Šta je novo?

Laptop za 400, max 450 EUR?

Perlez

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Bratu zatrebalo nesto ovako. Molim za savet posto nisam u toku. Pls nemojte mi govoriti kako je to malo i kako mi treba XYZ grficka ili kako nema za 400 EUR nov lap i slicno. Znam ja sve to. Zanima me sta najbolje moze da se dobije za ove pare. ,)

Nešto nisam siguran da postoji nov lap za te pare. Postoji Toshiba Satellite L31 sa Vistom za nešto manje od 500€, ako me sećanje ne vara. U pitanju je odličan lapić kome je jedina mana zapravo Vista. Moja preporuka je da skineš Vistu, turiš XP SP2, a pre toga upgraduješ na 1Gb RAM memoriju.

Vidim da i Fujitsu Siemens ima neke ponude bez OS, odnosno sa Free DOS, malo čak i jače od Toshibice za sličan novac, ali nekako previše ljudi muku muči sa FS lapovima, tako da bih ih zaobišao.

MSI ima trend uspona. Iako ih ne volim, mislim da objektivno nude mnogo za uloženi novac.

Dell, Lenovo i HP nisam siguran da imaju išta u tom rangu. Inspiron 1300 je okej kantica, robustan, slaba baterija, dobre performanse, ide bez OS, ali mislim da je red veličine 550-600€.

tu toshibu zaobidji u sirokom luku , za te pare samo neki celeron acer :)

Hvala... Acer, i ja mislim. A zasto si rekao da batalim tu Toshibu, koji je razlog? Osim sto mi je ruznjikava (nije bas "cool" dizajn po meni) sta joj jos fali? Ja je nikad za sebe ne bih uzeo jer mi je ko sto rekoh malo ruzna ali...posto nije za mene - sta joj fali?

Pogledaj neki HP (510, 530) sa Celeron M procesorom... Isti modeli sa Pentium M procesorom prevazilaze tvoj budzet, na zalost.

Ne fali joj ništa, Satellite generalno nudi poprilično za uloženi novac. L31 je jako jako spor pod Vistom, čak i sa giga RAM-a, ali pod XP-om radi ko satić. Nije ni ružan, čak ni tastatura uopšte nije loša.

Imas u Tehnomarketu CeleronM FCS mislim da je 420 ili 430, mozda cak i 520, za 36.000 dinara i to je najeftiniji novi laptop koji moze da se kupi kod nas.

Ja sam pre mesec dana kupio Acer Aspire 5052 za 39.500 u Tempu, mada je bio na snizenju nedelju dana pre toga i kostao je 38.000.

Edit: Mozda ima neku u CT za 35k, i imas onaj sa 3G pretplatom za 27k, sto je isti onaj iz Tehnomarketa.

Poslednja izmena:
E pa ljudi, ne da nema nego ima samo tako do 450 eur zdravo lepih notebookova, da ja sad ne znam sta da kupim. Napominjem da je komp prvenstveno za filmove, kuckanje u ofisu i internet i to treba da radi sto lepse (ekran) i brze uz sto bolju tastaturu za kuckanje. Kvalitetoklopa i dizajn su bitni, nabudzotke nisu, mada ovaj Acer ima svasta nesto pride ali ne znam za kvalitet istog i brzinu - ustelovanost komponenti. Pregledao sam sve i svasta i dosao do sledeceg izbora: troumim se izmedju:

1. HP 530 (svidja mi se, dobra plastika, nisam ga video u radu uzivo, brzina, ekran...). Bedna garancija 12 meseci . Ne znam dal se moze dokupiti :S: (Linak: http://itsvet.com/proizvod/hewlett-packard-530-gh633aa-1.46ghz-512mb-80gb-dvdrw-15.4''-wxga-freedos/comp_comp_laptop/15/898 )

SPECIFIKACIJA:
Celeron-M 1600 (420)
512 MB
80 GB
15,4" WXGA Brightview
DVDRW +/- DL

2. Acer 5310 (linak: http://www.acer-srbija.com/extra/index.html) ca. 450 EUR, ima sve, cak i FW i integrated web camereu, dizajn mi se extra svidja, nisam ga imao u rukama, nemam neki review... Bedna garancija :S: ! Doplata za +2 godine garancije oko 100 EUR.

SPECIFIKACIJA:
Celeron-M 1600 (520)
512 MB
80 SATA GB
15,4"WXGA Crystal View
DVDRW SM

3. Dell 1501 (svidja mi se dizajn, plastika OK koliko sam mogao da opipam na brzinu, kupio bih ga preko i za iste pare dobio 3 godine garanciju!) (Linak: http://itsvet.com/proizvod/dell-ins...12mb-80gb-dvdrw-15.4/comp_comp_laptop/177/823)
Znam da mnogi ne vole Della, ne gotivim ga ni ja preterano ali me ipak interesuje misljenje nekoga ko je radio sa ovim kompom.

