaradjujemo za zivot igrajuci za Team3D a ? :D Ja govorim iz licnog iskustva. Nakon nekoliko meseci igranja CoD2, A4Tech kupljen za te pare pre nekoliko godina je ownao one sa G5 i slicnim ;). Ne kazem ja da je mis nevezan, ali daleko od toga da je presudan. Mozda i jeste bas bas pro igracima, ali ostalima tesko da moze da bude...

Jedina igra koja je pravo merilo da li je neki mish vrhunski,tj da li je za hard core igrace je pogadjate Couter Strike 1.6 ako mish na tom testu ne poklekne,znaci nagli okret od flashbanga i ostali histericni pokreti i ako se tu pokaze kao precizan,mish se moze nazvati hard core gaming.
Primer:trenutno koristim Logitech UltraX mish u svim igrama sem u cs 1.6 mish se ponasa jako dobro prosto milina igrati sa njim(pricam o preciznosti) dok je couter jako tesko igrati,gubi se ,proklizava jednostavno nemogucje je ozbiljno igrati.

Poslednja izmena:
Sve je u skillu ;)

e sad, moram da kazem da ova izjava nema veze sa vezom, bez uvrede... ali znao sam da ce neko da pomene ovo... niko se ne tesi time sto ima neki bolji mish, niti je to neki luxuz, sasvim je normalno da neko ko igra igre i zeli da uziva u njima, bez obzira kako i koliko igra qpi kvalitetan mish i tastaturu takodje...

velika vecina mojih drugara misli tako, a kad dodju kod mene i samo pipnu moj CH, onda bude: jaoooj kako je dobar, sto lepo radi, ne preskace... a sto moj nije takav... itd...

to to je isto kao da recimo ti vozis need for speed na tastaturi a igras protiv nekog ko fura g25 volan... ili sedni u keca i pobedi hondu s2000 na 400m...

Pazi, to sto tvojim drugarima mis preskace, to je druga stvar. Jedna stvar su skroz krs misevi, a druga kvalitetni ne-previse skupi misevi.
Slazem se da ce neko ko zeli da uziva u igrama kupiti kvalitetnog misa i tastaturu, ali se ovde ne radi o tome, nego o MP igranju. I nazalost, velika vecina misli da ce iskesiranjem 50+€ za misa igrati bolje nego sto inace igraju. Yeah right...
I poredjenje sa kolima ti nije dobro. Mnogo je veca razlika izmedju Honde i Keca nego izmedju 50e misa i nekog od 10e...

Ma dajte ljudi o tome bi moglo da se razglaba vekovima,moje licno misljenje je da skill ima 51% udela,a dobar mis 49% tj. i jedna i druga stavka su podjednako bitne s tim sto ako igrac vise gleda koji ce mis kupiti,da li sa 3200dpi ili 4000dpi,nego sto igra,onda to nije to.

Poslednja izmena:
Jedina igra koja je pravo merilo da li je neki mish vrhunski,tj da li je za hard core igrace je pogadjate Couter Strike 1.6 ako mish na tom testu ne poklekne,znaci nagli okret od flashbanga i ostali histericni pokreti i ako se tu pokaze kao precizan,mish se moze nazvati hard core gaming.
Primer:trenutno koristim Logitech UltraX mish u svim igrama sem u cs 1.6 mish se ponasa jako dobro prosto milina igrati sa njim(pricam o preciznosti) dok je couter jako tesko igrati,gubi se ,proklizava jednostavno nemogucje je ozbiljno igrati.

Nekad je mish idealan izgovor za vunu :d

Quake je majka za merilo. Fps i ektra preciznost tu zahtevaju dobrog misha. Sa druge strane poznati igrache obe igre koriste i matore intelije 1.1 i mx300 od 400dpi.

Nekad je mish idealan izgovor za vunu :d

Quake je majka za merilo. Fps i ektra preciznost tu zahtevaju dobrog misha. Sa druge strane poznati igrache obe igre koriste i matore intelije 1.1 i mx300 od 400dpi.
Eto,pojavi se hejter uvek kad treba neko(tj ja)da se proziva....cccccccccc:D:d
a sto se tice quake-a pa naravno da su koristili te miseve kad bolji tada nisu ni postojali,a navika je cudo.;)

Uf ima toliko igrica koje zahtevaju preciznost ne samo quake

sad kad bi vam reko da je tipa u warcrafty pro igracima svaki delic sekunde bitan vi ne bi verovali

Poslednja izmena:
Super je sto je Microsoft brendirao Razerov mish, da ne prave oni kad ne znaju. A jeftiniji je od Razera i super je prosao na testu. Meni je to dovoljno :)

I ima super naziv! :)

PS: Video sam danas da ima da se kupi u onoj novoj prodavnici elektronike, preko puta Arene. Ne TehnoMax, nego ona pored.

Poslednja izmena:
Ja sam baš video u Techno Max-u, deo sa miševima, pa skroz levo, do prozora. 3200 dinara, jeftino za Diamondback. Sad su redizajnirali radnju, i dodali tonu artikala, a hit im je 42 inchni LG LCDTV po ceni onog iz oglasa :)

Ja sam baš video u Techno Max-u, deo sa miševima, pa skroz levo, do prozora. 3200 dinara, jeftino za Diamondback. Sad su redizajnirali radnju, i dodali tonu artikala, a hit im je 42 inchni LG LCDTV po ceni onog iz oglasa :)

Diamondback je valjda stari model koji se vise ne proizvodi - zato je "jeftin". Ja pricam o najnovijem M$ Habu misu, koji si i sam gore spomenuo. Moj post je bio osvrt na to, niko nije spominjao Diamondback i LG televizore :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno