Šta je novo?

Koje MP3 playere izbegavati i zasto?

Sve osim creative, iriver i ipod-a? :)

A da se generalno izbegava sve :d

Šalu na stranu,današnje tržište mp3 playera vezano za firme je opšta konfuzija.Kad pročitate kritike tipa "moj stari 256 mb player se čuje jače nego ovaj novi" a tek na apple...

kritike I pod shuffle su takve da vam se smuči ceo apple,verujte mi.

Ja sam nešto malo istraživao na netu i video strašne izjave,tipa da playeri jednostavno "umru" posle nekog vremena,jednostavno prestanu da rade.

Pošto sam proveravao cene do 100$,ono što sam video i čuo je generalno jaaako loše.

E da,kao neku petnaestu stavku se ima zvuk,kada je review ui pitanju.I kod većine playera je ocenjen kao "dobar","odličan".NAravno uz nove i dobre slušalice,koje su opet novi izdatak.Baš svaki player u ravni do 100$,ima slušalice od "solidne" do "ne baš tako solidne".A informacije o kvalitetu zvuka su naravno kada se na testu stave bolje slušalice.

Napomena,pazite na koji način se pune playeri.Da ne bude ono,da je bio jedan lep player,al kad je crkla baterija (li-ion) kod nas nije mogla da se kupi bolja.
Svaki player sa većim ekranom ima veću tendenciju da se isti izgrebe ili pukne što se dešava.
Većina playera se puni na usb priključak uz PC,što ume da potraje.

Skoro svaka firma ima ne tako zgodan software,ali nije strašno,"samo" se treba strpiti do novog firmware-a.
Nikad vas ne bih smeo da slusam kad bih kupovao plejer, da me za**** neki glupi klinac. Poslusacu par komada svojim usima i to je to
Bojim se da u prodavnicama ne daju da se sluša pre upotrebe.U suprotnom obavestite gde je to moguće da ljudi idu i naprave promet tim ljubaznim i finim ljudima.

Samo kada ga kupite, slusalice koje ste dobili uz njega slobodno bacite u Dunav.

Ili pokloniš sirotinji... mada će te i oni pljuvati.:D Imam 533 256MB sa SD slotom, i osim sporosti i USB1.1, ništa mu ne fali. S dobrim sluškama je super stvarčica za u džep, kad se ne nosi PMP...

A PMP - ja imam Archos 404 30GB, koji mi završava mnogo posla mimo muzike, a playback mp3 i ostalih formata, uključujući video, je više nego dobar, posebno za cijenu od 200€. Pravo je čudo što uređaji ove francuske firme nisu u ponudi na ovim prostorima - po specifikacijama nude daleko više od konkurencije za prilično male pare, što je ovdje kod nas prilično primamljivo.

Pazi ovu specifikaciju - Archos 605 4GB + SD card slot + WiFi + 800x480 16 miliona boja 4.3" touchscreen... sa 50€ pluginova koji dodaju Opera browser sa Flashom, podršku za VOB/Mpeg1,2/h.264/AAC - ukupno košta 250€... dodaj 100€ za 30GB model... postoje i 40, 80, 160GB modeli... kad uporedim cijene kod nas sličnih stvari, ne znam zašto niko ovo ne uveze.

Poslednja izmena:
Vi danas imate, s amalim modifikacijama, isti hardver u različitim kućištima pod markama potpuno različitih proizvođača. Slično kao sa CD-DVD playerima, samo što ovde najčešće nemamo pojma ko šta za koga proizvodi i gde je šta upakovano. Čini se da je proizvođača MP3 playera mnogo manje nego što izgleda po katalozima.

^^^ to stoji ali samo za one canyon i slicne. ti plejeri cak imaju genericki naziv, to sam pratio dok je moja sestra imala jednog od njih

argument za sve te iPode & crew:
ni jedan mp3 plejer koji ima te drm gluposti, zastite fajlova i kopiranja ne bih platio (dzabe bih uzeo :D)

Poslednja izmena:
A PMP - ja imam Archos 404 30GB
Ako se ne varam,ovo je #1 proizvod kod mp4 odnosno media playera na amazonu.
Kako radi touchscreen ? Kažu da takve stvarčice nisu za svaki dan i da se lako umusavi ekran sa prstima.
Mislim što se mp3 playera tiče,sve se to tretira kao potrošna roba.Tj ako potražite player koji je izašao pre godinu i po-dve,on se više i ne proizvodi,ma koliko bio hvaljen po forumima.

Baj'd'vej, jel zna neko di ima nov iriver t10 do 80jura?

