Šta je novo?

Evo sta sam mislio da uzmem:

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
1. CPU - Q6600 G0 stepping + Hyper TX2
2. RAM - Kingmax 2x1 GB 1066MHz
3. GFX - 8800 GTS 320MB
4. HDD - 500 GB WD
5. PSU - Antec Trio 650
6. Case - Chief LCX-03/04

Fali mi ploca za ovo. Ne bih previse izdvajao, ne bih klokovao,ne uzimam zato komp. Suzio sam izbor na DFI Blood Iron ili GA P35-DS3x, tj. ako ne DFI, koju od DS3 varijanti uzeti i, ukratko, koje su razlike izmedju DS3 i DS3L (DS3R je ICH9R)? Ili mozda neku drugu, ali za okvirno 100e.

Boldovane stavke bih hteo da neko prokomentarise u smislu potrebe. Naglasicu da je komp predvidjen za duze vreme, min 3 godine, razne namene, ne prvenstveno igre. Najvise me interesuje moze li Antec od 550w. Kesh nacelno nije pitanje, ali ne da se divlja.

EDIT: zaboravio sam da navedem da nemam jos puno dana za premisljanje, pa bi bilo lepo da znam sa 99% sigurnosti za sta da se odlucim. 🙂

Poslednja izmena:
DFI-ja nahvalishe, ali bih ja licno ishao na p35 DS3...

Kingmax je ok, kolko je para ?

PSU sam upravo pre neki dan zamenio (tog Anteca), o napajanju imam samo reci hvale, radilo je extra, ali neka bolest u meni je preovladala pa sam ga promenio 😀

Za kucishte pojma nemam...

:wave:

Poslednja izmena:
2 GB Kingmaxa je ~100e.

Zasto bi isao na DS3? Znas li razliku izmedju navedena dva modela?

GIGAYBTE REVx makes me mad , i had 965P DS4 rev 1.0 (i could buy a P5B @ that time but i didnt and went for the gigabyte one) and when 1333mhz cpus came out i asked gigaybte if rev 1.0 will work with it , they said only rev2.0 and 3.0 will work , so if i had bough that P5B i could have 1333 + even 45nm support
Pricano je i ovde o tome i to bi bio razlog zasto ne GA, narocito sto ne umem da prepoznam koja je revizija ploce, a i zasto bih jos i to morao da znam? Puce mi glava od silnih kombinacija koje sam sastavljao...

Ok, dakle, DFI, bar je to reseno.

Skoro 100 pogleda na temu, a samo jedan covek rece nesto...

Antec od 550 bi to terao bez problema.
Sto se ploce tice, Abit IP35 ili (ako ne planiras klokovanje) Asus P5KC koji ti se uklapa u cifru, na default taktovima bi trebao biti 'rock solid', a daje ti i DDR3 (1333) kompatibilnost za sledecu godinu.

Sto se memorije tice, Transcend/Abit kombinacija nije skupa, a radi izuzetno. Ni kingmaxu nista ne fali.

Poslednja izmena:
Ako vec ne planiras OC sta ce ti onda rami na 1066Mhz?
Koliko znam 6600 radi na 266mhz? (ispravite me ako gresim) sto znaci da rami rade na 533Mhz.
Tako da cak i ako planiras neki blag OC radice ti posao i rami od 667Mhz a ako hoces jos malo vise prostora i od 800Mhz. Inace uvek mozes i njih da OC! 🙂
Eto malo ustede 😉
Osim toga Antec napajanje je dobro i tu nemas greske i mozes i da prodjes sa 550W bez problema.
Case ko case ako ti se svidja uzimaj 😀
Sto se tice ploce, blood iron je odlicna ploca ali mi neko bas na benchu kad sam ja kupovao svoj komp rekao da blood iron bas i ne voli Q-core procesore zbog napojne jedinice (4 phase) pa sam zbog nekog buduceg upgrade isao na Gigabyte p35-ds4, e sad ta ploca kosta preko 100e ali ne znam kakvu napojnu jedinicu ima DS3x mozda vredi pogledati...

Pomisljao sam na taj Asus P5KC bas zbog DDR3, ali search na forumu je dao oprecna misljenja, pa sam opet neodlucan...