SPECIFIKACIJA:

Sempron 3500+
512 ram ddr II
80 gb HDD 5400
Ati Radeon xpresss 1150

Molim one koji imaju iskustva sa ovim kompovima da se iskaze :)

:guitar:

Da ne bude zabune, svi kompjuteri su ISTE CENE, +/- 10 Eur, a tolka cepidlaka bas nisam, posto sam prestao da pusim, uzecu iz anti-smoke fonda jos koju kintu i to je to ,) . Razlike u cenam na linkovima batalite, jer sam pronasao na drugom mestu doticnu konfiguraciju za 450 EUR. Jedino razmisljam da li da se zezam da dovlacim iz insotranstva komp ako je samo 10 eur jeftiniji (ne znaci nista) ali plus ima jos i Vistu legalnu...

Poslednja izmena:
Eto sta ti je trziste, pre samo mesec dana najjeftiniji laptop u acer-srbija je bio 36K+PDV.

Ja kad sam kupovao nijedan prodavac nije znao da mi kaze da li je i koji Celeron 64-bitni.

Tacno. Nasao sam preko cak za 375 EUR + pdv koji se dobije nazad na granici...ali je FS pa me nervira.... Mada sam nasao neverovatno (!) dobre ocene istog na netu (4,5 od 5 zvezdica) - radi se o FUJITSU SIEMENS Amilo Li 1705, 80 gb hdd, cel 1600 itd....ima samo wifi od dodataka i 512 rama... U principu za te pare... :) ...mada, kad sam neki od Amilova uzeo u ruuuukeee....daleko im lepa kuca!

Uzgred, koji od celerona je 64 bit. i koliko to u mom slucaju uopste ima veze?

Poslednja izmena:
To ti se krije kao guja noge...:D

Mislim da sam na nekoj listi video da je CeleronM sa oznakom 520 ili 530 64-bitni, dok su ovi sa 4*o 32-bitni. Ali ovo pokusaj da proveris na Intelovom sajtu.

Sta ja znam, mislim da i nije bitno, ja kad sam kupovao komp, nije mi stari radio, pa sam imao ogranicene mogucnosti da proverim stvari na internetu. Eto imas sve Viste u 32-bitnoj verziji, tako da nije presudno. Ja se jos uvek nadam da mogu da pokrenem 64-bitnu Vistu sa ovim mojim (Turion64, 2.2Ghz, ATI Xpress 1100), samo da dodam jos 1GB rama.,)

2. Acer 5310 (linak: http://www.acer-srbija.com/extra/index.html) ca. 450 EUR, ima sve, cak i FW i integrated web camereu, dizajn mi se extra svidja, nisam ga imao u rukama, nemam neki review... Bedna garancija :S: ! Doplata za +2 godine garancije oko 100 EUR.

SPECIFIKACIJA:
Celeron-M 1600 (520)
512 MB
80 SATA GB
15,4"WXGA Crystal View
DVDRW SM

Jel to sigurno taj na slici. Cini mi se da ima jedan istih oznaka samo starijeg dizanje (ne ovaj BMW dizajn :d ) Jel neko kupio posto sam i ja zainteresovan i do kada traju ova akcijska ponuda ako neko zna ?

Jel to sigurno taj na slici. Cini mi se da ima jedan istih oznaka samo starijeg dizanje (ne ovaj BMW dizajn :d ) Jel neko kupio posto sam i ja zainteresovan i do kada traju ova akcijska ponuda ako neko zna ?

Ne znam dokle traje ponuda, a valjda je to taj - pa ako su metnuli sliku sa opisom i cenom - valjda ( :S: ) nije onaj crni stari model sto greje ko furuna posle 1h rada :) Mada ni on nije los, mada se meni extremno svidja ovaj dizajn, pa bio on Ferarri ili BMW ili... ,)

Ne znam da li ce ti moje iskustvo pomoci, ali.... Posto sam vec 2 godine za redom bio u USA i posredovao u kupovinama (za prijatelje) desetak laptopova, najbolja iskustva imam sa Acer-om. Toshiba je jeftina (par komada sam vracao zbog problema u radu). HP je bolji od Acera, ali im je operativni sistem pun probnih igrica, reklama (tj. sljama) koji koci i ubija sistem!!! Acer nudi "cist" OS, dve particije, dobar balans cene i performansi, web kamericu i uvek po nesto vise od konkurencije.... Ipak odluka je na tebi.....

Nazad
Vrh Dno