Ako se ne varam,ovo je #1 proizvod kod mp4 odnosno media playera na amazonu.
Kako radi touchscreen ? Kažu da takve stvarčice nisu za svaki dan i da se lako umusavi ekran sa prstima.
Mislim što se mp3 playera tiče,sve se to tretira kao potrošna roba.Tj ako potražite player koji je izašao pre godinu i po-dve,on se više i ne proizvodi,ma koliko bio hvaljen po forumima.

404 je s običnim TFTom, 604 WiFi i 605 WiFi imaju touchscreen i reakcije korisnika su više nego dobre.

\niko ovde ne spominje SanDisk Sansa pleyere? Definitivno ih ne treba izbegavati. Na svetskom nivou se kolju za drugo mestu u prodaji. Imaju sve adute da budu drugi (iPod je prvi bez konkurencije)

Tema je koje playere IZBEGAVATI.

Pa covek je lepo dao informaciju koja spisak onih za izbegavanje umanjuje za -1... :d:d:d:

Sto se tice teme... neko je spomenuo ne brendirane plejere... proizvodjace za jedno leto koje nemaju ni sajt... takve "u principu" treba izbegavati ali desi se da iz mase takvih ispliva neki pristojnih karakteristika i jos pristojnije cene! Cak se za modele istog brenda bilo da je poznatiji ili manje poznat moze uociti razlika tj. da je neki super a neki shit!
Brendova i modela za pohvalu ima dosta... neki su vec pomenuti a neki nisu uopste.
Recimo Transcend, 3-4 modela sam probao i svi su bili OK, za njegove plejere moze da se kupi nova baterija preko njihovog online shopa... znaci nema bacanja plejera kada se baterija potrosi, garancija 2 godine, i pristupacni su (tek malo skuplji od no name)
Onda Cowon... Rolls-Royce medju mp3 plejerima... ali i cenom!
Nemacki Trekstor... isto veoma kvalitetan... mada se retko nalazi kod nas... itd
Samsung je sada u usponu... a o tome se jako malo prica itd!

Cesto se olako za neki plejer kaze da je shit... a nije uvek tako... ukoliko je losiji dizajn, konstrukcija ili komplikovaniji interfejs ne mora da znaci da je plajer u potpunosti los... zvuk je najbitniji valjda! Zasto to kazem... pa da bi se uporedili treba da se uzmu neke dobre dobre slusalice, tipa Shure SExxx i onda zapravo svi uporedo testiraju... ista numera isti bitrejt itd... i tada bi se cula razlika ali i tu postoji donekle subjektivan utisak ali samo donekle!
Naravno nemaju svi para za takve slusalice ali bi bar znali kakav izlaz ima njihov plejer u odnosu na recimo COWON i slicno! Na drugom mestu bi bilo trajanje baterije!
Kada znate koji moze da isporuci kvalitetniji zvuk i ima pristojnu bateriju (a to je sve preko 10h), onda razmisljate o dizajnu, cvstoci, dodatnim opcijama itd. Naravno ovo su neki moji parametri i naravno da nisu opste vazeci jer neki biraju iskljucivo po izgledu i slicno!

Znaci moze da se napravi uporedna tabela za svaki plejer i da se onda unose parametri i tako napravi neko rangiranje! Tako ce svaki pojedinacni plejer imati svoj globalni utisak i biti pozicioniran u odnosu na ostale! A da je to posao jeste... mada deo o kvalitetu zvuka treba u tom slucaju ostaviti po strani... jer ne koriste svi iste slusalice a i pojam kvalitetnog zvuka se bitno razlikuje od korisnika do korisnika!

Malo off-a: Uz pomenute biciklete mora da ide saban sa cirka 95kg zive vage koji je zimu ocito proveo dizuci tegove pa rezultat mora da podeli sa nama i to noseci majicu bez rukava da se vidi tetovaza zmaja i ulozeni trud... uz to obavezno idu crne cvike ali model za neko odelce.
Naravno da je bicikli vruc i da neko vani opasno place za njim a u posed istog gorepomenuti je dosao kompenzacijom! ;)

off:
Iovako je komplikovano pronaci iRiver T10 player kod nas.. Jos ako postavis cenovni limit :smash:

Pa ja se vodim onom "Ko pita, ne skita". :)

Bilo je dosta pozitivnih reakcija na blueberry redcat. Alu-kuciste, fantastican dizajn, ali i ultra JADANA baterija.

