Šta je novo?

Jaka dilema! Foxconn C51XEM2AA-8EKRS2H vs DFI Infinity NF570-M2/G

zokocx

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5900X & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte X570 AORUS Ultra
RAM
G.Skill Trident Z Neo DDR4 2x16GB 3600Mhz 16-16-16-36 1T
GPU
MSI RTX 4080 16GB Suprim X
Storage
Samsung 980 Pro 1TB, 970 Evo Plus 1TB, Intel 545s 512GB SSD, Seagate 2TB HDD
Zvuk
Creative Inspire 5.1 P580
PSU
Corsair RM1000x
Kućište
Fractal Design Torrent RGB (Black TG Light Tint)
Monitor
LG 38GN950-B
Miš & tastatura
Logitech G402, ASUS ROG Strix Flare II Animate | Glorious Model O
Mobilni telefon
Realme GT2
Pametni uređaji
Kindle Paperwhite 11th gen.
Steam
https://steamcommunity.com/id/slayer987/
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znaci dilema je jaka cak ni ja nemogu da se odlucim... pomagajte jer pomazem najboljem drugu a necu da ga z*****m, inace konf je prosecna budzetska (~500€) a Fox je 8-10€ skuplji, znaci oko 100€ kosta.

DFI Infinity NF570-M2/G je 570Ultra - ali je extra overclocker jedan test (tj. i jedini)

Foxconn C51XEM2AA-8EKRS2H je 590SLI - ali po testovima pre 15 meseci je bio uzas za OC, ali tada je bio dosta bagnut' BIOS za 5x0 ploce. Sada ne znam kakva je situacji jer, niko zivi vidim da nema tu plocu.

Znaci bar jedan komentar, zasto bas... pozeljno da i Intelasi se izraze.

Poslednja izmena:
Gde nađe (praktično iskopa) tog Foxcona? A na svoje pitanje si sam odgovorio još u prvoj rečenici - ako je konfa budžetska SLI teško da će biti iskorišten, a i DFI je jeftiniji, a bolji za OC.

Pa posle sam pogledao malo bolje ni nema nesto vise 590 SLI u odnosu na 570 Ultra u principu 570U je kao no-SLI 590 , ali ova dva primera imaju isti BIOS cak DFI ima i bolji... kako sam ja gledao... jedina razlika koja bi mozda uticala na OC je sto DFI ima proverenu 3 faznu naponsku (neznam kakva je mozda je digitalna pisalo je nesto PWM) a Foxconn 4 faznu sto i nije nesto s obzirom da je prava OC Foxconn bi imao 8 faznu.

Ako mislis na jedan kuler na chipsetu i od hladenje nista vise ... i 4 Fan konektora onda je tu negde

Nema veze sto ima samo 4 fan konektora i "samo" 1 kuler na cipsetu, vec kakvog je sama ploca kvaliteta. Evo moja Epox radi vec 2 godine savrseno i to bez ventilatora na cipsetu( a njegova temp je dovoljno velika da voda ispari ).

Evo, da se javim kao vlasnik Foxconn C51XEM2AA-8EKRS2H ploče.

Ne znam gde si našao taj test ploče tako bajat?!? Ovde možeš videti mnogo bolje kako se ploča ponaša. Moje lično iskustvo je da je ploča vrlo brza i stabilna. Ima par lepih stvari kao što su Power i Reset dugmići na samoj ploči. Super ako testiraš nešto na stolu, bez kućišta. Ima i dijagnostički displej kakav je imao čuveni Epox sa nForce 2 ultra čipsetom. Mana je što ima malo konektora za ventilatore na samoj ploči, što je smešno za "top of the line" proizvod. Takođe, ako imaš neki nizak cooler kao ja (Cooler Master Susurro) memorijska banka najbliža procesoru je teško iskoristiva.

S druge strane mislim da je poređenje ove dve ploče staro dobro poređenje baba i žaba. Foxconn ima u istoj klasi N570SM2AA-8EKRS2H koji košta kod nas 5.599,00.