Inace, sto se brzine rama tice, vodio sam se cenom, razlika je 5-10 evra za gigabajt od npr Geila na 800, video jutros. 🙂

OK, kakav uticaj ima to sto ploca ima 4phase napojnu jedinicu? MIslim, ako ploca ne radi kako treba - pravac radnja i zamena ili kesh.

Poslednja izmena:
Pomisljao sam na taj Asus P5KC bas zbog DDR3, ali search na forumu je dao oprecna misljenja, pa sam opet neodlucan...

Inace, sto se brzine rama tice, vodio sam se cenom, razlika je 5-10 evra za gigabajt od npr Geila na 800, video jutros. 🙂

OK, kakav uticaj ima to sto ploca ima 4phase napojnu jedinicu? MIslim, ako ploca ne radi kako treba - pravac radnja i zamena ili kesh.
Ovo sam vec nekoliko puta rekao, uzimati plocu koja podrzava ddr3 je trenutno cista glupost, jer one koje imaju chipset p35 najvise sto mogu da podrze je ddr3 do 1333mhz (mozda cak ni toliko) a sa tim se ne nista ne dobija u odnosu na ddr2, stavise u vecini slucajevima je i dosta slabija, a o plocama koje imaju x38 (kojeg btw kod nas nema) mislim ne znam sta reci s' obzirom da ce kad dodju kod nas za par nedelja, verovatno da kostaju preko 250e, a mozda cak i 300 i sad na cenu svega toga treba dodati ddr3 module, koji em kostaju MNOGO em kod nas nema modela od preko 1600mhz sa kojima tek pocinje da se primecuje neka razlika u radu u odnosu na ddr2.

To antec napajanje rula, neces nikako pogresiti ako ga uzmes.

Ovo sam vec nekoliko puta rekao, uzimati plocu koja podrzava ddr3 je trenutno cista glupost, jer one koje imaju chipset p35 najvise sto mogu da podrze je ddr3 do 1333mhz (mozda cak ni toliko) a sa tim se ne nista ne dobija u odnosu na ddr2, stavise u vecini slucajevima je i dosta slabija, a o plocama koje imaju x38 (kojeg btw kod nas nema) mislim ne znam sta reci s' obzirom da ce kad dodju kod nas za par nedelja, verovatno da kostaju preko 250e, a mozda cak i 300 i sad na cenu svega toga treba dodati ddr3 module, koji em kostaju MNOGO em kod nas nema modela od preko 1600mhz sa kojima tek pocinje da se primecuje neka razlika u radu u odnosu na ddr2.

To antec napajanje rula, neces nikako pogresiti ako ga uzmes.

Ima X38 Gigabyte GA-X38-DQ6 za 240

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=142920

Aman ljudi sto se svi lozite na DX10 graficke i bacate silan novac na njih kada se ne zna kako ce raditi kada izadju prve igre za njih a jedno je fakat:bar u pocetku ce mozda raditi odlicno a posle ce poceti da seckaju pri radu jer jednostavno videce DX10 efekte koje nece moci da samelju dok ce neka druga DX9(a jaka npr 7900 gt ili 1950gt ili jace)da rdi bez problema jer iste te efekte nece da vidi.Primer je stara 5200 ko je se seca prva DX9 koja je izasla pre igara za DX9 i bila paprena ko djavo i sta je bilo posle?Do proletos koristio sam atijevu 9250 128-64bit sve je nosila dok nisam probao Oblivion i Stalkera i ostalih novih igara a ta ista 9250 bila je DX8 a drugar je imao onu 5200 ova moja ju je razbijala u svim igricama jer nigde nije seckala ko 5200(imali smo isto rama a on pride i nesto jacu masinu).Zato dobro razmisli jer ti ta graficka nece izvuci 3 godine vec uzmi jeftiniju 1950 ta ce da radi

Ne uzimam racunar (prvenstveno) za igranje, a kesha za 8800 gts imam. Za tri godine ce ta 1950 tek da bude samlevena. Usotalom, nije sve u DX10.

ljudi su ovde na forumu testirali plochu i kazu da je u dlaku dobra kao i Lan Party model shto se tiche Biosa i overklok mogucnosti tako da treba uzeti nju, pogotovu shta se dobije za 113 evra koliko koshta najjeftinija..

Masina je uzeta 🙂, sa izmenama kod memorije, napajanja i kucista: memorija moze i sporija, Anteca nema ili je dosta skuplji, a kuciste je malo skromnije. Hvala svima.

Nazad
Vrh Dno