Zasto ne kupis neki player napolju (tetka, strina, devojka, drugar..) i resis se ove bedne ponude u Srbiji..
Trenutno stanje je ili iPod ili skoro pa nista. (za ozbiljnije varijante)

Zasto ne kupis neki player napolju (tetka, strina, devojka, drugar..) i resis se ove bedne ponude u Srbiji..
Trenutno stanje je ili iPod ili skoro pa nista. (za ozbiljnije varijante)

Slazem se... i nadam bice bolje. ;)

Na zalost nemaju svi tetke, strine preko grane, bare... :S:

Poslednja izmena:
Pa nije ni to tako daleko, pravac Ilok (CRO), kupis tamo player (u firmi koju necu ovde da reklamiram) i sve OK. Mada mi se cini da su imali malo bolji izbor ranije nego sada. Put te koshta 20l goriva, podeli trosak sa nekim koji isto kuka na ovom topiku i eto :)
Uzmes povracaj PDVa na granici..

A imas i ljude preko kojih narucujes sa eBay-a, uz neku proviziju (mnogo manju nego eDucan..)

I tako... Raspisah se ja.. :wave:

Poslednja izmena:
e sto bi voleo da vidim koja se to pali na bajs... em sto sipka zulja... em sto su menjaci jako mali i osetljivi... :D

inace kinezi i zvuk... ako nije nesto licencno vec njihov izum... neka hvala...

Pa, paljevina je upravo ta sipka - ona i treba da zulja!

Cesto se olako za neki plejer kaze da je shit... a nije uvek tako... ukoliko je losiji dizajn, konstrukcija ili komplikovaniji interfejs ne mora da znaci da je plajer u potpunosti los... zvuk je najbitniji valjda!
Čitajući recenzije na Net-u čini se da veliki broj playera daje mnogo bolji zvuk nego što s ečini. Naime, široko je rasprostranjena praksa da se uz mnoge playere daju shit slušalice. I za moj player (Z-Cyber, tj. Zoltrix, pojavljuje se gotovo identičan hardver u još nekoliko brendova) našao sam u jednoj iscrpnoj nemačkoj recenziji da su slušalice koje uz njega idu tri klase ispod nivoa zvuka koji daje sam player.

Dakle, ima smisla razmatrati i plejere s tačke gledišta "nije loš, ali pod uslovom da kupite bolje slušalice".

Čitajući recenzije na Net-u čini se da veliki broj playera daje mnogo bolji zvuk nego što s ečini. Naime, široko je rasprostranjena praksa da se uz mnoge playere daju shit slušalice. I za moj player (Z-Cyber, tj. Zoltrix, pojavljuje se gotovo identičan hardver u još nekoliko brendova) našao sam u jednoj iscrpnoj nemačkoj recenziji da su slušalice koje uz njega idu tri klase ispod nivoa zvuka koji daje sam player.

Dakle, ima smisla razmatrati i plejere s tačke gledišta "nije loš, ali pod uslovom da kupite bolje slušalice".

Upravo to... pa cak i sa ulaganjem u slusalice sa cenom/kvalitetom reda velicine 20 EUR dobije se mnooooogo bolji zvuk, nekad cak i bolji od nekog brendiranog a za bitno manje novca!

Inace, svima se moze desiti da jedan jedini pad playeru zapecati sudbinu... tako da Vas onda bar manje boli kada znate da ste dali za pleyer ~50 EUR a ne recimo nekih ~150! ;)

A sta reci kad josh vidish drugove i kompaniju na ulici kako nose kineze sa stok sluskama pa odvrnu do kraja a ja pricam sa njima skroz normalno....Al vazno je da imaju display u boji i 4gb memorije i da se pune preko kompjutera...
A ja onda podignem majicu i oni vide zakacen Creative Muvo V200 256mb i ubise se od smeha...pitaju koji je to dinosaurus ili tipa od kog sam cigana to uzeo...E onda ja otcepim KOSS iz usiju i i dam da ih nabiju kod sebe pa ih pitam onda(mada me ne cuju,iako slusam na 33 od 40 skali)
Jedan od postova je bio pitanje estetike kod Creativa...Mislim dobro ocenjivanje plejera,kako izgleda...da gledam izgled uzeo bi vito ili mpman...
Moj jeste star 3 godine ali i danas se mucim da nadjem neki bolji kinez kod drustva koji bi ga pobedio u zvuku(jedan od njih ima taj Sansa plejer)...Da ne pominjem integrisane Li-Ion baterije koje max traju 6 sati reprodukcije...

Generalno izbegavati kineze sa Li-Ion baterijama...i ne zanosite se silnim gigabajtima...Ja i na mojih 256mb preskacem neke pesme jer imam 2-2.5 sata pesama koje su sasvim dovoljne za trcanje preko dana...U obzir dolaze I-pod,Sony,Iriver,Creative....Nisam Iriver probao ali ove jesam i nemam zamerki!!