@Zooo
Baš lepo što si pitao za Foxconn-a ;)

To je samo jedan od najvećih proizvođača kako bi ameri rekli "consumer electronics" na svetu. Na primer, oni proizvode sve ipode, dobar deo Apple lap-topova, dobar deo matičnih ploča i video karti za razne poznate brendove tipa Asus i Gigabyte, mobilne telefone za Nokiu i Samsung i ko zna šta još pride. Činjenica je da do skora nisu imali sopstveni razvoj ovih proizvoda, što je slučaj i sa C51XEM2AA pločom. Nju je kompletno razvila nVidia kao referentni dizajn za ploče koje koriste 590SLI čipset.

Ako je ovo upuceno meni, ne mislim na to....ne znam kome je taj NF4X Infinity izdrzao vise od godinu i po dana, meni su sve ploce iz te serije otkazale.
Pogledaj moja mašina, meni komp tako radi, (da kucnem o drvo) nešto više od godinu i po dana, znači nategnut do maksimuma. Do sada nije štucnula ni jednom, nikakvi znaci nestabilnosti, sve radi kao podmazano. drfedja je prodao gomilu mašina sa tim pločama i niko mu se nije žalio do sada.

Moj glas ide za Foxconn C51XEM2AA-8EKRS2H !
Ploca je sam vrh,nema "bubice" prvog DFI-a kad je OC u pitanju ,SLI mogucnost,refer. dizajn,odlicne OC mogucnosti,nesto losije hladjenje chipseta(ali ovo vazi i za navedenog DFI-a).Ploca vazi i za jednu od najstabilnijih(u bilo kom rezimu,OC ili ne OC),tako da je to dodatni plus.

N570sm2aa-8ekrs2h

Da li valja ova Foxconn ploca N570SM2AA-8EKRS2H, s obzirom da razlika u ceni nije zanemarljiva, ova je sa starijim chisetom 570?

Da li valja ova Foxconn ploca N570SM2AA-8EKRS2H, s obzirom da razlika u ceni nije zanemarljiva, ova je sa starijim chisetom 570?

570Ultra nije uopste stariji chipset ista je to serija (nforce 5) mozda si hteo da kazes da je slabiji, u sustini nije jedina razlika je sto 570Ultra nema SLI podrsku, znaci ako neces da budzis grafiku do besvesti , ili neki extreman OC taj Foxconn i nije nesto za OC... on je vise u fazonu "sipas i nemislis" (mislim na komponente :,,:) ...
Sta da ti kazem Foxconn nije nesto poznat kod, nas ali ameri kazu da je pouzdan i stabilan (ova ploca) ... e saljem ti na pm gde ima ...

Hvala zokocx, dobro iskustvo imam sa DFI-em, tako da ako znas gde ima i ova ploca iz naslova NF570-M2/G, ili eventualno ako imaju nesto sa 590 chipsetom, posalji mi, hvala jos jednom! ("Stariji" - moja greska, nisam znao da razlike u nazivu poticu zbog drugih stvari.)

Poslednja izmena:
Još jedan, očigledan, glas Foxconn-u. Stabilna, ima gomilu podešavanja u BIOS-u, nVidia referentni dizajn, o pakovanju da ne pričamo jednostavno treba reći - kraljevski.
Mane je jegor lepo uočio ali mislim da ćeš problem sa prvim memorijskim slotom imati i sa DFI-jem ali u tom slučaju zadnjim.

Po mom mišljenju u cenovnom rangu tog Foxconn-a trenutno ne postoji ništa primamljivije u ovom trenutku.

.

Ipak je DFI ... i mogu reci da ploca izgleda odlicno, a tek BIOS je mozda za dlaku bolji od mog...
CPU do 1.8xxV
MEM do 2.5V
I za HTT voltaza je standardna ... ali sto je lepa stavka odmax vidis kolko je trenutna tamo ispod gde je namestas ... BIOS je stvarno overclokerski, uzeo je 4400 X2 i 2gb PQI... nisam hteo da mu sve to overklokujem jer ima neko kung fu napajanje tj. dobio ga je sa kutistom .. neko Linkworld 520W znaci tezak kinez ... pa kazem mu, da skupi kintu i uzme neki Antec ili nesto kvalitetnije i sa vise prikljucaka jer ih nema vise visak. Ovako bi bio samo nestabila komp...

Nazad
Vrh Dno