\niko ovde ne spominje SanDisk Sansa pleyere? Definitivno ih ne treba izbegavati. Na svetskom nivou se kolju za drugo mestu u prodaji. Imaju sve adute da budu drugi (iPod je prvi bez konkurencije)

I njih sam istraživao,i ima dosta oprečnih mišljenja.Pogledajte sami.
http://www.itsvet.com/proizvod/sandisk-sansa-e250-2gb/comp_tehn_mp3/67/291

http://www.itsvet.com/proizvod/sandisk-sansa-c140-1gb/comp_tehn_mp3/67/402

http://www.amazon.com/gp/product/cu...tronics&qid=1192284885&sr=8-8#customerReviews

Ko slusa da bi cuo, platice vise od onog ko slusa cisto zato da bi nesto tandrkalo.
Ciljne grupe su razlicite.. Ima za svakog po nesto. Al jedino pare nisu problem jer para nema :)

Da sam se prikljucio na ovu temu pre par meseci, rekao bih "ne znam sta ne treba kupovati, ali znam da vredi uzeti Sony". Naime, imam model NW HD 5 koji ima HD 20 giga, i meni savrseno odgovara za koriscenje po gradu jer ima glasan i precizan zvuk. Naravno, prethodno sam morao da mu skinem ogranicenje jacine zvuka, uz pomoc koju sam pronasao na amazonu...

Medjutim, pre par meseci, iz cista mira, na sred ulice, plejer se ucutao bez ikakvog razloga. Probao sam sve moguce fore za ozivljavanje (osim "usta na usta") i nista nije pomoglo. Garancija istekla nekoliko meseci pre toga. Odnesem u servis kazu "ne primamo MP3 plejere nakon isteka garancije" (???!!!).

Odem u BG elektronik na Karaburbi, tamo ga prime, ali evo vec mesec dana se ne javljaju. Daj Boze da ga poprave, ali nekako nisam optimista.

Sve u svemu, moje iskustvo kaze da Sony treba izbegavati kada su MP3 plejeri u pitanju. IPOD mi se (za sada) pokazao kao bolje resenje.

@carnex - iPod je prvi, ali mozda po prodaji. po kvalitetu nije ni da prismrdi iRiver-u, al dobro, to je za audiofile da kazu.

ja lichno imam iPod Nano (2G nano) i mogu samo da kazem da je buchan, i nishta vishe. cak mi je sa adapterom na N70 bolji zvuk, uz PowerMp3 program (Custom made adapter, koji sam sam zalemio i pojachao)

samo za zvuk - iRiverT20 + KOSS Sparkplug = najbolji zvuk ikada.

a izbegavati - Vito (srpska kopija korejskog ergotech-a, koji lammizam) - kvari se sam od sebe kad je na USB, i to u mom iskustvu - vishe komada.

Gde ima da se kupe KOSS Sparkplug i koliko $$$
Moze na PM ako ti nije tesko?

Poslednja izmena:
pole, tehnomanija, 2300 din.

shto se tice sparkplug-a - ne samo da eliminishu spoljnu buku, vec nemate osecaj vakuma u ushima (kao sa SE slushalicama ili PSP v2 slushalicama) vec se onaj sundjer bukvalno stapa u oblik duplje u ushima onog ko ih je stavio. stvarno nisam kvalitetnije slushalice koristio, ako zanemarimo cinjenicu da su najbuchnije od svih PSP slushalice

Medjutim, pre par meseci, iz cista mira, na sred ulice, plejer se ucutao bez ikakvog razloga.
Na žalost,čak ni I-pod nije imun od ovakvih simptoma.Ne bih da te plašim,ali šanse su male,znaš kako je kad ti se pokvari neki hardver na PC-ju,popravke nema.
Evo o I-pod shuffle,pa sad vi kupite to ako želite.
http://www.amazon.com/gp/product/cu...sort_by=+OverallRating&x=7&y=13&s=electronics

Što se iriver-a tiče,čini mi se da recimo,ako nisam pogrešio,imaju neke plejere koji previše skupljaju prašinu,tako da mora da se razmontira ceo uređaj da bi se to uklonilo.Beše neki proizvod sa joystickom ako me sećanje ne vara.

Taj koss sparkplug ima samo dobar bass, ostatak bolje i da se ne cuje. Osim ako ono sto sam ja slusao nije bila neka kopija. A i da jeste, sennheiser cx300 su bolje sigurno.

Taj koss sparkplug ima samo dobar bass, ostatak bolje i da se ne cuje. Osim ako ono sto sam ja slusao nije bila neka kopija. A i da jeste, sennheiser cx300 su bolje sigurno.

Pa verovatno su bolje, ali i duplo sqplje...

Vrh Dno